K. Toók László

Vélemények — Publicisztikák

Soros és Orbán letagadhatatlan kapcsolata

Orbán Viktor miniszterelnök láthatóan minden csíráját igyekszik elfojtani annak, hogy bármi köze lett volna - akár most, akár korábban -, Soros György, magyar származású milliárdos üzletemberhez. Ezzel ellentétes és csupa érdekes információt közöl a HVG 1989 augusztus 26-án kiadott száma, melyben az akkor még lelkes, liberális lángban égő Orbán közölte, hogy valójában Soros György pénzéből, az az havi 10 ezer forintos ösztöndíjából élt.
 
Ekkor Orbán az ország 18-ik legnépszerűbb magyar politikus volt  a maga huszonévével. A '89 június 16-án elhangzott beszédét akkor úgy értékelte mint egyfajta kitörést a Kádár-kor hallgatásából, ennek tulajdonította népszerűségi indexének gyors és hírtelen történő növekedését is. Az évek múlásával azonban durván meghazudtolta önmagát, hiszen a szövjetek kivonulását követően kijelentette: "Tudomásul kell venni a függetlenséget, nem lehet becsempészni, suttyomban belopni egy megszállt országba." (Érdekességként akkor elűzte, ma visszahívja az oroszokat - a szerk.)
 
 
Orbánnak '89-ben hitvallása volt, mint fogalmazott, "Világnézetünk alapját az emberi jogok filozófiája képezi."  Akkor úgy goondolta, hogy a társadalmat, úgy kell berendezni, hogy az egyén szabadsága a lehető legteljesebben érvényesülhessen. ('89-ben Orbán politikai világnézete szerint szociálliberálisnak vallotta magát Kövér Lászlóval és Fodor Gáborral egyetemben - a szerk.) Ebben a korszakban nem szerette volna, hogy a Fidesz párttá alakuljon, e körül parázsvita alakult ki a szervezeten belül.
 
Abból, hogy miből él keveset árult el, de büszkén jelentette ki a Soroshoz fűződő viszonyát, hiszen a Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintot kaszált be. Saját bevallása szerint ezen felül a Századvég Kft.-től kapott havi 5-10 ezer forintos honoráriumot, így megfelelő tőkével rendelkezett, hogy a Fidesz vezéreként aztán később hatalomra jusson és kiépítse birodalmát.
 
Orbán azóta mindent megtesz annak érdekében, hogy egykori támogatóját, tanítattóját megvesse és magyarországi szervezeteit felszámolja. Sajnos arról nem szól a fáma, hogy Soros György a mai napig jótékonykodik szerte a világban, így Magyarországon is megannyi szervezetein keresztül. (Nem elfelejtendő tényező, hogy Soros György a világ 19-ik leggazdagabb embere - a szerk.)
 
Szerző: K. Toók László
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Legjobb  védekezés a támadás...