kisgalamb

"Csak ami nincs, annak van bokra, csak ami lesz, az a virág, ami van, széthull darabokra." (József Attila)

Kitört a béke

Olvasom a tegnapi Gyurcsány posztot, a mai Gréczy blogot és kapkodom a fejemet. Mi történt? Azt hiszik, hogy még mindig a Magyar Szocialista Pártnak a tagjai és folytatják áldásos, mocskolódó tevékenységüket?

Hova lett Gyurcsány ígérete? Szétváláskor megígérte (nol.hu), hogy most már nem fogja kritizálni, bírálni a régi pártját. Egyáltalán nem úgy néz ki, hogy be is tartja ezt az ígéretét. Mutyi pártként említi az MSZP-t. A kérdés csak az, hogy ez a párt most mennyivel mutyibb, mint amikor ő volt az elnöke? Mit tett annak érdekében, hogy ne legyen mutyi? Hova lett az a Gyurcsány, aki az ország érdekét nézi? Az ország érdeke, az ő szemszögükből különösen, hogy valóban összefogjon a baloldal. Könyörgöm. Kivel akarnak összefogni? Az LMP-vel, akik hallani sem akarnak Gyurcsányról? Az MSZP-vel? Akikbe minden nap rúgnak egyet-kettőt, felváltva a Gréczy Zsolttal? Azt nem gondolhatják, hogy ők egyedül valamire is vinni tudják. Nem veszik észre, hogy az MSZP nem bántja őket? Mégis mit gondolnak meddig fogják azt tűrni MSZP-sek és MSZP szimpatizánsok, hogy felőlük csak acsarkodás, békétlenség, támadások sorozata érkezik? Azt sem gondolhatják, hogy most gyűlölködnek, utána pedig amikor rádöbbennek, hogy azért mégis nekik nagyobb szükségük lenne az MSZP-re, mint fordítva, akkor majd minden feledős lesz, és egymás nyakába tudnak borulni.
 
Senki sincs aki megmondaná nekik, hogy az ellenfél nem balra van, hanem a másik oldalon?
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Komolyan mondom nevetségesek vagytok, hogy a csúfos szereplést a DK nyakába akarjátok varrni. A magam részéről pl. Szanyi miatt nem szavaztam a mszp listájára. Ő tette a legtöbbet azért, hogy Gyurcsányék kiváljanak a pártból. A Gyurcsány fóbiája már beteges volt.

Itt az eredmény!

A galambokkal elröpül a kormányváltás!

 • 1367
 • -807

Kedves kisgalamb !

Vannak kaják, amelyek felmelegítve jobbak mint ha frissen ennénk. Gondolok itt a  káposztás dolgokra és a hasonló félékre.

A te blogod viszont, a feszültség újra szítására jó csak, de ha ennyire kívánod, akkor biztos meg van az okod rá. 

Egy biztos, hogy bizonyítani semmit nem tudsz vele. Az üres vádaskodások, vélt és valós sérelmek, amelyek általában úgy kezdődnek, hogy a másik visszaütött, nem a lényegről szólnak !

A lényeg pedig az, hogy az MSZP szokásához híven, csak saját magával törődik, miközben "vezető erő" szeretne lenni !

Talán fel kellene nőni a feladathoz és végre úgy is viselkedni, ahogy egy "vezető erőnek" illene.
Talán államférfiként kellene viselkedni a vezetőinek is és használni az eszecskéjüket a céljuk elérése érdekében, nem pedig a mutyizgatáson törni a kobakjukat.

Persze a kérdés, hogy mi a cél ?

Orbán leváltása, vagy Gyurcsány kinyírása ?

Mára már erre van megfelelő válasz a választók részéről és ezért is kár volt felmelegíteni ezt a blogot !

Azóta a DK, a blog írásakor mért 2 %-hoz képest, már 6%-on áll, míg az MSZP ugyanott, vagy lejjebb, hiába kötött "szövetséget" közben az Együtt-PM-el.
A választókat láthatóan ez nem elégíti ki !

Az az erőltetett politika, amely szembe megy a választók akaratával és feleslegesen erőfitogtató, nem vezet sehová.

Az MSZP hibás stratégiát követ és ez meg fogja bosszulni magát. Ezért nem másokat kell okolni és a sértettségre okot keresni, hanem azt is megvizsgálni, hogy mit tett az MSZP azért, hogy ne az ellenzék egyik legönzőbb pártja legyen.
Lehet ugyanis, hogy nyíltan nem hangoztat sértő dolgokat, csak ráutal és sunyin ajánlatokat tesz. A cselekvés az ami elárulja a valódi szándékait. 

Ezek a cselekvések, hasonlóan a "kisgalamb" blogjához, nem a békegalamb mintájára utalnak és távol állnak tőle.

Elcsodálkozom, a "kisgalamb" félék masszív gyűlöletén, amely mindenkit, minden másként gondolkodót elutasít és gyűlöletben tud csak gondolkodni.

Illene tudomásul venni, hogy a DK egy másik párt, önálló gondolkodással és nem az MSZP egyik kis játékszere. Azért vált ki az MSZP-ből, hogy az önállóságát maradéktalanul tudja érvényesíteni.
Ezért haragudni rá, egyszerűen balgaság ! Ezért megsértődni, hogy más a véleménye és ezt sértésnek venni, egyszerűen butaság.

Azt elvárni, hogy egy másik párt vezetője ne szólaljon meg és ne azt mondja amit a pártja elvár tőle, egyszerűen amatőrizmus. Mesterházytól is elvárják a párt tagjai, hogy képviselje őket. A DK is ezt teszi és várja el Gyurcsánytól.

Más pártnak ebbe beleszólása nem lehet, még Botkának se !

Gyurcsány se akkor szólal fel, amikor a kénye kedve ezt megengedi, hanem amikor erre szüksége van a pártjának, a közösségének !
 Ha ez a vélemény találkozik a választók véleményével, akkor sikeres a pártja politizálása és meglátszik a népszerűségén.

Nem Gyurcsány akarja tehát az ellenzéki szövetséget, hanem a HELYZET az, ami erre kényszeríti a pártokat, hogy szövetséget muszáj kötni !
Azon vagytok felakadva, hogy miközben a DK és Gyurcsány bírál, akkor miért akar szövetséget kötni ?

Hát azért, mert a választási törvény erre kényszerít bennünket !
A két párt, de a többi is, ettől még lehet külömböző és gondolkodhat másként, de a választási győzelem érdekében muszáj egyes kérdésekben megegyezni.

Ha ez a megegyezés létrejön, akkor azt is elérhetjük, hogy egy idő után, külön is képviselhetjük azt amiben nem értünk egyet.
Addig azonban amíg nincs megegyezés, addig nem lehet olyan politikát kialakítani, amely a különbözőséget nem mutatja be, mert a pártok versengését nem tudja megállítani. Jól példázza ezt az MSZ-Együtt-PM "szövetség" is, amely a versengést is megengedi a két párt között a listás helyekért. Ez a választás során fog feszültséget okozni a kampányban, bár most még ez nem látszik, de várható.

Ez a versengés még jobban fenn áll az olyen ellenzéki pártok részéről, amellyel nincs és nem is szándékoznak megállapodni az MSZP részéről.

Ne csodálkozzon senki tehát azon, hogy más a véleményük és ennek hangot is adnak ezek a pártok. Az Együtt-PM-nek is más a vélemnénye egy sor kérdésben, csak ennek most még nem adnak hangot, de el fog jönni az az idő, amikor ezt meg fogják tenni a versengés miatt. 

Óriási félreértés tehát békétlenségnek nevezni a másként gondolkodást és a vélemény különbséget !

Ez abból fakad, hogy más a politkája az egyik pártnak, mint a másiknak. Az MSZP a "Balra Magyart" követi, míg a DK nem, hogy csak egy példát hozzak fel.

Hogy kinek mire lenne szüksége, az egyszerűen badarság !
Az ellenzéki győzelemnek van szükságe arra, hogy az ellenzéki pártok összefogjanak !

Nem Gyurcsánynak, nem a DK-nak, nem az MSZP-nek, ha nem az ellenzéknek !!!

Érthető ?

És addig jó, amíg ellenfélnek tekintjük egymást, mivel nincs megállapodás, és nem ellenségnek, bár egyesek, mint ez a blog is, annak szeretnék láttatni.

Jól meg kell érteni kedves "kisgalamb" !
Addig amíg nincs megállapodás, ellenfelek vagyunk !
Ez nem változik meg, csak, ha megfelelő megállapodás jön létre, úgy mint az Együtt-PM esetében is. Ők is meg fogják magukat különböztetni az MSZP-től, ha győzni akarnak és azt akarják, hogy Bajnai legyen a miniszterelnök.

A megfelelő megállapodás kizárhatja a versengést és csak Orbán legyőzésére koncentrálható ellenzéki kampányt eredményezthet ! 

EZT követeli meg a HELYZET !

Ideje lenne ezt az MSZP-nek és nektek is felismerni, kedves blogíró !

 • 1357
 • -849

Jó régi ez a blog, de valóban a jelen helyzetre is igaz. A DK-sok soha nem fognak változni

Igazad is van Doki. Én is elolvastam újra, amit jó pár hónappal ezelőtt írtam. Megmosolyogtam az utolsó mondatot is, ami arra figyelmezteti őket, hogy az ellenfél nem az MSZP. Ők meg most egy képet terjesztenek a facén, ami az MSZP-t figyelmezteti, hogy nem a DK az ellenfél. Nem is tudom elhinni, hogy ők valóban összefogást akarnak. Ha így lenne, akkor nem viselkednének az MSZP-vel szemben úgy, ahogy.

 • 1390
 • -826

Érdemes ezt a "posztot" ujra elővenni. Ugyanis semmit nem kell újrafogalmazni:ami itt írva vagyon, mára ÖRÖKIGAZSÁGGÁ vált.

 

Hajrá Gréczi, ez már jó eredmény

 

doki

szeresd őket....! nélkülük semmire sem jutsz! Hajrá DK!

 • 1346
 • -808

???

 • 1388
 • -827

megismétlem egy nap után..

azt vártam, hogy M.A. és GY.F. egymás felemelt kezével kiáll a nyilvánosság elé....

nem történt meg...

mit gondoltok, nyerhettek a M.A.-val....?!

NEM!

(amúgy mindig veletek voltam, de most Ferit követem....)

 • 1404
 • -874

ha ez az MSZP véleménye, akkor......szégyen, és bukás!

Nincsen Mesterházy MSZP, nincs Szanyi MSZP. MSZP van. Még akkor is, ha te az ellenkezőjét szeretnéd elhitetni.

Én  az  egységes    MSZP-t  támogatom  ,  annak  az  elnöke   pedig   Mesterházy  ,  tehát  Őt  .

Szeretem  a  Szanyit  is  a  maga  trerületén  ,  vele  sincs  bajom  .

 

nem tök mindegy mennyi a mandátum--ha a kétharmadot nem akadályozta meg?!

 

egyébként!

A baj az, hogy Te melyik mszp-vel jutsz be?

A light-os GyF= Mesterházyval

vagy Szanyival?

mert még azt se látod, hogy kettő van!

 

Gyurcsány legalább Mesterházyt erősítette--Szanyit meg a Puch -tengely-

Te melyiket támogatod ?

"ha  örülünk  hogy  egyik  gyerekünk  végre  elköltözik  otthonról  -azt  nem  szoktuk   ingben  -gatyában  útjára  engedni  "

Ezen  a  mondaton  lehet  hogy  inkább  kacigna  kellett  volna  ,  de  !

1.Ő  jelentkezett  vezetőnek ./tanúja  voltam  /  -Erre  az  esetre  inkább  :engedd  be  a  tótot  -kiver  a  házadból  "közmondás  illik  .

2.Ami  a  stafírungot  illeti  :az  MSZP-n  belül  építette  ki  az  MSZP  infrastruktúrájával   a  saját  kis  "szemétdombját  "

3.Elvitt  10  mandátumot  amit  az  MSZP  listán  kaptunk  ! 

Mi  is  kéne  még  ?

Nélkülünk  most  se  fognak  bejutni  a  parlamentbe  .

Nagyobb  a  hangerő  ,  mint  a  támogatás  .

 

monduk mulattat, hogy Te mennyire szemellenzősen látod a világot

de szíved joga--

itt az mszp viselkedett inkorreket módon-----bárhogy indokolja is----

ha örülünk, hogy egyik gyerekünk végre elköltözik a közös otthonból--azt nem szoktuk ingben-gayában útjára engedni--itt ez történt--

vagy maradt volna a másik út---szünj meg és simulj a kétarcúsághoz

ehhez pedig gyomor kellett volna

Neked van.

Légy boldog!

aztán meglátjuk--együtt mégis könnyebb lehet--még Szanyival is tán---mert ő legalább elég vagyonos ahhoz, hogy tudja, hogy melósként már ő sem élne szívesen.

a neoliberális alatt pedig Szanyi egész mást ért, mit amit az valójában trendi jelent

Ezért aztán ő is kétarcú, 

jaj! dehogynem!

 

de mindegy már!

Szanyi elcseszte a 2006-os egység létrejöttét, azzal, hogy az őszödit még ott Őszödön a felejthető beszédek közé lökte--annyira, hogy arra szeptemberben már senki nem emlékezett--addig pedig meg se mozdult semmi--amit annak a nyárnak nem lehet betudni.

Ott voltam GyF mellett, amikor robbant a hír, és senki nem emlékezett melyik beszéd volt az--tavaszi elhangzása után számtalan hasonló volt, de megmozdulni semmi nem mozdult ---sőt előrehozott választások   se lettek

ez utóbbi már összpárti összetartás okán.

 

Nekem Mesterházy vonala tetszenék--de Szanyi most is mindig negálja őt.

Nem a kettőjók habitusa okán--hanem egyszerűen a más felfogásuk miatt.

Mesterházy bemutatta a gazdasági programtervezet 1,0 változatát--Szanyi mellé tett egy szocialista változatot--még ott az elnökségnek azonnal.

Mi ez, ha nem a kettős arculat ma is--

ezért nem bír a dk arcot mutatni, mert az mszp Mesterházy vonala is pont olyan--

ezért keverik és vélik összetartozónak őket.

 • 1474
 • -911

 "ellenfél nem balra van, hanem a másik oldalon?"

Kisgalamb utolsó mondatát kicsit átirnám: Az ellenség a másik oldalon van.

Csak hogy ezen az oldalon az a baj, hogy mielőtt átérnénk a másik oldalra legyilkoljuk egymást.

Egyike voltam azoknak akik erősen szorgalmazták, hogy a DK távozzon a lehető leggyorsabban a szocialisták közül,hamisnak tartottam azt hogy egy párton belüli platform akar egy pártot irányitani.Persze ezt nem ezen a nick néven tettem, mert bizony elvették.

Számomra közömbös, hogy a DK kettő, vagy öt százalékon áll, de azt azért el kell hinnünk, hogy ők is a folyó ezen oldalán vannak.

Kicsit kedves szocialista barátaim reálisan kell nézni a dolgokat, mert nem lesz a szocialista párt váltópárt.

Nem az a kérdés, hogy Szekeres, Lamperth képviselő lesz, vagy nem, hanem hogy hogyan sikerül ezt a rabló bandát legyőznünk, hogyan sikerül Matolcsyt a piros seggével elzavarni, hogyan sikerül a fidesz alkotmányt megsemmisiteni, a kétharmados törvényeket semmissé tenni, a tolvajokat biróság elé állitani.

Ehhez bizony több alázat kell.

Dk-s barátaink pedig azon igyekezzenek, hogy probálják meg koaliciójukat a helyükön kezelni.

Persze öröm mindkét fórumon az orbán nyáját őrző Juhászról beszélni, a libás Bajnairól, a szerény képességű Kónyáról, a 4K-s képviselőnőkről.

Egyoldalon állunk,hát igy is kellene viselkednünk.

Bocsáss  meg  de  a  Te  hsz-ed  a  tipikus  "savanyú  a  szőlő "  -ezen  kívül  rosszindulatúan  ferdítesz  .

  "Pláne  úgy  ,hogy  egyszer  azt  írod  ,  hogy  kiszól  ,  és  rögtön  azzal  vádolod  ,hogy  másokkal  mondat  el  dolgokat  ."

Azt  hittem  ezt  nem  kell  "dedós  szintre  "vinni  ,  de  tévedtem  :amikor  azt  írtam  " csúnyán  kiszól"  a  pártjából  a  régi  pártjára  -erre  gondoltam  ami  a  blog  támája  is  !

A  másik  sem  "vád ,  tény  ! "/csúnya  , rosszindulatú ferdítés  -tőled/"mással  mondatna  el  olyat  ami  maga  sem  mer  "

Emlékszel  ügye  a  bizonyos  levélre  amibe  megírta  GYF  a  saját  következtetését  Öszöd  kiszivárogtatás  !  amit  azért  nem  mondott  el  ,mert  NINCS   bizonyítéka  .Ezzel  akarta  tőrbecsalni  Attilát  ,  hogy  Ő  azért  olvassa  fel  az  álmait  .  Nagyan  aljas  ,  gyáva  cselekedet  volt  .Na  és  ingyenreklám  a  részükre  . 

Aztán  hogy  ki  a  szoci  ,  ki  a  liberális  és  ki  a  neoliberális  az  megint  egy  más  téma  .

A  DK-nak  van  2  %-a  -  ezzel  akarta  szétrombolni  az  MSZP  belülről  -ez  sem  válik   dícséretére  ,  hogy  az  Ő  személyén  keresztül  akarták  ezt  tenni  .

Egyszer  szégyellnétek  el  magatokat  ,  és  tudnátok  azt  mondani  :sorry,  és  ne  áskálódnátok  ,  =  már  fél  siker  lenne  az  összefogás  terén  . 

bekerült, Ti egy csomó dolgot rámkentek, pedig nagy részük nem igaz.

Lehet, hogy Ti a tényeket zagyvaságokká csoportosítjátok, ahogy írod, lelketek rajta. Én nem.

Én nem használok különböző jelzőket a DK-ra és a vezetőjére. Egyet használok.

Én nem kerülöm meg, amit írtok.

Az biztos, hogy nálam nem tapasztaltad, hogy bármilyen irányban gondolkoznék, ebben igazad van.

Azt is elfogadom, hogy a rossz figyeléssel gondok vannak nálam. Vagy a megértéssel. Hiába, az élet egy siralomvölgy.

Ha pedig én balra masírozok, akkor ahhoz Nektek tkp. mi közötök van? 

Szeretem amikor többesszámban írtok hozzám - nézegethetek jobbra, balra, előre, hátra - hogy vajon kik azok a "ti" akikhez most szóltál :(

Na, ne már !

Még a végén elhiteted, hogy nem érzelmi alapon döntenek a nők valójában !

Persze a tények lehetnek zagyvaságok, ha úgy csoportosítjuk őketm, de az, hogy különböző jelzőket használtok a DK-ra és a vezetőjére, az mondjuk felér egy lealacsonyító jelzővel a részetekről !

Bevallottan DK párti vagyok és kiállok a vezetik mellett is !

Azért érdemes odafigyelni a tartalmi részekre is és nem megkerülni amit írok, hiába úgy könnyebb !

A megújulásnak és a közös megértésnek ugyanis ez lenne az alapja !

Nem is tapasztalom nálatok, hogy ez irányba gondolkoznátok !

Vagy a rossz figyeléssel, vagy a megértéssel vannak gondok nálatok, de inkább az utóbbi .

Sehogy se jönnek össze ugyanis  azok a sokat hangotatott megújulási törelvések, ha balra masíroztok !

Ebből csak hátra arc lesz és nem megújulás !

"Jobb, ha nem hasonlítgatjuk, mert az almát a körtével nem nagyon lehet !

Pláne a nők körében !

Egy nagy orrú szóba sem jöhet egy sármos kisfiú mellett !

Gratulálok a választáshoz !"

Az, hogy a hozzászólásodban egy csomó zagyvaságot hordtál össze, az csak egy dolog. Ezekre már nem is reagálok.

Azonban egy politikus negatív testi adottságait felhasználni így, ahogy te most tetted, felettébb ízléstelen, és gusztustalan. Soha nem olvashattad itt a kapcsolaton, hogy - akár nők, akár férfiak - Gyurcsány orrával kapcsolatban megjegyzést tettek volna. Ezt te teszed először, aki pedig bevallottan Gyurcsány párti vagy. Elgondolni sem jó, hogy mi lenne, ha nem lennél az.

El kell, hogy mondjam, hogy itt a nők körében nem a külső határozza meg, hogy melyik politikus mellett állunk ki. Tudod..., akármilyen degradálóan írsz a nőkről (a következő majd az lesz, hogy menjünk a konyhába?) - a politikusoknak a mondanivalójára figyelünk és nem a testi adottságaira.

"először Szanyi mondta ki markánsan, hogy a gyurcsány vonal--általa neoliberálisnak gondolt vonal--takarodjék."

Azt, hogy "takarodjék" Szanyi soha nem mondta.

Kedves Erika1 !

 

Valóban sokban különböznek, tegyük hozzá, hogy hál istennek !

Ha egyformák volnának, akkor Mesterházy is úgy járna mint Gyurcsány !

Mesterházynak úgy kell megvalósítani az MSZP balrahúzódását, hogy az Jobbra húzódásnak látszódjon !

Be kell vallani, hogy ez nem kis munka és az ilyen munkára Gyurcsány nem alkalmas !

Ez ugyanis egy kicsit összekuszálja a dolgokat.

Mondjuk szavakban megújulást hírdet, de marad minden a régiben, stb.

Persze lehet ezt is csúnya kiszólásnak minősíteni, de hát mit tegyünk, a tények ezt mutatják !

Mert ugyan kiszólni kevesebbet szól ki Mesterházy, de annál többet tartanak be a gyakorlatban és próbálják a hűvösre tenni GYF-et !

Pláne úgy, hogy egyszer azt írod, hogy kiszól és utána rögtön azzal vádolod, hogy másokkal mondat el dolgokat ! El kellene döntened, hogy mi van !

Mert lehet, hogy mások maguktól látják úgy a dolgokat ahogy vannak, legalábbis adjál ennek is esélyt ! 

Hogy ki a baloldalibb ?

Szerintem Orbán !

Ő a tőkét adóztatja, nem a melósokat !

Érdekes, hogy mégis a kisemberek szívnak !

Ezen kellene eltöprengeteknek, hogy mi is van ez mögött ! Akkor talán rájönnétek, hogy ki és mi a baloldal !

Igen, ismerjük a személyiségeket, mind a kettőt !

Jobb, ha nem hasonlítgatjuk, mert az almát a körtével nem nagyon lehet !

Pláne a nők körében !

Egy nagy orrú szóba sem jöhet egy sármos kisfiú mellett !

Gratulálok a választáshoz !

 

"bár  szerintem  Mesterházy inkább  GyF  elképzelését  osztja  "

Szerintem  pedig  sokban  különbözik   a   fent  nevezett  személytől  . 

Például  amit  mond , azt  előbb  a  Párttal  ,  frakcióval  beszéli  meg  és  nem  hablatyol  össze  -vissza  .

Nem  támadja  GYF-et  akkor  sem  ha  megérdemelné  ./pl  csúnya  kiszólásai után  /

Nem  mással  akar  kimondatni  dolgokat  amit  maga  se  tud  -ésd  mer  kimondani  ./lásd  az  a bizonyos  levél  /

Hogy  lehet  bízni  a  szavában  -  ja  és  jóval  "baloldalibb"-igaz  Ő  is  a  fenntarthatóságot  szem  elől  tartva  -  tehát  tuti  nem  hitelre .

Folytathatnám  ,  de minek  aki  ismeri  a  2  személyiséget  úgy  is  tudja  . 

 • 1508
 • -860

először Szanyi mondta ki markánsan, hogy a gyurcsány vonal--általa neoliberálisnak gondolt vonal--takarodjék.

Ezt először 2006-ban tette meg!

 

Aztán GyF mondta, hogy az mszp erősen balra ment--és a nyugatos nyugodt polgári életet másként képzeli el--bár szerintem Mesterházy inkább GyF elképzelését osztja--

Így aztán az mszp--dk egy szempontból tartozik össze----mindegyik (a dk elkötelezetten--az mszp Mesterházy vonala-)a nyugatos polgári demokrácia működésében érdekelt, ahol normális hierarchia működik , ahol mindenki képes fizetni felelősséggel a vállalt rezsiszámlákat, és marad jövödelme megtakarítani is

 

Az emberek érzete pedig épp az mszp mai hivatalos retorikája miatt mégis az, hogy összetartoznak.

ez viszont nem a dk miatt van íígy!

 

 

Hogy is volt az a szétválás?

Szétválunk azért, hogy a demokraták könnyebben összefoghassanak. Hogy a távolság majd szépen egységbe forrasztja az akkori pillanatban feszültnek tűnő légkört.

Hogy a demokraták, DK, MSZP, LMP, Bajnai majd megvalósítják az Orbán takaroggy jelszóban sűrűsödő demokraták álmát.

A szétváláskor ez volt az elterjedt nézet.

És mi van most?

Amit felvetettem, az valóban nem idetartozott.

Viszont a  békére valóban szükség lenne!

Nincs semmi gond, nem kell elnézést kérned.

"A DK és az MSZP összetartozik...."

Nemmondod.... :) Akkor miért váltak szét? :)

Tán éppen a legjobb ötleteket kéne bejegyezni, nem pedig folyton azzal jönni, hogy ki mikor, miért, kivel vitatkozott! Ébresztő! Ez vezet a semmibe. Ezt nem akarjuk, a magam nevében pedig kifejezetten azt kérem, hogy a normális vitákat folytassák le azok, akik érvekkel állnak elő, s hozzák a megoldási javaslatokat is. A DK és az MSZP összetartozik, s ezzel nincs is semmi baj. Azok, akik csak megélhetési politikusok, keressenek maguknak más álláslehetőséget! Csak együtt lehet győzni!!

Kedves Kisgalamb!

Elnézést kell kérnem Tőled mert ezt a témát én inditottam el.

Úgy éreztem, hogy meg kellett tennem, mert oly mértékben undoritónak találtam, amit nem szabad elhallgatni.

Bizony a reagálásokból látni, hogy  telitalálat volt.

Ezen indulatokkal találkoztam akkor is, amikor régebben azon az elhiresült blogon hozzászóltam, majd provokáltak, majd ki tiltottak.

Remélem hogy azok a jelenségek nem fognak előfordulni.

Akkor az ott történtekről próbáltam magyarázatot kapni mint Gyurcsánytól , mint Mesterházytól, mint az aktuális olvasószerkesztőtől. Választ csak az utobbitól kaptam(inkább ne kaptam volna).Az akkori topicról csak Szanyi véleményét ismertük.

Mégegyszer elnézést kérek ezért a témáért, valahol neked van igazad, de valahol ez is idetartozik.

Tényleg békének kellene lenni a két tábor között, van cél amiért össze kell fogni!

üdv:kiris 

Engem a kapcsolat--"fan" csoportjai rendre kitiltottak. Ezért:

Azt hiszem túl gyorsan zárunk és zártunk rövidre minden témakifejtést.

Sokkal gyorsabban jött és jön a sommás minősítés, mintsem egymás gondolatait megismernénk.

Én plalyA-val nem értek egyet a jövő elképzelésével, de már értem azt, hogy Ő mit s hogyan gondol. Hatalmas dolog !

az is igaz 2--3 tán 4 év kellett hozzá! ezen idő alatt én azt hiszem soha Ő pedig igen ritkán használt személyemre negatív jelzőt!

Én meg akartam érteni! Másként csak szókarate az egész!

Ezt éreztem végig amíg a régi vagy a mostani kapcsolat.hu-ra benézek.

Mi a csudára jó az?!Ezért nem járok a dk fórumra --csak itt ott elvétve.

(mire ez a nagy érzékenység? Nem vagyunk magunkban biztosak?Vagy nem tudjuk megmondani a mi elképzelésünk miért jobb a másikénál?  Mi a csudának nincs időnk megtalálni egyfajta közös nevezőt? Ehelyett röpködnek a jelzők--lealázva a másikat.

Sajnálom.Soha nem egyetlen ember a hibás! Nézd meg Orbánt! Körbeveszik és kiszolgálják! Gyurcsány akkor mondott le, amikor elfogyott a pártban és parlamentben a többsége! Azaz elfogyott annak a többsége, amit képviselt!Azok által fogyott el, akik addig megszavazták az intézkedéseit.Most ugyanazok a kényszerek újra itt vannak--csak nem baloldali ---törvényekkel szabályozott szolidaritás mentén oldják meg őket.továbbra is meggyőződésem, hogy nem a fidesz nyert 2010-ben, hanem az mszp vesztett A fentiek miatt. Visszaszerezni baromi nehéz lesz.Együtt külön  összefogva--mindegy!)

 

Olyan baromira sokan vagyunk?!

"Figyu piranha53 (stb-stb… ) Ezért hogy ilyen lett a kapcsolat, bizony tettél te is rendesen"

Talán nem kellene firtatni azok kilétét, akik ezt nem akarják a nyilvánosságra hozni :( Nem?

Vajh benned kiket tisztelhetünk?

Volt akinek muszály volt, mert kitiltották, volt aki szórakozásból, illetve megbizásból tette!

Ha a hozzászólásaimat olvasod benne a miértben a válasz is.

Megjegyzem piranhát régen láthattuk, és annak is oka van!

Persze Te hiteles vagy Nemigen, és ez a lényeg, a többivel nem foglalkozz!

llehetne ez a blog tartalmára az idő adta válasz is

 

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=584851&referer_id=friss

 • 1493
 • -860

Be lehet fejezni a téma elterelését. Olvasd el a blogomat. Van szó a kapcsolat.hu portálról? Szerintem nincs. Akkor ehhez tartsd magadat. Ha a témával kapcsolatban nincs mondanivalód, akkor légy szíves válassz másik helszínt magadnak a civakodásra.

Figyu piranha53 (stb-stb… ) Ezért hogy ilyen lett a kapcsolat, bizony tettél te is rendesen

 

Ez a mondásod  a bagoly mondja verébnek: „Az ismert nicknéven, vagy másikon, de itt lesznek a őkolomposok is. Hiszen régen is 5-6 nickkel dolgoztak.”

Ennyit a hitelességedről…

 

 • 1477
 • -917

megnéztem 228 hozzászólásom van a dk fórumán --itt pedig 317 :)

 

Azt hiszem túl gyorsan zárunk és zártunk rövidre minden témakifejtést.

Sokkal gyorsabban jött és jön a sommás minősítés, mintsem egymás gondolatait megismernénk.

Én plalyA-val nem értek egyet a jövő elképzelésével, de már értem azt, hogy Ő mit s hogyan gondol. Hatalmas dolog !

az is igaz 2--3 tán 4 év kellett hozzá! ezen idő alatt én azt hiszem soha Ő pedig igen ritkán használt személyemre negatív jelzőt!

Én meg akartam érteni! Másként csak szókarate az egész!

Ezt éreztem végig amíg a régi vagy a mostani kapcsolat.hu-ra benézek.

Mi a csudára jó az?!Ezért nem járok a dk fórumra --csak itt ott elvétve.

(mire ez a nagy érzékenység? Nem vagyunk magunkban biztosak?Vagy nem tudjuk megmondani a mi elképzelésünk miért jobb a másikénál?  Mi a csudának nincs időnk megtalálni egyfajta közös nevezőt? Ehelyett röpködnek a jelzők--lealázva a másikat.

Sajnálom.Soha nem egyetlen ember a hibás! Nézd meg Orbánt! Körbeveszik és kiszolgálják! Gyurcsány akkor mondott le, amikor elfogyott a pártban és parlamentben a többsége! Azaz elfogyott annak a többsége, amit képviselt!Azok által fogyott el, akik addig megszavazták az intézkedéseit.Most ugyanazok a kényszerek újra itt vannak--csak nem baloldali ---törvényekkel szabályozott szolidaritás mentén oldják meg őket.továbbra is meggyőződésem, hogy nem a fidesz nyert 2010-ben, hanem az mszp vesztett A fentiek miatt. Visszaszerezni baromi nehéz lesz.Együtt külön  összefogva--mindegy!)

Kedves PlalyA!

Egyetértek az általad leirtakkal.Sajnos ez előre mutatja a 2014-es választások eredményét.

A jelenlegi ellenzéknek tudomásul kell venni, hogy céljai eléréséhez, akár jobboldali, akár bal, akár szocdem. akár liberális egy hatamas hegyet kell eldozerolniuk, és ez a fidesz jelenség.Nem véletlen, hogy Gyurcsány is mostmár a fidesz legyőzését csak 2018-ban látja reálisnak, mivel jelenleg nincs olyan erő, nincs olyan személy aki ezt megtudná tenni.

Minden ellentét az ellenzékben, minden elzárkozás az együttmüködéstől a fidesznek kedvez.

Magabiztosak, mert jól tudják, ha megverné is valaki őket az nem kétharmados lenne, már pedig akkor kormányzás képtelen lenne az az erő.

Jelenleg csak a fidesz képes magát megverni.

Ne legyen igazam, mert minden nap amig a baltások kormányoznak hazánk szakadékba zuhanásához vezető lépés.

Nekem ezért is csalódás az amit az ellenzéki pártok tettek az eltelt két évben!  

 

 

 

Imádott bálványotokon( Zsolt irta) kivül Szanyi volt az egyetlen, aki blogokat irt, sőt reagált is a hozzászólásokra.Megszálltátok a blogját provokáltátok őt, és azokat is akik egyetértettek vele.

Ellenvéleményt lehetett volna irni, de ti uralkodni akartatok, a demokráciát megcsufolván.

Erre a portálra nagy szükség lett volna az emúlt két évben, hiszen nagy bázissal rendelkezett.Sajnos igy múlt időben.

Sebaj ujraindult lehet ismét jönni szétzilálni ezt a kis baloldali összetartást is.

Nagyon érdekelne pl. az is, hogy az alapitvány akkori elnöke tudott róla, hogy mi történik a  Kapcsolaton,ha igen az tragédia, hanem az is nagyon nagy baj.

 

Teljes erőbedobással kiálltál az általam emlitett bérprovokátor mellett, ez igy is van rendjén, hiszen mint ahogyan PlalyA is irta, ebben a cseppet sem tisztességes játékban Te is résztvevő voltál.

bMagam részéről örülök, hogy jópáran- még végleges tiltásunk ellenére is kiálltunk bérprovokátorrá felfogadott levitézlett ujságirókkal szemben akik igen erőteljes támogatást kaptak az MSZP közösségi portálját bitorlóktól( moderátorok,olvasószerkesztő stb). Micsoda fair megoldás volt, hogy moderátor nicknéven provokált, majd tiltott.Volt olyan bérprovi, aki legalább három, négy nicken rombolhatott.

Az eredmény látványos volt, most is látható.

Abban csak reménykedhetem, hogy az Új Kapcsolat ha megfogyatkozva is, de ujra a régi lesz, pedig nagyon kevesen vagyunk, és bizony itt vagytok Ti is, akik tulajdonképpen már a DK fórumát is szétziláltátok.Tehát a csakabal-támasz által vizionált kisgömböc nálatok is jelen van. 

 

Szívesen elmondom, hogy erről mit gondolok---de kisgalamb kitöröl attól tartok!

Én magam  kezdetektől (1989-től )látom azt, hogy előbb utóbb ketté kell válnia a markáns irányzatoknak.

Azt is tudtuk, hogy hátha együtt mardva  van elegendő pénz paripa fegyver.

döcögve , majd egyre jobban döcögve haladt a kocsi  egészen addig, amíg a források az ország számára elapadtak. Amikor pedig GyF idején a külföld segítsége is elmaradt a forrás-stabilizálási intézkedések idején--(Szanyi azt mondta, Ő sem szavazta meg azokat-(-ott az anyag hallgathattad!)

 

akkor már a kettősség tovább nem volt tartható.

Ha végighallgatod Szanyi interjúját az atv "Tabu" műsorában és ismered az álláspontját úgy amúgy a nézőpontját osztod, akkor Mesterházyt már megkérdőjelezed, mert Ő egy másik irányt képvisel. Most nincs GyF, de a kettősség ott van!

 

Ment a küzdelem : de csak rejtve a lényegről--

baloldali --nem baloldali.-(neoliberális)

anélkül, hogy a jelentését kifejtették volna a köznek.

Ez nyugvópontra jutott már nem visszafordítható módon. De ettől még az alapprobléma megmaradt.

 

Ettől még nem vertünk széjjel semmit.Most sem.

Azt nem vitatom, hogy a legéletképesebbnek hitt irányzatot favorizáltuk sokan--SZERINTEM  most is. Nem értemes nevesíteni és a dolgot vezetőre szűkíteni!--ezt szoktátok---  tudnám nevesíteni! ---hablatynak minősíteni!.

hogy miért figyeljük még mindig az mszp alakulását ?!

A partnerségi viszony miatt.

A többi párttal!  Mennyire megbízható, mennyire stabil a belső viszonyait tekintve----

e téren a dk hatalmas maflást kapott--kár lenne tagadni

(ahogy az lmp-vel kapcsolatban az az általános vélemény, hogy ahányan vannak annyifélét mondanak.)

 

Jobb lett volna, ha nem a szervezet marad csak egyben, hanem kiderül melyik irányzat lesz a kétségtelenül irányadó.

Ha bárki ezt a kérdést megérinti --....

Pedig végre el kéne dönteni, hogy  "közös akarattal "(Szanyi) miféle "közös jövő" jön létre

ez az oka az ütős program el nem készültének  SZERINTEM

Orbánt szidni ma már baromira kevés

de mi az új koncepció?!

 

Kedves kiris!
Egyetértek veled abban, hogy a Kapcsolaton is ment annak az előkészítése, hogy szétváljanak a liberálisok és a szociáldemokraták. Nem volt jó „házasság” ez tény. A liberalizmus alapvetően egy jobboldali beállítottságú ideológia, amely a szubjektumot tekinti elsődlegesnek, kihangsúlyozván az a szubjektum képességét, hogy bármikor bármilyen körülmények között a szubjektumnak joga van megváltoztatni egy adott történésről az állásfoglalását függetlenül az adott esemény, történés jellegétől és következményeitől. Az alapkérdésre adandó válaszában is a környezetet abszolutizálja az emberrel szemben és esze ágában sincs az emberi komplexitást elfogadni. Az individuum, elsőbbségét a társadalomban csak is a szubjektum elsőbbségének bevezetésével tudja elképzelni. ezért igaz az, hogy például a szabadságjogok tekintetében sem képesek abban megegyezni, hogy mit kell elsődlegesnek és mit kell elhanyagolhatónak tekinteni. Bár az akkori szociáldemokraták a Bad-godesbergi programra hivatkozva, elfogadták a liberalizmust és a neoliberális gazdaságpolitikát, a Jóléti állam idolját, ez sikeres volt a 70-es években- de Magyarországon ezt a 90-es 2000-es években akarták megvalósítani, amikor maga a neoliberalista gazdaságpolitika is más volt már mint a 70-es években ( A Fiskális szempontokat felülírta a Makro és mikroökonómiák együttműködésének kényszere- amelyet aztán tovább fejlesztettek egy alapvetően kevert gazdaságpolitikává) Ez viszont eredményezte a szembefordulást is. A Kapcsolaton viszont az általad említettek ténylegesen hozzájárultak ahhoz hogy ez a szembenállás elmélyüljön és ha lehet akkor ne is legyen lehetőség a közös együttműködés megtalálására. Most is ezt teszik- más „avatar” alatt, de itt is jelen vannak.(by mi bélánk stb.)
Azt gondolom, hogy ezekkel számolni kell a továbbiakban is. Azt is gondolom, hogy egy baloldali együttműködés megakadályozása jól jön a FIDESZ-nek is ( nem csak a DK-nak) bár a FIDESZ esetében ez inkább egy lebegtetett politika, mert ez alkalom a híveinek a riogatására. ( abban érdekelt, hogy ne jöjjön létre- de abban is érdekelt, hogy az együttműködés igénye fennmaradjon.) Nos, azt gondolom, hogy a mostani bérprovik ebben mesterkednek, minden oldalról nézve.

Kedves lilla!
Mielőtt öri-hari lenne, szeretnék néhány gondolatot megosztani veled. Főleg azért mert többek között rám is hívatkoztál. Én sohasem mondtam azt, hogy az MSZP nem baloldali.
Azt viszont többször és többféle kontexusban leírtam, hogy bizonyítani kéne baloldaliságát- mert most ez nincs számomra bizonyítrva, hisz nem vállalja fel a balodali értékek képviseletét, nincs tisztázva kiket és hogyan akar képviselni ( Ettől még olyan baloldali párt lehet mint ide Nagykáta).
Másik amit megjegyezni kívánok, a kiris –nek igaza van, abban hogy az előző kapcsolatot bértolnokok és bérprovik segítettek olyan módon szétzilálni, hogy teljesen szembefordították a liberálisokat a szociáldemokratákkal. Tegyük hozzá azt is, hogy ennek is a következménye a pártszakadás (de nem ez a fő ok). Ment az egymásra mutogatás, és egymás anyázása. Emlékezhetsz rá, te is benne voltál az adok kapokban.
Továbbá- nekem akkor is szimpatikus volt a Balra magyar- bár akkor én még külföldön éltem, és akkor jobban inkább az Európai trendet ismertem, mintsem a magyar vonulatokat. Akár a SKP. Akár az SSZDP programjait és megmozdulásait néztem, inkább a Balra magyarban megfogalmazottak tükröződtek vissza mintsem a Blairizmus, vagy a Jóléti állam bármelyik idolja. Amikor hazajöttem meglepődve tapasztaltam, hogy Magyarország még csak itt tart. Az MSZP mint valami őskövület nem hajlandó az előre lépésre, aztán pedig a Balra magyar vitairat és az azzal kapcsolatos vélemények meggyőztek arról, hogy olyan mély ellentétet sikerült generálni hogy lehetetlen az egy pártban való gondolkozás. Én most is, és akkor is abban gondolkoztam, hogy szét kell válni, mert a liberális az nem baloldali, hanem liberális, és mint tudjuk, hiába van olyan megnevezés, hogy „baloldali liberális”, ez nem jelent mást csak azt hogy alapvetően jobboldali beállítottsági liberalizmus a szociálpolitikai értékeket magáénak tekinti. (ezt megteszi egy valamire való jobboldali keresztény demokrata, vagy keresztény szocialista párt is a Lajtától nyugatra, ettől ő még sem lesz balodali KDP, baloldali KSZP - de mindegy.) Önmagában a demokrataság nem jelent baloldaliságot. Nem minden demokrata baloldali, de minden baloldali demokrata. Azt hiszem ez ismerős lehet neked is. Még a szélsőbaloldali anarchista is demokratább, mint egy sima, jobboldali párt. A szabadelvűség az nem a demokrácia biztosítéka, főleg azért nem mert a szabadelvűség segített abban, hogy a demokrácia tartalmát degradálták a hatalomgyakorlás és politikai haszonelvűség szintjére. Hogy ez mennyire így van – bizonyítja az a tény, hogy akkor, amikor azt írtam neked, hogy a demokrácia intézményrendszerére rátelepedett az állam intézményrendszere és ezt szét kell válogatni megkérdezted, hogy mik a demokrácia és mik az állam intézményrendszeréhez tartozó intézmények. Ugye emlékszel. Ha ez a degradálás nem megy végbe, akkor ezt meg sem kérdezed, mert tiszta és világos lenne. De így- hát nem is tudom.
De ez van.

 • 1509
 • -950

Nagyon jól tudod, miről beszélek!

A Kapcsolat szétzilálásáról, és egy támasz, csakabal, TP-ről, aki az akkori stáb egyik meghatározó személye volt.

Te is résztvettél abban a rombolásban ha jól emlékszem, megjegyzem valószinűsithető, hogy Te csak spontán, és önként, de ott voltak profik is, köztük csakabal is, aki vitézül tagadta, hogy semmiköze sem támaszhoz, sem csakabalhoz.

Később a facen viszont már utal is rá, no ezért hoztam ide ennek a bérprovokátornak a jegyzetét.

A szlogenekről:eszembe jut egy 70-es évekbeli, legalább ilyen ütős.

Egy politikai tiszt találta ki gyakorlat előtt lelkesitvén a katonákat: Ne habozz, rohamozz!

A szinvonal azonos! 

mert bérprovokátort említettél, akinek ez volt az utolsó mondata:

"

Ráadásul olyan, mintha szóhasználatában is erre az eseményre formálódott volna:

NE HAMM!

Ne Hagyd Magad, Magyarország!"

 

 

http://www.facebook.com/kisalfold.hu#!/photo.php?fbid=376493249087354&se...

 

mi pedig mást nem tehetünk!

 

(hogy miért Mesterházy? Mert most bizony Ő képviseli azt, amely irányzat ma életképes!)

de SZERINTEM Te ezt pontosan tudod!

Változatlanul nem értem, hogy a hivatkozott három úrnak miköze az én hozzászólásomhoz, ahol egy bérprovokátort emlitettem!

 • 1538
 • -874

Érdekes, hogy minden megszállott dk-s Mesterházyt favorizálja Szanyival szemben!

Miért is?

Miért is foglalkoznak ennyire a szocialistákkal?

Kedves kiris!

Mradjunk ennyiben! (bár a kérdése adandó nem válaszod, csak időhúzás az újabb konfliktus előtt.

http://www.facebook.com/kisalfold.hu#!/photo.php?fbid=376493249087354&se...

Hála 'sten! most csak azt tehetjük, mert más alternatíva nincs!

 

 • 1435
 • -885

Kedves Lilla!

Azt hiszem összekeversz valakivel.

Én egy jellemtelen emberről irtam a kommentemben, egy bérprovokátorról.

Hogyan jön ide Pupu, Szanyi, Mesterházy?

Egyben kerültem csak a választ, mert úriember vagyok, nem irtam le, hogy mit és hová!

Viszont az a pimaszság miatt  ahogyan ráakaszkodsz blogtársaidra( jelenleg én vagyok az áldozat) előbb utóbb megkapod szó szerint!

 • 1343
 • -898

:)  :)  :) 

Mesteri válaszkerülés!

pedig épp a kommented megértését jeleni a feltett  hivatkozás --pupu blogja!

sőt az iménti kérdés is :)  :) 

((merthogy szerintem a baloldal arra vonatkozik, aki azt magát annak identifikálja :))

Miért kell cimezni?

Hogy tudjuk, hogy kinek kellene azért a kommenteket elolvasni!

magamra vettem, elolvastam, de úgy gondolom, hogy nem a hozzászólásomra reagáltál.

Ha igen akkor baj van, mert vagy nem értetted, hogy miről irtam, vagy nemes egyszerűséggel megkivánod gyilkolni a hozzászólásomat, mint ahogy tetted az idézetemmel, a Beszélgessünkben.

Hidd el, dilemádat már mindenki érti: A lényeg szerinted az MSZP nem baloldali párt, éljen a DK.

Mindenről ez jut az eszedbe, és ezt kiméletlenül próbálod mindenkire ráerőszakolni!

azt viszont tőled kérdezem:

nagyon komolyan :

 

Mesterházy avagy Szanyi?

ha feltételezzük, hogy a nevek irányzatot képviselnek!

Én azt gondolom.

 

Kinek cimezted a hozzászólásodat Lilla?

 • 1409
 • -843

azért olvasd el a kommenteket itt is!

http://kapcsolat.hu/blog/pupublogja/3980-europai-foderacio#comment-17550

mondjuk az se baj, ha mielőtt véleményt mondasz a megjelölt linkeket tanulmányozod--

nekem más bajom kismillió éve más nincs!

 

Ezért volt igaza plalyA-nak az mszp sem baloldali az ő értelmezésében!

Kedves Ismeretlen Pontozó Barátaim!

Őszinte örömmel vettem, hogy elolvastátok bejegyzésemet, és értékeltétek, mert gondolom,hogy olvasás nélkül ezt nem tennétek.

Köszönöm kritikátokat!

Üdvözlettel:kiris

Miért érdekes ez a monolog:

Szerzője TP ujságiró, aki a sport 21 ügyben hiresült el.

Támasz néven zilálta szét az addig sem egységes baloldaliakat A Kapcsolaton, majd hirtelen " külföldre távozott" és jött helyette Csakabal köpönyegében. Mindkét nicknéven nagy támogatást kapott az olvasó szerkesztőtől, a moderátoroktól- bizonyos értesülések szerint közéjük tartozott.

Amikor páran felvetetük, hogy nem fair, hogy az MSZP által üzemeltetett topicot idegen célokra használják fel, valamint hogy Támasz és Csakabal ugyanaz a bérprovokátor, csa nem fideszes oldalról, hanem saját táborunkból sokunknak kitiltás lett a sorsa.

Szomorú és tragikus.

Megjegyezném, már akkor sem volt kifogásom azok ellen, akik nyiltan kiálltak a DK mellett, csak az aljas módszerek voltak ellenemre.

Pozitiv példákat is tudok sorolni: Dmolnár barátunk, aki véleményét és meggyőződését mindkét topicon elmondja. Őszinte elismerésem!

Nem mindenki Dmolnár!

Egy érdekes monolog:NE HAMM...
Peter György Tölgyes, 2012. szeptember 10., 2:58 ·
Avagy: egy szlogen találkozása "a történelemmel"

Idestova két éve annak, hogy a kapcsolat.hu-n napokon át tartó, éles vita bontakozott ki a máskülönben egy oldalon állók között arról, van-e értelme az örökös elégedetlenségnek, tagadásnak, nem kellene-e inkább a jót keresni a választások óta eltelt időszak keserűsége közepette.

Az érvek arra alapoztak, hogy az állandó nem-ekből nem lehet erőt meríteni, építkezni pedig kifejezetten csak az igen-ekre lehet. A vitában elég nagy vehemenciával vettem részt, mint mindig, ha úgy érzékelem, a jó szándék nem igazán mutat helyes irányba. Az örömökről beszéljenek azok, akik találnak maguknak örömöt abban a kilátástalanságban, amelybe a kormány minden eltelt nappal jobban belesodorta az országot!

Akkor is úgy tartottam, most is az a véleményem, le kell leplezni minden egyes álságos lépést, azt, hogy a Fidesz nyolc éven át, ellenzékben csakis a hatalom megszerzésének és bebetonozásának módozataiból készült fel, mással egyáltalán nem foglalkozott: halvány elképzelése sem volt, ma sincs arról, mit kellene tenni például a gazdasággal, az oktatással, az egészségüggyel. Egyedül az számított szentírásnak, hogy "ne úgy, mint eddig", mert azzal kinevettetné magát a kormányzat.

Ott voltak még az új kasztosodást több területen elősegítő, a történelem kerekét visszafelé forgatni szándékozó pohos-dohos társadalomkép első lépései, a visszamenőleges törvénykezés, a..., napestig sorolhatnám - hát lehet ezek árnyékában az örömre okot adó jelenségeket keresni?

Akkoriban terjedt el a mondás, hogy ha így megy tovább, Dávid Ibolya találó szavaival élve "a nagy étvágyú kis gömböc" mindent felzabál, nem kellene hagynunk.

Voltaképpen ez a gondolatsor alakítása szült bennem egy szlogent, idestova két éve, amely ma éjszaka - amikor a volt miniszterelnök Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció három további vezető politikusa, Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István egyhetes éhségsztrájkba kezdett a választási regisztráció ellen, és hogy felrázza az állam polgárait fásultságukból -, illetve mostantól kezdve aktuálisabb, mint valaha.

Ráadásul olyan, mintha szóhasználatában is erre az eseményre formálódott volna:

NE HAMM!

Ne Hagyd Magad, Magyarország!
 

 

látjuk a tünetet-

már világos az ok

-de még nincs kidolgozott terápia

 

 

Én inkább a Szanyi-Vadai közös akciót hallgattam meg.

Te nem nézted meg?

Nem értelek.

Szanyi gondolatait helyeseltem.

Mi a problémád?

 

Kusza Szem már megtalálta a megoldást, 2020-ra teljes foglalkoztatás lesz.

Igaz hogy ilyen sehol nincs, de az unortodox gazdaságpolitika csodákat tesz.

Béla miért nem ott vagy valamelyik csodatevő oldalán?

Hogy mondta Szanyi?

Miről szól Európa?

Ha nem is szószerint, de nagyjából:

Vidám gyerek, kipihent nő, hideg sör.

Az, hogy mindenkinek van munkája. Igen. A legfontosabb.

Egyetértek. Ezért tartom fontosnak a programot, sokkal fontosabbnak, mint a handabandázást, mint jelszavak skandálását.

Program kell, amelyik legyőzi az ország rákfenéjét, a munkanélküliséget.

Az mindenképp megnyugtató, hogy a sajtótitkos beszélgetés végülis nyilvánossá vált és elérhető bárki számára, hiszen a Kapcsolat révén (igaz, hogy csak komment formájában) sajtónyilvános lett a diskurzus.

Én is Mesterházyt favorizálom!

 • 1368
 • -905

Nem vagyok a hive a törléseknek- általában!

Jelen esetben helyeslem!

ez pedig a teljes felvétel--kettő óra kb.

http://www.youtube.com/watch?v=w2vAYT_BiBY

 • 1307
 • -885

az echo tv-ről volt szó ugy amúgy!

ott is csak a "félelem miatt"--mi lesz, ha a kubatov lista állásvesztő ereje előlép!

 

Mondjuk elég  fura helyzet állt elő! és csak a személyes hozzászólások nem kerültek a nyilvánosság elé---

azt hiszem így utolag kultúrált vitából ott mindenki jelesre vizsgázott. Tán kár is, hogy nem volt végig sajtónyilvános.

 

Persze van, aki nem felháborodik, egyszerüen be sem engedik a nekik nem tetsző sajtót....

Kedves kisgalamb!
Nincs gond. Úgy is unalmas egy provi a figura. Ráadásul még a történelmet is hamissítani igyekszik. Én jól szórakoztam az igyekezetén. szánalmas próbálkozásain.

AlsoBela szemtelen, személyeskedő és pofátlan stílusa nagyon irritál. Töröltem. Elnézését kérek azoktól, akiknek a hozzászólását ezek a törlések érintették és törlődtek vele.

Ha igy van, akkor storno a megjegyzésem!

Kedves Kiris!

Nem Neked szólt. Sajnálom, hogy magadra vetted.

Kedves Kisgalamb!

Nagyon sajnálom, hogy zavartam blogodat, igérem többet nem teszem!

üdv:kiris

meglátjuk! de a műsort kb 2 millió ember szokta látni.

 

mindenesetre először lássuk a ....műsort

 

 • 1188
 • -881

Szerinted érdekel valakit (maroknyi rajongóján kívül) ,ez a pojáca?

 

 

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/naranccsal-kinalta-gyurcsanyt-hajdu...

 

tallózás eredménye ez is

bár konkrétot csak szeptember 9-én fogunk tudni

viszont riogni már most kezdjünk!

ebben az anyagban mindenütt ott a "kell csinálni"

de

nincs mellétéve , hogy miféle forrásból

amely garantálhatja a rendőr intézkedésének szakszerűségét az állampolgárral szemben.

 • 1213
 • -843

kedves Nonarancs!

sahnos nem erről van szó!

 

A szidás oka nincs megvizsgálva--azaz az ok van elhanyalgottá téve.

 

szidja  ---és kész!

Hiába mondod, hogy olvassa el a számára  "szidást "tartalmazó írásokat! Mi bennük a bírálat tárgya?!

Azt nem--

Hogy itt bizony most játszunk a 10o év Fideszéra!

mindezek ellenére--

 

a lényeg mégis ez:

A jelenlegi helyzetben, minden pártnak kivétel nélkül, elöször azt kéne eldönteni hogy mit akar

 

,a pártból élőknek,

 

és a pártnak élőknek egyaránt:

1. Választásokon versengeni a hatalmi pozíciók megszerzéséért.
vagy
2. Az ország érdeke, amire hivatkoznak."

 

Bár én magam azt sem tudom miért lesz jobb majd amiért szavazásba hívnának --ajánlat ugyanis csak arra van, hogy mást--de arra nincs , hogy mifélére.

 

Bocs az offért! Ez érdekesebb, lehet  véleményt  monadani , javaslatokat tenni!   http://kapcsolat.hu/blog/ajanlat/3764-rendet-es-biztonsagot

 

Már megörültem, hogy  kitört a béke! A kommenteket olvasva,  minden van itt, csak az nincs amiről, a blog  szól. Legalább  tegyünk úgy, hogy kitört a béke!!! - Fejezzük be azértelmetlen vitát. Ennél sokkal több  és nagyobb  felaldata van a baloldalnak. Mindenki tudja, hogy nagy bajban van ahaza, erről kéne   vitázni, mi lenne  a legjobb, vagy legalábbis a jó megoldás a bajok enyhítésére.

 • 1214
 • -883

Kedves kisgalamb!

Felhívásodra újra elolvastam írásodat, cím nélkül.
Az fránya béke szó megzavart.
A blog témája, a DK, Gréczy, Gyurcsány,szidása.

Mea culpa
Melyikre kéne rosszat mondani?

 • 1167
 • -905

"Azt sem gondolhatják, hogy most gyűlölködnek, utána pedig amikor rádöbbennek, hogy azért mégis nekik nagyobb szükségük lenne az MSZP-re, mint fordítva, akkor majd minden feledős lesz, és egymás nyakába tudnak borulni.

 Senki sincs aki megmondaná nekik, hogy az ellenfél nem balra van, hanem a másik oldalon? csak erről beszélünk itt 208 komment óta! Ki s miért bánt/ nem bánt Itt csak te bántasz --mindnyájunkat.  erre a kérdésre neked is válaszolnod kell!A jelenlegi helyzetben, minden pártnak kivétel nélkül, elöször azt kéne eldönteni hogy mit akar,a pártból élőknek,és a pártnak élőknek egyaránt:
1. Választásokon versengeni a hatalmi pozíciók megszerzéséért.
vagy
2. Az ország érdeke, amire hivatkoznak." én azt is mellé eszem: az már nem elég, hogy valami ellen,az is kell , hogy miért?  Ez az ajánlat még hiányzik. másként marad a 33% résztvételi hajlandóság --melynek fele bizony a fidesz jobbiké!    

 

Legyetek kedvesek és olvassátok el a blogomat. Ha annak a témájához nem akartok hozzászólni, akkor legyetek szívesek haggyátok abba ezt a fából vaskarika, süketek párbeszédét. Vagy indítsatok egy blogot kedvetekre való témával.

Kedves kiris!
Ezt a bagybonyolultságu, átfogóképeességet és széleslátókört igénylő kérdést, feltenni szebény Bélának. Most mond meg nekem hogy válaszoljon ilyen kérdésre. Ugyan is ha válaszol akkor el kell ismerni hogy eddig hülyeséget beszélt folyamatosan. Mert ugye kéne tudnia hogy ki azok a kommunisták. Mivel nem tudja ezért nemis igen fog erre válaszolni. a másik meg az, hogy ha válaszol és mondjuk mégazt is tudja kik a en)áinak elismerésébkommunisták akkor viszont el kell ismernie, hogy nem volt kommunizmus Magyarországon, de ezt meg nem lehet mert akkor a jól felépített kis imáge-jadől össze. Ugy hogy ha válaszol és mondjuk nem az lesz a válaszsa, hogy "ő tudja, te meg nézz utánna" - vagy valami ilyesmi - nem igen lesz sok értelme. Ne várd tőle ilyesmit, ugyan is azt gondolom, hogy nem valami bátor( főleg nem a hibáinak elismerésében)

Kedves lilla!

Nos, "nagyrabecsült" nicktársunk többször is, név szerint hivatkozott Niedermüller Péter alelnök úrra. De nem ő a probléma. Gondolom, ezt te is észrevetted.

Más
A jelenlegi helyzetben, minden pártnak kivétel nélkül, elöször azt kéne eldönteni hogy mit akar, a pártból élőknek, és a pártnak élőknek egyaránt:
1. Választásokon versengeni a hatalmi pozíciók megszerzéséért.
vagy
2. Az ország érdeke, amire hivatkoznak.

Ezután jön csak a neheze, a választók meggyőzése arról, hogy miért is kell elmenni szavazni.

én is választ várok !

sőt ! ez a komunista dolog meg méginkább érdekelne--

azt hiszem Te Torgyán szinten gondolkodol eme kérdésről  :

"komunista az aki nekem ellentmond!"

 • 1142
 • -871

Bocsáss meg Béla, te süketelsz!

Ezt kérdeztem:

Számodra kik a kommunisták, vagy kik a volt kommunisták?

Te is úgy gondolod, hogy kommunisták nem voltak, nem vannak, nem lesznek?

Mert a kommunisták körében most ez a legnépszerűbb nézet.

Kádár sunyiságának 21. századi korcsosulása.

 • 1182
 • -839

amiben egyetértek a DK-val: ezt a mocskos félfasiszta kormányt le kell győzni!

 Bélánál úgy gondolom ez nem igy van!Ezért nem válaszol!

A Te dk-hoz való viszonyod világos--méltányolható--kifejtett.

Nekem AlsoBeláé is csaknem teljesen!

:)

 

de válasza nincs!

Nagy valószinűséggel nekem több közöm van a DK-hoz, mint Béla barátunknak!

Igen!

Roppant kiváncsi vagyok rá!

Oldalak