kisgalamb

"Csak ami nincs, annak van bokra, csak ami lesz, az a virág, ami van, széthull darabokra." (József Attila)

Gréczy Zsolt írásához.

Kicsit késve került a szemem elé Gréczy zsolt újabb remeke, amiben továbbra is a szocialisták tevékenységét elemzi. Gondolkodtam, hogy vajon miért nem a Demokratikus Koalicióét?
 
Azt írja: "Olyan írások jelentek meg, hogy a Jókai utcában az MSZP poltikusai a DK megállítását ünnepelték, meg hogy a pártelnök - aki szocialistákat tartott vissza a budapesti választástól - úgy értékelt: "az MSZP vezetése döntött, nem kíván a jövőben részt venni az elitek játékában, nem kötnek több rossz alkut, kifelé nyitnak az emberek, a nép felé. Úgy fogalmazott, nem fogadják el "az orbáni hatalmi" nemzeti együttműködés rendszerét, sem azt a Gyurcsány Ferenc által képviselt hatalmi, vezérelvű politikát, amely bezárta a baloldalt az elmúlt négy évben, lehetetlenné tette, hogy értékazonos, baloldali, modern, nemzeti elkötelezettségű politikát folytasson.""
 
Hát igen. Nem sok oka volt és van a szocialistáknak bármit is ünnepelni a DK-val kapcsolatban. Azon meg egyáltalán nem csodálkozom, hogy az MSZP nem akar továbbra is Gyurcsány forgatókönyvéből játszani. Az orbáni hatalmi nemzeti együttműködésről nincs mit mondani. Ez van. Gyurcsány Ferenc pártja valóban vezérelvű. Összeomlana a párt, ha szeretett vezérük lelépne a politikából. 
 
"Nem kötnek több rossz alkut? Mesterházy Attila ezek szerint rossz alkut kötött?" Rossz alkut kötött. Nem tehetett mást, mert akkora volt a nyomás az MSZP-n, akkora volt a nyomás Mesterházy Attilán, hogy kénytelen volt az együttműködésbe belemenni. Az idő bebizonyította, hogy rossz alku volt.
 
"Gyurcsány Ferenc politikája zárta be a baloldalt? Öt és fél éve nem az MSZP elnöke. Azóta volt elnök Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila és most Tóbiás József" Gyurcsány elnökségét, vezetését az MSZP még hosszú évekig nem fogja kiheverni. Fel lehet ám sok kérdést tenni Gyurcsánynak is. Miért engedte, hogy média nélkül maradjon a baloldal? Miért hagyta, hogy a közszolgálati médiákban a Fidesz emberei legyenek? Ha olyan rossz volt az MSZP akkor miért nem csinált rendet? Nagyon tiszta már utólag, hogy mi volt az MSZP-ben Gyurcsány szerepe. Pártot tévesztett. Azaz nem tévesztett pártot, mert nagyon is éles logikával felmérte, hogy neki az MSZP lesz jó ugródeszkának, az a legerősebb baloldali párt, onnan tud feljebb menni letaposva mindent és mindenkit. A liberálisokkal való viszonyában már a kormányzásában élesen látszott, hogy mennyire előnybe helyezte őket a szocialistákkal szemben. Aztán hamarosan észrevette, hogy az MSZP van annyira erős, hogy az ő igényeinek megfelelően nem tudja átformálni, tehát el kell távolodni tőle. Ezt tette. Az MSZP pénzén szépen kiépítette pártjának alapjait, amit és akit lehetett vitt magával az új pártjába. 10 mandátumot és a tagság egy részét is. Van oka a szocialistáknak, hogy kijelentsék, elegük volt Gyurcsányból. Erősödjenek meg a következő választásra annyira, hogy ne kelljen Gréczy Zsoltnak majd akkor is a Jókai utcában történtekkel foglalkozni. Remélem a szocialistáknak sem lesz szükségük a Demokratikus Koalició vezérimádó tagjaira többé. Nem tudom, hogy az új doktrina az-e a Jókai utcában, de azt remélem, egyelőre nem fognak a DK-val "összefogni". Majd akkor lesz itt az esetleges összefogás ideje, ha újra választás közeleg. Akkorra azonban megerősödik annyira a szocialista párt, hogy a DK többé nem tudja falhoz állítani. Tóbiás nem akarja legyőzni sem a DK-t, sem Gyurcsányt. Tóbiás, és az MSZP tagsága azt akarja, hogy szakadjon már végre le a DK az MSZP-ről. Remélem több kárt már nem tud okozni Gyurcsány és a fajnai az MSZP-nek.
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

 

lesz ! Veszprém!

 • 1278
 • -1086

Szép törekvés. Őszinte elismerésem. Kiváncsi vagyok lesz e viszont gesztus.

Semmi gond, értem amit írtál, csak egy kicsit hosszú. Meg hát azt nem tudom, hogy az is érti e akinek érteni illene. Az illetékeseknek általában cső van a két füle közt.

Én is ott szolgáltam, csak kicsit korábban és a nyugati végeken.

 • 1239
 • -1108

Jó volt lilla-!

 • 1252
 • -1044

Ja! és mindkettő csoport a nép!

Vagy mindegyik csak töredékcsoport

(már akkor, ha Rubovszky tézisét nem fogadjuk el, hogy a demokrácia a többség diktaturája a kisebbség felett---hanem azt tartjuk, hogy a demokrácia a konszenzus keresés a belátás és egyeztetés maga)

 • 1324
 • -1109

""A Fidesz egy izgalmas kísérletet hajt végre a magyar társadalommal, a kísérlet neve: meddig korrumpálható a nép? Erről derült ki most, hogy korlátos. Egy társadalmilag rendkívül immorális, de hatalomtechnikailag ördögi ötlete a Fidesznek az egykulcsos adó, nulla szolidaritási tartalommal, amivel hosszú távra megvásároltak maguknak másfél millió embert. Ez a másfél milliós bázis, amelyik a haszonélvezője a mai politikának, mindig nemmel fog válaszolni a többkulcsos adó ötletére, mondván: inkább maradjon a Fidesz, mert ha bárki más jön, akkor ennyivel több lesz az adóm. Ez az emberi önzésnek egy olyan mintaesete, ami a szociológusok számára is érdekes kutatási terület lesz."""

 

 

""Jól hallotta: a balliberális métely. Ami alapvetően egy lopott anyag. Liberális gondolatok baloldali köpönyeggel lefedve. Nem az van mögötte, aminek mutatja magát. A liberális gondolkodás egy határozott szabadversenyes kapitalista irány, a baloldal meg egy szolidaritás bázisú gondolkodás. A kettőt nem lehet jópofizva ötvözni.""

No az a másfél millió személy szabadversenyt szeretne--mert képes arra, hogy versenyben jobbat akarjon létrehozni

a többi meg szolidaritás bázist akar, akkor tán ezt kéne előbb mederbe terelni--konszenzusba hozni, ha alkut nem köthetnek.

 

Ezt mondjuk itt durva megközelítéssel plalyA-val több éve!

Most Szanyi is végre !Neki soká tartott mire ide eljutott.

 • 1240
 • -1045

KedbvesPlessatt

Tudom hogy nem gúnynak szánta és nem is sértett meg vele.

Tudod nem is neki szántam, mint írtam is hanem az átlag magyarnak, csak nagyon hüylén hangzik az hogy kedves átlag magyar.

Senki sem fogja elismerni hogy ő az átlag magyar. Vaalhogy nevesítenem kellett, hogy magára ismerjen már.

Kedves playA!

Én, teljes egészében megértelek és tudom, hogy NewTiborc is amit írt, nem viccnek, vagy gúnynak szánta. Biztosan nem akart megsérteni! Legalább mi, akik próbáljuk helyén kezelni a dolgokat, próbáljuk megmagyarázni az olykor a megmagyarázhatatlant, legalább mi, ne bántsuk meg egymást az önérzetünkben. Ettől még jókat vitázhatunk, okíthatjuk egymást. Ez csak csiszolja az elménket és a kitárulkozásunkkal csak elviselhetőbbé tesszük az életünket. Remélem, Ti is így gondoljátok!

 • 1305
 • -1068

Tudod PlalyA, nekem elegem van az egészből már. Nem szívesen írom le a véleményemet, mert hamar megkapom, hogy Gyurcsány fóbiám van. Nincs Gyurcsány fóbiám. Ha valaki tisztelte, és támogatta a 2006-os időkben, az én voltam. Még akkor is "védtem a mundért" - amikor kormányzása idején nyilvánvalóvá vált, hogy bizonyos dolgokat rosszul csinált (csak egy példa - az SZDSZ-hez való viszony)

Lehet megkövezni, lehet gyurcsányfóbiázni, meg mszpfanozni (nem vagyok fan, én bármilyen hihetetlen is gondolkodni szoktam és nem imádni) - de elmondom, hogy mi a Gyurcsánynak és DK-nak a baja. Ugye a megalakulásukkor azt mondták ők is, meg Bajnaiék is, hogy azokat a szavazókat akarják megszólítani, akik nem akarnak az MSZP-re szavazni, de baloldalon vannak. Nemigazán jött ez aztán össze. Most már az MSZP szavazóbázisából nem tudnak többet elszedni, elapadt ez a forrás - akit lehetett már elvittek. Akkor most az MSZP megsemmisítése a cél, mert másképp nem tudnak szavazóbázist építeni - csak ott számították (ismét) el magukat, hogy akik még most is kitartanak az MSZP mellett - az MSZP esetleges megsemmisülése után sem fognak hozzájuk pártolni.

Igen. Igaz, hogy nem akar az MSZP most foglalkozni más pártokkal. Saját pártunkat akarjuk építeni. Ha Tóbiás azt mondta, hogy nem működik együtt - ezzel nem bántotta a DK-t - ellentétben a DK-sokkal, akik most mantrázzák a KGB jelenlétét Horváth Imre életében. Addig nyomják a szöveget, amíg a köztudatba bele is ég - és elveszítjük a körzetet. Általában nagyon visszafogottan és ritkán szoktam Gyurcsányról, a DK-ról szólni. Most tegyen azt én is amit ők? Nyomjam a süket szöveget ellenük? Higyjétek el, nekem is lenne mit felhoznom - de még mindig azt nézem, hogy ők is, és az Együtt is balra vannak a Fidesztől.....

Azt sem értem, hogy mi a francnak vannak itt DK-t, Gyurcsányt imádni. Van nekik is honlapjuk, bálványozzák ott a vezérüket. Ezt a nyavalyás kapcsolatot (már egyszer tönkretették) - most hagyják meg a szociknak és szimpatizánsainak. Szemtelenségnek, pofátlanságnak tartom, hogy a saját területünkön reklámozzák magukat.

(Általában vigyázok, hogy ne indulatból írjak - most nem ezt tettem. Sajnálom.)

 • 1241
 • -1043

Én már, csupán egy "udvariassági" gesztust próbáltam ecsetelni. Azonban abban nekem is azonos a véleményem, hogy a további együttműködést, az egymást támogatást az MSZP zárta le egyoldalúan, aminek következtében, utólag, tényleg nem hányhat a szemére a többieknek. Ez tény, azonban én egy picit még finomítani szeretnék a mindnyájunk érdekében. Szerintem nem nagy sikerem van ennek és ha így megy, akkor az MSZP biztosan elveszíti a 11-es körzetet, marad a 2/3-ad a FIDESZ-nek! És kinek jó ez, rajta kívül?

 • 1298
 • -1024

:0))

Kedves lilla!

Hát ez egy vicc. Nem tudok mást mondani. Ezt a nevetségességet kihasználni arra, hogy tovább mérgesítsétek az amúgy sem békés helyzetet a magát baloldalinak mondó pártok között- hát ez igen csak nagy felelőtlenség.

Mennyit kéne fizetni nektek, hogy abba hagyjátok.

Mi ez a böszmeség. Hogy ez azt mondta, hogy nincs összefogás, az meg azt mondta, hogy akkor nem is támogatom. Mi ez az óvodás gyerekek délutáni homokozóbeli csetepatéja?

Közlöm a t. társasággal, hogy nincs Gyurcsány fóbiám,meg Bajnai fóbiám sincs meg semmilyen fóbiám sincs. De a jelenlegi felállásban két dolgot tudok csak elképzelni.

 

1:/ Azért van ez az „ellenségeskedés” és az egymásra mutogatás – nem támogatósdi, de nem inditósdi”  mert semelyiknek sem szolgálta Horváth a hatalmi érdekeit. Akkor meg nem kell ugyebár egyiknek sem.

 

2./ Elhiszik, hogy az MN állított és ezért távoltartják magukat nehogy besározódjanak ( mintha már nem lenne elég sáros az egész bagázs)

 

Tessék eldönteni kinek-kinek melyik tetszik.

 

Én meg azt gondolom, hogy ilyen baloldalra semmi szükség.

Ilyen koncon marakodó társaság nem kell. Tűnjön a fenébe az egész banda.

MI az hogy a DK azért nem mert nincs összefogás ilyenekkel még összefogni sem érdemes.

Mi az hogy az életkora meg egyéb.Ha tudja szolgálni a kerület érdekeit akkor minek iylen hülyeségekkel foglalkozni.

Egyik banda sem jobb a másiknál. Értelmetlen korrupt, hatalommániás kicsinyes elvtelen bagázs.

Haszonleső népség. Ki velük a szemétre.

 Ezek lennének a baloldal. Na ne.

Orbán meg jókat röhög a markába- az örök cézári törvényszerüség működik

„OSZD meg és Uralkodj”

Kapjatok már a viztornyotokhoz.

 • 1211
 • -1026

Kedves New Tiborc!

Előre is elnézést kérek tőled.

Amit alant leírok, az nem a te személyednek szól, hanem úgy nagy általánosságban - de nagy általánosságban nem lehet ezt leírni, ezért veled személyesítettem meg a nagy általánosságot. Tudom, hogy te nem ilyen vagy, de tudod valahogy le kellett írnom azt, amit a Horváth ügy kapcsán érzek. ( Na meg kicsit  a poénkodásod fel is bosszantott, nem nagyon csak kicsit)

Tehát ne haragudj mégegyszer, hogy veled személyesítem meg a nagy átlagot, így könnyebb leírni a véleményemet.

BOCSÁNAT –nem akartalak megsérteni.

Nos.

De, igen ott is szolgáltam egy jó csomó ideig. Meg aztán a szárazföldieknél is, és egyéb helyeken.

Elárulhatom neked, hogy én nagyon büszke vagyok arra, hogy ott és máshol, egyéb beosztásokban is megálltam a helyem.

Tudod ez régen kezdődött, Éppen túl voltunk az „Új gazdasági mechanizmuson”, amikor elhatároztam, hogy ezt a pályát választom. Tulajdonképpen tradicionális választás volt, mert apám is hívatásos volt. Nem akarta, mert már akkor is tisztába volt vele, hogy nem lesz egyszerű az életem. Én meg ragaszkodtam hozzá. Így aztán Kat.kolba kerültem. Te meg aki büszkén mondtad, hogy te vagy a munkás gyerek engem mindenféle kosztosnak meg lelencnek elmondtál. Én hallgattam és nyeltem. Te voltál a feltörekvő értelmiségi gyerek téged ajnározni kellett, meg a új paraszt gyerek akire a mezőgazdaság támaszkodott, én meg a megvetett ingyenélő  Paraszt voltál de agyilag. Keményen küzdöttem, azért hogy bebizonyítsam, hogy én is vagyok valaki, nem csak te. Aztán elvégeztük az iskolát- te lettél a munkás, paraszt értelmiségi ifjuság, akit továbbra is ajnározni kellett, mert te aztán dolgoztál ( ahol lehetett lógtál - ha nem olyan volt a munkád) , olvastad a szamizdatot és lázongtál mert te voltál a meg nem értett ifjúság, akinek illett kételkednie és  lázongania. Én meg voltam az akinek nem volt joga szólni, mert ha esetleg megtettem akkor te azonnal lehurrogtál, hogy örüljek hogy „keményen dolgozó” társaiddal gondoskodtok rólam. Moszkvába kerültem és ott tanultam. Ha cilvilként kerülsz oda, akkor te vagy a hős a Matroszov, a fehérhajó a tengeren aki milyen tehetség, aki milyen jó, és kirobbanó - aki egy igazi gyöngyszem, és a  falu/ város büszkesége – én meg  a még vannak olyanok, kategória- senki sem törődött azzal hogy én is ott vagyok.

Te voltál a munka hőse és meg az, aki valóban csinálta is a dolgát. Aztán végeztünk mindketten. Te, aki eddig is mindig a javát kaptad, most is azt folytattad. Nem mondom, hogy neked olyan hajde könnyű volt, de az én helyzetemnél jóval könnyebb. Házat építettél, családot alapítottál és élted az életedet és azonnal háborogni kezdtél, ha esetleg valami külön kis pluszt kellett tenni. Nekem nem volt házam, lakásom ugyan akadt- mások levetett ruhája ( mert nem lehetett ugyan is én vállaltam azt, hogy oda megyek, ahol szükség van rám)

Volt is. Télen a hó, tavasszal az árvíz –nekem ott volt a helyem Ősszel meg a mezőgazdaság megsegítése- s míg te télen a jó meleg szobában röhögtél tajtam hogy fagyoskodok, meg Ősszel félig vízbe állva csinálom a te munkádat,tavasszal meg a gáton vagyok. Te elintézted az egészet egy vállrándítással és mondtad, hogy „te vállaltad - akkor csináld.” És én csináltam. Szó nélkül a pálya szélén állva, kissé irigyen, hogy én nem focizhatok, csak nézhetem ahogy te játszol. Nekem ez nem jár.

Aztán 90-be megvilágosodtál hírtelen, és rögtön megvolt a bűnbak, mert hirtelen a munkásból nép lettél, polgár, akinek joga van ahhoz, hogy jártassa a száját, és nem kell tennie semmit.

Azt hitted, hogy most már tied a világ és a lábadata lógatva továbbra is élheted jól megszokottkis életed. Én megint csak kívül rekedtem mindenen, mert én voltam a megvetett, az előző rendszer megtestesítője, akibe büntetlenül bele lehetett rúgni. Meg is tetted jó párszor. Elvetted az emlékeimet, az önbecsülésemet, a jelképeimet, elvettél tőlem mindent, mert megtehetted büntetlenül.

Mert ugye Te vagy a nép, akiért én azt gondoltam, hogy felelősséggel kell, hogy legyek. Majd amikor már nem volt mit elvenned, akkor elküldtél, mert már nem volt szükséged rám. Nyugdíjas lettem. Elmentem gyári munkásnak, és kétkeziként is megálltam a helyem. Bebizonyítottam neked, hogy tudok annyit, sőt többet is mint te. Persze ez nem teteszett. Jött az áskálódásod, hogy biztos ez meg az.
Aztán kiemeltek, mert voltak olyanok, akik a tudást többre becsülték mint a sületlen dumádat. Külföldre kerültem egy világcéghez alkalmazottnak. Hollandiába – megbecsültek, mert tudtam a dolgom. Majd Spanyolországba hívtak és elfogadtam – mert neked nem kellettem.

Aztán megint meglöktek és beverted a fejed, felébredtél és rájöttél, hogy ez nincs jól így, mert akit lehet átkozni és okolni az nincs itthon. Haza parancsoltál megfenyegetve, hogy azt a kis alamizsnát is elveszed, amit egy gyenge pillanatodban nekem adtál. A helyzet nem változott, elvetted a nyugdíjamat megint csak a megvetett ingyen élő lettem, aki örüljön, hogy  megtűrik.

Következett megint a kétkezi munka – megint sikerült Angliába kerültem. Természetesen ez neked nem tetszett. Hogy hogy én nekik kellekk itthon meg nem maradok. Megint haza kellett jönnöm. Küldted a felszólítást a télen, hogy készüljek, mert mennem kell. Nem neked – nekem kell megint mennem, mert sok a hó és valakinek csak el kell lapátolni.

Aztán ismét félrelöktél. Most meg amikor megint te érted dolgoznék jössz nekem ilyenekkel, hogy KGB ügynök és poénkodol? Nem érzed, hogy ez egy kicsit nevetséges. Honnan veszed hozzá a bátorságot? Honna veszed hozzá az erkölcsi alapot?

Tudod ez egy kicsit vicces. Megint én vagyok a lenézett senki, aki egész életembe téged szolgáltalak, és te mondod nekem azt hoyg elárultalak. Na ne.

Te marakodsz a  másikkal és rám fogod hogy elárultalak. Te nem állsz ki melettem, hanem még jobban el akarsz taposni.

Hülye egy helyzet- nem gondolod? Mond, mit kell még megérnem?

Meddig lehet kiszipolyozni engem? Semmim sincs, csak a tudásom és a tapasztalatom. Ezt akarod? Ezt irigyled tőlem? Hát ne irigyeld. Dolgozz meg te is érte, mert énmár nemigen fogok neked ebbe segíteni. Csak hogy így egymást marva nem fog sikerülni. De tudod mit – ez a te dolgod. Csak ne gyere hozzám megint, ogy segítsek, mert már nem fogok. Eljátszottad a lehetőséget. És nagyon keméyn munkával tudod csak visszaszerezni, ha egyáltalán visszatudod  - mert nem olyan biztos.

Te aakrsz engem megitélni – te aki egészéletedben kihasználtál eldobtál engem. Te akarod ezt nekem elmesélni. Vicces fiu vagy te. Ahelyett hogy egy emberként mellém állnátok engem köpködtök már megint. Magyarok- rosszabbak vagytok az utolsónak mondott oláhcigánynál.

Az legalább a fajtáját megvédi- de te !!!! Hagyjuk

Jó veszekedést neked. Magyarázzad csak hogy miért ez meg miért az és miért nem amaz.

Te az egykori értelmes munkás paraszt- aki mára elkorcsosult és egymást egy kanál vízbe megölné.

Megérdemled a sorsod. Ne is panaszkodj nekem, mert ugy sem fogadom el. Most én rántok egyet a válalmon „Te akartad- hát akkor csináld” Ugye milyen klassz dolog.

 

http://mszp.hu/video/el_lehet_kezdeni_a_fideszes_ketharmad_lebontasat

 

Minden igaz csak az nem, hogy a partnereket miért zárták ki--a jelőltállításból is

akkor tizen sok -- szétszavazási esélyt hoztak volna létre .Így csak 13 felé lehet szétszavazni

Nem jársz tévuton? Kinek is kellene a Fair Play szabályokat megszivlelni? Kezd ez már nagyon egyoldalú lenni. Ki mit főzött egye meg, egyszer minden türelem elfogy. Főleg azt nem szeretem, ha folyamatosan hülyének néznek, mást azért elviselek, de ezt az egyet nem.

http://www.valasztas.hu/hu/ovi/926/926_0.html

innen nyilvántartásba vett jelöltek

SZERINTEM űelég, ha semmit sem mondanak.

Elég, ha semlegesek maradnak---nem voltak válaszra méltatva.

akkor?!

megint repült aminek kellett

:)

Remélem azért láttad--Olvasható máig--bármikor tudom újra hozni! Sajnos http://www.hir24.hu/nagyinterju/2014/11/04/szanyi-tibor-orbant-lazar-fureszeli/

ez meg méginkább aláhúzza, hogy alku nincs.

(se konszenzus, se alku)

Nocsak, nocsak csak nem az OLP-nél szolgáltál? Még nem telt le a 30 év. Ha igen, akkor tudnod kell, hogy esetenként még sorállományú emberkék is részt vettek kiképzésen az "őshazában". Így elég sok ügynök futkos köztünk.

Ha , most, én lennék a Gyurcsány és a Szigetvári, akkor tényleg arra mozgósítanám a kerület baloldali támogatóit, hogy azért is támogassák Horváthot, mert ennyi érdemtelen rágalmat kénytelen elviselni. Igaz, az MSZP elhamarkodottan kijelentette, hogy összefogás nem kell, egy másik olvasatban ez azt is jelenti, hogy a támogatásból sem kérnek, de ennek ellenére most félre kellene tenni a kicsinyes ellentéteket és meg kellene mutatni itt a baloldalon is, hogy mocskolódás miatt, az elvtelen támogatás miatt, igen is, együtt támogatják a választáson az MSZP-s jelőltet. Ez lenne a fair play. Remélem, a döntő pillanatban, megjön az eszük!

Kedves katicabogar !

 

Ezt írtad :

"Leírták azt is, hogy csak azok állítanak ilyen baromságot, akik nem ismerik az akkori körülményeket. Azt is leírták, hogy milyen munkakörben volt Horváth Imre (természetesen ezt sem hozom ki onnan) - és azt is, hogy milyen továbbképzésen járt Moszkvában. Köze nincs sem a titkosszolgálathoz, sem a KGB-hez. Sajnálom, hogy Gyurcsány is ilyen eszközökhöz nyúlt. "

Szerintem a DK nem nyúlt semilyen eszközhöz, csak tudomásul vette, hogy vége az együttműködésnek, ha már ezt a választás után nagy garral bejelentette az MSZP. !

Senki nem dől be a hazugságoknak és mindenki tisztában van vele, hogy nincs semmiféle KGB-s dolog a háttérben, mindössze annyi, hogy résztvett egy tanfolyamon az MSZP jelöltje.
Mondjuk azt éppen a hivatalos szervező feladataként a KGB szervezte, de nem az ügynökök részére.
A FIDESZ ezt használja ki és szándékosan keveri gyanúba a jelöltet, hogy lejárassa.
 

Ezt már megszoktuk tőlük és nem is érdemes az ocsmány dolgaikkal foglalkozni.
Különben sincs senkinek semmi köze ahhoz, hogy kit indítotok a választáson, ha már nem szövetségben indultok.
Érdemes azonban megvizsgálni a jelöltet minden szempontból, ha nem szeretnénk, hogy belekössenek valamiért az ellenfelek.
Persze, ha tudnak, így is belekötnek, de ki kell állni mellette, ha már egyszer úgy döntöttek.

Én csak azért reagáltam, mert egyértelműen Gyurcsányt hibáztattad már megint ezért is  !
Mit tehet ezért Gyurcsány ?
Nem ő jelölt és nem ő tiltakozott a jelölt ellen.
A DK amit megtehetett az az, hogy nem indít jelöltet és mivel nem kérnek belőlük, így nem is tolakszik a támogatással, megérti az MSZP saját megerősödését célzó döntését.

Nem hinném, hogy neked kellene ezért felkapni a vizet ! 

 

Kedves katiicabogár! Csak nem hiszed, hogy én is Horváth ellen beszélek? Tudom, hogy sok mással együtt, Ő is továbbképzésen vett részt a SZU-ban, nekem ez tiszta ügy, azonban lehetett arra számítani, hogy a FIDESZ ebből is kihoz egy hazúgságot, hisz ami a SZU-val kapcsolatos volt, azt mind a saját propagandájukra fordítják, az ellenfelet pedig mocskolják. Csak ebből indultam ki!

Kedves Bogaram!

Emlékezz, nemrég írtam az MSZP renitens embereiről. Lám, lám az egyik (Andorka) máris engem igazolt. Ha figyeltetek volna, akkor rájöttök, hogy a választáskor is alaposan alátett a MSZP-nek. Csak idő kérdése, hogy a többi mikor jelentkezik. 

Semmi másról nem írtam, mint arról, hogy ordas hazugság a KGB-s múlt. Ha te ebből azt szűrted le, hogy "Gyurcsány a hibás" - akkor az a te bajod. Le lehet akadni rólam

 

Kedves katicabogar !

 

Már ne haragudj, de a Gyurcsány fóbiád megint tévúztra vitt !

Ha ezt jelenti az  MSZP megújulási törekvése, akkor ebből semmi jó nem fog kisűlni.
Az MSZP saját magának köszönheti, ha kudarcot vall Újpesten, ezt nem kell senkire rátolni.
Vonatkozik ez minden egyébre !

Az eszközök az MSZP számára is adottak, élni kell vele és nem másra hivatkozni.

Eegen... Már megint nem tudjuk (semmilyen szinten sincs róla fogalmunk) miért is nincs itt valamiféle együttműködés. Ugye az "tetszik" a DK részéről is, hogy ők nem állítanak jelöltet, de momentán az MSZP jelöltjét nem támogatják.. Hát akkor vajon kit? Jobbikost, független sehány szavazatot kapóst, LMP-st, esetleg fideszest? No most ha az vagyok, aminek mondom magam, akkor támogatom az MSZP jelöltjét, ha már biztos befutót állítani nem tudok.. 

Néha azt hiszem, hogy egyetlen mai ellenzéki pártban sincs egyetlen épeszű ember.... Legalábbis vezetői szinten nincs. Ebben kezdenek kísértetiesen hasonlítani a kormánypártra...

Sőt ! még azt is gondolhatták volna, hogy most sikk a kgb-s előélet--naivan!

Itt a támadás a lényeg!

Meg az, hogy szövetségesek nélkül maradtak/ akartak maradni.

No az volt az igazi bukta--már a jelöltről sem volt egy szó egyeztetés  sem-- már kb egy hónapja azt mondta nekem valaki, hogy a jelölt nem támogatható, de nem a kgb-s szál okán nem!!

Így aztán a fidesz 2/3 biztosan stabil marad--Mert Veszprém önmaga nem lesz elegendő , ha esetlegesen ott sikeresebb lesz az együttműködés akkor sem ahhoz, hogy a 2/3 legalább inogni kezdjen!

 egy hatalmi harc okán :

""Egy szög miatt a patkó elveszett.
A patkó miatt a ló elveszett.
A ló miatt a lovas elveszett.
A lovas miatt a csata elveszett.
A csata miatt az ország elveszett.
Máskor verd be jól a patkószeget!""

Attila, honnan a fenéből tudhatták volna, hogy támadják - abban az időben szinte minden vezető beosztású tisztnek volt a Szu-ban továbbképzése. És nem igaz. Semmi köze nem volt ennek a KGB-hez :(

Azért az is felmerült bennem, hogy mivel, ezt a kerületet meg kellene nyernie az MSZP-nek, ezért Őkk előre tudhatták hogy a Horváth-ot támadni fogják, mindezek elkerülése végett, nem lehetett volna egy viszonylag kikezdhetetlen személyt indítani a választáson? Hogy ki fogják kezdeni Horváth-ot, ehhez még csak egyetemi végzettség sem kellett! A jelek pedig most arra utalnak, hogy a FIDESZ mocskolódó kampánya sikeres lesz, Horváth-nak nagyon kicsi esélye maradt a győzelemre. Lehet ezt a mocskolódó kampányra is fogni, azonban mindez nem mentesíti a felelősség alól azokat, akik Horváth-ot indították és gyermeteg módon nem számítottak arra, hogy a Moszkvai utat fel fogják használni a kampányban. Már pedig, sok embert ez el fog riasztani, az biztos és itt már hiába bizonyítgatják a mocsok alaptalanságát! /Nem zörög a haraszt.../ Sokan így itélnek.

 • 1306
 • -1010

Ebből is látszik, hogy a Magyar Nemzet egy szennylap!

""

Horváth Imre, az MSZP újpesti országgyűlési képviselőjelöltje az RTL Klub híradójának nyilatkozva hétfőn elmondta: elvégzett egy tanfolyamot a KGB-nél, de nem áll semmilyen kapcsolatban a szervezettel, és nem lép vissza a jelöltségtől.

A szocialista politikus a hírműsorban azt mondta: a szovjet állambiztonsági szolgálattal, a KGB-vel nem áll semmilyen kapcsolatban, de az a hír igaz, hogy elvégzett egy tanfolyamot 1984-ben. Közölte, nem lép vissza a jelöltségtől, ő az újpesti polgárokat szolgálja. Hozzátette, „nyílt szívvel mondja", hogy semmiféle jelentést nem kellett írnia, semmilyen titkosszolgálattal nem volt kapcsolata. Az MSZP jelöltje számított arra, hogy ilyen támadást fog kapni, de nem érezte úgy, hogy ezt meg kellett volna előznie.""

Ez a népszabi nyilatkozat!-ból

//pedig mostmár külön ablakban nyílik! :)//

 

A baj az, hogy ez nem vicc.... Még nagyobb baj, hogy ennek a közlésnek (mármint, hogy egy volt határőrparancsnok a Szovjetúnióban vett részt továbbképzésen) van akkora "hírértéke", hogy elő lehessen venni egy kampányban.. (mondjuk kíváncsi vagyok, akik NATO kiképzésen vesznek részt, azokat CIA-s kapcsolattal vádolják?).

A hülyeség tombolását éljük...

Ja ott volt. A baloldaliak szerint meg a Kövérnek a belépője keringett a neten. Mindkettő hamisítvány :( A digitális világ korában a legkönnyebb ilyen hamisitványokat gyártani. Kár, hogy nem büntetik.

Nem én mondtam!

" Innen is látszik hogy ez az orbán rendszer a Kádári érának egy igen torz tükörképe"

 

 

 

Hát ez az egész egy vicc,  de inkább vicnek is rossz.

Paródiának meg egyenesen rémes. 
Én Moszkvában tanultam akkor ezek szerint én is KGB ügynök vagyok, meg az a rengeteg ember aki szintén ott tanult. 

De jó. 

Ezt nem tudtam eddig.  Aztán meg továbbképzésekre is oda utaztunk. Sőt amikor egy ujabb lokátor tipust hoztak, be akkor ott volt a felkészítés a rendszerbeállításra, de mondok mást, amikor Vietnámba békefenntartóként mentünk akkor  is ott mentünk keresztül.

Azt már el se merem mondani, hogy utánna meg az NSZK-ba jártam egyetemre akkor ott meg a BND ( NSZK titkosszolgálata ) ügynöke lettem ezek szerint. 

Mekkora egy baromságokat bírnak kitalálni . AZért mert valaki továbbképzésre vagy valamilyen tanfolyamra oda ment akkor máris csak ügynök lehet. Ez rosszabb mint a átkos Kádárrendszerben amikor minden nyugati kapcsolat azonnal kémgyanussá tette az illetőket.  Innen is látszik hogy ez az orbán rendszer a Kádári érának egy igen torz tükörképe.

a mno által közzétett dokumentum szerint ott volt --

és tényleg másodlagos volt

első a 70 év!

mádosik a válaszra sem méltatás, és csak harmadik volt a fidesz megtalálta "vád"http://nol.hu/belfold/horvath-imre-nem-lep-vissza-a-kgb-s-tanfolyam-miatt-1496301

"Hozzátette: az másodlagos a történetben, hogy a Magyar Nemzet hétfőn megírta, az MSZP újpesti jelöltje, Horváth Imre a nyolcvanas években féléves kiképzést kapott a szovjet titkosszolgálattól."

Nem kapott.

Ne keverj!

Nem ezért nyűlt az eszközéhez a dk!

Hanem azért, mert három hétig válaszra sem méltatták!

/pedig a segítséget felajánlotta--de még arra sem reagáltak vissza!/

Megint persze visszaütés történt :)

Horváth Imre legfeljebb a 70 éve okán lehetett volna kérdőjel tárgya a dk szempontjából--de az se volt az!

Most persze  --mivel a jelölés joga az mszp-é volt---vele szemben nem indított senkit a többi sem---(E14, PM, liberálisok) de így már támogatni sem tudják, miután elutasítva lettek az mszp részéről a háromhetes hallgatással.meg a .....

A volt határőröknek van egy zárt csoportja a Facebookon. Nem hozok ki kommentet, mert etikátlannak tartom. Nagyon fel vannak háborodva - a volt munkatársai, és volt beosztottjai. Annyit azt hiszem elmondhatok, hogy egy rendkívül becsületes, tisztességes embernek írták le Horváth Imrét. Mai munkájáról is azok nyilatkoznak, akik jelenleg is a környezetében élnek, és ismerik.

Leírták azt is, hogy csak azok állítanak ilyen baromságot, akik nem ismerik az akkori körülményeket. Azt is leírták, hogy milyen munkakörben volt Horváth Imre (természetesen ezt sem hozom ki onnan) - és azt is, hogy milyen továbbképzésen járt Moszkvában. Köze nincs sem a titkosszolgálathoz, sem a KGB-hez. Sajnálom, hogy Gyurcsány is ilyen eszközökhöz nyúlt.

A fidesz számára mindegy, hogy közben eltelt 30 év!

ők idősíkokat lazán siklanak át ide s oda

 

http://www.atv.hu/belfold/20141103-kimaxolja-a-fidesz-a-kgb-s-ugyet

 

Minden figyelmeztetés ellenére ezt előre lehetett tudni--egyébként három hét telt el válasz nélkül--így az idő elment --és hát egyeztetés se volt igazán!

Valójában semmiféle kommunikáció nem volt semmiféle pártok között.

A dk -val sem!

 

Az elmúlt időszakban már hozzászokhattunk, hogy – főként kampányidőszakban – e témában a kormánypárti sajtóban napvilágot látnak alaptalan híresztelések, félreértelmezések és dezinformációk, ez esetben sincs egyébről szó.

Horváth Imre a 80-as évek közepén, mint határőr-parancsnok – másokhoz hasonlóan – ténylegesen részt vett a szakmai előmeneteléhez szükséges továbbképzésen. S mint ismert 1997-ig a Budapesti Határőr Igazgatóságon teljesített szolgálatot.

Horváth Imre a választókerületében több alkalommal megválasztott képviselő, s az elmúlt években egyértelműen bizonyította alkalmasságát a közéleti szerepre.

MSZP

 

http://www.atv.hu/belfold/20141103-gyurcsanyek-cafoljak-az-mszp-elnoket

 

Egyébként mindegy --A megállapodást az E14-PM ----dk--liberálisok együtt tették--együtt is kellett volna betartani.

No ez gyors volt!

http://www.valasztas.hu/hu/ovi/926/926_0.html

ettől még 13 jelölt van!

sem a dk sem az E14-PM sem a liberálisok nincs köztük--

nyilatkozat viszont van:

"

Az elmúlt időszakban már hozzászokhattunk, hogy – főként kampányidőszakban – e témában a kormánypárti sajtóban napvilágot látnak alaptalan híresztelések, félreértelmezések és dezinformációk, ez esetben sincs egyébről szó.

Horváth Imre a 80-as évek közepén, mint határőr-parancsnok – másokhoz hasonlóan – ténylegesen részt vett a szakmai előmeneteléhez szükséges továbbképzésen. S mint ismert 1997-ig a Budapesti Határőr Igazgatóságon teljesített szolgálatot.

Horváth Imre a választókerületében több alkalommal megválasztott képviselő, s az elmúlt években egyértelműen bizonyította alkalmasságát a közéleti szerepre.

MSZP"

támogatás pedig???

 

Nem kell. Ha figyelemmel kísérted, hogy kezdtem a témát, akkor olvashattad, hogy mi a véleményem róla. Ettől független - sajnos - ráismerek a Gyurcsány-fanok viselkedésére. És ne haragudj, nem is akarok erről a továbbaikban "beszélni" - mert ha visszagondolok arra, hogy velem pl. mit csináltak pár évig, a vérnyomásom még mindig az egekbe szökik. Erre pedig hidd el nincs szükségem. :(

 • 1204
 • -1038

OK! De az ellenkezőjét sem bizonyítja. Én nem szivesen hivatkoznék olyan ember véleményére, mint Ő.

Soha nem szerettem a "legokosabb" másokat lenéző embereket. egy ideig olvastam az írásait, de amikor sorba ment mindenkin és minden párton, hogy per pillanat ki az ügyeletes hülye és hibás, akkor undor fogott el és ott hagytam. Természetesen Neki mindig igaza van és mindig tudja a tutit. És a sorból  az MSZP és vezetői sem maradtak ki. Hozzam Neked sorba az Attilát és MSZP-t vegzáló írásait? Nálam az ilyen emberek selejtek, arról nem beszélve, hogy külfölre sunnyogott, tessék hazajönni, van itt munka elég.

 • 1254
 • -1085

Ez nem menti fel a Gyurcsány-fanok viselkedését....

Maradjunk annyiban, a Bartus egy végtelenül bunkó nagyképű paraszt. Méltó haverja a Havasnak. E két ürgebürgénél okosabb ember a világon sem létezik. A havas is meg Ő is sorra vérigsérti a korábbi saját munkatársait és támogatóit. Ez is egy kultúra, nem?

Kedves lilla!

Mire kellne mondanom azt hogy szerintem?

Ésmiért is kellene mondanom azt?

Ha minden igaz úgy kezdtem a hsz-t hogy azt gondolom........

Ehhez miért is kell az hogy szerintem? AZ én gondolataim az szerinem van úgy és nem más szerint. AKkor minek mégegyszer hozzáírni? Vagy esetleg azt feltételezed rólam hogy a gondolataim azok mondjuk a  dmolnár, vagy a potyka gondolatai? 

Csak azért mert nem azok. Ha egyetértek valük valamiben akkor azt laírom, de ha úgy kezdek valamit, hogy azt gondolom erről vagy arról akkor minek odairni hogy szerintem... minek halmozni a dologokat? 
SZerinted?

hát ha áthallásnak vette, akkor nagyon súlyos élmény lehetett szegénynek

 • 1263
 • -1068

azért mondhatnád néha:SZERINTEM

 

 • 1199
 • -1062

Törölte magát

Most éppen semmi Bartus oldal nem elérhető annyira meg van sértődve!

No engem ezért tiltott ki:

""Nagy László: Ki viszi át a Szerelmet

Létem ha végleg lemerült
ki imád tücsök-hegedűt?
Lángot ki lehel deres ágra?
Ki feszül föl a szivárványra?
Lágy hantú mezővé a szikla-
csípőket ki öleli sírva?
Ki becéz falban megeredt
hajakat, verőereket?
S dúlt hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?
Létem ha végleg lemerült,
ki rettenti a keselyűt!
S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra!”
(1957)""

Áthallotta a dk-ra :)

Ez is mocskolódás volt a számára  :)

 

Kedves katicabogár !

Én is írhatnám, hogy nem vagyok semmilyen fan, ettől még te mégis úgy látod !
Nyugodj meg, te is úgy látszol.

Sokan tudják járatni a szájukat és azért hidd el, hogy vagyunk egy néhányan, akik nem veszik be a süket dumákat, kinőttünk már belőle !
Egy szóval se mondtam, hogy mindenki egyetértett GYF-el, de annak külön örülök, hogy a Simonfélék nem értettek egyet vele.
Erre próbáltam célozni.

Már megint az a fordított  " elvitt a pártból 10 embert és pár megtévesztett tagot," stb....stb. !
Innen úgy látszik, hogy nem vitt ő senkit, hanem mentek utána
Mentek volna többen is, ha ezt szorgalmazta volna Gyurcsány, csak nem az volt a cél, hogy nagyon meggyengüljön az MSZP.
Hálából megakadályozták a frakció alakítási lehetőségét a DK-nak.

Azért jó lenne, ha nem lennél annyira elfogult, mert azért én is emlékszem egy néhány dologra.
Nem vitaképpen, de ebből nem az MSZP vezetése jön ki tisztán !
Jó lenne, ha tárgyilagos maradnál és ebben az esetben megállapodhatnánk abban, hogy a vezetőség szorgalmazta a pártból való távozást.
Nem törekedtek arra, hogy tiszta eszközöket használjanak a céljaik érdekében.

A magam részéről azt tartottam, hogy ha együtt nem tudtunk megállapodni dolgokról, külön már, még úgy se sikerülhet.

Mi lett megoldva vele ?
Most már egyértelműbben lehet mindent Gyurcsányra kenni, miközben az MSZP veszített néppárti jellegéből, ami  támogatottságban is megérezhető.
A DK pedig megkerülhetetlen továbbra is a baloldalon, csak már nem köti a pártfegyelem.
A színrelépésével, az MSZP balra tolódott és keresi önmagát, lassan rétegpárttá válik.

Nem érzek ellentmondást az előző véleményeim miatt..
Az MSZP vezetése nem csak Gyurcsányból állt és nem volt a pártban diktatúra.
A vezetés egy része csak szavakban volt az elnök mellett, miközben hagyták egyedül vergődni az ellenzékkel vívott harcában.
Nogyobb volt az igyekezet a saját jövőjük megteremtésében, mint a párt melletti kiállásban, tisztelet a kivételnek. Sokan nyíltan kijelentették, hogy innen már csak veszíteni lehet 2006-után és eszük ágában se volt a párt feladataikra koncentrálni.
Úgy látszott, hogy egyes vezetőknél, a Gyurcsány elleni gyűlölet találkozott az ellenzék által  ebben a kérdésben  általuk hangoztatott  megállapításokkal, persze csak fű alatt.

Sokan írták már, hogy a reformokat sokan támogatták a pártban, amíg ki nem derült, hogy rájuk is vonatkozik.

Innentől már minden volt Gyurcsány, csak nem baloldali és nem jó pártot választott.
Most nézhetik, hogy a FIDESZ mit csinál, a reformra hivatkozva.
Persze ennek is a Gyurcsány az oka.
 

Lehet, hogy ha Gyurcsány lelépne a pártból, akkor egy idő után szürkébb lenne a párt, de azért ne nagyon bízz ebben.
Egyszerűen arról van szó, hogy a többi párt is csak követi Gyurcsányt és próbál vele lépést tartani.
A helyzet ugyanis, arra kényszeríti a pártokat, hogy a közös ellenféllel foglalkozzanak és egy ütőképes alternatívát hozzanaK össze.
Ezt nem lehet megkerülni, mivel egyedűl senki nem fogja tudni legyőzni Orbánt.

Ez határozná meg a teendőket és nem a különállás, de ez legyen mindenkinek a saját gondja, csak akkor ne akarjanak 2018-ban hatalomra kerülni.
Marad a jobboldali kormányzás !

Igen a politika már csak ilyen !
Van úgy, hogy egy pártban a nézetek nem egyformák.
Akik ide, vagy oda álltak, attól még rendes emberek maradtak, kivéve, akik olyan megfontolásból szították az ellentétett, mint pl. Simon Gábor, meg akik ott tartottak be a párt elnökének, ahol tudtak.

Erre hiába írod, hogy nem igaz, ez attól még igaz lesz !

Szanyi lehet baloldali szerinted, de az én szememben legfeljebb szélsőbaloldali.
Onnan nézve Gyurcsány lehet liberálisabb tőlük, de a liberálisok hevesen tiltakoznának a Gyurcsány által képviselt értékek felvállalásától.
Nekik Gyurcsány túlságosan  és sziklaszilárdan  baloldali.!

Hát, igen !
A fanok mocskolódásai.
Ezt el lehet mondani mindkét oldalról, legfeljebb mindig a másik lesz a hibás és ő követi el a mocskolódást.
A DK-ok már azt is mocskolódásnak vélhetik, ha vezérelvűnek tartjátok a DK-t, pedig csak a vezetőjét irigylitek.

Tény, hogy GYF rátermett politikus és nekünk megfelel.

Kedves katicabogár !
Én azt hiszem, hogy te se gondolod, hogy valaki is tönkre tudna tenni valamit, ha  párt kiállna a saját érdekében.
A DK-t is megpróbálták már szétzilálni, aminek az lett az eredménye, hogy mára már egy eléggé összekovácsolódott csapattá vált és megkerülhetetlen a baloldalon.
Engem is támadtak a DK honlapján és volt úgy, hogy egyedül hadakoztam és nem futamodtam meg, pedig egyszerre többen estek nekem.
Tudtam, hogy mire megy a játék és ez adott erőt, hogy kiálljak az igazunkért.
A trollok lehetőséget is adnak arra, hogy a saját álláspontunkat szembe állítsuk az övékével és ezzel már nyertünk is.
Ráadásul az se biztos, hogy arra haragszol, akire te gondolsz, mert az illető fizetésért teszi a dolgát.

Sokan és sokat kell azért a párt tagjainak tenni, hogy egy párt sikeres legyen és közülünk egynéhányan az MSZP-ből jöttek közénk, ahogy írod.
Velük együtt próbálunk a kihívásoknak megfelelni.
Ezt, Gyurcsány, egyedül nem tudta volna elérni !

Sajnos azt kell, hogy írjam, hogy a pártok a pártépítést csak a helyzetnek függvényében tudják helyesen építeni.

Sőt ! Időnként a helyzetnek megfelelően átépíteni, átalakítani.

A politika már csak olyan, hogy aki csak saját magát építgeti, az egyedül marad és nem fog tudni megerősödni.
A megerősödés ugyanis választókat jelent, amelyekért folyik a küzdelem és az építgetés nélkülük, nem hozhat eredményt, pláne, ha többen vannak a pályán.

Ez a legnagyobb gond és probléma az MSZP számára:
A többiek, egyszerűen nem tudnak nem foglalkozni a többi párttal.
Az MSZP se tudja ezt megtenni, neki is foglalkozni kell a többi párttal, figyelembe kell venni azok minden rezdülését.

Nincs és nem is lesz olyan, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk, vagy, ha lesz, akkor már régen rossz. 

 

 

Kedves lilla!

Azt gondolom, hogy a Tóbiás által elmondottaknak semmi köze a populizmushoz. Sőt a Fidesz populizmusához sincs.

 Nem is hasonlítható a kettő össze. Én nem olvastam ki elitellensséget a Tóbiás nyilatkozatból ami a populizmus alapfeltétele – te igen? Légyszíves mutass már rá, hogy hol van ilyen.

Azt sem olvastam ki, hogy a rurális kisemberek ideológiája próbál lenni, ami a populizmus másik alapfeltétele Mutass rá légy szíves hogy hol van ez benne.

Sőt azt sem igazán vélem felfedezni, hogy arra ösztökélne, hogy a tradicionális értékrend csak az igazi. Visszanyúl ugyan az autentikus értékekhez, de nem a tradicionális értéket helyezi előtérben pont a moderséget hangoztatja ( Ugye azt mondja, hogy „el kell magyarázni hogy a közösségi tulajdon az nem állami tulajdon, hanem egy minőségileg magasabb kategória”

Akkor nem tudom, milyen alapon fogod rá hogy hasonlitana  FIDESZ populizmusához kedves lilla – sőt semilyen populizmushoz sem hasonlít.

Azt hiszem te megint tévedésben vagy.

„Meg a konzervatív is alternatíva, amely a hierarchiához ragaszkodik”

Mond te tényleg nem érted? A Konzervatívizmus jelenleg nem alternatíva ( A Dk SZoc.liberalizmusa sem)

Ezért aztán a megreformált szociáldemokrácia vagy a modern szociáldemokrácia nem alternatívák. A Kapitalizmus válsága ezekkel nem élhető túl, hisz nem a hagyományos értelembe vetett túltermelési válságról van szó. A Konzervatívizmus pedig egy olyan strukturális változásra amely a piaci társadalmasítést alárendeli a tervezett társadalmasításnak nem fogad el- ebből következően nem is tudja kezelni a válságot. 

„Mindhárom lehet élhető--ha sokan akarják és jól meg is szervezik”

Nem kedves lilla, a Konzervatívizmus nem élhető már, a populizmusnak van valamilyen esélye, de legnagyobb esélye a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásnak van. Ezt a konzervatív, vagy szoc.lib nem tudja biztosítani, a populizmus csak részlegesen – teljességében egy új és modernebb termelési mód, amely tudja az élhetőséget biztosítani. Csak hát elég soká fog tartani, amig az első kettőre rájönnek az emberek hogy nem jó, és csak utána lehet a harmadiknak nekifogni.

Egy magára valamit is adó baloldali pártnak erre fel kell készülni, és az adandó pillanatot megragadva cselekedni kell. Na, látod erre jó a Tóbiás nyilatkozat programelemei.

Igen a tét nagy, ebben egyetértünk- Fennmaradni, vagy elsűlyedni -  a történelem sülyesztőjében - ez a tét.

Persze, 1értelmű, hogy Bartus a hülye és a hibás.... :)

Bartus azért háborog , mert a dk is feleslküdött a fidesz alkotmányára, ahogy a többi is--és egészen méltánytalanul azt kéri /kérte számon a a dk-n  A többi párton nem, :)  hogy miért tette meg, az erkölcstelen , hogy azt megtette--és őt az nem érdekli, hogy az elnökség meg tagok--aki azt mondja Neki az már mocskolódik  :) :) :)

A kérdés, hogy a többi párton miért nem kéri számon, arra az volt a válasz, mert a dk volt CSAK igéret  :)

de

mivel a dk sem pártöngyilkolta meg magárt és nem vált utcai hőssé--ezért aztán élethez sincs joga. Bartus szerint. Pásztor Albert ügyében is csak a dk lett többek által rasszistaát támogató párt.

No ennyit a Bartus állításaihoz! :)

Szóval az idő eldönt --Remélem azért Gulyás Balázs, akinek állítása az, hogy az mszp-ből kilépett---új hangot tud hozni az orbáni  kényszerlépések közepette is))

""Azt is nagyon komolyan gondolom, hogy most minden párt foglalkozzon a saját maga építgetésével és hagyja már végre békén a másikat.""

 

Lehetne zárszó is!

 

 

//. egyetértettek vele, már akkor megbánták, amikor ígérete ellenére szépen hagyta az MSZP-t víve pár megtévesztett tagot és a 10 mandátumot. Volt Kongresszus, meg választmány, meg elnökség...stb. Nem érzel ebben a mondatodban ellentmondást a korábbi állításaiddal szemben "A szocik kihátráltak Gyurcsány mögül". Nem hátráltak ki. Talán ez is baj volt."" --csak e megállapítással vitatkoznék:

Időrendben nem stimmel:

2000-ben lesz párttag és Medgyessy stábjában dolgozik

2003 majus --2004. szeptember sport miniszter

(közben felmentik tisztéből, de közben Medgyessy lemond- ///""Medgyessy Péter akkori miniszterelnök vitába keveredett Gyurcsány Ferenccel, aki erre felajánlotta lemondását. A kormányát átalakító Medgyessy leváltotta volna Csillag István gazdasági minisztert, de a koalíciós partner SZDSZ megvonta tőle bizalmát. Leváltására a két párt konstruktív bizalmatlansági indítványt akart benyújtani, de Medgyessy Péter azt megelőzve lemondott posztjáról."""----és

2004.szeptember 29-től ME

2006. májusában mond egy beszédet a frakció társainak, akik azt elutasítják, majd kiszivárog   bár annak gondolatait 2006. szeptemberében önmaga a Népszabiban is közzéteszi szűkített formában majd szeptember 20-a körül teljesen nyilvános leszaz egész anyag! Aki akarta megértette a drámát! a májusit!!

2009 áprilisában lemond

a pártban:

2000 párttag

2004 február --szeptember Győr megyei elnök

2007.""2007. február 24-én a Magyar Szocialista Párt tisztújító kongresszusa – mint egyetlen jelöltet – 89%-os támogatottsággal pártelnökké választotta. A szavazás előtt ultimátumot intézett párttársaihoz, amelyben kijelentette: minimum 75% támogatásával hajlandó csak elfogadni a pártelnöki tisztségét, illetve marad miniszterelnök és folytatja a kormányzást és politikáját.[""

2009."". március 21-én pártja kongresszusán bejelentette, hogy nem kívánja tovább betölteni a miniszterelnöki tisztséget. Javasolta, hogy két héten belül találjanak miniszterelnök-jelöltet, majd konstruktív bizalmatlansági indítvány útján válasszák meg a Parlamentben. Bejelentését azzal indokolta, úgy érzi, személye a miniszterelnöki poszton akadályává vált a szükséges reformok keresztülvitelének és ezáltal pártja politikai sikerességének""

2011.októberében alakult a dk

Így aztán amikor a frakcióban elfogyott a többsége akkor lemondott--az mszp tagsága tudja, de a szimpatizánsi kör máig sem pontosan, GyF nem az mszp! :) //

 

 

 

 

Nemigazán szeretem Bartus Lászlót. Amikor az Amerikai Népszava elindult - akkor más volt a véleményem, de ahogy az írásai radikalizálódtak - én egyre kevesebbszer olvastam. Amikor indult a lapjuk, akkor ő még Gyurcsányban látta a jövőt.

Most akadtam egy írására a Facebookon.... No, vajon mi baja van a Gyurcsány fanokkal? Vajon Gyurcsány mikor fogja belátni, hogy ők nagyban hozzájárultak és hozzájárulnak ahhoz, hogy elforduljanak tőle az emberek?

Mondom..., nem szeretem Bartus írásait. Azonban az alábbi szöveg kísértetiesen emlékeztet arra, amikor csapatostól hagyták el a (régi) kapcsolat.hu-t a Gyurcsánnyal egyetnemértő felhasználók :(

"Megérett bennem az elhatározás újra, hogy távozom a Facebookról. Az sem érdekel, hogy a vitaminomról nem tudok hírt adni itt a rászoruló magyaroknak. Azt is megmondom, hogy ugyanazért távozom, amiért az Amerikai Népszavát is minimális fordulatra állítottam, és a fórumát bezártam. A fanatikus gyurcsányisták gyalázásaiból elegem van. Én nem vagyok párttag, se vakhitű fanatikus, a demokratikus közvéleménybe pedig olyan szellemiséget hoztak be a mocskolódó stílusukkal, ahogyan elvitatják pártjuk és vezérük kritizálásának jogát, hogy ilyen csürhéje eddig csak a békemenetes jobboldalnak volt. Nem tudom különválasztani a pártfanatikusokat a gondolkodó demokratáktól, mert ők annak ellenére, hogy az Orbán-rendszer kollaboránsai, köztünk vannak és itt mérgeznek. A Facebook egyébként is borzasztóan időt rabló dolog, és ez az "áldemokratikus" jellege, hogy egy ismeretlen falusi tahó leköpdösse az embert az egyenlőség jegyében, ez nem demokrácia. Elegem van ebből, mindenki a maga helyére kerül, nem érdekel senki véleménye. Sajnálom azokat a barátaimat, kedves ismerőseimet, akiket itthagyok, viszont nem fogok bálványimádó embereknek megfelelni és azt sem tűröm, hogy itt gyalázzanak. Majd amikor Gyurcsány meglátja, hogy az események kívül zajlanak, és nem belül Orbán álparlamentjében, és kívül több babér terem neki, akkor majd kijön, és ez a sok gerinctelen, jellemtelen ember vele együtt fordul majd az ellenkező irányba. Undorodom tőlük. Még egyszer szeretettel üdvözlöm kedves ismerőseimet és barátaimat. Sajnálom, hogy velük nem tudok tovább kellemes közösségben lenni, de nincs türelmem innen kiszemezgetni a gyűlölködő fanatikusokat, és együttélni sem tudok velük. Viszlát."

Ha jól kommunikálják, akkor tán a fidesz hasonló populizmusa nem fogja a sutba helyezni.

Meglátjuk a népek számára jól fogják-e érthetővé tenni.

Így lenne alternatíva az öngondoskodó társadalom  elképzelése--amely szintén működő ---csak strapásabb a köznek :)--igaz emberibb is

Meg a konzervatív is alternatíva, amely a hierarchiához ragaszkodik

Mindhárom lehet élhető--ha sokan akarják és jól meg is szervezik

Nincs jó és jobb a három közül---csak mind más elv!

Ha kikristályosodik---majd kialakul, hogy melyik kap támogatottságot!

Aazt hiszem nagy a tét!

 • 1273
 • -984

Bár bekerültnek válaszolok - de szeretném egyben dmolnárnak is írni, hogy nem vagyok semmilyen fan. Azt hiszem, az teljesen normális, hogy ha valamilyen párthoz tartozom, akkor reagálok azokra a vádakra, felvetésekre, amik lassan már konvencionálisak lesznek - és nem fedik a valóságot. Utálom, ha általánosítanak, egy-két ember tevékenységéből nem lehet megítélni egy egész pártot.

"Jót derültem azon, hogy téged legyurcsányoztak !"

Én nem annyira :)

"Gyurcsány jártathatta volna a száját, ha nem követték volna olyan sokan és nem értettek volna egyet vele sokan az MSZP-n belül is !

Mert ugye akkor is volt kongresszus, meg választmány, meg elnökség, .......stb."

Te legalább annyira tisztában vagy vele, mint én - Gyurcsány rendkívül jól tudta/tudja "járatni a száját" - nagyon sokan hittek/hisznek neki - és nagyon sokan csalódtak is benne. Akik most is az MSZP-ben vannak és anno... egyetértettek vele, már akkor megbánták, amikor ígérete ellenére szépen hagyta az MSZP-t víve pár megtévesztett tagot és a 10 mandátumot. Volt Kongresszus, meg választmány, meg elnökség...stb. Nem érzel ebben a mondatodban ellentmondást a korábbi állításaiddal szemben "A szocik kihátráltak Gyurcsány mögül". Nem hátráltak ki. Talán ez is baj volt.

"Azért az is gyanús lehet, hogy az akkori MSZP legtisztességesebb emberei, mint pl. Kósáné és Vitányi, az elsők között Gyurcsány mellé álltak, a többiekkel együtt."

Akkor is, és most is voltak/vannak rajtuk kívül nagyon tisztességes emberek az MSZP-ben, akik viszont nem álltak mellé, mert korántsem értettek egyet a politikájával. A politika márcsak ilyen. Attól még, hogy valaki nem ért egyet Gyurcsánnyal, - bőven lehet tisztességes.

"Egy dolog ugyanis, hogy mit akart Gyurcsány és egy másik, hogy miben tudtak megállapodni az MSZP-n belül egymással és akkor még nem is beszéltem a koalícióról, pláne az EU-s kötelezettségekről és a válság okozta kényszerűségről."

Itt nemigazán értem miről beszélsz - mert köztudott, hogy miniszterelnökként Gyurcsány nemigazán hagyott beleszólni a dolgaiba - a válság okozta kényszerűség pedig az volt, hogy Gyurcsánynak le kellett mondani, mert elfogyott körülötte a levegő. És erre nem a szocik kényszerítették, hanem a társadalmi elfogadottsága ment a békaperspektíva alá. Ugye, azt te sem hiszed, hogy a hatalmas népszerűség-vesztése nem volt negatív hatással az MSZP népszerűségére is? :(

"Persze okolni lehet mindenkit,..."

Mint már írtam, nem mentem fel az MSZP politikusait, de nem mentem fel az MSZP tagságát sem abban, hogy idáig jutottunk. De ugye megbocsátasz nekem, hogy nem mentem fel Gyurcsányt és a fanjait, és nem mentem fel az álságos kommunikációjukat sem. És bocsáss meg, de ezek közé tartozol te is - emlékezve a régi kapcsolaton és már ezen is kifejtett tevékenységedre.

"Ami persze több platformból állt és akkor ezt mindegyikről el lehetne mondani !"

Tévedsz. Az MSZP egyetlen platformjától sem kell félteni az MSZP-t, mert egyetlen platformnak sem célja, hogy elsorvassza az MSZP vezetését és átvegye az MSZP felett a hatalmat. Mint bebizonyosodott - a Gyurcsány platformjának kezdettől fogva ez volt a célja. Ezt nem kisebb ember mondta, mint maga Gyurcsány egy baráti társaságban. Ezt természetesen nem fogod elhinni, nem is kívánom tőled - és nyilván maga az érintett is körmeszakadtáig tagadná - attól még ez megtörtént. Engem pedig köt a titoktartás, hogy elmondjam, hogy hol, mikor és milyen társaságban történt. Úgy, hogy hagyjátok már (nekem legalábbis) azt a süket dumát, hogy az MSZP üldözte el magától Gyurcsányt. Neki az volt a legnagyobb hibája, hogy nem a nézeteinek megfelelő pártot választott. De ez már a múlt. Nem érdemes vele foglalkozni - az érdekes az (mindenki szempontjából), hogy a jövőben mit teszünk.

"Aki Gyurcsány mellett tette le a voksát, az se a személyre tette le elsősorban, hanem a csoport által fémjelzett irányvonalra."

Engedd meg, hogy nevessek ezen. Ha Gyurcsány lelépne a DK-ból, vagy a politikából - a DK úgy összeomlana, mint egy kártyavár. Mert a vezérelvűség jellemző a pártodra. Lehet, hogy te belülről nem így látod, attól még ez így van.

"Ha Szanyi lett volna ennek a képviselője, akkor most Szanyit okolhatnátok a párt szétveréséért !"

Rossz példa. Szanyi - minden hibája ellenére - sziklaszilárdan baloldali. Gyurcsány liberális.

"A cirkuszokat pedig a másik fél is gerjesztette, szándékosan, mert nekik meg arra volt szükségük, hogy jól fel tudjanak háborodni és tudjanak minden marhaságot a másikra mondani !"

Nem igaz. A szocik nagyon-nagyon sokáig hallgattak, és tűrték a Gyurcsány-fanok mocskolódását. Élő példa a kapcsolat.hu - ami még mindig a régi népszerűségének örvendene, a régi jó szerkezettel, ha a Gyurcsány fanok kártékony tevékenysége nem tette volna tönkre. Lassan elhagyott minket mindenki aki nem hozzájuk tartozott, mert nem bírták elviselni őket ("adj a tótnak szállás, kiver a házadból"). Nem mondok mást, csak a saját átélt példámat. Az utolsó évben már nem írhattam a kapcsolaton, mert abban a pillanatban szervezetten rámtámadtak - lehetett az akár politikai, akár valami szépirodalmi téma.

"Szóval nem illik felkapni a vizet, pláne elfogultan és úgy, hogy nem a helyén kezeled az egész ügyet !"

Minden nagyképűség nélkül azt gondolom - ha mindenki olyan "helyén kezelné a dolgokat", mint én - akkor nem lenne semmi gond. Azt is nagyon komolyan gondolom, hogy most minden párt foglalkozzon a saját maga építgetésével és hagyja már végre békén a másikat.

 • 1257
 • -1014

Kedves lilla!

Nem igazán fogom fel, hogy miért túl szűk szerinted az, hogy az a baloldali aki az embert tekinti elsődlegesnek. Szerintem ettől általánosabb megfogalmazás nem létezik egyenlőre. Ez semmilyen idolt nem zár ki. Semmilyen nézetrendszert nem zár ki. Semmilyen alkunak nem gátja.

Egyetlen dolognak a gátja csak az, hogy ne az ember legyen a domináns és hanem a környezet. Ne a környezethez igazítsuk az embert, hanem találjuk meg az ember számára a legjobb környezetet ettől általánosabb és kompromisszumkészebb dolog  nem igazán hiszem hogy kell.

Tudod, én nem gondolom, hogy alkudozni kéne. És nem is igen volna jó. A Konszenzus az nem alku.

A konszenzust sohasem kiséri morális értékitélet - az alkut igen. A Konszenzus a lehető legnagyobb fokú egyetértést követeli meg, Ciceró szerint a konszenzus a köztársaság léte fennmaradásának záloga.

Az alku az más dolog. Ott mindig morális értékitélet előzi meg az egyezkedő feleket, mindegyik fél eleve kítűzött feltételrendszeréből több kevesebb engedményt tesz hogy határozatban állapodjanak meg.

Én nem igazán szeretném ha a baloldal( vagy legyen neked baloldali hangsor ) határozattal lenne fenntartható.

Azt gondolom, hogy jobb egy elvek konszenzusán alapuló baloldal, mint egy alkudozásban megszületett határozat.

Egyébként, pedig ha olvastad Tóbiás nyilatkozatát, hogy milyen MSZP-t akar azt hiszem máris választ kaptál a baloldali hangsorodat illetően.

Engem, egy cseppet sem lepett meg vele. Végre egy olyan program lehetőség és kezdeményezés, ami előremutató, a jövőnek szól és valóban baloldalinak tekinthető, mert az embert helyezi a középpontba és nem a környezettel akar kiegyezni.

Jövőbe beinvesztáló, mert a jövőért dolgoznak az FNA, a zöld gazdaság erősítése, a szociális szövetkezetek általánossá tétele, az állam szerepének átértékelése, vagy a közösségi tulajdonforma elterjesztése mind mind  olyan programpont ami a jövő generációjának a boldogulását jelenti. ( Csendesen mondom, hogy a kapitalizmus meghaladásának programja is lehet ez- akkor is ha neked és sokaknak ez nem tetszik)

Látod kedves lilla - inkább ezért kéne dolgozni, és ezt kéne a baloldali hangsorodba beemelni és nem azokat amiket itt baloldali hangsorként ( 7 milliárd ember munkahelye, és a többi kérdéseid) és alku tárgyként előadsz.

Nekem például szimpatikus programpontok- vállalható programpontok   nem hangsúlyozza a baloldali voltát inkább azt hogy medern programpontok- de ugyan akkor alapvetően benne van az általad hiányolt baloldali hangsor.

Erre már lehet építni konszenzust kedves lilla. Alkut viszont nem.

Viszont attól tartok, de erősen hogy az MSZP prakticistái ebbe nem fognak bele menni, ők azt szeretnék, ha a bebetonozott hatalmuk megmaradna- ezen programpontok alapján viszont ők volnának az elsők akiket el kellene mozdítani a helyükről.

Úgy gondolom, hogy ha ezeket az elveket nem teszi konszenzus tárgyává a baloldal, akkor bizony ezekből semmi sem valósul meg.

Nem csoda hogy balról kap a legnagyobb támogatást a programpontok döntő többsége.

Azt gondolom, hogy liberáliséknak még emészteni kell egy kicsit –  lásd az FNA kérdése, vagy a szoc.szövetkezetek kérdését (Miközben csendesen jegyzem meg hogy a KDNP sokkal hamarabb ébredt pl. Somogyban és az egyik kezdeményezője lett ezek nyomán a SZoc.szövetkezeteknek - liberálisék mikor fognak felébredni szerinted?)

Kedves katicabogar !

 

Jót derültem azon, hogy téged legyurcsányoztak !

Azt azonban illene tudomásul venned neked is, hogy egy fecske nem csinál nyarat !

Gyurcsány jártathatta volna a száját, ha nem követték volna olyan sokan és nem értettek volna egyet vele sokan az MSZP-n belül is !

Mert ugye akkor is volt kongresszus, meg választmány, meg elnökség, .......stb.

Azért az is gyanús lehet, hogy az akkori MSZP legtisztességesebb emberei, mint pl. Kósáné és Vitányi, az elsők között Gyurcsány mellé álltak, a többiekkel együtt.

Egy dolog ugyanis, hogy mit akart Gyurcsány és egy másik, hogy miben tudtak megállapodni az MSZP-n belül egymással és akkor még nem is beszéltem a koalícióról, pláne az EU-s kötelezettségekről és a válság okozta kényszerűségről.

Persze okolni lehet mindenkit, de azt is látni illik, hogy az MSZP megújításáért vívott küzdelem egy legális és minden demokratikus pártban előforduló belső csatározásnak a következménye.
A platformok érdekeinek az érvényre juttatásáért azért már ne kelljen olyasmivel megküzdeni, hogy "szétverte" a pártot.
Ami persze több platformból állt és akkor ezt mindegyikről el lehetne mondani !
A rövidebbet egyébként a dkp platform húzta, mert szabályosan kiebrudalták őket a pártból, minden juttatás nélkül !
Kezdhették nulláról a saját útjukat.

Ja, hogy mem értettek egyet az iránnyal, de főleg, hogy ki irányítson az  MSZP-n belül, az más mese.
Aki Gyurcsány mellett tette le a voksát, az se a személyre tette le elsősorban, hanem a csoport által fémjelzett irányvonalra. 
Ha Szanyi lett volna ennek a képviselője, akkor most Szanyit okolhatnátok a párt szétveréséért !
A cirkuszokat pedig a másik fél is gerjesztette, szándékosan, mert nekik meg arra volt szükségük, hogy jól fel tudjanak háborodni és tudjanak minden marhaságot a másikra mondani !

A folyamatnak még nincs vége, mert nincs olyan, hogy egy csapaton belül teljes egyetértés legyen.
A kiszorítósdi könnyen folytatódhat tovább, ez ellen egyik párt sincs beoltva, de ez nem jelentheti azt, hogy ettől Orbán közelebb fog állni, mint akit kiszorítottak.
Vagy, hogy  a JOBBIKKAL való együttműködés is belefér, a céljaitok elérése érdekében.

Szóval nem illik felkapni a vizet, pláne elfogultan és úgy, hogy nem a helyén kezeled az egész ügyet !

Bocs! én azért küzdöttem sok éve, hogy ezt végre valaki leírja!

(Néha azt gondoltam és gondolom ma is, hogy a dk tagsága ma is mszp-t akar csak kicsit jobbat--- és a dk elnöksége hiába mondja minden fórumon, hogy emberek nem!---

még mindig nincs társadalmi szembenézés semmivel.

Bár ott van Orbán és sleppje--örülök, hogy most mégis nekik kell azt levezényelni

igaz késett a dolog 10 évet--és sokkal jobban le vagyunk gatyásodva, sokkal kevesebb a tartalék  de akkor sincs más út!

Én ezért tartom ORBÁNT végtelenül hibásnak--mert ő a sok iskolája révén biztosan tudta, hogy ez lesz! A sleppje is, a károgó állást nem foglaló politológusok is--akik már-már kárörvendtek a vesztünkbe masírozásunk okán!

Szóval bizony kell  a marcangolás --addig míg ezt fel nem fogjuk---aztán kezdődhet a konszenzusos építkezés a köz EGÉSZE  érdekében /felhatalmazásával.

 

Hogy ki vezényli le? Miféle domináns elv szerint?

((Bajnainak volt ilyen anyaga - égy évig készítette nagyon sok neves szakember --most a fiókban van, és halad el felette az idő ))

Fogalmam sincs.

Azért vicces, hogy mi itt ketten egymást inspirálva :) feltárjuk a szerintünk--de szerintem biztosan -legfontosabb okot/okokat, amelyek elvezettek a máig.

Mert valljuk meg az internetadó elleni tüntetés kivert egy biztosítékot, aminek nem kellett volna ma lennie, ha akkor nagyobb a szembenézési  kényszerítés a valós helyzettel--és nemcsak a pártogakat őszödön sarkallják arra zárt körben,

 

akik az élcsapat --sem tudta még akkor sem felfogni :(

Hát ez volt mindnyájunk canossája!

Viszont örülök, hogy ez így összeállt---régtől ezt gondolom!

Nem én mondtam! :)

//csak eddig kismilliószor!//

előb jussunk nyugvópontra a baloldal hangsor tartalmát illetően

én értem a -Tied--de túl szűknek tartom

Te nem fogadod el azt a körülményt , hogy itt most ezen körülmények között a mai szereplők alkujában lehet csak bármifelé lépni, mert egyébként helyben topogás van!

Én alkut szorgalmaznék

Te SZERINTEM elérni a hegemóniát és mértani pontossággal kigondolt elvek szerint valamerre

csak az emberek ne lennének ott közben :)

És ez most ényleg vitatkozás---feladása

((azt viszont már elfeledhetnéd, hogy én egy szót is Gyurcsány ellenében/védelmében írtam le valaha is. Engem ugyanis a doktriner baloldali felfogás és a megengedőbb felfogás  "harca" érdekelt--melynek nyomán a baloldal mint hangsor kiüresedett.))

És csak folytatódik a "nem én hozom elő, de azért előhozom...." marcangolás.

 Figyelmébe ajánlom minden MSZP fannak (nem tagnak, mert azok között bizonyára igen sokan vannak normális emberek, akik a jövővel és a pártjukkal foglalkoznak), hogy a Gyurcsányra kenni mindent önnön maguk szembeköpése (nem a jóisten jelölte Gyurcsányt minden pozícióra, amit csak el lehet képzelni, hanem a tagság...Persze ha jól tudom) . Ugyanakkor a DK fanoknak (a tagokra ugyanaz érvényes, mint az MSZP tagokra), hogy mindent az MSZP-re kenni ugyanaz a művelet. 

Kedves lilla!

Kösz hogy belinkelted ezt a cikket, mert elkerülte volna a figyelmemet.

Hát pontosan erről írtam az előzőekben. Itt a bizonyíték tessék.

„Az elmúlt bő évtizedben a magyar baloldal saját politikájában nem kevés megtorpanás és balkanyar után végre egyensúlyt talált a nemzet és a progresszió, a "haza és haladás" ügye között. „

Ez nem igaz. A magyar baloldal sokszínü, és sokféle pártból áll, nincs benne sem jobbra sem balra kanyar. Legeljebb az MSzP-re  igaz az állítás és nem a magyar baloldalra.

A baloldalon megszületett a helyzetre adott válasz, a jobboldalon nem. A baloldal 2004-et követően, illetve az idei választási kampányban modernizációs programot hirdetett, és nem ígérte a korábbi szociális fejlesztések azonnali folytatását. „

A baloldalon nem született meg semmi, Legfeljebb az MSZP-ben. Ha nem vezérelvű lenne, akkor eszébe sem jutna ilyen kijelentést tenni.

Másrészről, ha nyilvános lett volna minden, amire te céloztál, akkor ennek a cikknek nem volt értelme 2006-ban, hisz akkor mindenki tudta volna, hogy a 100 napos osztogatás milyen problémákat okozott és nem lett volna szükség a 2003 szeptember 25-i Tapolcai frakció, és pártvezetőségi ülésre.

Ha valóban olyan nyilvános lett volna minden, ahogy azt te állítod, akkor mondjuk 2004-re nem fogyott volna le a párt taglétszáma kb 15000 főre ( Horn idejében 30000fő volt taglétszám) nem lett volna harapófogóban a pártvezetés és nem laposodik el a pártélet. De megtörtént – tehát nem volt nyilvános a belső helyzet és ez végzetessé vált.

Nem volt nyilvános az sem, hogy a párton belül úgy gondolták, hogy nem kell az Eu előirásait betartani azt át lehet hágni,(pl. a költségvetési hiány korlátja-belső cikkek és elméletek  „igazolták” ezt a teóriát- miközben a külvilág erről semmit sem tudott- eredmény a 2010-es  Hiányhelyzetjelentés amely megdöbbentette a közéletet)

Te mondjuk erről hány tanulmányt, vagy cikket olvastál 2006-ban kedves lilla- mert én egyet sem ( már ami nyilvános volt)

Aztán azt is mond már meg nekem, hogy milyen nyilvánosságot kapott például az, hogy 2006-os választások után hogyan nézett ki valójában a hatalom az MSZP-n belül és mondjuk milyen volt a viszony a koalíciós társsal valójában. Mikor voltak nyilvánosak a platformharcok az MSZP-ben.

 Ezek ugyan is szigorúan titkos információk voltak és közel sem kerülhettek a nyilvánossághoz.

Szóval ne akard nekem bizonyítani, hogy nyilvános volt minden, mert egyáltalán nem volt az. Ennek meg is issza a levét az MSZP még mondjuk jó 20 évig.

 • 1190
 • -1021

Kedves lilla!

Te tényleg nem tudod abbahagyni.

Azt írod” Az őszödi beszéd  olvasható nyilvánosan 2006 . szeptember 17-e óta”

Tudod valami attól nyilvános, hogy bárki,bármikor hozzáférhet, akár a megjelenés, vagy elhangzás pillanatában-AZ öszödi beszéd nem volt nyilvános- ugyan is ha nyilvános lett volna, akkor nem lehet „kiszivárogtatni” – Ne beszélj már félre.

A 10 éves késés nem a FIDESZ miatt volt, hanem az MSZP prakticista többje miatt.

Már Horn idejében sem engedték a reformokat- Le is váltották Békesit és a Bokros csomagot is csak fogcsikorgatva vették tudomásul. Pedig ahhoz aztán a FIDESZ-nek nem volt köze. Menj már.

Nem volt nyilvános a Gyurcsány megválasztásának körülményei, nem volt nyilvános az hogy milyen feltételekkel támogatták, a Fapados Klubi vita sem volt nyilvános. A gazdasági mutatók sem voltak nyilvánosak- Ne beszélj már, lehetne folytatni a sort végelláthatatlanul.

Lassan átmész vitatkozásba és annak is a legrosszabb fajtájába - aki csak azért vitatkozik hogy vitatkozhasson.

Érts már meg, Gyurcsány egy politikus tele hibákkal és erényekkel.

Annak hogy az MSZP ott van, ahol van az Ő áldásosnak nem nevezhető munkája is kellett. Minek tagadni.

Inkább tovább kéne lépni. El kell ismerni, hogy hibázott – emberi tulajdonság, hogy néha hibázunk- és vonjuk le a konzekvenciát aztán lépjünk tovább. Te még mindig ott tartasz, hogy magyarázod a bizonyítványt. Ugyan úgy ahogy a 98-as fiaskót nem tudta kiheverni az MSZP, a Gyurcsányi liberalizmusát sem tudta kiheverni. Ennyi, le kell vonni a tanulságot és tovább lépni és nem magyarázgatni hogy hu de nagy demokrata meg minden.

Neki nem kell tanácsokat adni a „baloldalnak”  és az MSZP-nek sem-

Mondja el a véleményét de ne úgy hogy ezt meg azt kell a balodalnak csinálni, hanem mondjuk olyan retorikával, hogy „Nekem az a véleményem, hogy….”

Amikor azzal a retorikai fogással áll elő, hogy a baloldalnak erre meg arra kell fordulnia, meg át kell menni ide meg oda- mindenkinek feláll a szőr a hátán.

Mert nem ő a baloldal vezére vármennyire is vezérelvű. Csak ezzel van a gondom vele kapcsolatban.

Meg mindenkivel kapcsolatban, aki ilyen kitételekkel jön hogy az Európai balodal, meg a nemzetközi balodal meg egyéb ilyen általánosító lózungok.

Főleg olyanok, akiknek kevés esélyük van arra, hogy kitekintsenek mondjuk a nemzetközi baloldalra.(ezt most konkrétan, nem Gyurcsányra értettem).

Akkor most egy kis retorika neked.A demagógia az a hazug igérgetés,népámítás,lázítás- ha valami eleve hazug azt nem lehet mégegy negatatíniv jelzővel kiegészíteni mert a halmozott negatív jelző ellenkező értelmet ad. Tehát a hamis hazug igérgetés igaz igérgetést jelent kedves lilla. Vigyázni kell ezekkel az idegen szavakkal mert esetleg pont az ellenkezőjét jelentik mint amit mondani szeretnénk.

Tehát az utolsó megjegyzésednek nincs semmi értelme, mivel a megjegyzésed két része egymásnak ellentmondó állítást tartalmaz és ez nem alternatív kapcsolatban van egymással hanem következmény kapcsolatba van egymással. Na most milyen álítás az amelynek a következménye az állítással ellentétes állítás?

Kedves lilla ne vitatkozz – vitázz, de nem vitatkozz.

http://nepszava.hu/cikk/1012191-haladas-vs-maradas-2014

aki elolvassa ma az akkorit, akkor látja, hogy  bizony vannak elkerülhetetlen dolgok--- Én örülök, hogy most a dolog nem a "baloldalnak" jutott.

Igaz most egyeztetés sincs!

 

 

Az őszödi beszéd  olvasható nyilvánosan 2006 . szeptember 17-e óta

elhangzott 2006. májusában

Máig alig olvasta valaki!

//ha olvasta volna, akkor tudná, hogy a fidesz miatt majd 10 éves késéssel kezdenek hozzá a pontról pontra való megvalósításához.

 

Mondjuk most a fidesz ellen tüntetnek---de ez abból a szempontból mindegy, hogy most sokkal jobban kivéreztetett helyzetból brusztoljuk ki a túlélést!

Ez lenne az első lépés ahhoz, hogy az ország végre elkezdje az építkezést.

""a hiba az volt hogy nem hozták nyilvánosságra""

Minden nyilvános volt annak aki  figyelt és nem akarta a népet boldogítani--hamis demagógia mentén. Minden esetre ez a demagógia már Őszödön hangot kapott--csak a hozzászólásokat kell meghallgatni!  //

Ha nem haragusztok meg, egy hozzászólásban válaszolok....

Eszemben sincs állandóan előhozni Gyurcsányt - higyjétek el, hogy ehhez semmi kedvem. Azonban van, hogy nem bírom már elviselni, hogy állandóan vele jöttök, állandóan a szocikat csesztetitek - és bizony van úgy (és ez a mai nap pont ilyen) amikor az a bizonyos pohár csordultig van, és kicsordul.

Eszembe sincs, hogy akár gondoljam, akár írjam, vagy mondjam, hogy a szocik nem hibásak semmiben. Dehogyisnem. De azt senki nem tudja nekem bemagyarázni, hogy az igazi lejtmenet kezdetét nem az ő hatalmas igazságbeszédének köszönhetjük. Ebből a szempontból teljesen irreleváns annak tartalma. Abban sincs egyetértés közöttünk, hogy a beszéd, hogy került ki - és nem is fogok erről vitát nyitni, mert értelme nincs, úgysem tudjuk egymást meggyőzni

Tehát volt a bizonyos beszéd - aztán jöttek az önkormányzati választások, amikor is a beszéd okozta tőlünk való elfordulás miatt először borultak narancsba az önkormányzatok. Jött a 2006-os ősz - amit persze, hogy a szocikra kentek, a Gyurcsány kormányzására stb. stb... A beszéd óta ha a szocikat említették, refrénként jött a szöveg: "...hazudtunk reggel, hazudtunk... stb"

És süllyedtünk egyre lejjebb - egészen a lemondásáig. A padlóról nagyon nehéz felálni - nem is sikerült, de azért már javulófélben volt a helyzet, amikor jött a platform, utána meg a DK - a vele járó cirkuszokkal. Szóval...

Hagyjatok békén engem Gyurcsánnyal. :) :) :) Nincs fóbiám, de jó lenne ha ti is tudomásul vennétek, hogy sem a passzát szelet nem ő fujja, sőt még a Nap sem miatta kel fel. Ha helyén kezelnétek őt - akkor belőlem sem váltanátok ki a vele szembeni indulatokat :)

Arról nem is beszélve, hogy amikor a lentieket írtam, akkor pont egy fórumról jöttem, ahol a kommentjeim alapján legyurcsányistáztak. Engem. :)

Kedves katiicabogár!

Általában véve kedvellek, szeretem a józan írásaidat, bőlcs gondolataidat. Azonban az előző társunk hozzád írottak szerint, hagyjad már abba, hogy állandóan Gyurcsányt szapulod. Úgy csinálsz, mintha Ő egyedül tehetne mindenről, ami történt az MSZP-ben, Ő alkotta meg Simont, és  a többi korrupcióba keveredett vezető MSZP politikusokat-Hagyo és mások-, ő alkotta meg a Kapitányt, aki Brüsszelben is csinálja kisded játékait, Ő buktatta meg mesterházit, aki mellett végig kiállt, Ő az a személy, aki miatt az MSZP-be nem fognak visszatérni a régi szimpatizánsok, Ő a hibás a fővárosi és a vidék választási kudarcáért, persze az csak egy mese, hogy az utóbbi választáson pont az Ő csapata végzett a legtőbb agitációs munkát, neki volt a legnagyobb létszámú csapata - mindezt a folyamatos mérést végző társaságok állították-, és még sorolhatnám! Nincs értelme, hogy állandóan csak egy személy felelősségét hirdesd, hidd el sok seperni való akadna az MSZP háza táján is. Nem gondolod, hogy inkább erősíteni kellene a politikai összetartozást, mert bár hogyan bízol is az MSZP-be, egyedül nem tud csinálni semmit, nem fog létszámában látbványosan erősödni, a most háttérbe vonult embereket már  egyedül nem fogja tudni megszólítani. Jó lenne, ha nem szítanád már itt is az ellentéteket, inkább próbálj a jelen politikai eseményekkel foglalkozni, próbáld a baloldal politikai összefogását segíteni, mert csak így van esély a valamikori győzelemre. Egyedül az MSZP-nek már soha! Ezt kellene megérteni és nem gyűlölködni a DK és a Gyurcsány irányában. Ha ezt nem fogadod el, azzal csak ártasz az MSZP-nek! 

Szétverte az saját magát !

 • 1176
 • -1018

 

Kedves lilla!

Igaza van a dmolnárnak, és csak sajnálni tudlak benneteket. AZ egyik oldal 18 a másik oldal meg egy hijján húsz.

Egymást pocskondiázzátok ahelyett hogy a lényeggel törődmétek. Gyurcsány ember, politikus a maga hibáival és erényeivel. A hibáit el kell ismerni az erényeit meg népszerűsíteni. Csak hogy ti nem ezt teszitek, hanem egymással harcoltok csak gyurcsány a munició.

De hogy legyen neked mnég egy kis muníciód teszek hiozzá neked ííí8 bár én is azt tartom, hogy elég már a multba révedésből és abba kéne hagyni AS Dk az egy párt az MSZP az meg egy másik párt. A DK-nak éppen úgy nincs joga kisajátítani a baloldsal elnevezést mint ahpghy az MSZP-nek sincs.

Ebben egykutya mind kettő

Na most a munició – megmondom őszintén egy kicsit félve írom le mert hátha félreéeted v agy mások félreértik. De próba szerencse.

2004-ben amikor Gyuecsány átvette a Miniszterelnökséget a Fapados Klubban volt egy vita.

Gyurccsán és Békesi között

„Békesi felvázolta, hogyan jutottunk el idáig. Hogyan tért ki minden eddigi kormány az igazi feladat elől. Összefoglalta a legfontosabb feladatokat. Gyurcsány mindezt megerősítette. Elmondta azonban azt is, hogy ehhez a jelen helyzetben nem lehet hozzáfogni. A tennivalókkal egyetértett, de a programok nincsenek készen. Nincs elég idő a társadalom meggyőzésére. A Fidesz minden erővel harcolni fog ellene, és hatásosan nyúl a demagógia eszközeihez. A Szocialista Párt pedig továbbra is bizonytalan. Nem biztos, hogy a jelen helyzetben kitartóan és egyértelműen támogatni fogják. Nem jutottak egyetértésre. A jelenlévők is iszonyúan érezték magukat. Úgy érezték, hogy mindkettőjüknek igaza van, holott épp az ellentétét mondják egymásnak.

HIBA VOLT Gyurcsány részéről amit mondott. Nem volt hiba, az idő bizonyította- a hiba az volt hogy nem hozták nyilvánosságra csak azoj tudtak róla akik jeleb voltak a klubba ha széles nyxilvánosságot kap a vita taertalma és az álláspontok akkor elkerülhetővú lett volna a későbbiekben kialakult demokrácia deficit. Tehát Gyurcsány hibázott.

Másik:

A magyar államadósság 2002 és 2010 között 13.491 milliárd forinttal nőtt, a növekedésért legfőképp a költségvetési hiány növekedése tehető felelőssé  2010 év végén az államadósság értéke 21.790 milliárd forint volt.

2002. június 30. és 2010. március 31. között 13.491 milliárd forinttal, ezzel 21.048 milliárd forintra nőtt a magyar állam adósság. Ez azt jelenti, hogy a 2002-es 50 százalékos szintről 2010-re 77,5 százalékos szintre nőtt a bruttó államadósság; ez 27,5 százalékpontos növekedés a GDP-hez

A növekedésért túlnyomó részt három tényező tehető felelőssé. Ezek közül legfontosabb elemnek nevezte a költségvetési hiány növekedését, ebben döntő szerepet játszott az adósság növekedésében IMF-től és az Európai Uniótól felvett hitelnek a jegybanknál biztonsági tartalékként elhelyezett része, illetve egyes állami cégek adósságának átvállalása, konszolidálása.

Hiba volt a hitelek felvétele – nem volt hiba. A hiba az volt hogy mélyen hallgattak la. Nem mondták el, hogy a tartalék 35 millió euróra növekedett, hogy az állami vállalatlk hiányát amely 13510-1400 milliárd volt átvállalta az állam, hogy a felvett hitelek árfolyam különböztébúl fakadó kifizetés 550 millió plusszba került.

 Csendben maradtak és nem beszéltek róla (főleg Öszöd után mekkora szarvas hiba – nem úgy gondolod kedves lilla)

Persze lehet azt mondani, hogy az egyszerű embert úgy sem érdekli akkor meg minek beszélni róla – csak hogy ezzel igazolták előre a FIDESZ későbbi csontváz hívatkozását.

Azaz visszamenőleg hitelteleníatették magukat.

Ki is volt a Miniszterelnők, no meg a Pártelnök. Ez miért nem a Gyurcsány és az MSZP hibája. Ma sem tudta az MSZP kiheverni ezt a demokrácia deficitet. Akkor most miért nem hibás Gyurcsány abban hogy az MSZP ott tart ahol tart.

Tudod, kedves lilla, ahelyett hogy mentegetni akarod Gyurcsányt, inkább el kéne ismerni azokat a hibákat amiket elkövetett. aztán tovább lehetne lépni. Csak hogy, amíg ezek nincsenek meg, addig csak egymás pocskondiázására jó érvek és ellenérvek sokasága van jelen. Abba ezt kéne abbahagyni, de sürgősen. Egyik sem a grál lovagok gyülekezete. Hibázott, vastagon mindenki be kéne látni, és lezárni. De addig csak hivatkozások vannak meg özengetélsek meg kiabálások. De tudod, te is azt hangoztatod, hogy „persze, mert mindenért Gyurcsány a felelős”  - igen Ő. A vezető felelős minden cselekedetért, intézkedésért, amit megtett vagy megtenni elmulasztott – azért vezető.

 • 1137
 • -1053

9/ + 2  //25-ből

Mert csa 2 év volt döntési helyzet!

bár akkor is 89% 85%-os támogatottsága volt a választó testületekben

Akkor mondott le, amikor a törvények parlamentben való átviteléhez a frakcióban elfogyott a többsége--meg a veszekedés okán a pénzvilág is megvonta a támogatást

Akkor viszont lépett.

de  dmolnárnak igaza van!

Legyünk már tényszerűek!

Bocsika, de 2000-ben, mikor belépett, az MSZP sok mindenre alkalmas volt, de az érvényesüléshez nem. Ahhoz inkább a fidesz lett volna jó. Csak ahhoz meg gyomor kell, meg nagyon vastag bőr.. 

Amúgy nem unjátok ezt az állandó visszanézést és önönn magatok szembe köpködését? Mert én végtelenül és az az érzésem az ország lakosainak döntő többsége is.

 • 1152
 • -1031

"GyF 2000-ben lépett be az mszp-be. Nem tudom az indítékát de utánanézek"

Ne nézz! Egyértelmű. Érvényesülni akart a politikában, és ehhez a legalkalmasabb párt az MSZP volt. Sikerült is neki - csak arról ugye nem volt szó, hogy menetközben szétveri az MSZP-t :(

 • 1128
 • -1031

Hát igen... Érdekes helyzet.. Ott vagyunk, ahol majd öt évvel ezelőtt. Mintha megállt volna az idő. Gyurcsány a hibás mindenért, vagy legalábbis majdnem mindenért  (akik odatolták, a miniszterelnöki székbe azokról nincs ám szó, pedig ugye én hiába jelentkeznék pártelnöknek...). No meg a DK nem baloldali. Azt a betyár mindenét... Majd ha rendesen beismeri, hogy jobb-bal-konzervatív-liberális-vezérelvű... No akkor lesz majd kánaán az izében no... 

Persze a másik társaság se rest, mert Gyurcsány a szent, a valódi demokrata, nálánál demokratább nincs a földön, a DK az egyetlen baloldali párt, mert az MSZP az izé.. És ha az MSZP végre "megújulna", akkor lenne itten kánaán (lehetőleg úgy újuljon meg, hogy térden csúszva és fejükre port hintve megkövetik Gyurcsányt és a DK-t).

Közben megy a polémia arról is, hogy ki az "igazi" baloldali, mintha annak bármihez köze is lenne... 

Nem tudom, én úgy látom, hogy mindenkinek a saját háza táján kéne söprögetnie, 

 

Tudod én nem vagyok dk-tag, de olvasni ezt azt szoktam. Leginkább tényeket!

GyF 2000-ben lépett be az mszp-be. Nem tudom az indítékát de utánanézek.

Medgyessy Péter stábjában dolgozott

2004. augusztusától lett ME.

2007-től Pártelnök is  KÉT évig.

a dk esetében majdnem mindig többes számban beszél, és aki ismeri a viszonyokat az tudja azt is, hogy az nem fejedelmi többes---hanem azonosulás az elnökséggel ,

2009. áprilisától sem nem ez sem nem az.a dk 2011-ben alakult.

Azőta--nem baloldali, nem demokrata--sőt az mszp tönkretevője

és a demokrácia elárulója sőt...

de unom már!

Balról erősebben Jobbról csökkenő mértékben de egyre mondják amit a fidesz sugall!

Mondjuk tök mindegy, hogy Te mit mondasz a dk-ról.

Tegnap újra olvastam a rendszerkritikus Munkáspárt 2006--Európai Baloldal programját , működési szabályzatát --mert igencsak üdvözölte Tóbiást.

Hát akkor az egészről ennyit--

Mindeközben ezt leszögezhetjük, Még mindig a szoc.lib a fő ellenség(vagy azok, akiket annak tartotok)

Miközben a fidesz mindent besároz--és az ellen egy szó sem!

http://mandiner.hu/cikk/20141025_gulyas_balazs_mszp_s_politikus_szervezi_az_internetado_elleni_tuntetest_a_facebookon

http://www.atv.hu/videok/video-20141027-hirvita-2014-10-27

Az az érzésemmég az is elviselhető, csak a dk szűnjék meg!

Ez a kívánságod pedig lehet,hogy teljesül de nem biztos!

Én pl. ma nem tudnék jó szívvel támogatható gondolatokat képviselőt választani magamnak--a rendszerkritikusságot marhaságnak tartom!

Ma 2014.októberében!

 

Kedves bekerült.

Nem szoktam össze-vissza írni. Ne személyeskedj.

Csak a magad nevébe beszélj. Hogy te nem vagy vevő a gondolataimra - az a te dolgod.

Szerencsére mások igen. De ez nem a te dolgod.

Ahhoz semmi közöm, hogy te mit akarsz elfelejteni - az is te dolgod.

Te semmit sem kérdeztél, csak személyeskedtél.

Sohasem mondtam hogy Gyurcsány az egyedüli bűnös - és azt sem tagadtam soha, hogy mi az MSZP bűne. Csak te gondod ezt - ami megint a te dolgod.

Leírnám részletesen, de minek – mi a biztosíték, hogy megérted - magamnak meg minek mondjam el még egyszer én meg  tudom.

Gyurcsénnyal nem lesz baloldal, mert Gyurcsány szociálliberális, az meg nem baloldali – de ez megint mindegy, ugyan is neked a gyurcsányfanság miatt úgy sem mérvadó az értékelésed.

Szerecsenmosdatást meg csak is a gyuercsányfan klub végez, mindenáron bizonyítani akarja hogy milyen egy grál lovag.

Nem az. Ember a maga hibáival és erényeivel el kellene ismerni a hibáit és népszerüsíteni az erényeit, de nem ezt csináljátok, hanem egymást pocskondiázzátok Gyurcsány segítségével

Én meg ezt unom.

„A megújuláshoz az kellene, hogy ne söpörjük a szőnyeg alá a dolgainkat, hanem nézzünk zembe a hibáinkkal, még ha ez kellemetlen, akkor is”

Nagyon jó lenne, ha ezt a tanbácsodat elsősorban ti fanklub tagok is megfogadnátok és nem elenséget tételeznétek fel mindenkiben,aki például a hibákat felsorolja.

Ami meg a kinyilatkoztatást illeti: Tudod én nem vagyok vallásos ezért a kinyilatkoztatás nekem mást jelent mint a vallásos embereknek.

Idézem neked, hogy mit is jelent a kinyilatkoztatás ( Lexikon szerint)

kinyilatkoztatás (gör. apokalüpszisz, lat. revelatio, a velum, 'kendő' szóból): 1. általános értelemben a személy részéről olyan önmagára vonatkozó ismeret önkéntes, szabad és szeretetből történő közlése, mely senki mástól, semmiféle más módon nem szerezhető meg (kendővel, fátyollal eltakart arc, test fölfedése, láthatóvá tétele; önmagáról másképpen meg nem tudható ismeret közlése). A lat. velatio, 'elkendőz, elfáltyoloz' szó ellentéteként arevelatio föltárást, leleplezést jelent. - A ~ feltételei: a) két személy, a kinyilatkoztató és a ~t elfogadó, akik önkéntesen és szeretetből cselekszenek. Ez különbözteti meg a ~t a→magamutogatástól, a →kíváncsiság kielégítésétől, a tud. kutatástól és a kikényszerített vallomástól; b) olyan igazság, valóság, érték léte, mely más úton nem ismerhető meg. Ez különbözteti meg a ~t a nyilvánvaló igazságok tanításától, amelyek személytelenek s bármikor bárkinek hozzáférhetők; c) megfelelő közlési mód, mely képes a személyek között kapcsolatot teremteni és a közlendő igazságot feltárni.

Látod nem biztos hogy olyan rossz dolog a kinyilatkoztatás,kedves bekerült.

Milyen értdelembe kerülendő szerinted ezek szerint a kinyilatkoztatás

- ami a vízgereblyézéshez vezet szerinted. Inkáb gondolkodnál,mielőtt  leírod a dolgoka

 

Kedves lilla!

Egyezzünk meg abban hogy 2004-ben amikor Gyurcsányt Miniszterelnökké és Pártelnökké választották, akkor is már a prakticista tömb az MSZP-ben feltételesen támogatrta Gyurcsányt. Egyrészt azért mert autioriter vezetést valósított meg, másrészt pedig azért mert szociálliberális.

Tehát vezérelvú pártot csinált az MSZP-ből. Pppen ezt a vezérelvűségét nem tudja kiheverni az MSZP ma sem. Ugyan úgy mint ahogy a prakticista tömbbel nem tud szakítani.

Ezen nem lrdemes vitáznod.

Hogy most a Dk-ban is ugyan azt csinálja annak meg a megnyilatkozásai a bizonyíték.

Mit is mondott a Főpolgármesteri választás előtt. „Visszaléptettem …..”

Ha nerm vezérelvú lenne akkor ilyet nem mondana, legfeljebb azt, hogy „A Dk vezetésével egyetértésben úgy döntöttünk, hogy kezdeményezzük a visszalépést” de nem ezt mondta.

Minden nyilatkozata azt sugalja ls igazolja hogy „vezérelvű” – kedves lilla még akkor is ha neked nem tetszik – ami még nem is lenne olyan nagy baj, csak hogy autoriter is egyben- ez viszont már baj.

Hagyd már ezt az identifikációt mert az hogy én minek határozom meg magamt, semmit sem jelent- viszont az hogy mit teszek, és milyen programot állítok össze az mindent meghatároz. Nem az a lényeg, hogy a Dk minek mondja magát, hanem az hogy mit tesz. Amit tesz és cselekszik az viszont nem baloldali hanem szoc.lib .

Ez nem elvitatás kérdése, hanem annak a kérdése hogy mit akarok. Amit a Dk akar az konzervatív és konzervatív ideológia az nem baloldali kedves lilla. Akár hogy akarod ez akkor is így van.

Kedves playa !

 

Olvasom ezt a bő lére eresztett össze vissza írogatott semmit, ahogy legtöbbször megszoktuk tőled !

Én úgy gondolom, hogy eszem ágában se volt személyeskedni veled.

Persze ez nem ment meg engem attól, hogy te azt olvassál ki az az írásomból amit akarsz és ezt aztán csócsálgatod, csak azért, hogy kitöltsd a sorokat !

Egyszerúen képtelen vagy lenyelni, hogy nincs vevő a gondolataidra és bár a jószándékodban nem kételkedek, azonban a sikerességében már igen.

Egyszerűen azért, mert meg vagyok győződve arról, hogy a nemes gondolatok az emberi gyarlóságok miatt kivitelezhetetlenek.

Erről szól a mese és a többi csak blabla, amit javaslok, hogy felejtsük el mind a ketten.

Hogy mit csinált Gyurcsány szerinted, az legyen a te gondod és remélem te se gondolod, hogy nekünk mindenben egyet kellene értenünk.

Bár nem kérdeztem, de magad vallod be, hogy az MSZP esetében nem egyedül bűnös Gyurcsány Ferenc .
Akkor miért rá kentek mindent ?
Az, hogy az áldásos tevékenysége úgy sikerült ahogy, ahhoz viszont igen sokan aktívan közreműködtek, sokszor még az ő tudta nélkül is.

Igazad van, ez a téma nem nagyon érdekel, mert már unom !

Unom, hogy a szerecsen mosdatása folyik és azt is unom, hogy a bűnbak szerepe előre ki van osztva. 

Egy biztos.
Gyurcsány rehabilitálása nélkül nem lesz baloldal.
A megújuláshoz az kellene, hogy ne söpörjük a szőnyeg alá a dolgainkat, hanem nézzünk szembe a hibáinkkal, még ha ez kellemetlen, akkor is.

Fontos az is, hogy ez ne történjen úgy, hogy kinyilatkoztatunk, hanem hallgattasék meg a másik fél is és derüljön ki az igazság.
Egyébként csak a vizet gereblyézzük. 

https://www.youtube.com/watch?v=h7NQE5zgbYk&feature=youtu.be

Ez is nektek köszönhető!

Az hogy ez megtörténhetett.

2006-tól mindent tudunk, hogy meg kell csinálni amit meg kell csinálni. Most Orbánra maradt--Ő meg csak erre képes.

 

"""Hogy Gyurcsány Ferenc vezérelvű pártot csinált- ez igaz. Ezzel nem lehet vitába szálni és hogy  áldásosnak éppen nem nevezhető ténykedése oda juttatta az MSZP-t ahol van  - az is igaz, ezzel sem lehet vitába szállni, nem is érdemes- legfeljebb kiegészíteni lehet azzal, hogy nem egyedüli „bűnös” ebbe a kérdésbe"""

 

Azért most már 2009 áprilisától és 2011.októberétől eltelt idő miatt le kellene számolni néhány visszamutogatással.

Gyurcsány nem vezérelvű pártot csinált az mszp-ből, mert arra nem volt idele!

"2007. február 24-én a Magyar Szocialista Párt tisztújító kongresszusa – mint egyetlen jelöltet – 89%-os támogatottsággal pártelnökké választotta. A szavazás előtt ultimátumot intézett párttársaihoz, amelyben kijelentette: minimum 75% támogatásával hajlandó csak elfogadni a pártelnöki tisztségét, illetve marad miniszterelnök és folytatja a kormányzást és politikáját."

Arra a két év kevés lett volna!Egy pártot alapjaiban átalakítani!

A dk sem vezérelvű , mert van elnöksége, és az elnökség tagjai éppen annyira arculatformálók---ha nem jobban---mint a pártelnök maga. Sőt!

A baloldaliságot pedig elvitathatod a dk-tól --ahogy teszik sokan---de ez az önidentifikációt nem befolyásolja--legfeljebb az együttműködést teszi nehezebbé  MÉG AZ ALAPKÉRDÉSEKHEZ  is . Nos Ti nagy igazi balosok--ezért okoztátok Orbán 2/3-át!

Lehet büszkének lenni!

(Mert az összefogás/együttműködés nem egy papír, amit aláírnak, hanem folyamatos megbízható munka-politikai akarat megnyilvánulása--- no az elmaradt!)

Kedves bekerült!

Hát…. Mit ne mondjak,  ha már nem tudsz észérveket felsorakoztatni, akkor jön a lózung és a „magyarázom a bizonyítványomat” aztán meg az acsarkodás.

 Te nem magyar vagy véletlenül?

 

Tudod én nem csak azokra emlékszem, akik a főnököt ugrálták körbe, hanem olyanokra is akik valahogy  „gyorsan megvilágosodtak”

Olyanokra, akik 89 december 31 délután még a Párttaggyülés elsősorában tapsoltak, aztán valami csoda folytán 90 Január 1-én már az reggeli misén hálálkodtak az első sorban.

 

Ezek vajon mennyivel kevésbé utálatosak, mint az előzőek. Szerintem egy  cseppel sem.

Nem azt mondom, hogy az embernek a nézetei nem változhatnak meg – természetesen megváltozhatnak - de nem oly gyorsan egyik pillalantról a másikra.

 

S hogy én mibe hiszek? Köszönöm hogy felvilágosítottál ezt nem tudtam. Igeaz sehol sem írtam ilyet amit te nekem tulajdonítasz – de hát te ismersz engem és nem én  magamat.

Köszönöm a tanácsodat is és meg is fogadtam ( Igaz volt már aki ezt tanácsolta nem te vagy az első)  Éppen ezért hoztuk létre a Külföldön élő magyar baloldaliak pártját.

S hogy vakhit lenne, nem hiszem a vakhit az máshol van tudod abba a szép nagy házakba, ahol a hiábavalóság tanára  szorítanak rá, mert hagyod magad. Én meg nem.

Patkányok mindenhol vannak, és lesznek is. A kérdés az hogy  te elfogadod-e mint vezető a patkányok szolgálatát ezzel biztosítva a „hatalmadat”, vagy a munkáddal biztosítod ezt a „hatalmat”

Én az utóbbit választuottam és választom is. És te?

„Nem vagyunk ugyanis egyformák mint hitték ezt, az olyanok mint te”

Köszönöm, neked ezt a mélyreható pszichológiai elemzést –mármint hogy én mit hiszek- talán a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pszichiátriai szakát végezted el hogy ilyen mélyreható szeméyliségelemzést végeztél rajtam.

Tudod, ha valaki a vita során  az ellenérdekelt fél szeméyliségjegyeit használja fel a vitában az szeméylsekedik. Én ezt nem csináltam veled – te se csináld. Hozz fel érveket amelyeket lehet cáfolni de ne sértegess.

Másrészről sohasem mondtam, hogy egyformák vagyunk sőt kifejezetten azért küzdök hogy nem vagyunk egyformák- vagy talán neked az érdekérvényesítő képesség és lehetőség esélyegyenlősége azt sugalja hogy azt mondom, hogy egyenlőek vagyunk? Mert ha igen akkor nagy tévedésben vagy.

Nem is lenne jó ha egyenlőek vagy egyformák lennénk mert egyrészről az egalitáriusság( egyenlőség eszméje azt jelenti hogy nem egyenlő emberekkel egyenlően bánnak el) másrészről ha egyformák lennénk az meg ugyebár uniformizmushoz vezetne.

Kedves bekerült, ne mondj olyat amit én nem mondtam, csúnya dolog - még azt találom hinni hogy nem tudod, hogy mit beszélsz.

 

Azt hiszem ideje lezárni a vitánkat, mert ahogy te hozzá álsz az inkább a vitatkozás irányába viszi el a dolgokat én pedig nem vitatkozom még veled sem ( Ha vitázni akarsz akkor tartsd be a vitára vonatkozó iratlan szabályokat- akkor szívesen vitázom)

Gondolj amit akarsz, a te dolgod csak vigyázz nehogy valami szövődmény viszamaradjon mert az akár ártalmas is lehet.

Én úgy gondolom, hogy az elosztási viszonyok megváltozása, az FNA bevezetése nagyban tudná pótolni a jelenlegi szociálpolitikai rendszer hiányosságait, (meg még más dolgok is szükségesek lennének ehhez)- hogy te mit gondolsz, azt nem tudom mert erről nem írtál semmit sem – személyiségemet próbáltad elemezni- azt viszont nem kérdeztem meg.

A te dolgod-

Ami pedig Gréczy Zsolt irását illeti – hát azt gondolom, tele van tárgyi tévedésekkel.

 A DK szociálliberális párt, aminek  kétségtelen vannak baloldali értékei de nem baloldali párt. ( A Jobbik is bír baloldali értékkel, mégsem baloldali párt)

Hogy az MSZP milyen azt gondolom, hogy  az MSZP pedig egy esernyő párt, aki mindenkinek akar valamit mondani, ezért nem mond senkinek semmit.

Hogy Gyurcsány Ferenc vezérelvű pártot csinált- ez igaz. Ezzel nem lehet vitába szálni és hogy  áldásosnak éppen nem nevezhető ténykedése oda juttatta az MSZP-t ahol van  - az is igaz, ezzel sem lehet vitába szállni, nem is érdemes- legfeljebb kiegészíteni lehet azzal, hogy nem egyedüli „bűnös” ebbe a kérdésbe. De téged ez ugy sem érdekel

Kedves playa !

 

Na ez volt az igazi blabla !

Persze, lehet változni és egész biztos sokan is akarnak és biztos van sok olyan okostojás, mint te, aki lemond arrol, hogy neki több jár, mivel ő mondja meg a tutit !

Azért ne bízd el magad, mert szerintem te se vagy különb.
Én ugyanis emlékszem még arra a munkahelyi gyúlöletre, amely azok ellenirányult, akik munkavégzés helyett a főnököt ugrálták körbe és vitték a híreket.
Dolgozni nem szerettek, de volt bekik olyan erényők, amivel érvényesültek és ezáltal merghettek a nagyobb kanállal.

Nem tudsz mondani olyan rendaszert, ahol nem találhatók meg az ilyen alakok .

Nem vagyunk ugyanis egyformák mint hitték ezt, az olyanok mint te is és én is, valamikor.
Mondjuk te még ma is hiszed !

Igazad van,ezért nem az írokézek a hibásak, hanem az a vakhit, amely a hozzád hasonló messiás lelkekben lakozik ! 

Találj követőkre és valósítsd meg !

Kedves bekerült!

Azért mert neked nem tetszik valami, akár igaz is lehet.

Az államkapitalizmus valóban baloldali rendszer volt- szélső baloldali- ami éppen olyan rossz mint a másik. Nekem ezzel nincs problémám. Neked van?

Az meg hogy a magyarok milyenek, azon tudod lehetne változatni, ha akarnának, csak nem akarnak, nekik így jó ahogy van.

Akkor nem értem minek lázadozol az Orbáni „diktatura” ellen ( Itt a diktatúra pejoratív értelembe értendő)  Ha tényleg „olyan önző állat” vagy amilyennek írod – akkor tetszhetne ez, mivel a Kádári érának a torz tükörképe amit Orbán művel.

Tudod, én úgy gondolom, hogy jobb nem önzőnek lenni, és nem állandóan acsarkodni, mert akkor a környezetem is tisztel olyan mértékben, amilyen mértékben tisztelem őket. Én ezt megtanultam, de úgy látszik te nem, mert különben nem irnád

„Minden esetre, nekünk itt kellene az elosztást megszerveznünk és már próbáltuk is.
Nagy lebőgés lett a vége.

Mások is megtanulták és haladnak, mások is tudják azt, amit én tudok (nem csoda én is ott tanultam meg, és nem itt Magyarországon) és mások megpróbálják meg is valósítani. Mondhatnék példákat rá, de minek, te annyira odáig vagy meg vissza hogy úgy sem érne célt. Néhány napja Görögországban egy TSZ-be voltam. Pont olyan, mint a miénk volt, csak ők dolgoznak is benne. Ott is vannak vezetők meg vezetettek, Csak ott a vezetettek elfogadják azt, hogy nem ők a legokosabbak, nem úgy, mint a magyarok.

Úgy hogy kedves bekerült ne gyere ilyen falmelléki dumával, gondolkozni kéne, látni kéne( nem csak nézni) aztán a jó példákat meg hasznosítani.

Nem azt mondom, hogy egy az egybe kell alkalmazni- hisz a Kádár rendszer egyik legnagyobb hibája a szolgai másolás volt. Csak azt, hogy a jó példa tanulságait hasznosítani kéne - de tudod mi magyarok oly okosak vagyunk - hogy más népek a másik kárán tanulnak, de mi a magunkén se.

Ezért nem az irokézek a hibásak, bármennyire is akarod.

 • 1165
 • -954

playa !

 

Hát persze !

Lehet mellé baszélni és hajánál fogva  előhúzni ellenpéldákat, letagadni olyan baloldali redszereket, amelyek 40-50 évig elboldogultak, amíg be nem bizonyosodott, hogy életképtelenek.

Igen, az írokézek, meg a többi "rendszerek" mások és különlegesek a maguk helyén, csak éppen tőlünk idegen létforma és nem is hinném, hogy ez nálunk eladható lenne a társadalom számára .

Azért megnézném én ezeket a társadalmakat, hogy mennyire voltak demokratikusak és hogy bántak a belső ellenzékükkel, ha egyáltalán szóhoz engedték őket !

A szavak csavargatását igen szereted művelni és olyan vagy mint Orbán, mindenre találsz valamilyen magyarázatot, hogy neked jó legyen !

Persze szíved joga úgy tenni, mintha nem értenéd miről akarok szólni, de azért ne keverges egész más dolgokat a vitába.

Amit te az elosztás problémájaként vetel fel és hivatkozol Adam Smith-re, az bizony igaz !
Mi emberek, önző állatok vagyunk és nem írokézek !

Mit tegyünk, mi már csak így születtünk.

Igaznak tartom azt, hogy az emberi gyarlóságaink miatt nem lehet a szocializmust kiépíteni nálunk, de még sok egyéb helyen se.

Mit csináljunk, ilyennek születtünk és így nevelkedtünk !

Az írokézek biztos másként !
 

Minden esetre, nekünk itt kellene az elosztást megszerveznünk és már próbáltuk is.
Nagy lebőgés lett a vége.
Valahogy az egyes vezetők ugyanis nagyobb kanállal fogtak az ebédhez, mint a többiek, mondván, hogy nekik több jár, mivel ővék a felelősség !

Ez valahogy itt a mi térségünkben bizony ősi probléma és lehet még az ősközösségben alakult ki, ahol a vezér a bunkósbotjával tartotta sakkba a többieket, hogy ne férjenek a kajához, amíg ő jó nem lakik.

Szóval ne ágálj ez ellen és csócsáld még egy kicsit a váleményed a rendszerekről, de a  fentieket jobb, ha figyelembe veszed te is és más is !

 

Kedves lilla!

Mi van már megint?

Mi van az abban elfoglalt hellyel? Hogy lehet díjazni egy ilyen dolgot, mint mondjuk a szelllemi munka, vagy anyagi munka? Szerinted mivel mérhető ez. Milyen mértékegységgel kellene ezt mérni már a munkamegosztásban elfoglalt helyet és azt hogyan kéne átszámítani pénzértékké.

Ne gyere már ilyenekkel jó?

Lehet abban a társadalmi munkamegosztás problémakörére utalni,hogy  szociológiailag milyen zavarokat mutat a társadalmi munkamegosztás a táűrsadalmi szolidarítás vonatkozásában, vagy, hogy a piaci társadalmasítás mindenhetósága meddig tartható fenn a társadalmi munkamegosztás ellenében de hogy ezt dijazbóni hogy lehet azt nem tudom. Ímég bonyolultabb a helyzet ha filozófiai szemmel nézed a társadalmi munkamegosztást, mert ott meg egyértelműen a szellemi és anyagi munka  megosztása hozza létre a magántulajdont. Ezt hogy lehet díjazni azt sem tudom. Nem mondanád meg?

Ami pedig az Irokéz demokráciát illeti tanulhatnánk tőlük, például azt hogy hogyan lehet működtetni a demokráciát állam nélkül, és hogyan lehet a demokrácia intézményrendszerét szabályozni a diktatúráinak az eszköztárával. Valahogy nem degradálták le a demokráciát hatalomgyakorlásra és politikai haszonelvűségre, hanem az értékek és elvek megvalósulásának szolgálatába állították. Kedves lilla, ne szóld le azt, mert bizony fejlettebb demokrácia volt, mint a mostani liberális meg polgári meg egyéb jelzős szerkezetű demokráciák. Inkább jobb lenne azt megvalósítani.

A társadalmi munkamegosztás

az abban elfoglalt hely

és annak díjazása

 

meg a szakszervezetek akik alkut képeznek a kialakult rend szerkezetében

/amióta világ a világ!

Te pedig újítsd meg a társadalmat az az Irokéz demokrácia szerint. /

 • 1134
 • -1018

Kedves lilla!

Na, ne beszélj már ostobaságot. Mi az, hogy fiktiv birtoklása az anyagi javaknak? Azt hogy kell csinálni? Ez azért egy kicsit nonszennsz.

Fiktíven birtoklom mondjuk Shell Oil Campani részvénytöbbségét – akkor hogy hoz nekem hasznot kedves lill – fiktíven?

Értem, akkor valószínüleg a fizetésem is fiktiv( de még mennyirre) meg a munkám is fiktiv  és tulajdonképpen valahol a Bahamákon fekszem egy napozóágyon és csak fiktiven tartózkodok Magyarországon, fiktív munkáért fiktiv kereset, amiért fiktiv anyagi javakhoz jutok. Eni is csak fiktiven eszek, ruházkodni is csak fiktiven ruházkodok és tulajdonképpen a lakásom is pálmalevél csak fiktiven lakok mondjuk a nyolcadik emeleten

Az egész dologi világ fiktiv szerinted ezek szerint?

 Hát igen ez lehetséges, csak akkor azt nem értem minek a 7 milliárd embernek munkahely ugyis csak fiktiv az egész, meg minek akkor a Dk-nak szociálpolitika meg a szegényeken való segítés meg szolidarítás - mikor mindegyik csak fiktív. Nem is kell semmit sem csinálni hisz az isten elrendezett mindent, és ugy van jól ahogy ő kitalálta minden más csak fiktív. Brrrr----- ez igen. Ezt még nem hallottam, de mindig tanul az ember valamit.

„Visszaértünk a magántulajdon--személyi tulajdon – problematikájához

Á dehogy kedves lilla, nem tértünk vissza sehova sem. Ha az anyagi javak birtoklása fiktív akkor minden más is fiktiv.

Ja és a személyi tulajdon az a földbirtok és a hozzáláncolt jobbágymunka, valamint a városi céhmesterek tulajdonformája- de ugye ez is csak fiktiv, mert nem volt ezek szerint csak fiktiven középkor és feudalizmus. A magántulajdon is csak fiktiv( bár nekem nem úgy tünik a fene egye meg) Így kapitalizmusról sincs értelme beszélni hisz az is csak fiktiven van meg.

Hm a legfiktivebb az egyéni tulajdonom, csak azt nem értem, hogy az utca végén lakó Józsinak kétszer annyi fiktiv egyéni tulajdona van mint nekem és bár mindkettőnké fiktív szerinted, Józsi azért jobban él.

Szerinted Magyarország is fiktiven teljesít jobban – ezt hallja meg Orbán Viktor – ő nem fiktiven, hanem valósan fog kiátkozni.

Akkor most hol is vagyunk? Nekem úgy tünik, hogy mondjuk Afrikában nem fiktiven éheznek az emberek – szerinted igen? Vagy az Iszlám államokban sem fiktiven robbangatnak az öngyilkos merénylők- neked úgy tünik?

Persze minden lehetséges még annak az ellenkezője is – kedves lilla.

Csak most már arról világosíts fel, hogy az anyagi javak birtoklásában mi a koholt, mi a kitalált mi a költött, és mi a képzelt rész szerinted?

Kedves bekerült!

Úgy látom te vagy az aki mellé lövöldözöl.

Talán elmondanád nekem tudatlannak, hogy hol volt Szocializmus amely bebizonyította hogy kitermeli a saját  aroisztokráciáját?

Mert érdekelne. A baj annyi hogy ez egy politikai oldal, és nem nepi megbeszélés. Ha lehet akkor itt érdemes pontosan fogalmazni.

A szocializmus az egy filozófiai kategória, olyan politikai nézetrendszer amiben a magántulajdont és a társadalmi munkamegosztást elvetik a társadalmi tulajdin és az anyagijavak egyenletes elosztását vélozzák meg – az érdekérvényesítő képesség és lehetőség esélyegyenlősége alapján.

Ha volnál szíves megmondani, hogy hol építettek ilyen politikai rendszert.

Attól mert én azt mondom, hogy egy húszéves hsszúcombu szőke bombázó vagyok – még nem vagyok az.

A Kádár rendszer államkapitalizmusát szocializmusnak titulálni kissé felelőtlenség olyan tekintetben, amilyen vonatkozási rendszernek te használod.

 „Nincs és nem is lesz, de nem is volt olyan rendszer, ahol ne lennének vezetők és vezetettek, okosak és buták, erősek és gyengék, munkások és munkáltatók, hogy a témánál maradjunk.

Az csak blabla, hogy ebből nem alakul ki egy kiváltságos réteg, bármilyen redszert is nézel, kedves playa”

Mi az hogy rendszer, és milyen rendszer? Viszont én tudok neked olyan „rendszert” mondani hogy voltak vezetők és vezetettek, meg okosak és buták stb.stb. De nem aklakult ki  a gazdasági javak egyenlőtlen elosztása.

Nem is igen kell messze menni még az időben sem. Például az Irokéz demokrácia amely több száz éven keresztül működött és csak is a korai kapitalizmus hatására bomlott fel. De ha a történelmet nézed akkor amikor csak demokrácia volt és nem állam akkor sem alakult ki az anyagi javak egyenlőtlen eloszlása, bár már akkor megjelentek az osztályok- ( lásd rabszolgák de ez egy másik mise)

Nem kell feltétlenül államnak lenni és nem kell feltétlenül pénznek lenni ahhoz hogy a gazdaság működjön és az elosztás egyenletesebb legyen ezt már bebizonyította az ember.

Az anyagi javak pedig a kiváltságosokhoz fognak áramlani ebből kifolyólag és ezen a baloldal se fog tudni változtatni soha , termelési mód ide, vaqgy oda, tökmindegy!

Láod ez sem igaz teljesen egzakt formában. Egy deliberatív demokráciában mely Vertikális Marketing Rendszerű azdaságirányítási rendszerrel rendelkezik az anyagi javak áramlása és eloszása más jellegü mint a piaci társadalmasításban. Mindkettő kapitalista termelés mód mégsem egyforma. Tehát nem kéne ilyen kijelentéseket tenni( erre is van példa RioGrande de la Sol  Szövetségi állam Braziliában) Egyáltalán nem tökmindegy.

 

az ősi baloldali "problémával"!

Nem tudom honnan vetted ezt az ősi baloldlai probléma jelzőt, de valahogy nagyon nem  passzol a dolog Nem gondolom, hogy Adam Smith balodali lett volna vagy akármilyen oldali lett volna mégis a „Nemzetek Gazdaságában” mely 1776-ban jelent meg ( akkor még sehol sem volt ilyen megnevezés hogy jobboldal meg baloldal) részletesen fpoglalkozik az elosztás problémájával és mint természetes folyamatnak az önző érdek megnyilvánulását tekinti a termelés mozgatórugójának. Tehát hogy is állunk akkor azzal az  ősi baloldali problémával?

 

Hát , kedves Playa !

 

Nagyon mellé lőszz ezzel az ősi baloldali "problémával"!

Ha más nem, a szocializmus bebizonyította, hogy minden rendszer kitermeli a saját arisztokráciáját és ezzel természetesen a kiváltságosak körét, akik az anyagi és egyéb előnyöket élvezik !

Ha ebbe valaki belegondol, akkor rájöhet, hogy ez bizony az anyagi javak egyesekhez való áramlását jelenti.

Nincs és nem is lesz, de nem is volt olyan rendszer, ahol ne lennének vezetők és vezetettek, okosak és buták, erősek és gyengék, munkások és munkáltatók, hogy a témánál maradjunk.

Az csak blabla, hogy ebből nem alakul ki egy kiváltságos réteg, bármilyen redszert is nézel, kedves playa !

Az anyagi javak pedig a kiváltságosokhoz fognak áramlani ebből kifolyólag és ezen a baloldal se fog tudni változtatni soha , termelési mód ide, vaqgy oda, tökmindegy!

 

 • 1142
 • -1018

:)  :)  :)

Nem bitrokolnak kevesen sokat, mert az fiktív!

Mi a francot csinálnának vele az is csak elvi!

Mindegy!

Visszaértünk a magántulajdon--személyi tulajdon - problematikájához

a 7 milliárd embernek való megfelelő számú munkahely kérdéséhez

és kezdhetjük előről!

 

 

Kedves lilla!

Azt írod:

„Nem kormányzati pozícióra tör. Pont.”

Hát akkor mi a fenére tör? Ha nem kormányzati pozícióra? Ugyan már. Melyik az a párt amelyik nem kormányzati pozícióra tör? Te tudsz olyat.

Ha már három éves akkor éppen ideje hogy konkrét programja legyen ha már olyan nagyon ellenzék vezére akar lenni. Meg ha nem akkor is.

Azt írod.

„A kérdéseim viszont maradnak::: a 20 baloldai formáció --amely az mszmp-ből mára keletkezett ---mitől baloldali?”

Nem ez volt a kérdésed. Megállapításod volt a következő:

/ a jelenlegi 20 fölötti magát baloldalinak valló formáció nagyobb része nem a kapitalizmussal , mint termelési móddal akar küzeni, hanem sokkal inkább a szakszervezetekkel kötne alkut--az élhető viszonyok alkuban történő megalkotására.”

Ez pedig nem igaz. Mint írtam még a szociáldemokraták ( no nem a megreformált, meg a modern szociáldemokraták mert ők konzervatívok) is a termelési mód megváltoztatását tűzték ki stratégiai célul. Tehát megint tévedtél.

FNA nem minden bajra megoldás, és nem csodaszer csak egy lépés kedves lilla, az olyan elosztási mód felé amely a szükségletek szerinti , lehetőségek szerinti és igények szerinti elosztást tartja szem előtt.

Viszont te nem válaszoltál a kérdésemre miért van az hogy 7 milliárd emberből nagyon kevesek birtokolnak nagyos sok anyagi javat és nagyon sok ember birtokol nagyon kevés anyagi javat. Ha tudsz válaszolni a kérdésemre akkor megoldottad a szociálpolitika alapvető célkitűzését. De nem mersz rá válaszolni mert ezzel elismernéd azt, hogy azoknak a balodali pártoknak van igaza akik……. No, kinek is? ( Hát nem azoknak akik jelen termelési mód kerete között akarják megoldani a szociálpolitikai kérdéseket kedves lilla.

Mondjuk a dk 22-én volt három éves párt. Pont.

Nem kormányzati pozícióra tör. Pont.

Ezért aztán a programját elég , ha keretesen teszi közzé. Ha kell majd kidolgozza részletesen!! :)

Azért a FNA-leírt megjegyzéseidet ha megengeded--a továbbiakban hivatkozási alapként fogom tekinteni---azok előtt, akik azt minden dolgok megváltójaként tekintik

:)

a dk programja 62 oldalas jelenleg(Így sem olvassa el mindenki, de épp  most van pontosítás alatt--hogy részletesebb lesz-e ? nem tudom, de hogy szakpolitikusabb az valószínű

Mit tudom én!

A kérdéseim viszont maradnak:::

a 20 baloldai formáció --amely az mszmp-ből mára keletkezett ---mitől baloldali?

Kedves lilla

az előzőekben a szociálpolitikai területet próbáltam megvilágítani. De lássuk az FNA- val kapcsolatos dolgokat.

Azt írod hogy:

,Ugyan is ha van FNA, akkor nincs szociális háló, hanem az maga a szociális háló--és a tanult gyámoltalanságot egy nagy önfelelősség váltja fel.”

Mondd, csak kedves lilla. Nem az cél, hogy a tanult gyámoltalanságot visszaszorítsuk és az öngondoskodást, önfelelősséget erősísük? Mert ha igen, akkor miért baj?

Azt írod:

„Ha egészséges, akkor nem orvosra költi, de akinek orvos kell, az meg nem fizet belőle tandíjat stb. Más a társadalom szervezési modell miatta---„

Na, igen mert most a különböző jogcímen odaitélt, éppenséggel az megélhetéshez kevés az éhenhaláshoz sok juttatásból nem fogja az orvosra költeni, ha beteg az illető és most inkább a tandíjat fizeti be - ugyan menj már. Most egyiket sem tudja megcsinálni.

Azt írod:

Azért dolgozna mellette mégis mindenki, mert az egész csak minimális ellátást tenne lehetővé--aki azzal nem elégedett, az biztosítási alapon kiegészítheti az alapellátást.

Valóban, de kedves lilla a szociálpolitika első és legnagyobb lépcsőfoka a Biztosítás eleme

az állam által működtetett biztosítási rendszer. Az érintett személy különleges hozzájárulások útján, a kockázati eset bekövetkeztekor bizonyos szolgáltatásokat kap, függetlenül a személyi rászorultságától. Ezért a munkája után fizetnie kel amit úgy ha van egy biztos alapjövedelme sokkal kedvezőbben fogad mint így amikor ki van téve a tőke kénye-kedvének.

Tudod ezek az ellenvetéseid igen csak mondvacsinált ellenvetések.

Azt írod:

Mindenki megkapja a garantált ráeső/rájutó minimális garantált jövödelemmennyiséget és abból gazdálkodnia kell!

Természetesen ez a célja az öngondoskodásnak, meg az önfelelősségnek. Ha több kell akkor dolgozz meg érte, és csinálj magadnak ezen felül biztosításos alapu megtakarítást.

Látod kedves lilla azt befektetheti az állam, generálhat belőle gazdaságnövekedést ha nem ellopja hanem ténylegesen arra használja amire kell.

Nem értem: ez miért ellene ható érvrendszer, amiket leírtál.

Kedves lilla!

Nem tudod véletlenül, hogy miért van az, hogy a 7 milliárd ember egy elenyésző  része birtokolja a jövedelemforrás döntő többségét, mig az emberiség döntő többségének alig-alig jut valamicske. Nem tudod, véletlenül mi okozza ezt a nagy elosztási differenciát. S, ha véletlenül tudod, akkor nem azt az okot kéne megszüntetni, ahelyett hogy mindenféle kitalált dolgokkal igyekeznek elpalástolni az egészet. Nem az volna egy igen erős „szociális háló”

 Másrészről pedig nem válaszoltál a kérdésemre. Mi van a szociálpolitika többi területével, mondjuk a Biztosítással, a Kompenzációval, vagy a Vegyes  ellátással.

Ne keverd össze a szegénypolitikát, meg a szociálpolitikát  - nem egy a kettő.

Kíváncsi volnék a DK, általad igen erősnek mondott szociálpolitikájában a humán- erőforrás gazdálkodásnál mondjuk hogyan érvényesíti a K+F technológiákat ( Ugyan is ez Magyarországon igen csak gyerek cipőben jár.) Pedig a Liszabonni szerződés egyik kiemelt területe a szociálpolitikában a humánerőforrás gazdálkodás kedves lilla. (Én például sehol sem olvastam a DK programjába az alkalmazotti kutatás fejlesztésére irányuló dolgokat csak is az alapkutatás témakörét érinti.)

Vagy mondjuk, ejtenél néhány szót mondjuk az Európai Szociális Modell kapcsán a fenntartható nyugdíjrendszerre való áttérés folyamatáról - mert erről sem olvasni sehol sem a Dk programjai között - még arról sem hogy egyáltalán milyen nyugdíjrendszer akarnak. Csak ködösítés és rébuszokban beszélnek, azt is csak érintőlegesen, konkrétan semmi.

Esetleg részleteznéd, hogy milyen preventív intézkedést tervez a Dk a programjában az exkluzió megelőzése érdekében?

( Ez azért érdekes, mert egy liberális párt, preventív intézkedést nem alkalmazhat,mert az ütközik a liberális eszméivel)

Prevenció nélkül nem létezik szociálpolitika kedves lilla. Az, az első lépés.

Harmadrészről a Dk szociálpolitikája nem lehet erős  szociálpolitika, mert  a gazdaságba csak minimális beavatkozást tesz ( te írtad) ahhoz hogy erős szociálpolitika legyen, az államnak erőteljesen be kell avatkozni a gazdaságba (szoc.libnél ez lehetetlen), az alábbi okok miatt

az állam a legnagyobb megrendelő

az állam a legnagyobb foglalkoztató

az állam a legjelentősebb közfunkciót ellátó intézményeket működteti (OGY, Kormány, Közighiv.)

az állam a legbefolyásosabb piaci szereplő (az állam rendelkezik az uniós pályázati pénzekkel, az állam szabályozza támogatások, szubvenciók rendszerét)

Így aztán a gyenge beavatkozás, vagy minimális beavatkozás csak gyenge szociálpolitikát illetve minimális szociálpolitikát engedélyez csak kedves lilla.

Ha lehet, akkor ne állíts valótlan dolgokat.

A legerősebb szociálpolitikai lépés a javak elosztásában történő gyökeres változtatás, ezt viszont a Dk nem akarja - tehát ez kizárja az erős szocilpolitikát kedves lilla.

A negyedik kedves lilla az hogy a szociálpolitika  egyetlen eleme fedezhető csak az adókból ez pedig a Rászorúltsági elem.

Azt írtad, hogy a progresszív adózásból kivánná fedezni a DK a Rászorúltsági elemet.

Itt is hiányzik a prevenció azaz a szubszideritás elve a Dk-nál. Ugyan is a Rászorultsági elem is csak akkor vehető igénybe ha az öngondoskodás eleme már kimerült- erről sincs árva betű sem.

De vissza a progresszív adóhoz. Nincs az, hogy milyen progresszív adózást támogatna a DK.

Lineáris vagy sávos progresszív adózást. Arról meg egy árva betű sincs, hogy hogyan akarja a sávos adózás negatív hatásait kiküszöbölni az amúgy sem délceg gazdasági helyzetben.

Ahhoz, igen átgondolt gazdaságpolitika kellene, főleg a mostani leromlott helyzetben. Mondjuk, hogyan akarja ellensúlyozni az adórendszer bonyolultságát- a Magyar adórendszer amúgy egy átláthatatlan szörnyszülemény, ezt még megfejelni a progresszív adózás bonyolult voltával, nem éppen a legjobb stratégia- azonnal megnövekszik az adócsalás amúgy sem kicsi veszélye (már a progresszív adózásnál fennálló veszélyre gondolok)

Mondjuk, hogyan ellensúlyozná a megtakarítás visszaesését a magasabb jövedelmüek esetében, végsősoron ezzel a beruházási kedvet vetné visssza  - multinacionális tőke sokkal jobban szereti az átlátható egyszerű adórendszert, mint a bonyolultat.

Hogyan akarja a munkára ösztönzésben beállott negatív hatást kiküszöbölni illetve hogyan akadályozná meg a felerősödő elvánsdorlást (ha most nagy az elvándorlás, akkor mekkora lenne, amikor a magasabb jövedelmeket nagyobb adóval terhelné a Dk kedves lilla.)

Inkább nem dolgoznának, mint hogy magasabb adót fizessenek, vagy pedig elhagyná az országot a kvalifikált munkaerő- ennek megakadályozására milyen preventív lépést tervez a Dk.

És akkor még en is beszéltem az amúgy is alacsony erkölcsi állapot tovább romlásával, a retett rasszizmus fokozódásával, az exkluzió felszaporodásának veszélyével. Tehát kedves lilla, csak óvatosan ezzel a progressziv adózással. Jó dolog, de ha nincs kellőképpen a negatív hatásai ellensúlyozva akkor inkább ártalmas lesz mint segítő.
Tehát megint ne mondj ilyeneket, hogy a progresszív adózás a megoldás- az lehet, ha kellő képpen ki van dolgozva. De mivel a DK programjában erről nincs szó, így félő hogy inkább a negatív hatása érvényesülne, mint a pozitív kedves lilla  - az meg ugyan kinek jó.

 • 1162
 • -1048

A feltétel nélküli alap jövödelem /FNA/ (garantált minimál jövedelem ) fogalom egy könyvtárnyi irodalommal bír mára

Én sokat olvastam már róla! Sokat!

Ha szóba kerül , akkor mindig csak a fele van a köz felé elvidve:

Ugyanis, ha van FNA, akkor nincs szociális háló, hanem az maga a szociális háló--és a tanult gyámoltalanságot egy nagy önfelelősség váltja fel.

Mindenki megkapja a garantált ráeső/rájutó minimális garantált jövödelemmennyiséget és abból gazdálkodnia kell!

Ha egészséges, akkor nem orvosra költi, de akinek orvos kell, az meg nem fizet belőle tandíjat stb. Más a társadalom szervezési modell miatta---

Azért dolgozna mellette mégis mindenki, mert az egész csak minimális ellátást tenne lehetővé--aki azzal nem elégedett, az biztosítási alapon kiegészítheti az alapellátást.

 

No ez a másik fele nincs odatéve az információhoz, amikor a FNA-ről esik szó!

Viszont innovációs küzdelem van egész Európában és a világban is, hogy a 7 milliárd embert hogyan lehetne munkával ellátni--- a II.vh idején a Föld népesséége 2.5 milliárd körül volt

itt azt gondolom ez a fő gond, és az emiatt jelen lévő munkanélküliség

Hogy a dk mit képvisel?

Nos Oktatást , Oktatást, Oktatást javítani és a rászorulókat segíteni--ahogy igénylik.

A többi pedig ......

Kedves lilla!

Én nem tudomhonnan veszed az információidat, de valahogy falsak ezek az információk.

Azt irod:

„/ a jelenlegi 20 fölötti magát baloldalinak valló formáció nagyobb része nem a kapitalizmussal , mint termelési móddal akar küzeni, hanem sokkal inkább a szakszervezetekkel kötne alkut--az élhető viszonyok alkuban történő megalkotására.az mszp -ről meg nem tudjuk, mert baloldali értékrendű nemzeti elkötelezettségű néppárt--már majdnem a jobbik!! /(feltéve, ha a baloldal képviseltjei alatt a létminimum környékén élőket értjük/

Hát ha ide számítod a DK-tis meg az Együttet akkor van legalább kető aki tényleg nem termelési móddal akar küzdeni- mert a többi igen. Még a szociáldemokraták is. Na ehez mit szólsz.

Az meg hogy a szakszervezetekkel akarnak szövetségre lépni az a balodal részéről egy természetes folyamat, mert ugyan is ha megnézed a szakszervezetek feladatait- akkor a balodal céljai igen közel esnek a szakszervezetek céljaihoz. Tehát valószínű hogy természetes szövetségesei a szakszervezetek lehetnek a baloldali pártoknak.

Aztán azt is írod még.

// a dk mérsékelten avatkozna a piac működésébe, de erős szociális hálót hozna létre, a sávos adózás és jól működő gazdaságot tételezné arra fedezetül. /

Kedves lilla a DK szociálliberális és nem baloldali ezért avatkozna a piac működésébe mérsékelten. De még hogy erős szociális hálót akarbna létrehozni, na ne.

Még spárgát sem nem hogy hálót. Talán elmeséln

Éd hogy konkrétan mire is gondolsz?

Ugyan is ha valóban erős szociális hálót akarna- akkor csatlakozott volna például a garantált minimál jövedelem bevezetését szorgalmazókhoz mint formáció- de nem tette.

A DK csak annyira balodali hogy ne sértse a tőke érdekeit.

Konkrét szoc.háló meg az elesettek kérdése. Kedves lilla a tanult gyámoltalanság és a társadalom prerifériájára szorultak nagy száma pontosan a Gyurcsány féle

 szociálliberális értékrend bűne ( Jóléti állam univerzális volta ugye emlékszel)
Az nem szociűlpolitikai háló hogy adományokkal és segélyekkel támogatom azokat akiket egyébként én vezettem rá arra,hogy az öngondoskodás helyett az állami mannát várják.

Ha ez a Kádár rendszer egyik nagy hibája, akkor ez ugyan olyan nagy hibája a szoclib értékrendszernek is. Vagy mind a kettőnek vagy egyiknek sem.

Úgy hogy lennél szíves néhány konkrét valamivel alátámasztani azt a tézisedet, hogy erős szociális hálót akarna a DK. Mert ez valahogy nem látszik nála. Még a spárga se.

Oldalak