katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Játszótér Körmenden....

Lassan már húsz éve, hogy Körmenden a jelenlegi kis lakótelepi, földszintes lakásomba költöztem. A szoba ablaka egy nagy üres területre nyílt - ahova később játszóteret alakítottak ki. Eleinte nagyon zavart a gyerekek kiabálása, de rábeszéltem magamat, hogy ez van, ezzel kell ezentúl együttélni. 
Lassan hozzászoktam a gyerekzsivajhoz - nem zavart, jelenleg sem zavar.
 
Aztán berepült a szobámba az első focilabda - persze az ablakon keresztül. Amikor odamentem az ablakhoz, a gyerekek szétszaladtak a szélrózsa minden irányába - fogalmam sem volt, hogy ki volt a tettes. Aztán azon a nyáron jött a második, harmadik...
 
Amikor a most hétéves unokám csecsemő volt, a nyitott ablakon berepülő labda a feje mellett egy cm-rel süvített el. Ekkor már közel voltam a hisztériás rohamhoz.
 
Megkértem az önkormányzati képviselőt, hogy legyen szíves intézze el, hogy egy labdafogót szereljenek fel. Ő teljesen indokoltnak tartotta, és testületi üléseken több ízben megkisérelte, hogy a játszótér szélére labdahálót helyezzenek el. Türelmesen vártam, de sajnos ígéreten kívül semmi nem történt.
 
Ennek immáron már négy-öt éve. Minden tavasszal reménykedtem abban, hogy talán most...
Közben az ablakom redőnyei teljesen elvetemedtek a nekirepülő labdáktól, az idegeim pedig ronggyá szakadtak a falnak, ablaknak csattanó focilabdák hangjától.
 
Ezév augusztus elején ismét nálam landolt a nyitott ablakon át a focilabda, ha egy hirtelen reflex-mozdulattal nem kapom a kezemet a fejemhez, akkor éppen halántékon talál. Így is csengett egy ideig a fülem tőle.
 
Ezért aztán augusztus 11-én ismét írtam a polgármesternek,  egy labdahálót helyezzenek el a játszótér szélén. (akár egy focipályát is elkeríthetnének a játszótéren) Végül is futná az iparűzési adómból - amit gyakorlatilag a semmiért fizettetnek velem. Választ a mai napig nem kaptam.
 
Arról már nem is szívesen beszélek, hogy mozgáskorlátozott vagyok, gyakorlatilag nem tudom a lakásomat elhagyni, szív- és magasvérnyomás betegségem van. Ez utóbbiaknak nemigazán használnak a hirtelen drasztikus hangok, egy-egy "becsapódás" után órákig rosszul érzem magamat.
 
Nem tudok, és nem is akarok elköltözni. Nem hiszem, hogy bele kell  nyugodnom, hogy kora tavasztól, késő őszig állandó stresszben, félelemben kell élnem, akkor amikor viszonylag kisebb költséggel meg lehetne szüntetni a jelenséget, ami az életemet tönkreteszi. Arra már nem is akarok gondolni, hogy politikai oka van annak, hogy a polgármester már évek óta nem foglalkozik érdemben a panaszommal.…
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Öreg vagyok én már a feljelentgetésekhez - valahogy egy fikarcnyi affinitásom sincs ilyen ügyekhez :( A redőnyeim csapnivalók :( a konyhában csak kicsit merem felhúzni, így is esténként harcban állunk egymással, meert nagyon nehéz leengedni, és elég ferde is. Nem akarom megcsináltatni addig, míg nem lesz biztosítva, hogy ne repüljenek neki a labdák - mert akkor feleslegesen dobom ki a pénzemet...

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ablakon_keresztul_berepulo_focilabdak/

Szerintem felkell jelentened az Önkörmányzatot, ha szép szóbol nem értenek...Valamint megcsináltattanám velük az elromlott redönyt is. Rácsot énsem tennék az ablakra, akkor úgy nézne ki a lakás, mint egy börtön.

Rácsot már a családból is sokszor ajánlottak... Nem akarom. Úgy érezném magamat, mint a börtönben :( A többi lakót nem érinti. Mellettem üzlethelységnek a - gondolom - raktára van. A másik oldalán van az üzlet és a bejárat. Ablak már ott is törhetett, mert csörömpölést hallottam - és az kivételesen nem nálam volt. A másik oldalt meg mellettem egy kapuszín van - mellette újra lakások, de annak ellenére, hogy ott is még játszótér van - arra nem szoktak focizni. Gyakorlatilag én vagyok csak "veszélyben"

  • 240
  • -266

Ha egy tetszetős, régimódi vasrácsot szereltetnél fel, pl. amilyeneket Sopronban láttam, kidomborodó alsó résszel a virágosládának, akkor talán benyújthatnád a számlát az önkormányzatnak.Vagy megfenyegethetnéd őket vele.

Életveszély így élni! Mit szól a többi lakó? A biztosító? Legalább az ablakért nem kellene újra meg újra fizetnie. És Te is egy kicsivel jobban biztonságban lennél.

Számomra nem meglepő, hogy többszöri kérést sem teljesítettek. Fontosabb  az embereket félelelmben tartani, mint "apró " kérést teljesíteni - ami nem is olyan apró.

Az építkezés nagyon régen volt... nem ezért hibáztatom az önkormányzatot - de azért igen, hogy nem rendezik le, hogy a lakók és a játszó gyerekek ne zavarják egymást

Lakók kérésével nem igazán  foglalkoznak. Nekik nem fontos a lakók nyugalma, a gyerek biztonsága. A másik, hogy lehet ilyen házat építeni, aminek a földszinti  lakás ablaka ilyen alacsonyan van, ahová egy gyerek is betud nézni? Semmi biztonságra nem gondoltak?  De  utólag is megérné a nyugalom, a biztonság érdekében pótolni azt, amit  az építés idején elmulasztottak. Gondolok  a játszótér kialakításra is.

Persze. Nem is igazán hibáztatom a gyerekeket. Esetleg azért, mert nagy a játszótér, és focizhatnának a másik oldalon is - ahol járda van a ház és a tér között. Nálam nincs, a ház mellett már füves terület van. Az előbb megint az ablakfélfának csapódott a labda - ami még pluszban felhúzott, hogy az egyik srác félrehúzta a függönyömet és bekukucskált, hogy mi is van a szobában... 

Menetrend szerint a csattanás után már meg is fájdult a fejem....

Nem tudom miért nem lehet megoldani :( Nem egy akkora nagy kérés ez... A gyerekek is nyugodtan tudnának labdázni és neked sem kéne félned...