katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Másfél méter...

Nem tudok szabadulni a hatás alól, amit a hatvanegy éves Komornyik Margit esete kiváltott belőlem. Az asszony a budapesti Móricz Zsigmond körtéren, a közlekedési lámpa zöld jelzésénél nem a zebrán, hanem mellette másfél méterre ment át az úttesten. A rendőrök hatezer forintos helyszíni bírságot vetettek ki rá, amit szegény - természetesen - nem tudott kifizetni. Lehet, hogy velem van a baj, de én úgy gondolom, ha itt a rendőrök másképp viselkedtek volna... Például el tudom képzelni, hogy segítenek az idős nőnek, visszakísérik a zebrára, figyelmeztetik, hogy a zebrán haladjon. Nem tudom elképzelni, hogy Komornyik Margit szándékosan követte volna el a közlekedési vétséget, és akárhogy is gondolkodom, szerintem messze alulmarad az olyan kihágástól, mintha a közlekedési lámpa piros jelzésénél ment volna át. Arról meg már nem is beszélek, hogy az utakon hányan rohangálnak a megengedett sebességnél jóval gyorsabban. Büntetés nélkül.

Szóval, - szerintem - ha a rendőrökben egy parányi emberség szorult volna, akkor figyelmeztetik az asszonyt, és ezzel be is fejeződött az ügy.

De nem

Feljelentették, aztán az ügyből bírósági tárgyalás lett. Ekkor már 15 ezer forintra emelkedett a bírság. A bíró legalább belátta, hogy az asszony nem tud fizetni és a bírságot 15 napi elzárásra változtatta. Tovább is van szerencsétlen asszony kálváriája, mert ma nyolckor kellett (volna?) megjelenni bűntetését tölteni, azonban ő Budapesttől hatvan km-re található, és egy büdös fillére nincs az utazásra. Ha előállítják, ez négyszázötven forint km-enként. Ha ezt is le kell ülni, akkor immáron 47 napra emelkedik a börtönbüntetése. A Vasárnapi Hírekben olvasott cikk szerint, ez az államnak 250 ezer forintjába kerül.

A Komornyik Margit hajléktalan, egyedülálló, munkanélküli, pénztelen. Belegondolni is szörnyű, hogy ilyen körülmények között kénytelen valaki tengetni az életét.

Mi lett volna ha ezért a - tényleg - kis közlekedési vétségért figyelmeztetik az idős nőt? Mi lett volna, ha inkább segítettek volna neki, mint börtönbe juttatják.

Milyenek lettünk? Hova tűnt az emberekből az emberség, a segítség elesett embertársainkon?

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

  • 114
  • -145

Hát igen. Nem vagyunk egyformák. Engem sokat cukkoltak, mert hideg téli napon az úton fekvő részeget is összeszedtem, és szóltam a családjának, hogy vigyék haza. De volt olyan is, hogy egy utcán fekvő ember mellett elmentek többen, és megjegyzéseket tettek, hogy szemét alkoholista - mikor lehajoltam hozzá - kiderült, hogy dehogyis részeg - rosszul lett. Mentőt hívtam. Szóval..., ami egyikünknek természetes, a másiknak eszébe sem jut... Ezek vagyunk mi. Nagyon sajnálom ezt a szegény asszonyt :(

  • 139
  • -172

Azért  van  ezz  ,mert  az oktatókon,  vezetőkön    át  a  rendörőknek  is  az  a  teoriája  ,  hogy  az  a fránya  gyalogos  az  oka  mindennek  .

Nekem  is  egyszer  felháborodottan  mondta  1  női  sofőr  ,  hogy  nekik  mennyit  kell  várni  amíg  a  gyalogosok  átsétálnak  az  uttesten  !Azt  hittem  leesek  a  székről  .Moindta  ezt  az  édesanyja  előtt  aki  alig  bír  átérni  a  megadott  időn  /30/másodperc  alatt  .

Ez  egy  türelmetlen  intoleráns  társadalom  .Lásd  a  sok  súlyos  +  életveszélyes  baleseteket  ,a  családon  belüli  erőszakot ,boltok  előtt  történő  balesetek ........stb

Nem  lesz  jó  vége  az  tuti  .Itt  is  mint  oly  sok  mindenben  a  fejekben  van  a  hiba  .

ui:szerintem  nem  a  gyalogos  az  "életidegen" a  lakott  területeken  !!!

Szomoru!

 

 

Most egy pcit pikírt leszek:

Legalább lesz Neki fedél a feje felett, és kap naponta háromszor enni.

 

Ennyi a pikírtségből. Nagyon sajnálom, hogy ilyenekre használják a rendőröket. Ennyi emberség szorult a hatalomba.