katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Hova lett a normális közbeszéd?

Pár nappal ezelőtt láttam a Varánuszon egy képet, és azóta sem tudtam elfelejteni. Rendkívül gusztustalan, undorító, emberi méltóságot durván sértő képnek tartottam. Nem (csak) azért mert annak a pártnak az elnökére csapott le a Photoshop aminek én is tagja vagyok, hanem azért, mert nem értem, hogy ezek az öncélú mocskokat miért jelentetik meg.

Szoktam olvasni a Varánuszt, de amióta ezeket a gusztustalan mocskos képeket alkalmazzák, egyre kevesebbszer látogattam el hozzájuk, az ominózus kép megjelenése óta pedig teljesen távolmaradtam.

Sajnos, nemcsak a Varánusznál tapasztalhatóak a mocskok, ha végignézek a blogokon, bosszankodva látom, hogy még a legérdekesebb, legértékesebb írásokba is be- bekerül egy-egy trágár megjegyzés. Mintha versenyeznének, hogy melyikük tud közönségesebb kifejezésekkel megírni valamit. A kommentekről pedig már jobb nem is beszélni, válogatott gorombaságok, szitkok, átkok, gyűlölködő mocskok látnak napvilágot a névtelen, arctalan felhasználóktól. Nagyon sokan a magyarnyelvet nem ismerik, éktelen szarvashibákkal küldik el a másikat melegebb éghajlatra. Néha belenézek a kommentekbe, hát komolyan mondom, hogy sokszor csak nézek ki a fejemből, hogy a csudába lehet ennyi trágárságot összehordani.

Szeretem a humort, egy-egy frappáns humoros (vagy nem humoros) képet tudok értékelni akkor is ha Photoshoppal készült, de undorítónak tartom ha arra használják fel az informatikát, hogy személyeket megalázzanak, emberi méltóságukban megsértsenek. Teljesen mindegy, hogy milyen okból.

Nem értem meg. Nem gondolnak arra, hogy gyerekek százezrei vannak a neten? Nem gondolnak arra, ha valamit leírnak az több évig is ott virít, mutatja, hogy milyen közönségesen szidják egymást, a politikusokat és bárkit.

Hol van a szép magyar beszéd? Szerintem Grétsy László ha olvassa az ilyen az internetes kommunikációt, azt gondolhatja, hogy az egész munkássága hiábavaló volt.…

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

De igen, talán gondolnak minderre... Nem érdekli őket, mert miközben az erkölcs és tévedhetetlenség látszatfátylába burkolóznak, csinálják azt, ami úgy érzik őket szolgálja... És nem törődnek azzal, hogy micsoda rombolást okoznak ezzel a lelkekben. Persze minden ilyen kétoldalú fegyver. Előbb-utóbb visszahat - és még csak erre sem gondolnak, mert tévedhetetlennek és mindenhatónak képzelik magukat :( Pont ez lesz a vesztük. Csak nem mindegy, hogy amig igy van mekkora károkat okoznak erkölcsben és gazdaságban egyaránt :(

A  kulturált  viselkedés Magyarországon  kihalóban van. Hosszabb  ideje nem tudok rájönni, mi váltotta  ki az egyre kevésbé kulturált visalkedést? Talán  megkönnyebbülést , vagy  a másik bosszatntása? Ez  nem old meg  semmit, legfeljebb gyűlöletet szít. Bele gondolni  sem merek, mi lehet az iskoláinkban?

 

  • 154
  • -148

Tökéletesen  igazad van És sajnos tényleg a politika hozta a nyakunkba.((  Elnézem az interneten is a guszustala  másokat kigúnyoló néha szellemes máskor meg nem az képeket  és soha sem  tudom  lájkolni   mert arra gondolok, minden politikusnak  közszerepőnek van felesége férje gyerekei és szülei,és azoknak ez fájó. Igen  tudom egy közszereplőnek  többet kell tudni viselni ,de ez már nem az a kategória i És ne csodálkozzunk akkor , ha a gyerekek trágárul beszélnek, mert ezt látják ,és a durvaságot a közéletben  A városok, az én kisvárosom is tele lett szórva az óriás plakáttal  a Gyurcsány Bajani  félével , de volt  itt Dávid csillagos  plakát is a 2010 es kampámyban    ez nem szolgálja az ifjúság fejlődését  .((És a felnőttek egyre inkább durvulnak, erről le kellene szokni....

Ezt mind  a fidesz hozta a nyakunkba!