katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Gyöngyösi és a pirézek

Hatvanas éveim közepén járok. Én még akkor jártam általános- és középiskolába, amikor az '56-os eseményeket ellenforradalomnak tanították, az orosz volt a kötelező idegennyelv, és a Szovjetunió volt a szuperország. Barátaink voltak az NDK-ban, és ellenségeink az NSZK-ban. Az átlagember abban az időben nem sokat törődött a politikával, tudta, hogy van a Kádár János aki az ország vezetője, tudta, hogy mindenkinek van munkahelye, mert aki nem dolgozott, az kmk, azaz közveszélyes munkakerülő volt. Csak hallottunk arról, hogy nyugaton vannak hajléktalan szerencsétlenek is, nálunk ilyennel nem találkoztunk.

A náci eszmékkel, a túlzott nacionalizmussal, a kirekesztéssel, zsidógyűlölettel, cigányutálattal csak a történelem, vagy irodalom órákon, filmekben, könyvekben ismerkedhettünk.

Aztán jött a rendszerváltás. Aminek eleinte nagyon sokan, nagyon örültek. Később aztán - szintén nagyon sokan - azt mondták, hogy nem így képzelték el az életet. Sokan zokon vették, hogy megszüntek az ingyenes üdülések, az ingyenes étkeztetések, az alapvető élelmiszerekről (és sok másról) levették az állami dotációt, jöttek a kacskaringós adóbevallások. Megjelent a munkanélküliség, és igen. Hamarosan észrevettük, hogy hazánkban is megjelent az antiszemitizmus, a rasszizmus.

Amikor ezért szót emeltünk, nem egy esetben mi voltunk a rosszak, engem pl. neveztek ezért már "káráló vénasszonynak" is, de így járt nagyon sok társam, akik aggódva figyelték az ordas eszmék terjedését. Az idő - sajnos - minket igazolt. 2009-ben már pl. Morvai Krisztina ott ült a Parlamentben - igaz, akkor a Jobbik még nem volt parlamenti párt - de a 2010-es választások alkalmával már bejutottak. Aztán csak kapkodtuk a fejünket, hogy vajon, hogy történhetett ez meg?

Most már ott tartunk, hogy a parlamentben nyíltan zsidóznak, aminek egyik példája Gyöngyösi Márton kívánsága, hogy listázzák a parlament zsidó tagjait. A kissé késleltetett általános felháborodás után azt hittem, hogy valami elnézésfélét kér, szórja a hamut a fejére. De nem. A következő lépése az volt, hogy levelét el is küldte a parlamenti képviselőknek, hogy megtudja, kik a kettős állampolgárok - aminek, mint tudjuk az a lényege, hogy kik azok akiknek izraeli állampolgársága van.

Aztán kapott választ az Ertsey Katalin képviselőnőtől, aki megírta neki, hogy a magyar állampolgárságot vásárolta, ezenkívül még izraeli és piréz állampolgársága van. Aki egy ici-picit is figyeli a közéletet - márpedig egy képviselő figyeli - annak tudni kell, hogy olyan állampolgárság, hogy piréz nem létezik. Mert, hogy piréz nép sem létezik. Piréz ország, Piréz sziget, Piréz semmi sem létezik. Egy kitalált név. Gyöngyösi Márton ezt nyilván nem tudta, ezért aztán izibe felszólította a képviselőt, "hogy monnnyon le!" Közben aztán az is kiderült, hogy az, hogy valamely képviselő milyen állampogárságú, az egyáltalán nem nyilvános adat, csak az, hogy kettős állampolgár-e, vagy sem.

Igaz, hogy Ertsey Katalin képviselőnő nem valós adatokat közölt a Gyöngyösi Mártonnal - de ez indifferens abból a szempontból, hogy Gyöngyösi jogtalanul hozta ezeket nyilvánosságra.

Akkor most mi van?

Szerintem Gyöngyösi Márton "monnnyon le!!"

Pirézek: a kitalált piréz nép tagjai. A Tárki munkatársai ezzel a fiktív néppel igyekeztek felmérni Magyarországon az idegenellenességet. (Wikipédia)

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ekkora barmot, mint ez a Gyöngyösi. Ha így bevettem volna a pirézeket, szégyenemben elbújdokoltam volna. Valóban a legkevesebb, hogy mondjon le.

Rendesen :))

Amit  ma  művelnek  az ország házában,  minden  csak a méltóság  messze  nincs olyan, a mi  "ősapáink " idején  volt.

Igy van ahogy írod! De annyit azért szögezzünk le : pirézek  nem voltak hanem lettek és vannak.És még sokáig lesznek!

És ezt  az állítást bizony a képviselő  ( úr ... ??? ) bekapta mint kacsa a nokedlit!