katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Gyöngyösi Márton listázna

Nem ez az első, hogy a Parlamentben a Jobbik valamelyik képviselője háborítatlanul zsidózik. Ez az a párt, akiket be sem szabadott volna engedni az országházba. Félelmetesnek tartom azt, hogy országunkban annyi választópolgár osztja a Jobbik nézeteit, hogy szavazataik elegek voltak ahhoz, hogy parlamenti párt legyenek. Gyöngyösi Márton tegnapi szavai után ismét eszembe jutott, hogy a zsidóüldözés idején, a mi országunkban a hazai nyilasok segítettek abban, hogy zsidó polgártársainkat a halálba küldjék. Az ők leszármazottjai a jobbikos képviselők, akik még a Parlamentbe is beviszik ordas eszméiket?

A tegnap esti Egyenes beszédben Molnár Zsolt, a ma reggeli Start műsorában Gúr Nándor már elmondták, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Parlamentben ilyen beszédnek ne legyen helye. Mesterházy Attila és Steiner Pál közleményt adtak ki, amiben leírják, hogy az MSZP elhatárolódik Gyöngyösi Márton megnyilvánulásától. Ujhelyi István az Országgyűlés alelnöke, sárga csillagot tűzött ki.

Mesterházy sajtótájékoztatója az ügyben itt hallgatható:

Ujhelyi István a Parlamentben:

Mindezek ellenére az interneten egymást érik az olyan hozzászólások, amikben az MSZP-t hibáztatják, hogy "nem tesznek semmit", "azonnal kellett volna", stb.

A DK-sok kezdeményezték a Jobbik feloszlatását.

És mit tett a kormánypárt? Kiadtak egy közleményt:

A Kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. A kormány egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen inzultusoktól

Egy csöppet sem zavarja őket, hogy ez a ma kiadott közlemény szóról, szóra megegyezik a június 6-án kiadott kormányközleménnyel. Ebből látszik, hogy a kormány mennyire félvállról veszi a tegnap történteket, annyit ért meg nekik, hogy elővettek egy öt hónappal ezelőtti közleményt és copy paste módszerrel újra kiadták.

Felháborító, hogy még a látszatra sem ügyelnek!

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Két nap telt el azóta és sem a Köztársasági elnök, sem a házelnök / aki  Nyakót egy bekiabálás miatt ki akarta  vezettetni egy hete!!!/ sem a Miniszterelnök nem ,emelte fel a szavát  kiabálniuk   elhatárolódniuk kellett volna de nem tették: És közben  velünk fogklalkozik a világ boldogabbik fele mindenhol  ez a téma hogy magyarok már listázni  akarják a j zsidókat.((  Megint élbolyban  vagyunk de a negatívban  hová vezet ez majd?

 

Kedvenc  filozófusom erről így  ír:A gyűlölet nyelve ugyanis ragadós, generációról generációra száll. Amit hallunk az apánktól, az a fülünkben marad, és gyakran ismételjük. Ha nem hallunk ilyesmit, nincs mit ismételnünk. A gyűlöletbeszéd megerősítése, szorgalmazása a jövő generációra kiható bűnös politika, amikor a rasszizmus, a frusztráció számára rasszista szövegeket szállítanak, és persze bizonyos embereket kijelölnek, akik ellen a gyűlöletnek irányulnia kell." - Heller Ágnes

Úgy  értem amit  ígértek azt  nem teszi. Nem lép fel semmi  rasszita, szélsőséges, antiszemita megnyílvánulás ellen.

Szerintem ennek a Gyöngyösi Mártonnak elkellene venni a mentelmijogát. De a Vona is már régen arra, hogy a parlamentet megtisztuljon a jelenlététől.Nagyon kiváncsi vagyok, hogy szánndékozik tenni a kormánypárt. Sajnos, van egy olyan "gyanum", hogy semmit, sőt jól jött nekik több oknál fogva is...  

"A  kormány  nem tesz  semmit,"

Ne mondd már..., hát kiadott egy duplikált közleményt. Ugyanezt adta ki akkor amikor Sweitzer Józsefet megtámadták (ezév, június 6.)

Kezdem magam úgy  érezni, hogy vagoníroznak. :(  A  kormány  nem tesz  semmit, ideje, hogy  a baloldali parlamenti pártok tegyék azt, amit  annyira vár a nép.

Ami az idézetet illeti, én  nem tapasztaltam, hogy a kormány bármit is meg tett  volna abból, amit  ígért. Nem, hogy nem zavarja,  nem is érdekli az  emberi gyűlölködő megnyílvánulás. Érzésem szerint szítják is rendesen.

"Moldova György is kitűzi a sárga csillagot tiltakozásul amiatt, hogy Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő azt javasolta, ideje felmérni hány zsidó ül a parlamentben és a kormányban. A Kossuth-díjas író elmondta, hallja, hogy többen is kitűzik a sárga csillagot, de ő 1944-ben már hordott ilyet, így pontosan tudja, hogy mit jelent. Abban az országban, amelyik hagyta a dolgokat odáig fajulni, hogy ilyen felszólalás a magyar nép színe előtt, a parlamentben elhangozhat, és komolyabb tiltakozás se politikailag, se országos méretekben nincs, Moldova jelezni akarja a kívülállását azzal, hogy viseli a jelképet.

(További részletek, interjúnk az íróval a holnap reggeli Népszavában, és a nepszava.hu-n)"

A Facebookon találtam...

Egyetértek veled Katiicabogár! Az én első reakcióm ez volt!