katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Modernkori Taigetosz

Soha nem gondoltam volna, hogy 65 éves koromban annak is tudok örülni, hogy megöregedtem. Így most "csak" szomorúsággal figyelem rokkanttársaim nyomorát és jövőtől való félelmét. Igaz ugyan, hogy koromtól függetlenül berendeltek felülvizsgálatra, megismertem közelről ennek az eljárásnak az embertelen proceduráját, de átminősítettek öregségi nyugdíjasnak, így talán a majdnem negyvenéves munkaviszonyommal - nyugtom van, legalább az egészségügyi jól fizetett munkaviszony hatalmas nyugdíját "élvezhetem".

Elborzadva olvasom a médiában, hogy milyen állapotú, milyen betegségekkel bíró embereket raktak ki az ellátásból. Elképzelni is rossz, hogy élhetnek meg harminc- negyven ezer forintokból (vagy még ennyi sem), a szerencsétlen, rossz egészségi állapotú emberek. Az természetes, hogy munkát nem találnak, hogy is találnának, hisz az egészséges, fiatal embereknek is nehéz munkához jutni, de ha véletlen találnának is - betegen nem lehet dolgozni. Nap, mint nap találkozunk olyan hírrel, hogy valaki öngyilkos lett a kilátástalan jövőképe miatt, vagy belehalt a beteségébe, pedig nemrég a felülvizsgálaton azt állapították meg, hogy egészséges.

Úgy tűnik, ennek a kormánynak ellenségei a beteg emberek. Lehet, hogy a felülvizsgálat a modernkori Taigetosz?

Akinek a havi jövedelme ötven ezer forint körül van - különösen a téli hónapokban - iszonyatos nehézségekkel áll szemben. A gyógyszereit ha megveszi, akkor választani kell neki, hogy fagyoskodik, vagy legalább egyszer eszik naponta. A közüzemi számlákat kifizetni szinte lehetetlenség és semmilyen támogatást nem ad már a kormány. Ezek az emberek vegetálásra, kilátástalanságra, lassú halálra vannak ítélve.

Megértem és egyetértek azzal, hogy a rokkant ellátásban valamiféle szűrést be kell, be kellett vezetni, mert valóban vannak "zsiványok" (Obersovszky után szabadon). A "zsiványok" miatt azonban nem szabadott volna a sok becsületes, de beteg ember sorsát megpecsételni, nem szabadott volna ellehetetleníteni a megélhetésüket. Belegondolok, hogy vajon azok az orvosok minősítik most a szerencsétlen, beteg, nyomorék embereket munkaképesnek, akik elfogadták a sok kenőpénzt azoktól, akik egészségesek ugyan, de rokkant ellátásban részesültek? Vajon akik makkegészségesek és most a felülvizsgálatra kerültek kapnak-e valami bűntetést, hogy jogtalanul vették fel eddig a rokkant ellátást? Van-e valamiféle vizsgálat az őket munkaképtelenné minősített orvosok ellen? Vagy a "zsiványságnak" kárvallotjai "csak" a valóban betegek ellátásból történő kirúgása?…

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Hát ez a zsiványok kiverte a biztosítékot az eü dolgozók körében is.((  Mi  első kézből tudjuk, mi megy itt,  mennyi ember   maradt ellátás, pénz nélkül ,vagy oly kevés ,27 ezer FT  szoc járadékkal ,ami gyógyszerre is épp elég É n em evett , nem fizetett  rezsit és semmit. Látom,  középosztály beli emberek  lecsúszását  ,látom ,hogy a modert Taigetosz itt beindult, rendesen s látom, a pszihiátriák  tele vannak depressziós, öngyilkossággal foglalkozó bajban lévő emberekkel . Ha ez sikertörténet, netán tündérmese ,jó lenne felébredni végre.(( 

Szeretném tudni, akik erre törvényt  alkottak, utasítást  adtak, hogy  számolnak el a becsületükkel?

Azt  már  régóta  tudjuk  ,  hogy  "ember  embernek  farkasa  ....de  ez  az    intézményes  forma  -valóban  a Taigetoszt  idézi  .

Tudod, Katicabogár, inkább nem írom le amit gondolok, mert rögtön kitiltanának. Már úgy vagyok vele, hogy csak káromkodni tudok. És azt nagyon tudok!

Népirtás van, :(