katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

2:0 Osztrák-magyar EB-mérkőzés

Soha nem kedveltem a focit, teljesen hidegen hagytak a bajnokságok is. Így volt ez most is, láttam, hogy sokan várják az Európa Bajnokságot, de én egyáltalán nem tekintettem várakozással a mérkőzések elé. Talán az is az oka, hogy már nagyon régen - a legendás 6:3 óta - nem is volt jelentős magyar győzelem ezen a területen.
Nem lehetett tegnap este nem észrevenni, hogy a magyarok győzelmet arattak az osztrákok felett, a drukkerek örömmámorban úsztak, boldogan ünnepelték az eseményt.
 
Ma reggel az interneten szembe jött velem a Nyugat.hu cikke a válogatott kapusáról, akit szinte hősként ünnepeltek - kis túlzással - világ szerte.
Most tudtam meg, hogy túl van már negyvenen Király Gábor, aki így az EB korelnöke lett.
 
 
Mivel ez a kapus szombathelyi - én pedig Vas megyei, némi bűszkeséget érezve, felraktam a Facebook oldalamra a cikket, ahol ezt a játékost méltatták.
 
Teljesen elképedtem a reagálásokat olvasva...
 
Andy Vajnával kezdődött (mi köze van vajon az EB-hez?) aztán folytatódott azzal, hogy mennyire gyenge a magyar foci (persze nem ilyen szalonképes szavakkal), majd a felesleges stadionépítéseken át végül eljutottunk Orbán Viktorig. Próbáltam helyes mederbe terelni a társalgást, hogy én csak a szombathelyi kapus teljesítményének örülök..., de ez még olaj volt a tűzre. Végül is (ha más szavakkal is), de megmagyarázták, hogy ebben a jelenlegi Orbán uralta helyzetben nem illik örülni egy sportteljesítménynek, mikor számtalan ember éhezik, nincs az iskolákban VC-papír, összedőlnek a kórházak, szenvednek, nyomorognak az emberek... és egy ember fociőrülete miatt, nem fognak örömtáncot lejteni egy megnyert mérkőzés miatt.
 
Hát igen... Mindezekkel én is tisztában vagyok, de azt nem értem, hogy miért kell mindent a politika szemüvegén nézni. Tudomásom szerint a magyarok (és nem csak a magyarok) már akkor is sok esetben fociőrületben éltek, amikor még Orbán Viktor egy pajzán gondolat erejéig sem vett részt az evilági életben.
 
Szóval... végül aztán arra gondoltam, hogy Orbán Viktor jól elintézte. Most már a magyar embereknek a fociról nem a néhai 6:3 jut eszébe - hanem Orbán Viktor és az ő stadionjai.
 
Azért én gratulálok a szombathelyi Király Gábor tegnapi teljesítményéhez!

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Kedves Zsadi!

Elhiheted, én minden szavadat értem! Javaslom, hogy a Beszélgessünk blogban igen is, írjad le a zenetanítással kapcsolatos dolgokat. Én , mint már mondtam, a kezdeti zongoratanulásomat kívéve, teljesen analfabéta vagyok a zenei dolgokhoz, attól függetlenül, hogy a szép zenét meghallgatom, de egy hosszúnak számító operát--kivéve egy két Verdi és hasonló nagyság által megzenésített operát, bizony, nem tudnám végighallgatni, mert számomra borzasztó, amikor a prózai szöveget zenében előadva mondják el, ráadásul, számomra élvezhetetlen dallam kiséretében. Nekem, ez borzasztó! De egy jó Puchini, vagy Verdi zene, az számomra nagyon is hallgatható. tehát, én javaslom, hogy igen is írjál azokról a dolgokról, amit itt megemlítettél. Hidd el, nem csak engem érdekelne.

Egyébként, amit a sporttal kapcsolatban is írtál, számomra az is egyértelmű és érthető! Látom, az ezirányú műveltséged is nagyon jó szinten áll.

Kedves PlalyA!

Nem keverek, dehogy!
A hozzászólásom KÉT részből állt, csak nem fejtettem ki bővebben. Most pótolom:

Tehát első részében csupán az történt, hogy Adamik felvetését:

"Az úgynevezett "élsport " nem sport , hanem szórakoztató ipar , cirkusz , népbutítás és eredmény gyártás , ahol már megengedett az emberveszteség (hasonlóan egy háborúhoz )"

én - gyakori szokásomhoz híven - "tovább zongoráztam"!

Azaz:
Ő a háborúhoz hasonlította a cirkusszal járó "emberveszteséget", én pedig az ókori ARÉNÁKBAN küzdő GLADIÁTOROKHOZ, akik ugye gyakran a halálukig voltak kötelesek harcolni, s mindezt az akkori nép szórakoztatására, azaz: CIRKUSZT AKAR A NÉP? KAPJA MEG!

Tudom én is, hogy a gladiátorok küzdelmeinek semmi köze nem volt az ókori görög olimpiákhoz.
Már csak azért sem, mert az, amit a gladiátorok műveltek, az NEM volt sport!

Ezért a hsz-em utolsó mondata már másról szólt (második rész, ha úgy tetszik...), mert kizárólag arra vonatkozott, hogy nemcsak arénázós cirkusz volt az ókorban, hanem már akkor is volt sportverseny, az OLIMPIA! Onnan indult ki, s sokáig nem is volt!

De engem mindig is érdekelt ez a dolog, ezért vetettem fel.
Sajnos megzavartak írás közben, mert jöttek hozzám, így lemaradt az a felvetésem, amely már régóta foglalkoztat:
Nevezetesen az, hogy az OPIMPIAI REKORDOK CSÚCSAI azóta rettenetesen megnövekedtek!
Akik az ókorban - bármely sportágban! - olimpikonok lettek, MA már be se jutnának a versenyre!
De annak nem néztem utána, milyen sportágakban folytak a versenyek.

Viszont nagyon megleptél azzal PlalyA, hogy kulturális témákban is folytak a versenyek!
Erről viszont "A nürnbergi mesterdalnokok" c. Wagner opera jutott az eszembe (Hans Sachs /1494-1576/!)
Pedig óriási idő különbség volt az ókori olimpiák, és a mesterdalnok versenyek között:

http://tf.hu/wp-content/uploads/2009/07/ooj.pdf

"- Kr. előtt 1580-ban is voltak már ünnepi játékok -> diszkoszfelirat."

Ez durván HÁROMEZER ÉV különbség!!! 
Hát még az újkori olimpiák felújításától (1896, Athén)!?

Igen, az ókori görög embereszmény... PLaton... Onnan ered ugyebár az "Épp testben épp lélek!" kifejezés, ha jól tudom, bár ez inkább latinból való fordítás...

Igazán kár, hogy manapság ez egyre silányul!:(((

Főleg nálunk nem áldoznak az ifjuság nevelésében eleget erre, pedig a barátnőm épp tegnap mondta, akinek a lánya Londonban tanít egy zeneiskolában (pedig itthon le se diplomázott, CSAK jól tud zongorázni, remek zeneelméletből is, pedig itthon CSAK a sima 12 évfolyamos alsófokú zeneiskolát végezte el, ott mégis zeneprofesszornak számít!), hogy ott kinn ÓRIÁSI a zenetanár hiány, és akik vannak, azok sem angolok, hanem főleg magyarok, és németek.
Nagy nimbusza van a magyar zenészeknek.
Csak itthon züllött le a majdnem kóklerság szintjére a sok haszonleső, anyagi okokból létrejött MAGÁN művészeti iskolák révén!:(((

Tudom, mert éppen átéltem ezt a korszakot, s hiába tiltakoztunk mi, "konzervatív" zeneiskolák, valóságos MAFFIA alakult ki e téren!

Mikor a mi zeneiskolánk önállósodott, már 20 éves multja volt, mint egy neves zeneiskola kihelyezett tagiskolája, és akkor kb. 80-90 között volt a zeneiskolák száma.
Aztán beemelték a művészetoktatásba a táncot, képző és iparművészetet, s a drámát is.
Na, ITT szaladt el a dolog! A művészeti iskoláknak nevezett akármik száma lassan eléri az ezret is! Viszont a színvonal?!
A TV-ben lévő VIRTUÓZOK csak egy kirakat ám! Ezt sokan nem tudják... Sajnos!

De én ezt itt hiába mondanám el, miért, hogyan történt, nem hinném, hogy érdekelne valakit!:(((
 

Idéztem azokból a hozzászólásokból, ami sajnos sokakra  jellemző, és siralmas! Az ostobaság határtalan!

 

Kedves Zsadi!

ne keverjünk. Az ókori olimpiákon a gladiátorok nem szerepeltek. Az ókori olimpiák ideje alatt tilos volt a háborúskodás. az ókori olimpiákona staduium futás,birkózás, diszkoszés gerelyvetés szerepelt, de szerepelt a lanttal kisért ének, és költészet vagy dráma is. Például többszörös olimpiai bajnok volt Pindarosz, aki Ie 600 előtt  az arisztokratikus világnézet, az archaikus görög erkölcsi eszmény utolsó nagy lírikusa

Egyébként a mellszobra megtalálható a Kerkirán az Achilleus- palota felső kertjében,  az árkádok alatt, több más ókori görög hiresség mellszobra között ( pl. Platon, Arrisztotelész, de ott van Sjakespeare mellszobra is.) és az ókori múzsák szobrainak társaságában.

Soros bérencek?...
Hmmm..  Azért ez már túlzás, nem gondolod? Még ha másvalaki is mondta, s nem Te.

Elég sok butaságot mondanak az emberek, meg kell hagyni! Mit érdekli ez Sorost?! :(((
 

Úgy hallottam, hogy az angol labdarúgó klub CSAK a pályán történtekért felelős, mind a játékosok, mind a nézők vonatkozásában.
Ott nem látni kerítést a nézők és a pálya elválasztására, mint nálunk. De aki nem a szabályok szerint viselkedik, nem engedik be többet nézőnek. 
Viszont a mérkőzés után a városban azt csinálnak a drukkerek, amit akarnak, ha balhét csapnak, az már a városi rendőrségre tartozik.

 

Nekem is van gyakran olyan érzésem, mintha az ókori arénákban ülnék a gladiátorok küzdelmén! :(((
Kikapcsolódásból vért akarnak látni.
Ez is cirkusz a népnek, kapják meg! ;o)

Nem is értem, miért sport? Hiszen a szó maga, hogy football, labdajátékot jelent.
 
Tudja valaki, az ókori Olimpiákon milyen "élsportok" szálltak ringbe a győzelemért?
Mert foci, vagy ehhez hasonló JÁTÉK még nem volt, azt biztos!
 

Jellemző felfogás:

Az UEFA mindkét mérkőzés miatt büntette az MLSZ-t. Az egyik reagálás Csányié- kettős beszéd mint a gazdájáé, ő és az MLSZ megvédi a szurkolóit. Véleményem szerint ha jogtalan a büntetés akkor fellebbezni kell az UEFA illetékes bizottságánál.

A másik egy hozzászólás: Ezek a magukat szurkolóknak nevező állatok Soros bérencek, provokátorok. 

Bocsika... Ehhez egyet tennék hozzá. A magyar "drukkerek" nem drukkerek. Balhét kereső emberek... Nekik, hogy őszinte legyek, szerintem tökmindegy, hogyan játszik a csapat, avagy győz, vagy nem győz... A lényeg számukra az örjöngés így is, úgy is... Ami az egészben a legnagyobb baj, hogy tehetik szabadon és senkitől nem akadályoztatva... (Amit mondjuk az angol "drukkerek" otthon - mert külföldön ők is máshogy viselkednek - nem mernek még véletlenül sem megtenni)

Ezzel egyet is lehet érteni. Különben a foci: 22 milliárdos kerget egy bőrgolyót! Cirkusz a népnek, ezért ma már, csak néha nézem!

  • 505
  • -521

Helyére kellene tenni ezt az úgynevezett "élsportot ". Először is ne keverjük össze a sporttal , bár felületes szemlélő számára hasonlónak tűnhet. Az úgynevezett "élsport " nem sport , hanem szórakoztató ipar , cirkusz , népbutítás és eredmény gyártás , ahol már megengedett az emberveszteség (hasonlóan egy háborúhoz ) és ilyen közhely mint pl. : " Ép testben ép lélek! " már fel sem merül. Mindez közpénzből. Mert saját bevételeiből a magyar "élsport " nem képes eltartani magát. Ezzel együtt sok embernek nyújt remek kikapcsolódást.

Valahogy meg kellene szervezni, hogy azoknak a pénzéből fizessék az úgynevezett "élsport " költségeit , akik a szolgáltatásaikat igénybe veszik. Persze ennek is meglenne a hátránya : tiszta átlátható pénzügyi rendszerben sokkal nehezebb lenne a csókos haveroknak állami pénzt átjátszani.

  • 471
  • -489

No, ez most olyan jó kis összeesküvés elmélet lett.... Pedig semmi más nem történt, hogy játszott két csapat és döntetlen lett. A tizenegyes meg éppen olyan jogosvolt, mint ahogy az lett volna, ha nekünk itélnek egyet (én még nem hallottam senkit azon siránkozni, hogy jaj, rúghattunk egy tizenegyest, pedig nem is volt az). A magyar gól meg pont olyan volt, mint egy rendes gól. Nem kellett ahhoz szerencse. Kár ebbe belekeverni bármit is....

Szerintem meg a szombat esti magyar-izlandi mérkőzésen azt a sokak által (külföldi szakértők által is!) IGAZSÁGTALANUL kapott 11-est nem is a focistáink kapták, hanem Orbán Vityenka! :P
Ennyire szeretik őt, s rajta keresztül bennünket is az EU-ban!
Kivívta az ellenszenvüket számunkra rendesen! :(((
 
De Fortuna istenasszony helyére tette a dolgot, öngólt lőttek a bíró kedvenckéi, az izlandiak.
Úgy köllött, káposztába hús köllött! 
Hopp, egy légy! ;o)

A sszemtelen mindenit! :(((
 

Szerintem is miden úgy fog történni, ahogyan jósolod. A végeredmény ugyan az lesz!

Hajjaj!

Erről a "maflásról" jutott eszembe, nem tudom, más is észrevette-e, hogy a meccs után a tv-ben értékelte Kovács Kokó és egy másik fazon a meccset, és az a másik illető (a nevét sajna nem tudom) gyanútlanul ezt a hasonlatot mondta Kokónak:
"Olyan ez, mikor az ökölvívásban valaki kap egy maflást, amitől kissé meginog, és abban a pillanatban már jön is a másik!"

Hát, akkorát nevettünk a párommal, jó helyen mondta, mondhatom! :DDD
De Kokó úgy viselkedett, mint akit nem érintett volna ez a dolog, hisz az utolsó, vereségben végződő meccse után tudomásom szerint nem is boxolt többé....

Ó Fortuna! ;o)
https://www.youtube.com/watch?v=AP_CSQgBPpQ

Carl Orff: Carmina Burana - O Fortuna!

 

Tudod két eset lehetséges:

1./ Kapunk egy nagy maflást és nemzeti gyász, aminek következménye, hogy az eddigi pénz nem volt elég, még több pénzt kell beleölni a fociba és még több stadion kell.

2./ Jól szerepel a csapat, aminek következménye nemzeti örömujjongás és "lám, megérte a befektetés", most már tovább kell fejleszteni, így még több pénzt ölnek a fociba és még több stadion kell...

Azaz egyre megy... 

Nem mérgelődök, csak  szomorú vagyok, nagyon. Tényleg  nem tudok ennek  a győzelemnek most  örülni...

A lányodnak teljesen igaza van! Mióta annyira bent van a politika a fociban, azóta a magyar csapatokat nem nagyon nézem, persze, a többit sem olyan sürün. Visszatérve az Osztrák meccsre, hát az elején szerencsénk volt. Ha a kapufa az első percben bemegy, akkor más az eredmény4 Ezután a sógorok nagyon rosszul játszottak, nekünk kijőtt a lépés. Valahogyan, az a véleményem, inkább az érzésem, hogy lesz nekünk még pofon ezen az Eu. bajnokságon. Ha nem lenne oly nagy politika, Orbáni propaganda az egészben, akkor nem lennék cinikus, de így azt kivánom, hogy kapjunk egy pofont és legalább leszálunk a földre. Egyébként, Orbánék még több pénzt fognak a labdarugásba beletenni, már csak azért is, mert most még jobban Orbán a politikába bevonja a labdarugást. Neki ez a jó, ezzel tud népszerűséget növelni magának, sőt, majdan plusz szavazatot is! Elég szomorú, hogy már a sportot is ennyire átitatja a mindennapi politika!

Én tudom, de ez ugye kétoldalú dolog... Most azért mérgelődsz, mert beleölik a töméntelen pénzt. És igazad is van. Csak ennek nagyjából semmi köze a teljesítményhez, amit a csapat nyújt. 

Persze a többi sportág is kaphatna, de ennek megint semmi köze ahhoz, amit az a tizenegy, avagy tizenkét srác művelt.  Ez a sport (bár inkább már cirkusz) az meg a politika... 

Amúgy a lányom mondta "Nem érdekel, hogy huszonkét milliárdos rohangál a pályán egy labda után és sportot játszik"

Hagynám is a fenébe, ha más sportágakat  képviselő  sportolóink is hasonlóan lennének elismerve. A  rengeteg  pénz  amit   a stadionokba  ölnek, máshol nagyobb  szükség lenne  rá.

Ki  vitte  a politikát  a sportba?

 

Hát ez az :( Ide jutott a közélet :(

Én édes jó istenkém!

Hát mi a bánatos életbe kell állandóan politikai szándékokat keresni? A focinak ez a fajtája a szórakoztatóipar része. Köze nincs a politikához, hacsak annyiban nem, hogy ha már egyszer győztek a játékosok, akkor azt ki akarja (ha akarja) használni az éppen regnáló kormányzat. Nem csak nálunk, hanem mindenhol. 

Örüljön, aki a drukkol a csapatnak és kész... Aki meg nem nézi, és nem is kedveli a focit, az meg hagyja a fenébe. 

Ezek szerint nem képzelődtem, amikor kiakadtam a Facebookon született sok hülye vélemény miatt :( Másnak is feltűnt.

Én azt gondolom, hogy nem bunda volt, csak vak szerencse

de ahogy török gábor mondja azt sugallja, hogy van tervezés és annak véghezvitele. És az Orbánt dicséri.

http://www.origo.hu/gazdasag/20160511-ezermilliardos-megszoritasok-kovetkeznek.html  mindent felülír. Ezt is!

Ismerve az osztrák-magyar politikai viszonyokat és kapcsolatokat - teljesen biztos lehetsz benne :)

Én  nem vagyok  ebben  olyan  biztos...Abban  biztos vagyok, hogy  néhány hétig, hónapokig lesz  mind rágódni, eltereli a figyelmet olyan fontos dolgokról, mint az  emberi  nyomor, az  emberi élet, stb. Nem szabadadott  volna a politikát belevinni  a sportba...

 

Valóban nem tudjuk, hogy mi zajlik a háttérben - az viszont teljesen biztos, hogy az osztrákok nem bundáznak a magyarokkal :)

Nem tudhatjuk  mi  zajlik  a háttérben. Orbánnak fontos, hogy  meccset, meccseket  nyerjen a magyar  csapat. Fontos, hogy  bizonyítsa, igenis szükség  van a stadionokra. Stadion  van, játék is van. Kerül amibe kerül. Az más kérdés, hogy  stadion  eddig is  volt. Sajnálom,  ez  már nem magyar  foci...

 

Ezt Orbán tette velünk! 

 

Ráadásul Farkasházi egy éve mondta amit mondott.  Bayer pedig  úgy látszik a dk-t féli :) 

(hogy patkányozott és ezzel dehumanizált , ami náci módi  az  csak aprócska tény. ) 

És hát 10 ember volt az osztrákoknál. Jó ! Tehettek róla.

de hallgasd Török Gábort http://www.atv.hu/videok/video-20160615-torok-gabor  Nem kell vájtfülűnek lenni, hogy értsd az áthallását. 

Hát ez a baj!

Pedig látszólag focit dicsér!

Sajnos, ez így van! :(((
 

Jajjj, jajjj, jajjj!
Én, meg a foci... Általában nem érdekel, de a nemzetközi meccsei a magyar csapatnak engem sem hagyott hidegen, tehát nekik drukkoltam, igen!

DE!
Ez, amit kérdeztél a hsz-ed végén, még nálam is kiverte a biztosítékot!
Bundaaaaa?!

Drága Katám, ezt hogy képzeled?
Hogyan, mivel vettük volna meg az osztrák sógorokat, heeee?

Köztudott volt történelemből az osztrák Habsburg uralkodó házról, hogy:
"Ne háborúzz, házasodj!" (Bocs a pontatlanságért....)

Talán csak nincs még hajadon leánya Orbán Viktornak, és EZ volt a feltétel?!
Mert MÁST nem tudnék elképzelni... 

Láttam a meccset, fantasztikus volt! Bunda kizárva, az tuti! Ahhoz elég lett volna egy gól is, nem?
El vagyok képedve...
 

Hát igen az emberi ostobaság arat nálunk! Magam részéről drukkolok nekik, és gyülölöm Orbánt és bandáját.

Elszabadultak az indulatok jobb és baloldalon egyaránt! Egy kettéhasadt, reményvesztett ország lettünk!

Hogy őszinte legyek - sajnálom a válogatott tagjait, hogy hiába győztek - beárnyékolja a győzelmüket, ami utána következett. Most már úgy van, hogy, aki drukkol nekik - az áruló :(

A tegnapi mérközésről, illetve a drukkoljunk a magyar válogatottnak vagy sem!

Megjelent Bayer tollából, hogy pl a dk-sok és mások ellendrukkolnak a magyaroknak, sőt úgy irom ahogyan ez a minősithetetlen ember irja: a patkány Farkasházy bizony a válogatott ellen szurkolt. Ez nem igaz, csak kitekerték Farkasházy egy korábbi nyilatkozatát.

Tudjuk, hogy eszement diktátorunk imádja a focit, tudjuk hogy kórházak helyett stadiont épít.

Mi a teendő? Drukkoljunk a magyar válogatottnak, majd el kell zavarni ezt az elmebeteget és bandáját! Nem Király, Lang stb. tehet arról hogy hazánk idáig jutott. Mi mindnyájan tehetünk róla, leginkább azok akik egyszer, kétszer erre a lókupecre szavaztak, és azok is akik otthon maradtak a szavazáskor!   

Sok minden eszembe jutott a tegnapi mérközésről, de az hogy bunda az nem!

Miért lett volna bunda?

Valamikor szerettem a focit, örültem  amagyar  sikernek. Amikor Király Gábor kezdett  védeni  a magyar  vállogatotban, még  kedveltem a focit  is. ma már annyira kiábrándultam a fociból, hogy  örülni  se tudok a győzelemnek. Ellentétben más sportágakban elért  sikereknek. majd akkor  örmködjenek, ha   a további  mérkőzéseket megnyerik. Nem láttam  a Magyar - Osztrák  meccset,  de nekem más véleményem is  van erről  a mérkőzésről. Ismerős az a  szó, hogy bunda?