katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Kicsit kibuktam...

Kicsit kibuktam. A napokban olvastam, Áder János útjainak költségét. Nem semmi. Négy darab út, összesen 62 millió 485 ezer forint. Mióta Orbán-kormány van, megszoktuk, hogy a külföldi utazások költsége megkérdezőjelezhetően sokmillió. De azért mégis...

Elgondolkodtam...

Nézzünk mondjuk egy ápolónőt. Azt gondolom bőkezű vagyok, ha havi 100 ezer bruttó fizetést számolok... Röpke ötven év alatt meg is keresi a 60 millió forintot. Nézzünk egy magasabban kvalifikált munkavállaló bérét. Egy kórházi orvos kézhez kap bruttó 200 ezer forintot. Már ahol. 25 évet kell dolgozni azért, hogy megkeressen 60 millió forintot. Nos..., ezt költöttük Áder János - mindössze - négy útjára.

Jójó. Megértem én, hogy a köztársasági elnök - egyik legfőbb közjogi méltóság. Természetes, hogy kiemelt jövedelem, kiemelt bánásmód jár neki. Így aztán az is természetes, hogy fogalma sincs, hogy mi van például a magyar egészségügyben. Ő nem a lerobbant intézményekben a halálosan fáradt, kiégett egészségügyi dolgozóktól kapja az ellátást. Természetes a luxuslakás, a luxusautó, a luxusvédelem a... Minden..

Azért mégis csak a demagóg leszek. Helyén való-e egy olyan országban ahol cafatokban lóg a gazdaság, felnőttek, gyerekek éheznek..., ahol egy Matolcsy nevű észlény kijelenti, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni - ott a köztársasági elnök négy útjára 62 millió forintot tapsolnak el közpénzből?

Milyen gondolkodása van az ilyen embereknek?

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ha nem sikerült volna jó alaposan a fejünkbe verni, hogy vannak osztályok, meg kizsákmányolás, meg lehetne másként is todományosan

akkor ma tennénk a dolgunkat ahogy lehet. Kialakult volna egy egészséges civilizáció változással ami kialakult 1900-as évekig.Nem akartuk volna todományosan sürgetni azt, ami nem sürgethető.

Hiába bármiféle messiás az EMBER mint nem beli lény sokat nem változott

Nem tud mit kezdeni a különbözőségekkel: sem azzal, hogy vannak egyéni képességbeli különbözőségei, sem azzal, hogy a hinterlandja is hozzátesz ahhoz.

A kapitlazmus megnevezés pedig leginkább egy formára vonatkozik, hogy mi is a gazdagság alapja . hogy a keretek között méltányosan éljünk az bizony kölcsönös alkukban dől el, az érdekérvényesítő képesség függvényében.No ez az ami a nagy todomonyásság által erősen kiveszett, vagy létre sem jött igazán.

Okés, Ktám drága!
Én a kizsákmányolást arra a rendszerre (kapitalizmus) értettem...

A kádári korszak... Háááát... tudod, ha valakik, MI tudjuk, milyen volt:
RELATÍV volt az a rendszer is, mint mindegyik...
Az EGYÉN szemszögéből kellene nézni, mert mindenki csak a maga szemszögéből látja, láthatja jónak, rossznak, elviselhetőnek, vagy elviselhetetlennek, bűnösnek, vagy etikailag rendben lévőnek...

Aki vadászhatott, vagy korlátlanul "halászhatott a zavarosban" (Lásd: Goethe-Schubert: A pisztráng... Miért az jár jól, ki csal?!...), nos, annak minden nátyon szép, minden nátyon jó volt, mindennel meg volt elégedve...
De a többi?
Akit nem vettek fel egyetemre, sőt, középiskolába sem, mert "osztályidegen" volt, ... hát annak biztos ROSSZ volt.
Nekem sem volt rózsás a helyzetem, hisz emlékszel erre a "kasztrendszerre" a felvételik prioritási sorrendjében?
- munkás
- paraszt
- értelmiségi
- egyéb.

Nos ez utóbbi kasztba tartoztak a hivatalnok, maszek kisiparos, magán boltos szülők gyerekei...
Hát ez voltam én!
De mivel kitűnő bizim volt, és a felvételiken sem tudtak elkaszálni, lehetőséget kaptam.
Azaz etikailag nem tartottam rendben lévőnek a "löptikadar" (a kis Kádár - francia) rendszert, de elviselhetőnek tartottam, mert tudomásul vettem, hogy nekem többet kell az asztalra raknom tudásból, mint az előttem lévő kaszbelieknek, ugye érted?

Lelécelés...
Én is így gondolkodtam, míglen el nem jött a Fidesz-korszak, élén a "kis-nagy mogullal", aki egyszemélyes, kézi vezérléssel irányítja ezt az országot, s nem veszi észre, hogy bizony hiába hordanak össze hetet-havat a SAJÁT Tv-ikben, rádióikban a sikerekről, lassan azt veszi majd észre, hogy elment az ország esze, s maradtak a valóban rabszolgának való tudatlanok, és néhány ide kényszerült külföldi menekült...
Bizony, a tendencia az, hogy kicserélődik az ország lakossága, s ha megfeszül, akkor se tehet ellene semmit... Se kerítés, se kommandó alakulat, nincs semmi, de semmi, ami ennek gátat tudna vetni.

És akkor igaza lesz Orwellnek (1984 c. könyve), hogy készségesen fogja azt mondani a maradék, hogy 2x2=5! :(((

A nyuggerek hallgatását arra értettem, hogy bizony, MI már megtettük a magunkét azért, hogy ez az ország újjáépüljön, fejlődjön, és Európához tartozhasson mind ideológiailag, mind gazdaságilag.
MOST a fiatalokon lenne a sor, nem a hozzám és hozzád hasonló 70-esek abalygására, tüntetések járásaira. Örüljünk, ha el tudunk vánszorogni a fizikoterápiás kezelésre ebben a 40 fokos hőségben!!!

MIT tehetünk hát?
Csak azt, hogy a fiatal aktívákat a háttérből támogassuk, ha kérnek tanácsot, adjunk nekik. Ha tudunk.
De nem vagyok benne biztos, hogy kíváncsiak a véleményünkre! (Honthy Hannát is megbántották a fiatal primadonnák, mikor tanácsot akart nekik adni...)

Ajánlok Neked egy könyvet elolvasásra:
Szögi József: NAPLÓM A TANÚM
Alcím: Nem fogom be pörös számat, nem teszem le ceruzámat

Az illető az idén töltötte be a 90. évét.
Ő aztán minden volt, tüzér a II. világháborúban, ott volt Sztálingrádnál, majd hazajőve a fogságból párttitkártól az urán bányászon át metróépítőig minden volt. Közben folyamatosan írta a naplójában az IGAZSÁGOT!
Ajánlom mindenkinek elolvasásra, öregnek, hogy nosztalgiázhasson, fiatalnak, ha tudni szeretné az igazságot a méltatlanul dicsőített Horthy rendszerről, és a sokak által elmarasztalt kádári korszakról. Képet kaphat arról is, MI a véleménye egy majdnem egész századot megért embernek a máról.

Azt, hogy mi nyugdíjasok hallgassunk, kizárólag a nyudíjunk összegére (emelésére) értettem.
Igaz, nem sok, DE VAN!!!

A kapitalizmus nem ilyen, mint ami nálunk van. Ez inkább uralkodó osztályra és alattvalókra hasonlít :(

Drága Zsadikám!

Soha nem beszéltem kapitalizmusról, most sem. Nem megyek vissza  a Kádári korszakba...Most kizsákmányoló diktatúra van. Aki teheti "lelécel " innen. Jól teszi. De ha  mindenki így tenen, ki marad az országban. Nem értek veled egyet, mint  "nyuuger jobb, ha  halgatunk", és akkor jobb  lesz?

Drága Katám!

Ha nem vetted volna észre, nálunk nem is kapitalizmus van, senem szelíd, senem vad, hanem FEUDÁL-KAPITALIZMUS! :(((

Hol van már a "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás"?! :(((

Van helyette 12 óra munka, túlóra fizetség nélkül, na és minimálbér, vagy ennél is kevesebb!

Megjegyzés: MI, nyuggerek még jobb, ha hallgatunk, mert rebesgetik az államháztartási hiány miatt a járandóságaink csökkentését!

20 éve még, mikor németbe ment férjhez a lányom, mérges voltam rá, és visszafizettettem volna vele a főiskolai képzésének költségét, melyet ugye MI, adózók fedeztünk.
MA?!
Dícsérem az eszét, hogy ő még időben lelécelt innen...

Él, mint Marci hevesen, csak ő ezt nem tudja, mert csak ócsárolja az őt "kizsákmányoló" német férjét, aki utál idejönni! :P:P:P
 

 

 

Kedves Plessat!

Hogy  mit  vártam, mit  várok ezektől? 1: Nem vártam, hogy  hatalomra  kerülnek. 2: Tünjenek el végre, oda ahova én kívánom. 3: Nem vagyok ennyire pesszimista. De az emberek kicsit  bátrabbak lehetnének, sokat segítene az MSZP-nek, ha éreztetjük, hogy bízunk benük. Nem kéne birkamódjára viselkedni. Megértem, olyan törvényeket  hoztak a Fideszék, szinte  ellehetetlenítették az ellenzéket. De van módja, hogy elküldjük a regnáló kormányt. Kicsit  fájhat, de nem jobban, mint  az, hogy továbbra is  birkaként kezeljenek bennünket.

Kedves Kataaa!

Mond, mit vártál ezektől? Azt gondoltad talán, hogy az Áder külömb a többinél. Ők szerény államot igértek, de úgy költekeznek, mint a Szaudi sejkek! Gusztustalan, amit művelnek! De a legrosszabb az egészben, hogy ez a béna baloldal, elsősorban az MSZP, nem képesek belátható időn belül,de talán soha, leváltani ezt a korrupt, költekező kormányt.  

Nem kell kibukni, nem érnek ezek annyit, hogy  az egészséged tönkre tedd.... Szégyentelenül élik luxus életüket. Míg   a választóik, nem  választóik keservesen kínlódnak a 47000 forintból, vagy annál kevesebből... Mérhetetlenül becstelennek tartom, az öntömjénező, pénzbeni óriási különbséget. Sosem értettem, hogy miért kell ekkora bérszakadékot csinálni, ember és ember között? Sorolhatnám tovább, de nem teszem. Minek is? A  szerencsétlen vak is látja, nyílt kizsákmányolás folyik az országban... :(