katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Népszavazást a vasárnapi zárva tartásról!

Népszavazást a vasárnapi zárva tartásról!

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

  • 303
  • -259

Valóban, az oktatás jobb volt, mint jelenleg. Ennek ellenére még az egyetemisták sem értékelik a múltat. A boltok zárvatartása miatt, azaz a népszavazási dolgok miatt már a baloldalon is elindult a keverés, többek között a Vajda féle civil mozgalom részéről már támadják a szocialistákat. hát, ebben az országban ez van: Tényleg, dögöljön meg a másik lova is!

edves kwepi !

A felsorolt érveid alapján, bármilyen ütős népszavazási kezdeményezés elbukhat.
Ha a felméréseknek hinni lehet, a megkérdezettek 70% támogatja a vasárnapi nyitva tartást. A fiatal democsokraták szövetsége és támogatóinak körén belül is 60% támogatja.
Ez egy olyan ügy, melyet pártok, szakmai szervezetek, civil szervezetek is támogatnak, hisz ők is adtak be és adnak be kezdeményezést.

Bárki is kap engedélyt, csak együttműködéssel érhető el a siker.

  • 372
  • -250

Bocsika... Csak némi kiigazítás.

Az oktatás sikerágazat volt. Persze nem a "úgy volt jó ahogy eddig volt" nézetek szerint, hanem a nemzetközi felmérésekben mutatott eredmények szerint. (Azóta megint lejtmenetben vagyunk, ami nem sok jót ígér a jövőre nézve). Az egészségügyben valóban nincs sok dicsekedni valója az MSZP-nek,mert sikeresen megbuktatott ( a fidesszel együtt) egy jó és hasznos kezdeményezést, ami nem mellesleg a szakma szinte teljes körű támogatását élvezte. Most van helyette lezüllésés szétesés. 

Tudod van a szociális demagógia és van a működőképesség megörzése és a szinvonal javítása. sajnos nálunk a szavazópolgárok többsége inkább ademagógiára vevő, semmint a racionális érvekre. 

A vasárnapi bezárás lehet egy jó kezdeményzés (hasonlóan a "szociális" népszavazáshoz), csak megint az a kérdés, képes e mozgósítani tömegeket a baloldal, avagy a "akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitással megint egymás ellen fognak görcsölni..

Véleményem szerint, az MSZP azt gondolja, hogy ez az a téma, amely egy kicsit a baloldal felé tolja akár az ingadozókat is és különben is, e téma a nagy általánosságban, minden korosztályt megfoghat. Persze, ez nem jelenti azt, hogy el is mennének nagyszámban választani! Amúgy meg, talán ez az a téma, amit könnyebben végig lehet vinni.

Az oktatás, az egészségügy, az teljesen más kaliberű téma. Az egészségügybe belebukott annakidején az MSZP, igy nagyon könnyen visszafelé sülhet el az e témát feszegető népszavazási kisérlet. Bizony, a korházak lejtmenete, az orvosi magánpraxis körüli bonyodalmak pontosan az MSZP idejére estek, tehát nem éppen egy jó omen!

Az oktatásügy sem volt a párt sikerágazata, nincs miben példálózni. Tehát összefoglalva, nagyon nehéz egy olyan pártnak kritizálni és népszavazási kezdeményezéseket felvállalni, ha  az a párt, amikor hosszú ideig lehetősége volt a pozitívumok végrahajtására, akkor sem tette meg, akkor is beletört a bicskája. Most miért lenne erkölcsi alapja arra, hogy egy bizonytalan ügybe beleálljon?

Baloldali létemre mondom, hogy annakidején sok mindent nagyon elszúrtunk, és ezeket az emberek nem felejtik el egykönnyen. Ezért is nehéz az MSZP-nek bár mivel is kiállni, hisz a FIDESZ kommunikációs gépezete könnyedén leüti ezeket a kezdeményezéseket és ahogy mondják, a puska fordítva sül el, kedves kwepi!

Az a baj, hogy a népszavazás baromi sokba kerül - és rengeteg energiát emészt fel.

Na most ehhez a sok pénzhez és energiához ennél lényegesebb kérdésekben kellene népszavazást kezdeményezni.

Plusz az a baj, hogy az MSZP-nek valami olyan ütős téma mögé kellene felsorakozni, amit ha végig tudnak vinni, akkor  esetleg néhány embernek a szimptiáját vissza tudnák nyerni - ilyen téma szerintem a felsőoktatás vagy az egészségügy helyzete, de ilyen ütős téma lenne a trafik mutyi "visszafejtése" is. 

Most úgy őszintén - szerintetek hányan mennének el szavazni egy vasárnapi nyitvatartás miatt? Legfeljebb az a pár ezer ember, aki elvesztette az állását ez miatt. Annyit a Fidesz is meg tud mozgatni a saját táborából ( a nyugdíjasokat majd elmbuszoztatják egy ingyenes városnézéssel meg egy ingyen ebéddel összekötve) és majd még meg is erősítik, hogy mennyire jó a vasárnapi zárvatartás.

Az MSZP kezdeményezzen és vigyen végig egy népszavazást oktatási témában - és mozgassa meg a fiatalokat - akik így talán észrevennék hogy ilyen párt is van.

 

  • 355
  • -271

Kedves Szudoczky !

Minden tiszteletem ellenére, nem értem hogy mi a baj azzal, ha egy párt általad is fontosnak tartott témában, kezdeményezőként lép fel.
Ez egy olyan ügy, mely mindenki csatlakozhat arcvesztés nélkül.

A vasárnapi nyitva tartásnak mi köze ahhoz, hogy ki a párt elnöke, vagy melyik párt kezdeményezi.

Ha a pártok az ország érdekeit is néznék, akkor már rég együtműködnének,  legalább alapvető kérdésekben.

  • 339
  • -268

Az MSZP-vel kapcsolatban már többször kérdezem magamtól, hogy van ennél lejebb is? Ezek szerint van!

Fontos a vasárnapi nyitvatartás és teljesen indokolatlan volt az eltörlése. Mindössze egy "szúrjuk ki a szemét valamivel" típusú engedmény volt a nemlétező kereszténydemokratáknak a Fidesz részéről. Nem baj, ha senkinek nem jó, de a mi belső békénket biztosítja a kormányoldalon - mondá bölcs vezérünk.

Csak az a baj a népszavazási kezdeményezéssel, hogy nem a legfontosabb dolgokról szól és hatalmas energiákat fpog lekötni az elindításáért folytatott küzdelem. Az energiák pedig másra kellenek tisztelt MSzP! Nevezetesen arra, hogy végre egy ütőképes ellenzéket lehessen létrehozni egy komolyan vehető vezetővel. Nem egy alvó állapotú ellenzék kell most! Nem veszi észre senki a párton belül, hogy mélyebben vannak, mint valaha? A Fidesz már csak legyint az MSzP-re. Rázzák már meg magukat , Uraim, keressenek egy ütős vezetőt és startoljanak el, de sürgősen, ne látszattevékenységek mögé bújjanak, különben írmagjuk sem marad a koövetkező választásra!