katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Most meg már drogozni sem lehet?

Amikor Kocsis Máté mondta az ő saját szájával, hogy drogtesztet javasol a 12-18 közöttieknek a politikusoknak és az újságíróknak, egyáltalán nem vettem komolyan. Arra gondoltam, hogy eléggé sok felől bombázzák most a kormányt, és figyelemelterelésnek kiváló ez a téma. Hisz - aki gondolkodik tudja, - hogy ez felháborítja legalább a fél országot, és újabb ok az utcára vonulásra.

Legvadabb lidérces álmomban sem gondoltam volna, hogy valóra is váltják. Pedig ez történik.

Én pedig gondolkodom és sehogyan sem értem, hogy erre miért is van szükség? Túl azon, hogy ez egy kellemetlen procedúra a gyerekeknek (biztosan sok szülő nem is fog beleegyezni) - teljesen értelmetlen. Ennek tuti, hogy nincs preventív hatása - márpedig az ilyen teszteket ez kellene, hogy motiváljon. Aki drogozni akar, jót derül az egészen. Megtörtént a drogteszt? Hajrá! Akkor most egy évig nyugodtan lehet szúrni, szívni szippantani - ki mit kíván. Bárki.

Választott politikusok és újságírók! Miért pont ők? Miért nem a tanárok, rendőrök, orvosok? Utóbbiak még könnyebben beszerezhetnék a napi betevő drogjukat.

Drogos politikus eddig csak a szombathelyi fideszesek sorában volt. Illetve van.

Újságírókat vajon miért? Nevetséges. Az internet korában online nem csak az újságírók teszik közzé a véleményüket, hanem bárki, akinek ehhez kedve van. Nyilván, van minőségi különbség a két kategória között - de ebből a szempontból ez teljesen indifferens. Vajon azt mikor javasolják, hogy csak érvényes negatív drogteszt bemutatása után lehet közzé tenni bármit is az interneten?

Mi van a költségekkel? Az ilyen tesztek nagyon sokba kerülnek. Ki fizeti? A gyerekek szülei? Hisz tudvalevő, hogy iskoláskorban nincs semmi jövedelme a gyerekeknek. Tehát a költségvetésből fedezik. Tényleg erre van szükség? Akkor most egy kicsit demagóg leszek! Éheznek gyerekek százezrei - biztos, hogy drogtesztre kell súlyos milliárdokat költeni? Vajon a drogteszt árából hány kicsi éhségét lehetne csillapítani?

Csőstől jön a baj a Fidesz, a kormány háza tájára. Normális országban ezek közül már egybe is belebukott volna a kormány. A kitiltási botrány, McCainnel folytatott értelmetlen iszapbirkózás, a NAV-balhé, Vida Ildikó bénázása... Elképedve olvastam ma, hogy Orbán leváltja őt, ha nem jelenti fel Goodfriendet. Goodfriendet, aki valószínű nevetőgörcsöt kap, ha erről tudomást szerez.

És akkor még jön ez a drogteszt őrültség. Remélem ebbe már belebuknak végre!

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Terelik ezerrel a figyelmet. Talán  nagyobb  figyelemt érdemelne az, hogy miként kerül forgalomba az a  bizonyos drog? Most  aztán  abba hagyhatnák a "kisded" játékukat, túl sokba  kerül ez  nekünk embereknek....