katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Internetadó? Nem akarom!

A hét közepén robbant be a köztudatba a hír; a kormány be akarja vezetni az internetadót.

Varga azzal indokolta, hogy a telefonálás, és SMS küldésekkel szemben, az interneten ingyen beszélgethetnek a felhasználók.

A Skype-n és a különböző messengereken történő beszélgetések - külföldön élő társainkkal is ingyenesek - azaz, a szolgáltatás árának kifizetésével fedezhető. Ennek különösen a jelen időben van nagy jelentősége, hisz számtalan családot, barátot, ismerőst elszakított egymástól az egzisztenciális okból külföldre távozás kényszere. Nekik okozna legnagyobb nehézséget az internetadó bevezetése.

Utána néztem az interneten. Az Európai Unió országaiban sehol nincs hasonló típusú adó. Finnországban alanyi jogon jár az internet. Az Amerikai Egyesült Államokban olyan törvény van, ami megtiltja az állami és helyi kormányzatoknak, az internetszolgáltatás megadóztatását.

Normális országban ösztönzik a lakosságot az internet használatára, Magyarországon az internetadó bevezetésével visszavetik, szinte meggátolják az internet terjedését.

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Nyugodtan nyiss vitát, a szakszerűt megkaptad már plalyA-tól. :0))

Szóval számomra a "normális" kifejezés egy országra vetítve azt jelenti, hogy a vezetői (kormánya és politikai pártjainak többsége) erős társadalmi kontroll alatt dolgoznak és alapvető dolgokban közmegegyezés van (vagy legalábbis a nagy többség által támogatott - nem tévesztendő össza a "kérharmadom van, azt csinálok, amit akarok" esetével). 

A tetejébe az irány mindig valamiféle előretekintés és nem a múlba való visszarévedés, önsajnálat és másokra való mutogatás. 

Amúgy a norma az mindig az, amit az adott társadalom nagy többsége annak fogad el. Tudod, számomra az abnormalitás a jelen esetben azt jelenti, hogy jelenleg (és úgy néz ki, erős támogatottsággal) nem azt nézzük, hogy egyes országok miért sikeresebbek és miért élnek az állampolgárai megelégedettebben és viszonylagos boldogságban, sőt, tanulni tőlük, hanem pont fordítva... 

Kedves Zsadi!

Bár nem engem kérdeztél, de azért leírom.

Normális értelmezése szerintem

 

 Világnézetünk olyan rendszere, amely a világ dolgai, történései, esemélyei észlelési módjának egy speciális esete,  amely az itéletalkotásunk egyik alapvető forrása a megértés és értelmezés  során. Általában az ok-okozati összefüggések alapján irjuk le ezeket a dolgokat, történéseket és jelenségeket, de feltételezhetünk opcionális  különbségeket, amelyek az emberi pszichében zajlanak le,  viszont nem jelentik azt, hogy az adott történés jelenség, vagy dolog oksági összefügései hiányának látszata nem egyenértékü azzal hogy ezen események, dolgok, jelenségek és történések oktalanok lennének.

Mindez azért lehetséges, mert az ember kettős lénye ( individuuma és pszichikuma)  egyrészről "szigorúan tudományos szempontból tagadja bizonyos dolgok vagy kapcsolatok, események jelenségek létezését, másrészt pedig "összemberi" vonatkozásban lehetségesnek vagy valóságosnak tartja ugyanezeket a jelenségeket.

Éppen ezért a normális kifejezés mely ennek a kettősségnek a megnyilvánukása mindig az adott közösség által létrehozott és elfogadott kategória- attól való eltérés az abnormális. Minél nagyobb létszámú az adott közösség annál szélesebb értelmezése lehetséges ennek az értelmezésnek és megértésnek – illetve az itéletalkotásnak.

Mindazokat az itéletalkotási konstellációkat, amelyek kívül esnek ezeken az értelmezéseken és megértéseken eltérő normatíváknak, vagy anomáiáknak nevezzük.

 

Kedves Zsadi kielégít a „normális” megfogalmazása? Vagy pedig inkább az Értelmező Szótár beli megfogalmazással értesz egyet.

  • 307
  • -261

Drága Citóka!

Tudod, 1989 óta tele a bugyrom azzal a ténnyel, hogy eleve az SZJA (személyi jövedelemADÓÓÓÓ!!!)-val terhelt munkabérünkből újabb ADÓKAT fizetünk, azaz ÁFÁ-t (Általános Forgalmi ADÓÓÓÓ!!!!), mikor vásárolunk bármit, vagy bárminő szolgáltatást (pl. vízfogasztás, energia, internet) veszünk igénybe.

Tehát: SZJA + ÁFA - egyazon személytől!
Ez már eleve KÉTFÉLE adónem, ugye?
Hát akkor most MI a fittyfenét akarnak még?
A rókának is csak egy gereznája van!
Alatta már csak a vérző hús következik.

A bőrünket se adjuk szívesen, de nem is kérdezik tőlünk, csak egyszerűen lehúzzák rólunk, oszt jónapot! :(((
De az istenért! A véres húsunkat ne adjuk már!

Újból megkérdezem:
HOL  A PÉNZ?!

Aki tudja az IGAZAT, írja ide:
....................................................
....................................................

A minuszolóknak meg üzenem:
Ők csak fizessenek önként és dalolva, akár ötvenféle adót is ugyanabból a jövedelmükből, ha annyira bőviben vannak a pénznek!...
Ja! És csókoltatom őket a rég eltávozott nagymamájukkal! :P:P:P
 

  • 296
  • -272

Kedves Dmolnár!

Nem akarok vitát nyitni (dehogyisnem!! :DDD) arról, hogy MILYEN IS AZ A "NORMÁLIS", ÉS MILYEN AZ AZ "ABNORMÁLIS"?! De azért kíváncsi volnék valamire.

Még pedig:
Jelen esetben különös tekintettel a kifejezés országokra való vonatkoztatásában, ugyebár...
Mert szerintem a "norma" az eléggé "RELATÍV" ketegória...
Úgy tudom, attól függ, kik, hol, hogyan, s miben határozzák meg a NORMÁT...
Vagy nem jól tudom?

Nem ártana tisztázni azt sem, szerinted MI IS AZ A NORMA, mint fogalom?
De nem az értelmező kéziszótárban írtakra vagyok ám kíváncsi, hanem az egyszerű, saját szavaiddal kifejező, mondhatnám "mezei" megfogalmazására.

Hátha előbbre jutnánk a dolgot illetően.
Tehát?
 

Zsadi, egyetértek, nekem is ez volt az első gondolatom, hogy mégis milyen külön adóval akarják még megfejelni az ÁFÁ-t ????

Bocsánatot kérek :) Valóban rossz az összehasonlítás :)

A blog gazdája téved. Egy normális országgakl akarja összehasonlítani kis hazánkat? Ugyan már... Abnormáliséknál meg minden előfordulhat... Ha engedi a nép..

Már leírtam itt egy másik blogban, hogy adózunk bizony a net után, méghozzá keményen!
27%-os "luxusadó" terheli, nemde?!
EZ nem elég Varga úrnak és kompániájának?

Kíváncsi lennék, MI a sorsa ennek a fajta adó befolyásának, azaz MIRE költik?!
Mert ugye az SZJA is úgy indult 1988-ban, hogy a HELYI települést fogja gazdagítani....
És? ... Mi a helyzet? Így van? Egy fenét van így!!!:(((

Az önkormikat telenyomták kötelezően ellátandó feladatokkal, de az anyagi fedezetet nem rendelték mellé.
Sőt! 
Ha "felmentek a miniszterhez" panaszkodni, első kérdésük az uraknak ez volt:
"Mennyi HELYI adót tetszenek kivetni a lakosságra?..."
 

Csak éppen  arra  nem gondol Varga úr, hogy  az  internet  előfiztés ára is  ezek figyelembevételével van megszbva. Valamiben első akar lenni  a kormány, mert az internetadó bevezetésével biztosan elsők leszünk a  világon.

Én sem...