Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

katiicabogar

Tulajdonképpen az élet szép. Ha nem az, akkor erről az emberek tehetnek.

Elszulejmántaladott ország...

Zajlik, forr a politikai élet országunkban. Az interneten megjelent történések rém izgalmasak. Böngészésük közben nem esek rá a klavimra, mert elaludtam. Tanulságos megfigyelni azt is, hogy cserélődik egy-egy embernek a véleménye a megváltozott helyzetet követve. Azt is, hogy milyen vérremenő verbális harcok folynak az (állítólag) baloldaliak között.

Szó, ami szó az én idegeimet is borzolja, cincálgatja, hogy hiába figyelek, mégsem tudom nyomon követni az eseményeket. Úgy tűnik átláttam egy helyzetet, mire szétnézek ezt már el is felejthetem, mert már talán éppen az ellenkezője történt. Kezdhetem újra a gondolkodást, hogy akkor most mi is van? Elemében van a média is, gyártják a hamis információkból összetett híreket, cikkeket. Sokan rendesen be is dőlnek neki. Van, hogy én is. Aztán vigasztalom is magamat, hogy még két hét és lecseng..., utána már csak a bűnbakkeresés következik. Az még egy szép "móka" lesz.

Ebben a nagy politikai káoszban aztán rátaláltam a béke szigetére. Illetve, azt hittem, hogy az, de hamar ki kellett ábrándulnom. A hír második mondata után már rájöttem, hogy hatalmas tévedésben vagyok.

A Szulejmán című sorozatról olvastam. Mit ne mondjak... valóban nagyon szép, és igényes film. Addig, amíg a tartalmát nem nézzük. Bevallom, jó magam is nagyon vártam a sorozat vetítését, amikor csak a reklámokat láttam. Örültem annak, hogy végre egy jó, színvonalas történelmi sorozatot láthatok. Az első részek után azonban már keserű csalódás ért. Oké. Rendben, hogy valós történelmi események alapján készült - ahogy a film elején olvasható (vagy hallható? Nem emlékszem) - de a valós történelmi eseményekből vajmi kevés látható, inkább a Szulejmán környezetében zajló szerelmek, intrikák, a hárem, gyilkolászások... amiről szól a film.

A biztosítékot az vágta ki nálam, amikor ott találtam magam egy facebookos csoportban, ahol sorozat éppen a mohácsi csatáról tett említést és drukkoltak páran, remélik, hogy Szulejmán győz. Tettem is gyorsan egy hátraarcot és már kinn is voltam a csoportból - beláttam, hogy itt még hozzászólni sem érdemes. Pedig tudtam volna.

Elkalandoztam az eredeti mondanivalómtól. Szóval..., amikor azt hittem, hogy a béke szigetére találtam, kiderült, hogy egy frászt. Arról szólt a hír, hogy a felbőszült Szulejmán rajongók tüntetést szerveznek október 4-re az RTL Klub Székháza elé azért,  ne függesszék fel a sorozat vetítését hat hétre. Teszi ezt azért a csatorna, mert helyette a "Celeb vagyok, ments ki innen!" című, gondolom szintén színvonalas alkotás kerül műsorra. A Szulejmán rajongók felhívásukat közzé tették a Facebookon is.

Ezt olvasva nyomban eszembe jutott a sok évvel ezelőtti gyűjtés Izaura, a rabszolgalány felszabadításáért.

Hát, ilyenek vagyunk mi.

Azon gondolkodtam, hogy talán nekik van igazuk. Végülis mennyivel nemesebb cél kiállni egy sorozat folytatásáért, mint mondjuk az Orbán-uralom megszüntetéséért, vagy a sajtószabadságért, vagy csak egyszerűen a rokkantak-, idősek-, elesettek magukra hagyása miatt.

A fenébe is! Miért idegesítem magamat a hülye rendszer, és egyáltalán a politika miatt!?

Most ünnepélyesen fogadalmat teszek. Hat hét múlva Szulejmánt nézek!…

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

DE igen... :)

 

Azért ennyire talán nem..... :) :) :)

  • 131
  • -105

Kedves Katiicabogár! Azt  gondolom, a mai átlagemberek  problémája  amit  leírtál. Oly régóta  tart az idgegfeszítő állapot az országban. Már megtanutam, ha  nem is  teljes sikerrel, hogy nem érdemes idegeskedni, csak a magam egészségének ártok legtöbbet. Voltak  kiállások a fentebb  említett  események miatt, sajnos kevés sikerrel. Azt is  gondolom, amíg az emberek a megfélemlítés csapdájában  vannak, ha  nem ismeri fel, hogy  ezzel csak a kizsákmányolóknak, a csalóknak a "földesuraknak" segítenek, addig te, én vagy más velünk érző állampolgárok semmire nem jutunk. Ezért próbálok mással foglakozni, televízíót  inkább  akkor  nézek, amikor a port  törlöm le róla. 

Télleg, ki az  a Szulejmán? Mintha  nekünk is lenne  egy nem?