Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

A gátőr gumicsizmát húzott

A vezér megmutatta a víznek ki az úr a gáton – talán mert a víztől jobban fél, mint a hótól.  Egy héttel az árvíz levonulása után itt a következő „zuhany” a nyakunkba.

Egy csomag újabb – ki tudja hányadik, én nem számoltam maradjunk annyiban - sokadik.

Megint valami költségvetési kiigazítás, ami ismét a kisemberek pénztárcáját zsugorítja. Kiderült, hogy nem a költségvetés bajaira a gyógyír, hanem az új költekezésre kell gyűjteni. Vagyis az új csomag kötelező lépés – amiből ki marad ki nem kétséges.  Nesze neked rezsicsökkentés. Egy rahedli adónemet vezetne be.

Mindezt megteheti a „jóléti kormány” – Magyarország jobban teljesít jelszóval, a nép nyírbálásával – mert úgy nyírnak bennünket, mint a birkákat. Valljuk be ez az igazság – nyírnak bennünket!  Meddig még a türelem? Emberek ezrei hagyják itt a földi életet, van, aki önkezével végez magával, van, akit a magyarországi társadalmi élet tesz beteggé, s távozik az élők soraiból idő előtt.

Emberek, vegyük, már észre ez a kormány az életünkre tör. A türelemnek nagy ára van, a türelem mindent megold. Úgy gondolom, a jelenlegi magyarországi helyzetet a türelem nem oldja meg.  Már eddig is rettenetesen nagy árat fizettünk. Hagyjuk, hogy bezárjanak bennünket egy hodályba és tovább nyírjanak, mint a négylábú birkákat. Pedig két lábon járó emberek vagyunk.

Álljunk már a lábunkra!!!

Húzzunk bakancsot a gátőr lábára olyan ólomtalpast.

Most már az a nagy kérdés, hogy hagyjuk – e magunkról lehúzni az utolsó bőrt is. Vagy a baloldali ellenzék végre összefog, nem csak beszélnek róla. A baloldal politikusai ki kivel fogjon össze, ki legyen a miniszterelnök jelölt – vannak elfoglalva, mintha ez lenne ellenzékben a legfontosabb teendő. Az emberek a biztos jövőt várják, a döntésüket még mindig halogatják, valószínű a fülke magányában döntenek. Addig a bizalmat meg kellene adni, hogy nyugodtan szavazhatnak a baloldal vezető pártjaira, vagy az összefogásra. Én nem hiszek a közvélemény  kutatásokban, de oda kéne figyelni. Már három éve van hatalomban Orbán Viktor és sleppje, még mindig torony magasan a kormányzó párt vezet. Rég az ellenzéki pártoknak kellene már az élen haladni.  Amíg egymás ellen „támadunk”, sajnos kiveszik ebből részüket a támogatók is, nem lesz baloldali ellenzéki összefogás. Az idő fut, mi a versenynek a jelét sem látjuk, illetve egymás elleni versengés az van.  Úgy gondolom, a kormányzó párt éppen erre építi a kampányát. Biztos vagyok abban, hogy a színfalak mögött zajlik az élet, mi csak annyit tudunk, amit a Fidesznek elég tudnia. Én így el is fogadom, különösen, ha a választási győzelem ebben rejlik.  Csak fecsegő kifelé ne legyen.

A gátőr felhúzta a csizmáját, hatalmas léptekkel tör előre a hatalom megtartásáért. Nem túlzás, ha azt mondom: magabiztosan- eddig. Valami népbuzdító propagandát, programot kell felmutatni az embereknek. A támogatóknak is el kell gondolkodniuk, hogy a túlzott „imádottnak” csak ártanak azzal.  Gondolok itt arra, hogy én csak ezt tartom alkalmasnak, ő azt, Szóval, végre dönteni kell, a döntés után kiállni az mellett nem pedig két nap múlva más véleményen lenni. Politikusainktól azt várom, legyenek hasznos tagjai a társadalomnak, az ország sorsa legyen az elsődleges feladatuk, persze előbb nyerjük meg a választást.


 

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Adjunk neki egyet...

 

Mindez akkor lett  volna szép, ha  a lapátot is megfogja. Még a víz is neki kedvez - igen, a mi bajunk...

Orban Viktor nelkul ma Magyarorszag helyen egy hatalmaz viztenger lenne. Nem veletlenul adta parancsba, hogy az arviz elleni vedelemben csak az o utasitasait lehet elfogadni. Igaz, hogy megemlitett meg valami urget, aki esetleg szinten adhat ki utasitast, de ezt senki nem vette komolyan.

Megnyugtato volt latni, ahogy rohangaszott a homokzsakok tetejen. Latszott rajta, hogy az isten is gatornek teremtette.

Ja, hogy o nem gator, hanem Magyarorszag miniszterelnoke.

De ez mar a mi bajunk.

 

Nyúlcipőt kéne már húznia...

Igazad van Kedves PettyesPanni, nem is a gáton van a helye. Szakemberek azért vannak, hogy  végezzék a  rájuk bízott feladatokat. Talán ebből is  az jön le, mindent, mindenhol a  sikeres kampányért...

 

A "vezérnek" semmi keresnivalója nem volt a gáton. Egy miniszterelnöknek nem ez a feladata. Ezért vannak a szakemberek