Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

A természet lágy ölén

 

Amióta ember megjelent a Földön kezdetben még nem, de később felgyorsultak a termész etelleni folyamatok. Az ősember nem tett kárt a Föld élettani történetében. Ahogy az élet civilizálódott - úgy romlott az élővilága. a XX. Században egyre erősödött az ember képezte gyors folyamat, amely gyökeres változást okozott. Az emberiség – bármennyire is hihetetlen gőzerővel dolgozik azon, hogy a Földgolyó erőforrásait kiaknázza. Fogynak, a tartalékaink egyre növekvő globalizáció csak ront a helyzeten.  Erősödik bennem Nostradamus mondása: A Föld egyenlővé válik a sivataggal, az emberek élet – halál harcot vívnak az élelemért és a vízért.

Ezt akarjuk? – Nem.

Akkor viszont sürgősen cselekednünk kell, mielőtt teljesen sivárrá változtatjuk a bolygónkat.

Olyan csodálatos ez a gömb,- szeretem a természetet mind azt, ami szép benne a fűszáltól a fáig, az összes élőlényt, úgy ahogy van. A pusztítás egyre – jobban megvisel. Vagy csak én érzem így?  Valamit tenni kellene, hogy a bolygónk megmaradjon olyan állapotban, amilyenben még jelenleg van. Meg kell akadályozni a további rombolását. De hogyan?  Olvastam a hírekben, hogy ökológusok tudják a választ. Akkor miért nem cselekszünk? Vagy hagyjuk, hogy pár tíz év múlva teljesen rom legyen a Földnevű bolygón. Amíg ember itt él a Földön, szüksége van az adott körülményekre, annak megóvására, a természetei csodákra, - ami nélkülözhetetlen az élethez.

„De jó is lenne a természetben élni
Minden bajtól s kötöttségtől távol
Hallgatni a madarak éneklését
S elfelejteni mindent mi teherként hat ránk”.

 Angyal Gábor


 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Nagyon szép, és támogatandó gondolatok!

Azoknak, akiket érdekel a téma tudományos háttere, azoknak ajánlom a Római Klub kiadványait olvasgatni. Mindenekelőtt a Növekedés határai címűt. 

Azoknak, akiket a megoldási javaslatok érdekelnek, a B terv-et (ezen az oldalon lehet letölteni pdf-ben: http://forradalommost.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=46&Itemid=62). Olvasmányos, ám mégis nagyon hasznos ötletek vannak benne, továbbá felvázolja a környezeti porblémákat is, így akik nincsenek annyira tisztátban a válságokkal, azok sem kerülnek hátrányba.

 

... születéskor kaptunk  egy életet, a többit  magunknak kell megoldani. Meg kell találnunk a helyes utat, azon végig kell menni úgy, hogy  közben ne hagyjunk magunk után  romokat. Nem vagyunk egyformák, képesek vagyunk bizonyos dolgokat  megcsinálni. Sajnos a negatív  dolgokra  sokkal fogékonyabbak vagyunk mint a pozitív  dolgokra. Csak egyszer kellene jó mélyen magunkba  nézni, biztos, hogy  másként  csinálnánk mindent.

...a Föld nevü bolygó...köszöni szépen,jól van...egy másik kategoria,az örökkévalóságban mérheti magát...akár 1 millió évet is szánhat rá,hogy regenerálódjon,vagy átalakuljon...az ember,egy olyan élőlény,aki képes magát,másokat,vagy az élőkörnyezetét elpusztitani...azért,hogy szines gyöngyöket,kavics kupacokat halmozzon fel magának...erre az értelmetlen versengésére, kap időben 70-80 évet ugy....hogy az elmulásakor ebből,ne vihessen magával semmit...mert az anyag marad...

Igazad van, éppen ennek kapcsán  gondoltam -e csodálatos élő bolygóra. :)

Nem dobom el. Minimális az "ökológiai lábnyomom" (igen, még autóm sincs és használtan vettem a gépet is, amin gépelek :o) Ja és válogatom a szemetet :o)

Ettől függetlenül a fajkihalás nem fog leállni, annak az oka ugyanis a túlhalászás, a tenger szennyezése  és az esőerdők irtása.

Persze én is értékelem a jó szándékot

Most volt a Föld napja tegnap előtt...

Kicsit kell azon elgondolkodni, mi magunk mit is teszünk a Földünk megóvásáért. Ha csak mindenki , saját  háza táján  tartja be a "szabályokat"  kicsit is tesz, például, nem bobja el a papírzsepit az utcán, vagy  nagyüzemben nem írtjuk az erdőt...  Máris egészségesebben élne a bolygónk...

Ez teljesen OK. Hogyan képzeled megvalósitani?