Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Húsvéti üdvözlet helyett

Képeslapra már nem fussa, reménykedem az a nyesett szemű holló kézbesíti az „egyszerű sima” levelem a címzettnek, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak.

Tisztelt elnök úr!

Legutóbbi levelem óta eltelt néhány hónap. Válaszra sem méltatott.  Mit beszélek én?  Dehogyis nem – még nagyobbat szorított az ország lakosainak nagy részének nadrágtartóján. Míg a gazdagabbaknak tömi a zsebeit, már ki is csap, holnap talán a Duna is.  Na de mi is történt az eltelt időszakban? Haladás semmi – hazugság rengeteg.  Az egyik napilap azt írja, amivel nem értek egyet, nem tudom elhinni, hogy a magyarok szeretik, ha becsapják őket.  Az emberek még mindig elhiszik a semmitmondó üres szavakat, a jól mozgó, de beláthatatlan ígéretek, minden alapot nélkülöző hazugságnak.  Épp a mai napon csöngetett be hozzánk egy kormánypárti aktivista, aláírást gyűjtött a rezsicsökkentés mellett.  Saját tapasztalatom, míg a rezsi minimálisan csökken, az élelmiszer árai az egekbe szöknek. Fele annyi élelmiszert vásárolok ugyanannyiért, mint pár héttel előbb. És még azt mondják, magyar ember a hasán spórol a legtöbbet. Nevetséges, ha nincs, rá keret nem vehetünk többet.  Szeretném tudni a sok meg maradt élelmiszer, különösen a hús, húskészítmények hol mennek pocsékba?

Fiatalok körében terjed a kapunyitási pánik. Sokan nem tudnak, vagy nem akarnak elszakadni a szülői házból. Aki nem akar többségük, azért nem mert nem érzi biztosítva az önálló élethez való feltételeket. Sokának nincs gyereke – hová a nyomorba a válasz.

Elnök úr!

A rokkantak ezreit küldi vissza a munkavilágába.  Hová?  Van biztosítva munkalehetőség a számukra?  Nevetséges, amit tesznek, hiszen az egészséges fiatalok sem tudnak elhelyezkedni. Ami még bosszantóbb, ön egy gátlástalan emberkínzó. Auschwitz kettő csak más formában. Akiket visszaküldenek a munkába, az egyenlő a lassú halállal. Semmi esélyük a munkavállalásra, Eddigi járandóságát elveszik. Mégis miből éljen meg?  Négyéves kormányzásuk végére, remélem nem lesz, több elérhetik az egy millió munkanélküliséget, amit önök teremtettek meg. Magyarországon ennyi munkanélküli még nem volt a rendszerváltozás óta.

A népszámlálási adatok szerint: Fogyunk, öregszünk és tanulunk. Nem is tudom, mitől javult a beiskolázások aránya? Mitől fogyunk, öregszünk egyértelmű, hiszen fiataljaink elvándorolnak, akik a jövő Magyarországát építenék. Nem gondolja elnök úr, hogy ez riasztó a jövőre?

Örömmel ültetett be még egyetlen független intézmény élére saját emberét, a jobb kezét, Matolcsy Györgyöt az MNB elnöki székébe, ami már nem is olyan független. Simor András nem sokáig maradt munka nélkül, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikájáért felelős alelnöke lesz. Lehet, hogy Matolcsy úr ezért hallgat?

Miniszterelnök úr!  Ön semmibe vesz minden szerződést. Saját kénye kedve szerint módosítja az alaptörvényt.  Világosan látszik politikai szándéka, egy Horthy korszakot hoz vissza. Parlamenti többségét nem az országépítésre használja fel, hanem a saját diktatúráját erősíti. Hogy nem lett forradalom, vagy polgárháború – amit nagyon szeretne, az csakis a nép a demokratikus ellenzéknek köszönhető. Ön a demokráciát is lerombolta.

Magyarország abban az esetben lesz sikertörténet, ha önt és kormányát a demokratikus erők leváltják.

Igen, jól mondja Magyarország fekete bárányként feltüntetetése mögött ön és csapata áll. Mell döngetve hirdeti: Csökkent az államadósság, milyen áron az már nem érdekli. A foglalkoztatási ráta a gazdasági mutatók mind, mind hazugság, hogy növekedett.

Erős közép európai együttműködést soha nem tud, nem is akar kiépíteni. Szinte mindenki elfordul tőlünk. Akkor mit is épít?

No, egy kis csokor így Húsvét táján, nehogy megfeküdje a gyomrát a birkapörkölt, mert nem is olyan birka a birka!


 

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

és mi az alternatíva?

 

Az elrontott dolgok sem hozhatók helyre varázsvesszővel.

Orbán megoldása is megoldás

Ezt az mszp is megcsinálhatta volna már 2006-tól kezdve---

barátságosabban/baloldalibban

mert más út nem volt/van

de

a nyakunkra hozta Orbánt a maga 1944-es gondolkodásmódjával

http://hu.scribd.com/doc/83185242/19450324-Gyori-Nemzeti-Hirlap

az újság alcíme figyelmeztető

1936-tól jelent meg 1945-ig a lap minden száma olvasható és tanulságos is lenne olvasgatni, hogy miféle félelmetes módon volt befolyásolható heroizálható az ország eszmék által --és ezt Orbán tudta és erre épített/épít

 

ilyenfélét nem tud a mai ellenzék produkálni  ---  addig pedig sokra nem lehet menni

Ó, hát  azt  elfelejtették... Az oktatást csak is azért verték szét, nehogy okosabb  emberek legyenek, akik tennének is valamit  az országért, az emberekért. Ezt kicsit eltolcsizták, mert a fiatalok  felismerték, mi vár rájuk a jövőben, amennyiben  az Orbán kormány így folytatja.

 

  • 207
  • -208

Nem írtam ilyet, hogy kevés volt???  Nem, nem kedvelik őt - megfélemlítettek ők.

 

Igazad van Kedves  Bojano!  Egyszer csak vége lesz ennek. A  nép már nagyon elszegényedett, ez nem mehet így tovább....

 

  • 234
  • -209

Kataa  ,neked  kevés  volt  amit  viktorka  "válaszolt  "  az  Országnak  ?

Nekem  nagyon  soknak  tűnik .Elég  lenne  már  ebből  ,  de  hát  még  mindig  sokan  kedvelik  őket  -sajnos  .

 

A nagy baj ott van, hogy ha el is olvassák e levelet, csak röhögnek a markukba. Érdekli is őket, hogy mi történik az országban. Őket csak a saját hatalmuk biztosítása mindenáron, ez érdekli.

Azt hozzátenném, hogy  sokan dolgoztunk  azért, hogy  az elnök úr és barátai ingyen tanulhattak.