Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Levél a miniszterelnök úrnak - második!

Nem ígértem, hogy nyílt levelet írok önnek elnök úr.  Nem szeretek „nagy emberekkel” levelezni – többségben válasz nélkül maradok. Előző levelemre sem jött válasz. Ez adta az ihletet, hogy ismét megzörgessem a klaviatúrát – talán meg is hallja.  Az eltelt idő alatt kérdések halmozódtak bennem.

Nem kell megijedni, ma csak pár kérdésem van – többit majd később.

Szokott ön sakkozni? Na, nem arra a 32 bábú sakkfigurákra gondoltam elsősorban, hanem a sárgacsekkre. Talán ismeri: közüzemi számlák: (villany, gáz, víz, fűtés, telefon, közös költség, televízió,) ja és ne feledjem, biztosítások-, már akinek van.  Csörög a telefon, megjött a havi bevétel a folyószámlára. Futólépéssekkel gyalogosan irány a bankautomata. Miután a hiteleket lekapják, a számláról- sokunknak van, jelzálog hitele a maradékot próbáljuk beosztani – sakkozunk a csekkekkel.  Előbb ezt fizetem, mert a múlt hónapban lemaradt, aztán ezt is kéne, mert jön a behajtó… Tudja milyen érzés ez a sakkjáték? Nem olyan, mint egy foci stadiont építeni. Hónapról, hónapra így?  És még mindig nyúzza a bőrt az emberekről… ja-, az egy havi gyógyszer ki ne maradjon, mert életet menthet (mit számít önöknek az élet). Élelem… Azt majd abból, ami marad pár apró forint, mert huszáros gyorsasággal tűnik el a bukszámból a pénz. Melegedni se volt ideje nálam. Így állunk elnök úr!  Öt ember zsúfolódik össze 48 négyzetméteren, míg önök 480 négyzetméteren heten.  Lehet tévedtem – emberi dolog, ettől még nem nyomorognak az emberek. De, ha ön téved!

Nem ismétlem magam, már kérdeztem. Ön, hogy érzi magát a bőrében a nép nyomogatása után?

Ismerje el végre, hibázott – óriásit!

Hibáit az emberekkel fizetteti meg.  Van önnek lelke?  Valószínű- az ördögé.

Netán király akar lenni?  Kinek a királya? Mert a gyalogosok sokasága hagyja el a bástyát. Aki teheti, elvándorol az országból, aki marad, az önnek már nem tejel - hiába adott kecskét. A sakkozásról lemond, mert már nincs miből sakkozni.

Elnök úr! Huszárokat, futókat a bástyára!  Kezdődhet a sakk „Játék”. Én már sejtem, kinek lesz sakk- matt!

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Katta  ,  finoman  is  BŰN  amit  O:V  művelt  és  művel  .

 

Erika!  Tudod, hogy én  mindig  finoman fejezem ki magam!  De itt  már nem segít a finomkodás. Erős határozott fellépés kell és meg is lesz!  Már jelei vannak, hogy bővül a kormánytagok nadrágja...

 

Kata  ,  ez  több  mint  hiba  .  Ez  szándékosan  ,előre  elhatározott   károkozás  .Károkozás  egész  Magyarországnak  ,  sokak életének  teljes  kilátástalanságba  taszítása  .

Persze a szocialista kormányzás alatt is  kellett sakkozni, de a havi számlákat  tudták fizetni, nem kellett  a következő hónapra áttenni. Nem nyomorítottak meg   milliókat, mint  ahogyan ma a Fidesz kormány. Ne feledjük akkor volt a válság közepe. Ma már a Fidesznek van válsága- nagy.  Azt  nem mondanám, hogy első  Fidesz kormányzás sikeres volt, hacsak az  nem, hogy sikeresen elherdálták a Bokros csomag  hozadékát.  Még, hogy a második?  Az lehet, hogy egyeseknek igen, De  azért is barikádozzák el magukat.

Első kormányzásuk azért sok sikert hozott.  Ahogy sokak szerint a második is.

Elég sok ember sakkozott szocialista kormányok alatt is. Vagy nektek nem kellett?

Akkor nem öten zsúfolódtatok össze 48 négyzetméteren?

Akkor nem kérdezted meg, hogy van-e a vezetőségnek lelke? Hogy beismerik-e, hogy hibáztak? Akkor is te tanácsoltad, hogy a huszárokat, futókat tegyék a bástyára, azaz, hogy kordonozzák el a várost?

 

Kedves Katkarozi!

Elrontott  gazdaságot a nép zsebéből, (élte árán is), de fizessen, hogy  "helyre hozza". Ha még  értene is hozzá, akkor talán  műödne. Nem beszélve  a barátikör cégeiről. Valamiből  éltetni kell.  Első kormányzása idején  sem volt  sikeres gazdaságuk, miért is bízott a  nép  benne, nem is értem. Családi életét nem  firtatom, nem ismerem, nem érdekel. Csak sajnálni tudom  az édesanyját, a családját.  A  többi Fideszesről csak annyit: jó pénzért mindent...  A  szabadságharcosok  mi leszünk,  hogy  visszaszerezzük az elrabolt demokráciát, azzal együtt a szabadságot is.

 

Szerintem is az ÉDESANYJÁNAK kellene írni egy levelet:!

És eszembe jutott Várnai Zseni verse.Íme egy részlet:

"Most még csak háborog az óceán,

S a kevély hajót már tépi, dobálja,

Mi lesz, ha ős medréből kitör,

Ha úrrá lesz a tenger akarása,

Mi lesz, ha minden katonafiú

Szülőanyjától kap egy levelet,

Mely lázít, gyújt, vérbe borít:

Ne lőj fiam, mert én is ott leszek!"

A miniszterelnök nemrég (talán a turulszobor avatásán) azt mondta legyen fülünk a hallásra, meg szemünk a látásra! Mondja ő aki híján van e képességeknek! Valószínű, hogy leveled nem is jut el az agyáig  Magasan tesz a mi mindennapi bajainkra, amit ráadásul  nagyrészt ő idézett elő ezzel a hülye fülkeforradalmári szabadságharcával! Neki a legfontosabb az, hogy legyen mindig valami, vagy valaki, akit "lebírkózhat". Remélem nemsokára ő kerül alulra a negyven rablójával a birkózószönyegen, aztán mehet a baltás gyilkos után , oda keletre, ahol olyan jó lehetőségeket talált  a vállalkozóknak, de leginkább Simicska cégeinek.

Néha elgondolkodom azon, hogy az édesanyja, vagy a felesége beszélget egyáltalán ezzel a megtévedt emberrel? Figyelmeztetik-e arra, hogy rossz vége lehet a szabadságharcának? Talán nekik kellene levelet írni, hátha ők nem annyira szabadságharcosok! Vagy ők be vannak fenyítve mint a többi fideszes? Mit gondolsz erről kedves Kataaa?

 

 

Nem is várok választ, de reménykedem- talán eljut  hozzá!

 

Százezrek panaszát írtad le!

Választ ne várjál,bár tudom,hogy tisztába  vagy a véleményükkel Te is  :(