Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Zsarolás avagy erőszakkal kicsikarni a hatalmat...

Számomra hosszú idő óta megfejthetetlen kérdés: mivel zsarolja a KDNP a Fideszt és annak elnökét? Ugye emlékszünk még  a korábbi kormányokra, pontosabban az 1998 és 2002 közöttire. A  Fidesz úgy  nyert választást  vesztett  helyzetből, hogy  a Független  Kisgazdapárt, Torgyán Józseffel az élen, visszaléptetett több képviselőjelöltet. Mi lett a  köszönet?  A  Fidesz  bedarálta a Kisgazdapártot. Torgyán  József, valószínű, a meggyfaültetvénnyel  volt  elfoglalva.  Hasonló  sorsra  jutott a koalíciós partner, az  MDF is.  Hosszú szünet következett, az MSZP jóvoltából.

Valamiért a 2010-es választásokra összeállt a Fidesz és a KDNP. Sikerült a választást  megnyerniük, azóta  is hatalomban vannak.

Egyik ismerősöm mondta a 2010-es választások előtt, hogy  ő nem akar a Fideszre szavazni, de szeretné, ha  a keresztények bejutnának a Parlamentbe. Bejutottak. Meg is  kérdeztem pár évvel később, hogy  most  jobb?  Fanyar  mosoly volt  a válasz.

A  zsarolás, tudomásom szerint, büntetendő cselekmény. Bármennyire is terelik erről a  figyelmet, kilóg a ló!

A  kereszténység sok-sok  bajt  okozott  már a Földön, elsősorban a kispolgárok életében.

Ma, amikor  "demokrácia"  van, akarjuk mi még, hogy keresztény kormánya legyen az országnak?

Olyan kormányra van szükség, amely tiszteletben tartja a demokrácia elveit, nem a saját  haszonszerzés a fő gondja.

"Olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Ha ezt  az esélyt elmulasztjuk, soha nem bocsáthatjuk meg magunknak és nem lesz, aki megbocsáthat majd nekünk." (Horn Gyula)