Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Béke

 

Valamikor, hajdanán írogattam néhány blogot itt  a  kapcsolaton. Az  utóbbi  időben inkább  csak olvasok, néha nem  tudok elmenni, hogy ne kapcsolódjak be, egy  mondat  erejéig a  vitába, ha  annak lehet  nevezni. A  Facebookkon hasonló  a helyzet. Néhányan alpári, nyomdafestéket  nem tűrő hangon  szólalnak meg  írásban. Tisztába vannak  vajon  azzal, hogy nem vezet  sehova a csúnya, helytelen  kifejezés?  Hadakoznak, vagdalkoznak  a szavakkal egyesek . Minap találtam egy  idézetet, amit  megosztanék mindenkivel. Nekem  tetszik, mert  anyira  igaz. Gondolkodjunk el, végüs is emberek  vagyunk, vagy  tévedek?

"Nem akkor lesz béke, ha csatát nyerünk, hanem akkor, ha abbahagyjuk a hadakozást."     

Daniel Gottlieb

 

 

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ez így igaz, a béke magától nem jön.
Sok kompromisszum kell hozzá. Nem muszáj mindenben egyet érteni, de az álláspontoknak közelednie kellene egymáshoz, és mindegyik részvevőnek engednie kellene tudni, ne akarja a többiekre erőltetni az ő akaratát, mert az csak egyet nem értést, azaz békétlenséget szül.

Bizony, jobb lenne, ha többen lennénk, s nem hinném, hogy egy ZSADIzene fórumozó miatt lennénk ilyen kevesen...

http://www.laabagnes.hu/wp-content/uploads/2008/03/331165.jpg

Pablo Picasso (1881-1973) Békegalamb 1962.

https://www.youtube.com/watch?v=Xp9WSnTflbw

Kodály: Békességóhajtás . 1801, Esztendő - Virág Benedek verse 1953.
Kodály kórus Debrecen. Vezényel: Gulyás György

Ebben a kórusban énekeltem diák koromban hét évig én is.

Igen, Katám, maradj köztünk Te is, és írj, ahogy régebben is tetted! :)
 

  • 466
  • -451

A békét meg kell teremteni, az magától nem jön!

A béke akkor jön el, ha a felek abbahagyják a hadakozást! Ez egy oldalúan nem megy!

Ezért van szükség itt is Kataaa-ra Katicabogarra, Citoyenre, és mindazokra akik régen is húzták a portált. 

Kedves Kataaa!

Örülök, hogy nem áll szándékodban itt hagyni bennünket! Gondolom, csak egy rossz napod volt. Van ilyen velem is. Vita nélkül unalmas lenne minden, képzeld, mi lenne, ha mindnyájan midenben egyett értenénk. Elgondolni is unalmas!

Szép vasárnapot kívánok Neked!

A véleményeddel nagyjából egyetértek, számomra öröm hogy maradsz!

Nem  drámai  bejelentés, egy  vélemény, nem kell szó szerint  érteni. Nem tervezem a  távozásom,értek már itt  a kapcsolaton pozitív  dolgok is. Ezt  hiányolom legfőképen. Nem szeretném elveszíteni  a kapcsolat.hu fontosságát, portálon kialakult kapcsolataimat és nem ma  jöttem a  portálra. :)

 

Keves Plessat!

Köszönöm, kedves  vagy. Válaszom rövid és  tömör. Nem jól gondolod, nem vagyok  sértődős és  itt  vagyok köztetek, olyan  csendes jelenlevő. :) Olvasok amit leírtam, tapasztaltam, ok nélkül nem szoktam mondani (írni) . Eltudom képzelni, hogy  az  emberek, egyformán lásssanak, most  erre lenne  nagy  szükség, nem lenne a  baloldalon  széthúzás. Vitákra  szükség  van, de nem olyanra ami időnként  itt  a kapcsolaton, valamint  más  közösségi portálokon van.

Ezt olyan drámai bejelentésnek érzem!

Kedves Kataaa ha nem tetszik akkor két megoldás van:

Az egyik a távozás - ehhez nem biztos hogy melodrámát kell csinálni.

A másik itt maradni és jobbá tenni a Kapcsolatot. 

Úgy gondolom, hogy a második megoldás lenne az ésszerűbb számodra is.

No, ezt én se tudtam volna jobban elmondani...

Kedves Kataaa!

Tény, hogy egy jó ideje keveset szólsz hozzá a blogokhoz, az itt elhangzó véleményekhez. De az is tény, hogy az itt elhangzó hozzászólások nem csak viták halmaza. Ezt bizony, nem jól látod. Szavaidból inkább valami féle sértődőttség hallatszik ki. Hogy miért, ezt nyilván én nem tudhatom. De azt tudom, hogy nagyon sok értelmes, sőt egyes esetekben, akár tudományosan is megfogalmazottak hangzanak el, amiből bizony sokat lehet tanulni is. / A jó pap is holtig tanul.! Azt azonban jól látod, hogy bizony viták is vannak. Azonban ezt ne téveszd össze a vitatkozással. Visszatérve azonban a vitákra, szerinted ez ártalmas? Szerintem meg éppen jó és előrevívő! Viták egy társadalomban, de akár egy társaságban, vagy egy családon belűl is , mindíg is voltak és lesznek is. El tudod egyáltalán képzelni azt az állapotot, hogy az emberek mindent egyformán lássanak, egyformán éljenek meg? Ugye, ez elképzelhetetlen. Mivel ez természetes, így a vitákat is természetesnek kell kezelni. A viták viszik előre a dolgokat, mondják a tudósok is. Akkor hát mi itt a kapcsolaton miért ne vitázhatnánk? Miért nem egyeztethetnénk, netán győzhetnénk meg társainkat a mi vélt igazságunkról? Ez olyan nagy bűn, ha főleg civilizált körülmények között tesszük? Mind ez nem lehet indok arra, hogy akkor egy közösségnek hátat fordítsak, csak ezért. Ha ezért tetted azt, hogy a Kapcsolat-ról elmaradsz, akkor bizony helytelenül cselekszel.

Egyébként, nem idevalónak tartom  Daniel Gottlieb általad írt gondolatát, ugyan is, itt a Kapcsolaton még rosszindulatú megközelítéssel sem lehet elmondani, hogy hadakozás folyik! Hogy béke meg mikor lesz? Visszakérdeznék, és mikor volt?  Itt egyikünk sem akar csatát nyerni, csupán beszélgetni, ha kell ellentmondani, kiigazítani, de ha kell, akkor jobbító szándékkal, néha vitázni! Ha tetszik, ha nem, az okos vitának értelme van, formálja tudatunkat, társadalmilag pedig hasznos, építő jellege van. 

Ezek tükrében kérlek, gondold át az eddigi döntésedet és gyere vissza közénk, mi szeretettel várunk!