Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Vasárnapi boltbezárás, avagy a fonódó villamos, kontra vidéki utazás

 

Nehéz kihozni a sodromból, ha sikerül, akkor nagyon. Most annyira, hogy muszáj megosztanom, mert biztos, hogy nem én vagyok az egyedüli "áldozat". Régen őrlődik bennem az, amit már nem lehet elviselni...

Meg kellett várni a fonódó villamos üzembe helyezését. Mint a Várkert bazárral, siettek az átadással úgy, hogy többször nekiestek felújítani. Valahogy így van a fonódó villamos is. Részben készült el, de csak bosszankodásra alkalmas. Túl csordult a pohár... A vasárnapi boltbezárás miatt, többen kényszerülnek szombatra ütemezni a hétvégi bevásárlást. Pontosan nem tudni mi volt a célja eme változtatásnak gondolom, nagyobb részvétel a vasárnapi istentiszteleten. Ne tereljenek már bennünket mint a birkákat, a szabadságoz jogunk van. Ritkán megyek szombaton vásárolni. A sors úgy hozta, most mennem kell. Elindultam, előzőleg tájékozódtam a fonódó villamos miatti változásokról.

De nem eléggé. A régi megszokott járatokat, megszüntették, vagy rövidített útvonalon közlekednek, ráadásul ritkábban. Bármennyire igyekszem, lényegesen több idő elmegy a vásárlással, mint eddig. Részvétem a Budapestre bejáró vidéki honfitársaimnak.

Abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy vidékre is utazom.A fővárosból még eljut az ember egy - egy vidéki városba, van a hova egy-két óránként indulnak buszok. Vagy vonattal utazhatunk. De ahol megszüntették a vasúti közlekedést, oda nehezebb eljutni annak, akinek nincs személygépkocsija. Mi van akkor, ha a vidéki városból kis faluba utazik az ember? Káosz, mint az egész ország, szinte minden területén. Gáz van, nagy gáz.

Nagyon rossz a csatlakozási lehetőség. Valaki lemarad, két - három órát várnia kell a következő járatra. Nem beszélve arról, hogy a csatlakozásra nem figyeltek a menetrend átszervezésnél. Na és persze, ha megtelik a busz, már nem vesz fel a vezető több utast, mert állva nem lehet utazni a buszon.

Nem ez a legnagyobb probléma az országban, de egyike azoknak, ami mélyen befolyásolja az emberek életkörülményeit. Nem beszélve az egészségügy helyzetéről. Magyarul, röviden, tömören katasztrófa ami ebben az országban történik, és még mosolyogjunk is hozzá. Igen, mosolyogjunk, könnyebb elviselni a bajainkat.

Hogy fonódjon össze a micsodája akinek kipattant az agyából az ésszerűtlen megoldások. Tudom, van megoldás - nem kell vásárolni, nem kell utazni, stb... Tudok egy jobb megoldást - le kell váltani életünk megrontóit!…