Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Gondolatok

Tallóztam kicsit a neten. Két gondolatébresztő idézetet találtam:

"Ha szeretnéd valóra váltani álmaidat, mindenekelőtt ébredj fel!"

Vavyan Fable

"Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyat, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy."

Müller Péter


Ébresztő emberek!

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Az erőszakot én sem szeretném. Volt idő, amikor azt gondoltam, a Fidesz kormány erre játszik. De másképp alakult a kormányzás. Jobbról mondom, jobbat találtak ki. Az erőszak  kategóriába bármi belefér.

Nem olyan rossz az.. csak tudni kell kompromisszumokat kötni egy magasabb cél érdekében. Ha ez nem működik, akkor megette a fene, ha meg igen, akkor működik a dolog. Lehet úgy is kompromisszumot kötni ám, hogy minden érdekelt fél úgy érezze, ő nyert igazán vele.. (ezt tanítják az iskolákban, csodálom, hogy a p9litikusaink nemis hallottak róla, mert úgy viselkednek, mint aki erről semmit nem tud..)

Az erőszak meg ne jöjjön, ahhoz képest majd minden jobb (bár nem tudom, mit gondolsz erőszak alatt)

Itt  a baj nagyobb  réssze. Minden  szervezet, politikai párt a saját  gondolatát szeretné érvényesíteni és azt senki mással megosztani nem akarja. Csak hát megkéne állapodni, lehet támogatni egy álláspontot, lehet elutasítani is. Magyarországon többnyire az elutasítás van. Mindenkinek mást kíván az érdeke, de soha  nem lesz olyan, hogy mindenben megegyezik. Ez olyan, amikor  a családban  valaki moziba  szeretne menni, de  egyik a Ligetbe. Hogy  békesség legyen  biztosan megállapodnak, hogy  hova menjenek, mert így biztos, hogy mindenki jól érzi magát. A kérdés második részére, én úgy  gondolom, az erőszakosság elkerülhetetlen lesz. Minél később  jön el, annál rosszabb lesz.

:) baloldali liberális (demokrácia felfogás, és gazdaságilag is)

A kérdés jogos?

ehhez képest még ezt sem védte meg Vagy ki tudja? a ma szavazni hajlandóak tán ezt ma is így érzik

Sok a kérdés, de nincsenek válaszok

 

Két kérdést is felvetettél, megpróbálok röviden és tőlem telhetően értelmesen válaszolni rájuk.

Az egyik, "miért határolódnak el a civil szervezetek a pártoktól?". A válasz rém egyszerű, mert civil szervezetek. Tudniillik a civil szervezet az nem csak az, amelyik tüntetéseket tart és társai. Civil szervezetek a hegymászók, meg a nyugdíjasklub és társai. A civil szervezetek valami közös érdek miatt jönnek létre (érdeklődési kör, stb.) és nem azt nézik, hogy ki melyik párt tagja. Ha azt kezdik el vizslatni, akkor onnantól fogva nem civil szervezet, hanem X, vagy Y párt nyúlványa... Gondolj bele példának okáért a netes tüntetésbe. Az ott tüntetők közül senki nem volt íiváncsi a mellette tüntető pártkötődédére, mert akkor, az adott pillanatban az érdekeik közösek voltak (nemet a net adóra). Ha most ott megjelenik pár jobber a maga újnáci cuccaival, akkor feltételezhetően a jobb ízlésű társaság azt mondja, hogy tüntessen ezekkel együtt, akinek a nénikéje homokért a sivatahban... és persze vica versa..

Miért mentek haza a tüntetők? Miért, hát  apolitikai pártok tüntetésein miért mentek haza? Mit kellett volna tenniük szerinted? Ostrommal bevenni a Parlamentet és kiszabadítani a várból Táncsicsot? Egy tüntetés többféleképpen alakulhat. Tüntetnek és hazamennek, oszt vagy lesz eredménye, vagy sem. Azután lehet az is, hogy tüntetnek, hazemennek, de másnap - vagy egy előre megadott időpontban - újra tüntetnek és csinálják ezt addig, míg eredményt nem érnek el, vagy belefárad a népség. És az utolsó verzió. Tüntetnek, nem mennek haza, hanem permanens tüntetést tartanak, annak minden velejárójával (Lásd: Majdan tér, sokszor). De ez sajnos magában hordozza a kontrollálhatatlanságot és az esetleges erőszakos végkifejletet.. Hát mostanság azért mentek haza a legtöbb tüntetés után, mert ezt senki nem akarta... Főleg maguk a szervezők nem...

Alkalmazza a halál, de nem én.... Mert volt olyan kutatás (most nem ásom elő) ahol kimutatható volt, hogy a maygar társadalom jelentős többsége baloldali értékrendű (még akkor is, ha ezt nem is sejti magáról) és többé-kevésbé liberális (demokrácia felfogásban, de gazdaságilag is). Ehhez képest? 

Abban viszont igazad van (de én is ezt mondtam), hogy világosan (köérthetően) meg kell fogalmazni, merre van az előre. Azután vagy bejön, vagy sem (azaz vevők e rá a népek, vagy sem). De amíg semmi nincs, addig semmi se lesz...

Megint egyetértek!

Bár a palettán van megvalósítható elvi is meg konkrét is, de a népek elméletet nem olvasnak, sőt blablának tartják, anélkül pedig csak kódorgás van.

A fidesz úgy bírta az elméletet meg a gyakorlatot összekötni, hogy mindenki elfogadta

"Egy nagy néppárthoz sokan pragmatikus alapon kapcsolódnak, nem pedig valamilyen világnézeti elkötelezettségből. Ám éppen az MSZP példája mutatta, hogy miután a párt elveszítette a szociáldemokrata éthoszt, azaz a hangoztatott identitását, a párt kiüresedett. A Fidesz-KDNP szövetség lényege az, hogy a szavazatgyűjtésben a Fidesz dominál, viszont a szellemi forrásvidéket a KDNP biztosítja. Ahogyan Orbán Viktor felfestette, a Fidesz olyan, mint egy hajó, amely megy a tengeren viharban is, zátonyok között is. De a KDNP az a horgony, amely az örök értékekhez köti a szövetséget."

Mondta volt Semjén 2010. januárjában

no :

szellemi forrásvidék, meg szavazatgyűjtés meg a kettő együttese

Ezt kéne , ilyen sorrendben nyilvánvalóvá tenni.

Kedves Kataaa!

Hát ez az. Akkor miért akarod, hogy felébredjünk?

Mondmeg hogy merre menjünk és megyünk? Ha meg nem tetszik, akkor megbeszélhetjük, hogy miért nem, meg hogyan, de így hogy fel kéne ébredni - tudod akkor inkább alszom és addig sem látom hogy milyen a helyzet.

Valamikor azt mondták, hogy amit nem tufok az nem fáj.

Csak az a baj, hogy attól, hogy  nem tudom még létezhet. Ez a fő gond. Ezt kéne megfognod és nem óhajt kifejezni. Ezt az MSZP is nagyon sokszor eljátszotta.Emlékezz csak vissza az óhaj szintű programok sokasága a semmitmondó, igénytelen, összelökött valami, amivel akartak mozgósítani- aztán nem sikerült. Jobb  lenne ha nem ezt a metodikát folytatnánk- Jobb lenne ha változtatnánk és másfajta utat próbálnánk ki. Talán sikerülne, de így

SZóval inkább alszom.Majd ébreszs fel ha van valami.

Kedves PlalyA!

Tudod mit? Aludj tovább! :)

 

Kedves Katiicabogár!

Azt gondolom, hogy attól hogy én azt képzelem magamban, hogy tudom, hogy mit kéne tenni és az istennek se  mondom, meg csak azt hajtogatom, hogy „fel kéne ébredni, hozzá kéne kezdeni, meg meg kéne mozdulni”- ettől sajnos nem ébrednek fel és nem fognak megmozdulni. Legfeljebb annyi lesz az eredménye, hogy visszaszólnak, hogy „maradj már csendbe, mert előbb utóbb leversz valamit.”

Tessék előjönni valamivel – akkor arra lehet mozdulni, meg ébredni, vagy ahogy azt a dmolnár is leírta- mondjátok már meg hogy mi az isten csudájára ébredjek fel- és minek ébredjek fel?

Érem én, hogy vannak olyanok akik azt érzik hogy ez így nem jó – rendben, de akkor, hogy jó?

Azt is értem, hogy „hogy valamit tenni kéne annak érdekében, hogy változzanak a dolgok.”

Rendben tegyünk már valamit - de mit? Mond azt, hogy fesse mindenki pirosra a haját és énekeljen gyermekdalokat- ez valami, amit lehet tenni- és ezen már el lehet indulni aztán majd csak kijön valami – de addig amíg csak óhaj fogalmazok meg az nem is lesz más mint egy levegőbe elsírt óhaj azaz semmi.

Nos, akkor mit tegyünk? Konkrétan?

Nahát ez a baj, hogy nem tud, vagy  nem is akar találni olyan mozgalmat vagy pártot. Voltak a közelmúltban  szerveződések. Kezdtem örülni, hogy  na végre  valami( civil szervezések) . Nem értem, hogy  miért határolódik el a civil szervezet a pártoktól, amikor tudjuk, hogy  egyik megoldás lenne, együtt, közösen. Azt sem értem, egy  megmozduláson, ott  van több tíz ezer ember, és azt mondja a  szervező, hogy  gyülésünknek vége, menjetek békésen haza. Mint a templomban: A szentmise véget ért, menjetek békével....Szóval, hiányolom a megfelelő vezetőt. Pedig  biztosan itt  van köztünk, csak nem tudunk még róla... Ha már a nép nem bízik  a pártokban, szervezetekben, éppen ezért kellene a népnek kezébe  venni a sorsát.

 

Kedves Kataaa!

Biztosan. Csak tudod, engem nem igazán elégít az ki, hogy gondolom, hogy tudom. Mert például én meg azt gondolom, hogy nem tudom. Tudod az, hogy valamit tenni kéne bizony az nem sok- mondhatom úgy is hogy semmi. Azzal nem ébresztesz fel senkit, hogy „Emberek valamit tenni kéne” – ugyan is rögtön jön a válasz hogy „mit” aztán meg alszanak tovább. Tehát ez igen kevés amit leírtál ezzel bizony nem mehetünk sehova sem.

Érdekelne az, hogy neked milyen gondolataid, vannak abból a szempontból, hogy mit kéne tenni és hogyan kéne tenni. Na, látod az már valami. Nem kell vele egyetérteni - sőt igazándiból az a legjobb, ha az a kérdés, hogy mit kéne tenni, és hogyan kéne tenni vitát indukál  - ugyan is akkor tényleg felébrednek - ha másra nem hát a ricsajra,.

De az, hogy valamit kéne tenni és ez óhaj szintű, addig semmi sem lesz.

Bocsi, de a blogodnak azt a címet adtad, hogy „Gondolatok” – sőt a Müller Péteri megközelítés, amelyet úgy is mondhatok másképpen, hogy keresd meg azt, hogy te végül  is mit akarsz, hogyan akarod elérni. Találd meg a hozzá vezető utat, mérd fel a lehetséges akadályokat, és ha ez megvan, akkor jöhet az álmok megvalósítása azaz az ébredés.

Tehát mire is kéne felébrednünk? Konkrétan? 

Köszönöm Katiicabogár! Valami ilyesmire gondolok... :)

 

Kedves PlalyA!

Már az is valami, ha gondolom, hogy  tudom.... :)

 

"tehát meg kéne mondani, merre van az arra.. Ha nincs akkor marad a káosz, ami kívülről semleges."

No Látod ! Erre kell a koordináta rendszer :) !

Hogy egyáltalán elgondolkozz, hogy merre lehetséges az az előre!

Hiiába a siránka, hogy a pártok meg gumicsont, ha nincs még körvonalazva sem senki számára.

elérhető jövőkép Orbáné alternatívájának. 

Megy a szöveg: fogjunk össze, fogjanak össze--de francba! Mire?

(alkalmazhatod a koordináta rendszert :)  :)  :)  )

Jó, de minden meber másmilyen (hála az égnek) tehát meg kéne mondani, merre van az arra.. Ha nincs akkor marad a káosz, ami kívülről semleges... Nem a "tutit" kell megmondani, de elveket kell meghatározni és azokat szilárdan képviselni. Futni a kommunikációs szekér után (arról beszélünk, amiről Viktor akar) nem ér sokat..

Rajzolhatok én koordinátarendszert (megjegyzem, rajzoltam én nem egyet, de mindig a baloldali -liberális jött ki belőle) de nem ez a lényeg. 

Szerintem két oka van a felszínen az apátiának.

Az egyik a demokratikus ellenzék teljes széttagoltsága és a "saját pályán játszás", ami alatt azt értem, hogy a saját belső táborával kommunkikál, ha kommunikál egyáltalán. A tetejébe fut a gumicsontookal nagy boldogan és eljátszik velük, azt pedig kap nap, mint nap. 

A másik a tüntetések, demonstrációk hatástalansága. Én is voltam, nem is egyszer, és persze a végén semmi eredmény (no jó, a netes tüntetésnek volt eredménye). A többinél? Mit értünk el? Még egy normális együttműködést se. Akkor meg?

Azért mert nincsenek tüntetések (sztrájkok meg nem is lehetnek ugye) az még nem jelenti azt, hogy társadalmi béke van... nagyon nem jelenti...

A jelen helyzetben sokaknak az jár a fejében, hogy valamit tenni kéne annak érdekében, hogy változzanak a dolgok. Sajnos ez az, amire nyugodtan lehet azt mondani: "egyedül nem megy..."

Kata nyilván megoldást szeretne arra - hogy mozduljanak már valamerre a népek.

Szerintem ez ilyen egyszerű

Ajánlok számodra egy gondolatjátékot!

Rajzolj egy Descartes-féle koordináta-rendszert! x szára feliratai: bal---jobb

..............................................................................y szára feliratai :nemzetállami meg az ő attribútumai---

........................................................................................................európai (liberális) demokrácia

 

Helyezd el magad a rendszerben. Ébredés azért nincs, mert a hivatalos kormányzati retorika hatása folytán a baloldaliak zöme is a kormány szempontjából kívánatos felső mező(k)ben találhatók. A jó magyar baloldaliak, a nemzeti baloldaliak-- Hogyan mennének szembe bármivel is.SZERINTEM ezért nincsenek ma tüntetések, és ezért van társadalmi béke!

Bocsika, hogy valószínűleg félreértettem a szándékot. Ébredni persze kellene, csak azok, akik ezt olvassák ( a Kapcsolatot értem alatta), azok úgyis fel vannak ébredve. A többiek pedig? Van, akinek ez így jó, mert el tudja magát helyezni ebben a világban. Egyszerű válaszokat kap, megkapja a "felelősök" nevét (lett légyenek azok romák, nyugdíjasok, menekültek, stb.) és ezzel jól elvan. A nagyobb rész persze nem hisz már lassan semmiben és keresi az utat, leginkább külföldre. menekül, ha tud... 

A legnagyobb baj, hogy a nagy többség nem tud (mert ugyan számtalan párt létezik) találni olyan mozgalmat, vagy pártot,, amibe kapaszkodhatna (vagy bízhatna). Sajnos. 

Kedves Kataaa!
Tényleg tudod, vagy csak azt gondolod, hogy tudod? Ugyan is nem mindegy a kettő.

Én azt gondolom, hogy a többség (már aki ébreszteni akar, annak a többsége) csak azt gondolja, hogy tudja.

Te, hogy vagy ezzel?

Kedves PlalyA!

De te  miért írsz litániát, amikor  pont ezért szeretném ébreszteni a népet. Tudom mi történik, rajtam kívül még sokan. Különösen akik a saját szülőhzájában élnek.

Kedves Kataaa!

Miért akarod őket felébreszteni? Olyan jól szundikálnak (ha nem így lenne, akkor nem is kéne őket felébreszteni)

Egyébként is, nem hallottad? A „nemzet nagyija”  szerint amióta Rezsicsökkentés van, azóta több mint 100 ezer forintot takarított meg: Ezt akarod te elvenni tőlük? De miért könyörgöm? Ne akarj te jó lenni hozzájuk, ha nem kérik. Nehogy azt mond, hogy azért mert nem tudják., vagy nem értik? Dehogy nem. Tudják is, meg értik is.

Viszont tudod mennyivel nehezebb valamiért küzdeni  –  ami esetleg majd egyszer hoz, valamilyen eredményt,  – mint a pocsolyában dagonyázni és azon siránkozni, hogy nincs mit enni, meg egyébként is nincs munkahely,  és ha volna, akkor azt is elvennék a bevándorlók? ( Ilyennel már kampányolt egy másik párt is,  és nekik is bejött – a régi recept még mindig működik)

 Mennyivel egyszerűbb saját lustaságukat, gondolkodás beli igénytelenségüket, megalkuvásukat  azzal elfedni, hogy van cigánykérdés és azok a csúnya cigányok nem dolgoznak,  miközben felemésztik azt a pénzt,  amit a  „rendes emberek” megsegítésére is lehetne fordítani. Vagy lehet gyűlölködni, és utálni a bevándorlókat és azzal riogatni, hogy elveszik a sohasem létezett munkahelyeket, miközben az egészségügy krónikus emberhiánnyal küzd, lassan nem találni munkaerőt a kétkezi munkákra, nincs ács, álványozó, kőműves, meg villanyszerelő és folytathatnám a felsorolást. Ja, persze diplomával nem igen akar gyárba dolgozni a honpolgár, mert hogyan néz ki ez a dolog.  Elvégre mégis csak diplomás az ürgevári és hogyan alacsonyodna le a güris munkához. Iroda meg nincs annyi. Gondold csak meg, ha felébreszted őket, akkor mind irodaházat fog majd követelni – és lássuk be, nem mindegy, hogy stadionokra vagy irodaházakra költ a pénzünket, szeretve tisztelt kormányunk? (  A stadion azért előnyösebb, mert adott esetbe oda lehet gyűjteni, az ébresztőt kívánókat, és szépen ott aztán ordibálhatnak az alvók nem is figyelnek rájuk, azt hiszik, csak focimeccs van a stadionba)

Ugyan miért akarnád őket felébreszteni - amikor ezt utoljára megtették, úgy jó 20- 25 éves szundikálás után, egyből nemzeti tragédia lett az eredménye. Most, nem fogyunk elég gyorsan szerinted? Kell még egy kis rásegítés az ébresztgetéssel? Hadd csak, hogy alugyanak  - addig se csinálnak bajt.

Mert, addig lehet ilyeneket írogatni szépen csendesen - hogy igen, mert az a gond, hogy nincs mit enni adni, meg azon meditálni, hogy lesz e közmunka, meg azon elmélkedni, hogy a nemzetieskedés az most kulturköri sajátosság, vagy csak simán elborult agyú emberek által kreált,  a problémákat elfedő kampányfogás, meg azon is lehet problémázni, hogy most ki és mennyit lopott - Gyurcsány a nagyobb kókler vagy Orbán.? Esetleg hosszú polémiákat lehet arról is megfogalmazni, hogy vajon kell e nekünk ennyi felsőoktatási intézet, ennyi diplomás (ami ugyan egy cseppet sem emeli a népség műveltségi  színvonalát, mert ugyan olyan bunkók maradunk, mint amilyenek voltunk, inkább a felsőoktatás egyáltalán az oktatásunk színvonalát csökkenti  – de vitatkozáshoz nagyon is megfelelő)  és hogy melyik intézmény mivel lehet összevonni vagy szétszabdalni.

Hagyd csak őket szépen békésen  aludni, mert ha netán felébresztenéd őket és véletlenül a csipát kitörölnék a szemükből, netán még körbe is néznének, akkor azonnal szembe tűnne, hogy  nem a cigányokkal, nem a menekültekkel  és a többivel van baj, hanem velük, akik eddig aludtak. Őket kéne valamely idegen bolygóra száműzni, mert talán rájönnének, hogy ez az egész rendszer, amiben most élünk egy velejéig rohad valami – amit azonnal, úgy ahogy van, el kell söpörni, mert bűzös csatorna lehelete megfolytja a szellemet és az értelmet, és az embert a por alá alázza. (nem pont az Orbáni rendszerre gondolok, még mielőtt tévedésbe esnél – hanem az egész körítésre). Talán rájönnének arra, hogy úgy ahogy van, az egészet el kell hajítani  és valami mást, valami újat elindítani -  ahol ember lehet, az ember, és nem valamiféle termelési eszköz, meg szellemi nyomorék, akinek egy felsőbbrendű hatalom, meg a földi helytartói ( szellemi és gazdasági) mondják meg, hogy mit kell csinálni, és hogyan kell élni.

Szerintem a Darwini ősök, ha ezt előre sejtették volna, le se másznak a fáról, és mint valamiféle elvetélt és káros ötletet azonnal elfelejtik az evoluciót.

Úgy hogy csak, hagyd őket szépen aludni -  Álmukban, legalább csengetnek egy kicsit - mint az alvó villamos a Remizben.  Ha felébreszted, akkor annak bizony következményei lehetnek, igen súlyosak az meg ugye kinek kell?  Még gondolkodni kéne, meg valamit csinálni is. De ilyet? Feltételezni? – No, nem - csak hadd, hogy aludjanak, addig nyugodt a világ. (Látod a muszlimokat is felébresztették és mire megyünk vele?  – na, ugye.)

Minderre csak azt tudom mondani és nem én vagyok aki ezt kitalálta és mondja, hogy "birka nép ez a magyar". Atörténések ezt igazolják, sajnos!

Éppen ezért kellene felébredni. Fidesznek ez volt  a célja, ellenzékben is, az embereket megfélemlíteni, leszegényíteni. Aztán egy  szelet kenyérért bólogatnak nekik. Vagy éppen  féltik azt  a keveset. Én sem vagyok könnyű helyzetben, de egyedül  képtelen vagyok bármit is tenni. Eben nem vagyok egyedül, szerintem.

 

Aha... Miközben az a gond, mit adj enni a gyereknek, lesz e közmunka, no meg ha lesz, ugyan mi... (nemmagamről beszélek). Tudod, az ilyen beírások annak valók, aki tele hassal kényelmesen éldegél valahol és csak bosszantják a napi történések. A többinek ez sajnos süket duma...

Tudom, nehéz ébredni, de minél később  ébredünk, annál rosszabb  lesz nekünk...

Köszi :) Próbálok ébredezni :)