Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Kit érdekel mi lesz 30 - 40 év múlva!

 

 

  • Mi előtt nekem esne bárki a címben levő kijelentésért, gondolkodjon el a jelenen, a jelenben. Engem, jobban érdekel, mi van most. Egyre többet hallom, olvasom, hogy ekkorra összeomlik a nyugdíjrendszer. Meg talán a magyar nép is eltűnik…Kevesebb nő szül gyereket, több lesz a nyugdíjas korú. Kellenek a bevándorlók a nyugdíj fenntartásához. Van ötletem…
  • Csökken a magyar népesedés.   
  • Azzal viszont senki nem foglalkozik kellő intenzitással, hogy az elvándorlókat itthon tartsák. Senki sem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy mivel tartható vissza az igen nagyarányú elvándorlást.
  • A sok megoldatlan probléma közül a munkahelyhiány és az egyre nagyobb bérkülönbségben látom az egyik, hanem a legnagyobb hibát. Itt kellene sürgősen  változtatni.
  • Csak néhány számomra irritáló folyamat: Tudjuk, sok vállalkozás ment csődbe. Több  külföldi tőkés hagyta el az országot. Miért van a politikusoknak, bankvezetőknek, bankszférában dolgozóknak, vagy egyes vezető besorolású dolgozóknak, többszörös fizetése, mint annak, aki szakmai tudással az emberekért, az ország előrehaladásáért dolgozik?  Sorolhatnám tovább, de minek is. Mindenki tudja, ebben az országban, nincs megfizetve az, aki dolgozik.
  • Na, ezért sem érdekel, mi lesz például harminc év múlva. Most kell a megoldást találni, most kell megoldani a mostani problémákat. Mi lesz holnap? Senki se tudja, azt se, hogy megoldódik a kérdések sora.  Maradjunk csak a jelenben. Ébredjünk már fel a csipkerózsika álmából.  Csak altatnak bennünket. Vegyük már észre, az ország kifosztása zajlik a szemünk előtt.

„Mindig maradj a jelenben, mert minden hamisság a múltból vagy a jövőből érkezik. Ami elmúlt, elmúlt. Ne nyugtalankodj miatta, és ne hordozd teherként magaddal; mert lehetetlenné teszi, hogy igaz maradj a jelenben.”

/Osho/…