Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Szegénység

Magyarországon ma a társadalom 38- 40 %-a él a létminimum alatt. A szegények többsége nyugdíjas, nagycsaládos, csonka család. Volt ipari nagyvárosok, kistelepülések lakói. Sok a munkanélküli, egyre nagyobb a népfogyatkozás, kevés a szaporulat, nagy a halálozás. Sok az öngyilkosság (világviszonylatban elsők vagyunk). „ Valami eredmény.” Egyre többen vándorolnak el hazánkból. Kormány szerint a bevándorlókkal van a baj.

Szegények vagyunk.  Nem olyan régen Európa egyik kedvezőbb társadalmi adottsággal bíró országa  voltunk. Egyszerűbb magyarázni, mint megélni. Olyan politikai szervezet irányít, akinek nem érdeke az ország társadalmi helyzetének javítása. Annál jobban érdeke a saját kis-nagy vagyon gyarapítása, bármilyen áron. Számonkérést elutasítja, támadólag lép fel, minden rossz lépésért az előző kormányt teszi felelőssé. Mindenki bűnös, csak épp azt felejtik el, hogy a legnagyobb bűnösök köztük vannak. Napi szinten röppenek fel, aljasabbnál aljasabb disznóságok, amitől a nép megcsömörlött. Mégis csendben tűri, hogy alamizsna helyet, moslékot löknek elébe. Vagy még azt se. Tálalva van itt  minden. Végre a tálból kellene enni, nem mellőle. Ideje, hogy a nép vegye kezébe a sorsát, nem pedig rabló, kizsákmányoló, népirtó, korrupt bandára bízza életét. Ideje, hogy megálljt parancsoljunk az őrült elmének. Most van itt az ideje annak, hogy megakadályozzuk a teljes kizsákmányolást, visszavegyük azt, amit elvettek tőlünk. Ébresztő emberek, cselekednünk kell, a templom egerei gazdagabbak lesznek, mint mi vagyunk…Ezt akarjuk?…

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Azok az új pártok csak is azért alakulnak, hogy elvegyék az esélyt attól, akinek esélye lenne leváltani a korrupt kormányt. (Sajnos  most is  vannak, akiknek elsőbb a  saját érdek, int  az  ország  jobb  jövője.) Nagyon  remélem ez  most nem jön  be, hiába pénzeli őket a  hatalom. Csak felébedt  már a  nép csipkerózsika álmából. Az  a marsall bot arra  lesz jó, hogy  legyen mire támaszkodni a jelen miniszterelnökének a választás elvesztése után. Bár  nincsenek könnyű helyzetben a választást  akarók, sikerülni kell a  váltásnak. Még  négy  évet  ezzel a kormánnyal nem bír el  Magyarország.

Egy fittyfiringős fittyfenét történt pozitív változás, Katám!
Sőt!
Ez alatt a 3 év alatt egy csomó új párt alakult, akik szintén "építik magukat", megy a helyezkedés, új nevek merülnek fel a zavaros mélyből, a régiek meg besároztattanak, ezzel elvesztvén az eddigi kevéske JÓ HÍRÜKET is, csendben megülnek a sajhajukon az odujukban, ahol a sebeiket nyalogatják...:(((

EZEK MEG?!
Lubickolnak a langyos dagonyában... És dörzsölik a markukat, már benne érezve ISMÉT a marsall botot, amivel jól elverhetik a hátunkat!:(((

 

Nem ma írtam ezt a  blogot, de ma sincs ez másképp, sőt  rosszabb a helyzet. Közeledvén a  választás, gondolkodjunk csak, történt  pozitív  változás az elmúlt   három évben?

 

Ez jó... Minden alkalmat megragadni, hogy kikényszerítsenek az ellenzéki pártok egy kormányváltást? No pláne úgy, hogy a civileken kívül egyetlen párt se képes tömegmegmozdulásokat szervezni, hanem "építik magukat". 

Hír lehet, előrehozott választás meg nem. nem is lenne értelme, mert a vége legfeljebb (talán) a kétharmad elvesztése lenne, de a jelen kormány maradna hatalmon. (nem mintha tetszene, félreértés ne essék, de ez ma a realitás)

hát, a nép közvetlenül ritkán veszi kezébe a hatalmat... többnyire azok szokták, akik annyira szeretnének már hatalomban lenni, hogy bármit megígérnek, azután előveszik a gumibotot, hogy kezeljék a helyzetet, amikor kiderül, hogy á, mégse... Nálunk ez a párt Jobbik.

Félretéve a politikai rémíszgetést, teljesen igazad van abban, hogy nem lehet 2018-ig várni.

Ezért kellene minden alkalmat megragadni, például most a Merkell kancellár látogatása idejére időzített liberális tüntetés ellenében saját álláspontot kialakítani, most, amikor hírértéke van.

Gondolom erről már lekéstünk. Majd megpróbálom ugyanezt mégegyszer kifejteni a görög választás és Angela Merkell látogatása utáni és Vladimir Putyin látogatása előtti időszakban. Hátha akkor majd jobban tetszik...

Na, ezért hangoztatom mindenhol, hogy  már késében vagyunk, nem várhatunk 2018-ig.  Belegondolva, szinte  mindegyik baloldali párt  erre  a választásra készül, ha  lesz   még választási lehetőség.  Az is  egy megoldás lenne, ha  a nép veszi kezébe a hatalmat, annak  viszont ..  bele se merek gndolni, milyen  következményei lehetnek... Jelenlegi állás szerint, ez  a megoldás látszik, rövid időn belüli változtatásra.

Önkormányzati rendszer nagyon sok képviseleti poszttal, állami párttámogatás, kampánytámogatás, pártalapítványok támogatása.

Ne haragudj de igen: tartjuk. erre valók. ez - lenne - a létük értelme. Hogy  aközérdeket képviseljék. Közérthetően.

Nehogy már Józsefnek a 4a-ból kelljen felébrednie, és megoldania az ország problémáit...

Józsefnek egy kötelessége van, hogy szavazzon.

De mire???????

"Ezért tartjuk a pártokat."

Tartjuk? :(

Ezért tartjuk a pártokat.

De ha például a liberális pártokat leginkább csak a demokrácia és ajogállamiság foglalkoztatja, a szocialista  pártvezetés meg 2017-re - és azon belül is alighanem év végére - tervezi a kampányt, akkor mit tehetnénk?