Kataaa

Az élet rövid, de csodaszép, nehéz és izgalmas. Nemes érzés, hogy szerethetek, hogy szeretnek és becsülnek. Nem várom, de megérinti a lelkem.

Amikor először virágzott...

A Kaktusz virága

 

Mint a mesében olyan volt az elmúlt néhány évtized, itt maradt egy virág, a Kaktusz -  az éj királynője.

Be kellett látnom, lakásunk klímáját nem mindegyik bírja. Nem kevés, tizennyolc darab, mind különböző volt. Évről évre kevesebb lett. Maradt három fajta, az egyikből két cseréppel. Két – háromévente átültettem, az új hajtásokat, az anyavirág elpusztult. Szoba ablakába tettem, ahol jól érzi magát.  Locsolás közben vettem észre, egy apró, pihés gumót az egyiken. Már- már kidobtam, - azt hittem, valami betegséget kapott, hisz a kis szőrcsomó napról napra nagyobb lett. Arra nem is mertem gondolni, hogy a bimbó lehet. Ki hitte volna, hogy a legifjabb virágzik?  Nagyon szeretem a kaktuszokat, az említett okok miatt voltam kénytelen szabadulni tőlük. Bár nagyon tudnak szúrni, de nem haragudtam rá. Őt megtartottam, na, nem a tüskéje miatt.

Nőtt, nőtt a gumónak nézet szőrpamacs. Kezdtem örülni, ebből bizony virág lesz. Egyik este nagyságát méregettem…- a bimbónak. Egyre gyorsabban, és nagyobbra nőtt. Attól kezdve reggel ébredés után az első tekintet egyike volt, az ablakpárkányra nézni, természetesen kaktuszom hogylétét figyelni.

Nagy örömömre kivirágzott. Gyönyörű virág, az illata bódító.

Ifjúságunk egy részét hozta el a kaktusz. Elég hamar, több évtizede ültettem az elsőt. Az mondják, türelem rózsát teremt. A rózsán túl vagyunk, immár a kaktuszon is. Volt értelme várni, közben szép csendben, néha hangosan elviharzott életünk egy szakasza. Mi minden belefért ebbe a néhány évtizedbe…

Ami a legfontosabb, a kölcsönös megértés, az egymásiránti érdeklődés, a vágy, a segítség. Vannak örömteli percek, kevésbé vidám, kifejezetten szomorú napok. Az egymáshoz való érzelmes ragaszkodás mindent legyőz. Kell az igaz, meghitt beszélgetés - a kapcsolat szépségéhez. Mert nincs szebb, jobb emberi együttélés a boldogság érzéstől. Ezt csakis két ember tudja, mert a legbelsőbb érzelem nem tartozik másra.

A kiegyensúlyozott párkapcsolat elengedhetetlen kelléke a szeretet. Vállalni a másikat minden hibájával együtt, mert tökéletes ember nincs a világon. A hibát pedig lehet javítani. 

Ez a virág választóvonal, innentől egy új élet kezdődik, remélhetőleg nyugodtabb, mint az előző volt. Több Kaktusz virággal, kevesebb tüskével.

Azóta folyamatosan virágzott, kivéve az elmúlt évet, akkor nem nyílt ki. Most ismét pompázik - üzenetet  hozott...

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ha a virágzást kezdetétől számolunk, ő is sokáig virágzik. A kis szőrpamacs kb két héig is növekedik mire ilyen pompás virág lesz belőle. Sajnos ahogy teljesen kivirágzik onnantól 20-24 órán belül el kezd hervadozni.  Ami érdekesség tényleg éjszakai virág, nálam  este 23 óra körül nyílik ki, de éjjel még  nagyobbra nyitogatja szirmait.

Sajnos a kaktuszok virágai elég hamar elhervadnak. Ez alól tán a karácsonyi kaktusz a kivétel, mert jó sokáig virágzik. Nekünk is van pár...

Még  nem fordult elő, hogy egy évben kétszer virágzott, de semmi se lehetetlen :) Olyan már volt, hogy egymást követték a virágzásban, vagy két  virág  volt az egyiken. ( ketten vannak, illetve már négyen, mert szét ültettem a kicsiket. ) :)

 

És nem lesz másik virágja ?

Köszönöm igen, igyekezetem. Sajnos már kókadozik :)

 

Jajj, de szép, látom pótoltad a képet is :)))

Kár, hogy nem hoztál képet...