Szép idézetek, gondolatok gyűjteménye

Egy jó idézet gyémánt a bölcs ember ujján, de kavics a bolond kezében.

Ne magyarázkodj...

Az életben soha ne magyarázkodj senkinek!

A barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid úgysem hiszik el, a hülyék pedig nem értik meg.

A Te saját életedben jogod van döntéseket hozni: mi az, amit tenned vagy mondanod kell, akkor és úgy, ahogy Te akarod. Ha elrontod, szerzel egy rossz tapasztalatot, ha pedig jól döntesz, élvezheted.

A lényeg, hogy sose add fel önmagad, hogy másoknak megfelelj.


Az életed egyedülálló, csak a Tiéd. Élvezd, ahogy Te akarod!!

(Rudiyard Kipling)

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Annyira jó ez az idézet, hogy  szinte igaz.  Sokaknak kellene megtanulniuk, mik a jó döntései.

"Nem tudjuk kik vagyunk, nem tudjuk, honnan jövünk, nem tudjuk, hová megyünk; nem tudjuk, hogy végső fokon milyen erők mozgatják az univerzumot és az életet; nem tudjuk, hogy miért kell szenvednünk, és miért kell meghalnunk; nem tudjuk, hogy mi életünk értelme és célja, és így tovább. Az ezekre a kérdésekre adott válaszokat  és a velük kapcsolatos feltételezéseket és elméleteket nem lehet bizonyítani, sem cáfolni. Nem tudjuk bizonyítani vagy cáfolni Isten létét; nem tudjuk bizonyítani vagy cáfolni, hogy van-e élet a halál után; nem tudjuk bizonyítani vagy cáfolni, hogy van-e vagy nincs célja az univerzumnak és az életnek; nem tudjuk, hogy szabadok vagyunk-e, hogy szabadon tudunk-e dönteni önmagunk sorsáról; nem tudjuk, hogy vajon működik-e vagy sem valamilyen morális princípium az univerzumban." Hankiss Elemér

“Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? – hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges.”
(Lőrinc L. László)

Nem magyarázkodok...

"A krakagyil az krakagyil!" - mondta az orosz biológus, mikor a tojásból éppen kikelő bébikrokodil bekapta az ujját! :<

 

Ha teljes harmóniában élnénk ezzel a világgal, ha nem ütköznénk állandóan bele ennek a világnak az éleibe és szögleteibe, ha nem lennénk kitéve életünk minden pontján veszélyes és romboló erők támadásának, akkor ez a világ és ez az élet elvileg szenvedések és fájdalmak nélküli világ lehetne.

Hankiss Elemér

Aki bizonygat, az nem bizonyít, aki győzködik, az nem meggyőző.

Lao-ce

De jó ez a magyar nyelv!

Micsoda különbség: magyarázkodni vagy megmagyarázni szeretteimnek, mit miért teszek!

 

- Van egy francia közmondás, mademoiselle...
- Hogy aki magamagát mentegeti, magamagát vádolja. Qui s`excuse, s`accuse.

Agatha Christie

OFF. Uff.

"Két lehetőség van arra, hogy fényt sugározz: vagy gyertyának kell lenned, vagy tükörnek egy gyertyával szemben." Edith Worthon

"Annyiféle ember vagy, ahányan néznek és ahányan szeretnek és ahányan nem. Egymást gyűlölő személyek mindig azonosan érzékeltetik a másik utálatosságát. Ezért teszed okosan, ha közelről megszemlélsz valakit, mielőtt ismeretlenül elfogadod róla mások méltató vagy dorong ítéletét."

Vavyan Fable

Pontosan! Megfelelni úgysem tud az ember mindenkinek... Viszont, ha magamban biztos vagyok és ismerem magam, tudom, hogy mit mért teszek és hogyan... Felesleges a magyarázkodás :)))

Kedves Citó!
Erre van egy frappáns rövid idézetem:

"Tegye azt, amit a szíve diktál, mert kritizálni így is, úgy is fogják!" (Dale Carnegie)