Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Marika

"Egy hadsereg inváziójának ellen lehet állni, de az eszmék inváziójának lehetetlen." (Victor Hugo)

Kásler Miklós azt mondta...

Nem, nem a Tízparancsolat egészségmegóvó hatásáról szeretnék szót ejteni, hanem arról a megállapításáról: "ha nem lenne abortusztörvény, akkor körülbelül 20 millió magyar élhetne jelen pillanatban az országban." De van, szerencsére van ez a törvény. Remélem, az EMMI új vezetője nem fog azért küzdeni, hogy ez megváltozzon.
 
Elgondolkodtam az állításán és arra jutottam, hogy tévedett Kásler úr. Ugyanis Magyarország népessége jelenleg 9 759 581 fő. Tehát - szerinte - több, mint 10 millió nő végeztetett abortuszt. Kíváncsi vagyok arra, hogy ez a szám, hogy jött ki?
 
 
A terhességmegszakítás - túl azon, hogy egy lelki trauma annak, aki erre kényszerül - nem úgy történik, hogy a terhes nő bemegy az orvoshoz, és közli, hogy ő abortuszt szeretne. Szigorú feltételek azok, amik engedélyezik ezt a beavatkozást. Ilyenek: (részlet az abortusz szabályozása Magyarországon írásból)
 
Magyarországon a terhesség a 12. hetéig szakítható meg, ha
1. azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja (amit szakmai szempontból illetékes két szakorvos egybehangzó véleménnyel állapíthat meg);
 
2. a magzat orvosilag valószínűsíthetően súlyos fogyatékosságban vagy egyéb károsodásban szenved (amit a genetikai tanácsadó, a prenatális diagnosztikai központ, illetve a szakmailag illetékes országos intézet által kijelölt kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályai közül bármelyik kettőnek egy-egy szakorvosa egybehangzó véleménnyel állapít meg);
 
3. a terhesség bűncselekmény következménye (a bűncselekmény elkövetését, illetőleg annak alapos gyanúját a büntetőügyben eljáró szerv által kiadott igazolás igazolja), valamint
 
4. az állapotos nő súlyos válsághelyzete (aminek fennállását az állapotos nő, illetve - cselekvőképtelensége esetén - törvényes képviselője a kérelem aláírásával igazolja) esetén.
A terhesség a fenti esetekben a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen;
 
terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége a 12 hetet.
 
Kásler úr szerint 10 millió nő "rendelkezett" a fenti gondokkal, problémákkal?
 
Őszintén megdöbbentett ez a kijelentése és aggodalommal tölt el, hogy ezek után megfordulhat valaki döntéshozónak a fejében, hogy bevezetik az abortusz-tilalmat.
 
Vissza gondoltam azokra az évekre, amikor még ennél is szigorúbb volt a törvény - és arra is, amikor még fogamzásgátlók sem voltak. A hatvanas években - még a viszonylag kis városunkban - is ismertünk olyan eseteket, amikor a nő megszülte a gyermekét és gyorsan meg is szabadult tőle. Olvasmányaimból tudom, hogy működtek az "angyalcsinálók", akik nem megfelelő körülmények között megszüntették a terhességet. Akiken ezt a műveletet végrehajtották, jó esetnek számított, ha "csak" soha többé nem lehetett gyereke, a rosszabb eset az volt, ha elvérzett, vagy fertőzésbe halt bele az áldozat. Sok szemétbe, vagy kútba dobott újszülöttről hallottunk, akiknek az "anyja" titkolta a terhességét és a szülését.
 
Én nagyon remélem, hogy nem ezt a világot akarja vissza Kásler úr.
 
És innen üzenem azt is Kásler úrnak! Nem az abortusz-törvénnyel kellene foglalkozni, hanem azon lenni, hogy olyan körülményeket teremtsenek a fiataloknak, hogy merjék felvállalni a gyermeknevelést - ami, akárhogy is nézzük, egy életre szóló elkötelezettség.
 
És addig, amíg a legtehetségesebb fiataljaink külföldre mennek munkát vállalni - a népességszám sem fog növekedni. Mert ha külföldön találják meg a boldogulásukat, akkor ott fognak letelepedni és ott fognak családot alapítani, gyermeket szülni.
 
És e fiatalok százezrein, millióin a Tízparancsolat ismerete és betartása - önmagában - egyáltalán nem segít!

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ki kéne tépni a szárnyait, akkor legalább megtanulna FUTNI! :DDD

És mi is, mert ollan egészségesek lennénk, hogy csak na! ;o)

https://media.port.hu/images/000/813/749x421/646.jpg

 

"Valahogy minden 3 hónap után (mikor újra felíratom) drágábbak lesznek a gyógyszerek! Vajon hogyan lehetséges ez?! :((("

Ezt tapasztalom én is :( A szárnyaló gazdaság lehet az oka

 

"Kedves" minuszoló!
Remélem, tudod, MIT csinálsz!?
Gondolom, TE is voltál annó az AB bizottság egyik megalázottja, csak Neked ez naggggyon szimpi volt, ugye? :P
Vagy férfi vagy, de még csak pelyhedzik a szakállad?...
Akkor kívánok a "szerelmednek" majdan hasonló REMEK élményeket! :P

 

Hát a kreativitási hajlamait jobban is kihasználhatná! :P
Pl. agyalhatna azon, hogy sose legyen gyógyszerhiánycikk a patikákban!
Mert most se kaptam vérnyomáscsökkentőt, csak a harmadik patikában!:(((
Jah, és még valami!
Valahogy minden 3 hónap után (mikor újra felíratom) drágábbak lesznek a gyógyszerek! Vajon hogyan lehetséges ez?! :(((

 

Azt hiszem az elkövetkezendő négy évben gyűjtögethetjük Kásler úr szösszeneteit :(

Egyébként a TÍZ parancsolat betartását kezdje magán Orbán és kormánya, különösen figyelmükbe ajánlom a 7.  (Ne lopj!) és a 10. (Mások tulajdonát ne kívánd!) parancsolatot.

 

Bocsánat, elírtam, javítok: Kásler úr...
 

Igazad van, valóban nagy lelki válság egy ilyen elhatározásra jutni... 
Az AB "bizottság" elé járulni, majd hazamenni egy műanyag edénnyel, és abba pipilni (hogy EZ mire kellett, nem árulták el!!! 60-as években járunk...), majd visszavinni...
És újból elmenni, aki NEM GONDOLTA MEG MAGÁT...
Én főiskolás férjes asszonyként átéltem egy ilyet, és érdekes, vagy sem, de MINDENKIT újra ott láttam másodszor is, tehát nem gondolta meg magát SENKI!!! :(((
Mi a fenének kellett ennyire lealázni a szerencsétlen válsághelyzetbe került nőket?!

Nem csodálom, hogy az infecundin, mikor nálunk is hozzáféretővé vált 1968-ban, a NŐK FELSZABADÍTÓJÁNK lett kikiáltva, pedig - sajnos! - sok problémát okozott még, és sok nőnek eleve ellenjavallott volt. Lásd még EZT az írást:
http://www.c3.hu/scripta/beszelo/97/11/23.htm

Czeizel Endre: Infecundin '68.

Később jobb és kevesebb rizikójú gyógyszerek jöttek, és egy onkológus mondta nekem, bár ő nem kedveli at antibébi pirulákat, de még mindig ezeket tartja a leghumánusabb terheség elleni szernek. Mint onkológus, ő különösen ellene volt a különféle spiráloknak...

Egyébként ha jól tudom, férfiaknak való gyógyszer is létezik, ajánlom Lásler úr figyelmébe! Vegye be Ő!:DDD
 

Annyira  visszafelé megyünk  az  időbe, hogy  képesek még  ezen is  változtatni. " Nem is  baj, szaporodik a magyar". Azon  vajon  elgondolkodtak, hogy  most  mennyi  család él  szegénységben? Könnyű nekik, nem ők  szülik a ygereket, na  és engedtessék  már meg, hogy a  nő döntse el, akar-eszülni és mennyit. Egyáltalán  alkalmas szülésre? Ne  sértegessék a  szemilyiség  jogait. Ez  lenne  Orbán  Viktor megállapodása a nőkel? Nekem is  van  egy  parancsolatom, atól gyógyul  az  ország... :)

Nagyon egyetértek! Kásler úr bizonyára nem tudja, milyen rettenetes lelki válságon megy át egy nő, amikor abortuszra kényszerül!És amikor arra kényszerül, milyen megalázó, amikor a "családvédelmi szolgálat" munkatársa - egy szájbiggyesztő nővér - megpróbálja erről lebeszélni. A nő meg bizonygathatja, hogy valóban súlyos válsághelyzetben van, mely "testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz." És ez nem elég, még vissza kell mennie a szájbiggyesztőhöz három nap múlva. Aki abortuszra kényszerül, az kényszerhelyzetben van. Nem kellene ezzel játszadozni!