Marika

"Egy hadsereg inváziójának ellen lehet állni, de az eszmék inváziójának lehetetlen." (Victor Hugo)

Szegedi találkozó: Mosoly és kézfogás...

 
Tegnap csak a Facebookon olvasottak akasztottak ki, mára aztán - akaratom ellenére - a szemem elé került Bartus László cikke. Az utóbbi években mindig akad valami magyarországi téma számára, amit gyűlölettől, rosszindulattal fröcsögve ír meg.
 
A lényeg, hogy tegnap Botka László semmit nem tett jól.
 
Szóval a Facebook szószólói és Bartus László szerint mit is kellett volna tenni Botkának?
 
Először is: nem szabadott volna mosolyogni. Reggel már otthon a tükör előtt be kellett volna igazítani az arcát a legmarconább tekintetre. Úgy, ahogy a vendégeket szokták fogadni. Nem is értem, hogy miért nem fagyott az arcára a mosoly, amikor Orbánnal meglátták egymást. Az persze nem tűnt fel senkinek, hogy Orbán teleképpel vigyorog - pedig hát az ő javára sem lehet írni, hogy annyira szeretné Botkát.
 
Aztán jött az a fatális hiba a kézfogással. Mit hiba! Egyenesen bűn! Sokak szerint (és ők nem a szocik) azzal, hogy Botka elfogadta Orbán kézfogását, akinek a másik keze zsebben volt, méltatlanná tette a őt a szocik általi miniszterelnök jelöltségre. Elgondolkodtam, hogy vajon milyen lehetőségek adódhattak volna a kézfogás helyett?
 
Legelőször is ki kellett volna venni Orbán kezét a zsebéből és barátságosan bár, de erőteljesen rácsapni. Figyelmeztetni: miniszterelnök úr, ezt nem illik. Bár azt hiszem ez teljesen felesleges lett volna, mert Orbánnak a zsebre dugott kéz már szokássá vált. A dohányzásról is nehéz leszokni, hát még a zsebre tett kézről!
 
Olvastam olyan megjegyzéseket is, hogy el kellett volna hajtani a vérbe... micsoda megalázás az, ha úgy ad valakinek kezet, hogy közben a másik keze a zsebében van?
Egyáltalán - hogy Orbán ezt cselekedte, meg kellett volna tagadni a kézfogást. Vagy, szorosabbra tekerhette volna a sálját. Hadd tanulja meg az a bunkó, hogy vele aztán nem lehet kukoricázni!
 
És röpködtek a hülyébbnél hülyébb megjegyzések a kézfogással és a mosolygással kapcsolatban.
 
Senki nem említette meg és vette tudomásul, hogy nem magánemberként találkoztak, hanem egy sikeres város polgármestere és az ország miniszterelnöke beszélte meg Szeged további fejlesztéseit. Botka László Szeged polgármesterének semmilyen oka és joga nem volt ahhoz - ebben az esetben - hogy Orbán kéznyújtását ne fogadja el. Ha megteszi, akkor azzal a városának okoz kárt.
 
Közben arról szó sem esett, hogy Botka László egy nagyváros sikeres polgármestere, Orbán Viktor az ország miniszterelnöke - és minő véletlen! Nem karatézni jöttek össze, hanem a város fejlesztéseinek megbeszélésére.
 
Senki nem említette a kommentekben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László polgármester 50-70 milliárdos fejlesztési csomagot jelentett be, és aláírták az erről szóló megállapodást. Amikor ezt megemlítettem, akkor jött a reakció, hogy persze, kilóra megvette Orbán és ezzel a Fidesz Botkát. Két hetet jósolnak, hogy Botka László visszalép a jelöltségtől.
 
Azon gondolkodtam el, hogy mi a cél ezzel a hozzáállással? Nem tudnak az emberek gondolkodni? Vagy ez csak a Facebookon véleményt írókra a jellemző? Nem veszik észre, hogy milyen kárt csinálnak?
 
Ki akarják nyírni Botka Lászlót?
 
Ebben az esetben találjanak ki, valaki más megfelelőt! Aki rátermett, aki feddhetetlen, aki már bizonyított is, hogy hatalmas sikereket tud elérni az ország érdekében (lásd: Szeged) és, akinek meg van az a sokakban alapvető igényként felmerült karizmája.
 
Mert az MSZP jelöltje, Botka László ilyen.
 
Utóirat: A sok kritizáló elmehetett volna tüntetni Orbán ellen. De a tucatnyi Quaestor-károsultakon kívül másoknak nem jutott eszébe

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Kedves Katicabogar!

Azt hiszem egy kicsit naiv vagy. Ez az ember álnok cél néül egy lépést se tesz.

Azt hiszem tévedsz. Orbán már minden nagy városban járt - nem kerülhette már el, hogy végül Szegedre is elmenjen. Szerintem úgy ment, mint akinek a hátát verik

Már megint nem figyelitek, hogy Orbán mit csinált!!!

Pontosan azért fogadta el most a meghívást, mert miniszterelnök jelölt lett. Pontosan tudta, hogy Botka ha vidéki is de nem "paraszt" szívélyesen fogja fogadni, valamint a beigért támogatásokat nem fogja támadni. Ez pedig ellenszenvet szítani a baloldalon, ahogy az történik is.

Ne azt nézzd Botka mit csinál, hanem azt nézzd Orbán miért csinálja!!!

Remélem így már érthetőbb!