Hardi-Tót

Néha tüskés is tudok lenni...

És újra a 2006 őszéről...

Azért jutott eszembe a 2006-os emlékezetes évvége, mert olvastam egy cikket a Balramagyar lapon,  amiben Strassenreiter Erzsébet történész véleményét idézték. Bevallom, én nem láttam, hallottam a közszolgálati TV Össztűz című műsorát, amiben Vona Gábor - a történész szerint - elszólta magát:

„Mi előkészítettük a kormány elkergetéséhez a talajt, de Orbán gyáva volt, nem élt a lehetőséggel” értsd: - fűzte hozzá Strassenreiter Erzsébet - "nem merte a parlamentből kizavarni a kormányt, és „forradalmi úton” átvenni a hatalmat. Az október 23-i véres ütközet a jobboldali Fidesz és a szélsőjobboldali Vona vezette gárda előre eltervezett, összehangolt akciója volt. Csak az Auróra ágyújának elsütése maradt el."

Nos, ezek a szavak azt jelentik számomra (is), amit mindig is sokan sejtettünk, hogy a 2006-os őszi zavargásokat a Jobbik és a Fidesz készítette elő.

A cikk olvasása után azonban felidéződött bennem pár gondolat azokból a hónapokból:

Pokorni kirohanása. Ő nem a lángtengerré változott szigetvári erődítményből rohant ki, mint Zrinyi és maroknyi csapata - hanem Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorából.
A videó elejét már levágták - de ha végighallgatjuk a beszélgetést (már ameddig Pokorni nem vetett véget neki) kiderül, hogy mi is volt az elején. Az, hogy a média kapott egy fenyegetést, hogy hét végén balhé lesz...
A szélsőjobb a zavargások előtt egy héttel bejelentette, hogy zavargások lesznek...

A nyomozó iroda elkezdett nyomozni...

Orbán meg kijelentette, hogy a népnek joga van ellenállni

Hét végén Such György az alig egy hónapja kinevezett rádióelnök, - később Kövér László tanácsadója -  nyilvánosságra hozta az őszödi beszéd részleteit...

...és este kitört a balhé.


 

Vonja le mindenki a következtetéseket...

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Most, hogy olvastam a cikket, én is sokat kerestem ezt az ominózus beszélgetést, ahol elszólta magát a Vona Gábor, de sajnos nem találtam... :(

Azt hiszem, Kereszttűz lehetett, az Össztűz egy korábbi változat volt, Sajnos nem láttam azt a műsort. De Debreczeni is megírta, hogy kik szervezték...s előtte hetekig csak arról beszélt Orbán, hogy "ha mozdulni kell..." - nagyon előkészítette a polgári körös mozgalmat.