Hardi-Tót

Néha tüskés is tudok lenni...

Már megint - és még mindig - Gyurcsány

A napokban jelent meg az Index cikke, ami arról szól, hogy megkezdődött a baloldali pártok tárgyalása az együttműködésről. Úgy tűnik, mielőtt valóban elkezdődött volna, véget is ért.

Nem tudom, minek kéne még ahhoz történnie, hogy rájöjjenek a politikacsinálók, hogy vagy együttműködés, vagy további Orbán-hatalom?

Nem tudom, minek kéne még ahhoz történni, hogy Gyurcsány Ferenc befejezze végre az ámokfutását, ami most már évek óta arra irányul, hogy szétverje az ellenzéket? Nem tudom, minek kellene ahhoz történni, hogy rájöjjön, elmúlt már az ideje, nem ő fújja a passzátszelet? Hogy a baloldal pártjai, szervezetei csak akkor kapnak választói támogatást középről is, ha nem kell befognia az orrát senkinek miatta?

És nem tudom, hogy a PM által összehívott tárgyalóparnerek közül miért pont Gyurcsány Ferenc lehet az, aki bárkit is kiutálhat? Miközben a többieknek - elsősorban az MSZP-nek - egy szava sincs ehhez? Hallottak már valaha is ezek az országfiak és leányok a "liberium veto" öngyilkosan pusztító hatásáról Kelet-Európa politikai történetében? Mondjuk, az érettségire tán csak emlékeznek, ott vizsgatétel volt valaha, a Gyurcsány Ferenc által oly' szívesen legyilkosozott Kádár ún. véreskezű diktatúrájában...

Ha az MSZP képes arra, hogy leül az őt eláruló, parlamenti mandátumait elsikkasztó Gyurcsánnyal egy asztalhoz, akkor Gyurcsánynak egy szava sem lehet, hogy ki van még ott. Ő nem kevesebbet tett az MSZP-vel, mint leépítette, több százmillió forinttal eladósítatta (pártszékház!!!), választók sokaságával megutáltatta - és azóta is azon van, hogy pártja legyőzze az MSZP-t (ezt nemcsak Kerék-Bárczy Szabolcs, de Gréczy Zsolt is nyilvánosan elismerte és természetesnek találta).

Továbbá azt sem tudom, ha az egykori KISZ-vezető Gyurcsánynak nem felel meg az egykori demokratikus ellenzéki Fodor Gábor - 2007-ben saját egykori minisztere - az együttműködésben, akkor miért is Fodor távozik, és miért is nem ő?

A tévedések elkerülése végett: nekem sem a kedvenceim közé tartozik Fodor és az ő ténykedése. De már gyerekkorom óta tudok számolni, és ez a számolás azt eredményezi, hogy mindenkire szükség van az ellenzéki oldalon - kivétel a szélsőséges nézetűek. És biztos vagyok abban, hogy Gyurcsány is tud számolni. Ebben az esetben azonban nem értem meg, mi készteti arra, hogy akadályokat gördítsen az együttműködés, az ÖSSZEFOGÁS elé (kik is szokták hajtogatni azt, hogy "Összefogááást!"...?)

Kalmár Szilárdék Baloldali Pártjára már rá sem kérdezek.

De ugyanígy nem értem Széll Bernadett és pártja különcködését. Mire mennek egyedül? Esetleg bejutnak a parlamentbe? És ez elég nekik? Igen, lehet, hogy nekik igen. Nekem azonban, és még rajtam kívül több százezer választópolgárnak nagyon nem elég.

Üzenem minden döntéshozónak, hogy oltári nagy veszélynek nézünk elébe  2018-ban. Ha továbbra is az ilyen jellegű csatározások, széthúzások, zsarolások és kamarillaharcok dominálnak, a csalódott, megfásult választópolgárok beleunnak ebbe. Nagyon könnyen meglehet, hogy most nem a Fideszt juttatják kétharmaddal hatalomra, hanem győzni fog a Jobbik.

Legyen már vége a széthúzásnak! Ezt kéri, kívánja, követeli minden normális ember, akit érdekel a gyermekei, unokái és a saját jövője. Honnan veszitek a bátorságot, hogy személyes érdekek érvényesítése céljából tönkreteszitek milliók jövőjét??? Mert ezt teszitek, kedves barátaim!

Ki a fenét érdekel, hogy utáljátok egymást, te jó ég? Tessék leváltani a Fideszt, majd utána lehet marakodni a koncon!

Nagyon félek attól, ha ez így folytatódik, az emberek belefáradnak, belecsömörlenek ebbe a helyzetbe - és olyan formában változtatnak, ami aztán már visszafordíthatatlan károkat okoz.

Jöjjön már meg az eszetek végre!…