faluvegi

"Lement a nap a maga járásan...." Népdal

A valasztasi regisztracio fideszes "logikaja"

A valasztasi regisztracio fideszes "logikaja" szerint a valasztasi regisztraciora azert is szukseg van, hogy a valasztasokon csak azok vegyenek reszt, akik a valasztasi regisztracion valo reszvetellel aktiv modon visszaigazoljak azt, hogy ok az orszag sorsanak tudatos alakitoi kivannal lenni.

Tipikus antidemokratikus, nyakatekert magyarazat. "Megmagyarazza" azt, miert kell jogosnak tartani a jogtalant.

A valasztasok celja nem az, hogy a valaszto az orszag sorsarol, hanem a sajat sorsarol dontson. Arrol dont, hogy melyik legyen az a part, amelyik az o erdekeit kepviseli a tarsadalomban..

Az orszag sorsa ugyanis az egyes polgarok sorsanak osszessege. Ha a polgarok tobbsege jol erzi magat a hazajaban, akkor az orszag jo iranyban halad, akkor az orszag sorsat intezo politikusok jo iranyban kormanyozzak az orszagot.

A valasztoi alapjog birtokaban senkinek sem kell a valasztasi hajlandosagat aktiv modon "visszaigazolni". Ha akar valaszt, ha nem akar, nem.

Sot!

Eppen azt kell elkerulni, hogy a valasztasokat azok dontsek el, akik a mindennaapi politikaban aktiv modon resztvesznek. Eppen ez a valasztoi reteg az, amely tul erosen kotodik egy-egy parthoz, ami azzal jar, hogy ezen valasztoi reteg szamara nincs jelentosege annak, hogy a kedvenc partja jol vagy rosszul kormanyoz, o akkor is raszavaz.

Eppen arra van szukseg, hogy a valasztasokat azok dontsek el, akik nem kotodnek egy parthoz sem, hanem a partvalasztasukat attol teszik fuggove, hogy a hatalmon levo part politikajaval elegedettek voltak-e vagy sem.

Csakis ennek a retegnek a szavazatai kepesek a kormanyon levo part altal elkovetett hibakat, igazsagtalansagokat kijavitani azaltal, hogy a hivatalban levo kormanyt levaltja.

Ezert van szukseg egy demokraciaban politikai "valtogazdasagra" mert ez osztonzi a mindenkori hatalmon levo partot arra, hogy a lakossag tobbsegenek az igenyei szerint kormanyozzon es ne egy kivaltsagos reteg erdekeben.

Ez a valasztoi reteg a valasztasok kozeledtevel vet szamot azzal, hogy mit hozott szamara a jelenleg hatalmon levo part kormanyzasa es ezt kovetoen dont arrol, hogy tovabbra is tamogatni kivanja-e a kormanyt, vagy szeretne egy szamara megfelelobb partot hatalomhoz juttatni.

Ez a valasztoi regeg az, amelyik egy demokraciaban mozgasban van, amelyik hol az egyik, hol a masik partot segiti hatalomra, megakadalyozva azt, hogy a "partelkotelezettek" dontsek el azt, hogy melyik part kormanyozzon.

Ezt a valasztoi reteget a fidesz az "elmultnyocev" soran hazug igergetesekkel, a tobbi part besarozasaval, gyulolet szitasaval csunyan becsapta. Altalanos jolet helyett az alul levoknek nyomort, a felul levoknek es elsosorban sajat maguknak olyan elonyoket es joletet biztositott, amelyet korabban Magyarorszagon el sem lehett kepzelni.

Ezert van nagy jelentosege annak, amit a baloldali partok (MSZP, DK) jelenleg kovetelnek, hogy legyen eleg a hazudozasbol, a valasztok becsapasabol.

A "tudatos" valasztoi reteget nem kell gyozkodni arrol, hogy kire szavazzon, mert az elkotelezett modon ugyis a kedvenc partjara fog szavazni.

Mivel Orban ugy latja, hogy a fidesz es a Jobbik partelkotelezettjei tobben vannak, mint az ellenzeki partok partelkotelezettjei, de legalabbis elegen ahhoz, hogy az ellenzek ketharmadat megakadalyozzak, hogy az altala eddig ateroszakolt "Alkotmanyon" es a tobbi fidesz erdeku torvenyen valtoztatni tudjanak, ezert ennek a "mozgo" valasztoi retegnek minel nagyobb reszet tavol akarja tartani a valasztasoktol. Ezt szolgalja a valasztasi regisztracio. Ebben segitsegere van az "elmultnyocev" soran a hiszekeny valasztokba belesulykolt hazugsag, hogy minden part egyforman korrupt, tolvaj es a valasztok becsapasabol el.

Az ellenzeknek az egyre eroszakosabb, sztalini modszereket alkalmazo, fidesz ellen az EU-hoz kell fordulnia, mert Orbanek egyre gatlastalanabbak a varhato vereseguk elkerulese erdekeben.

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Talan elobb meg kellett volna kerdezned mielott szamonkered, hogy miert nem hasznalok magyar betus programot.

Az en elso szamitogepem a Microsoft elso operacios rendszerevel mukodott, akarcsak az IBM gepei. Ugy tudom, hogy a vilag minden reszen eszerint az operacios rendszer szerint mukodott minden szamitogep es ezeken csak az ekezet nelkuli angol betuket lehetett hasznalni. Tiz evnel tobb ido kellett ahhoz, hogy megjelenjenek a kulonbozo nyelvek irasahoz szukseges programok.Aki ezekkel a korabbi gepekkel irt, az az ekezet nelkuli betuket, velem egyutt, "vakon" tudta irni. Atallni, netan cserelgetni a kulonbozo betuket csak annak erdemes, aki nem hasznalja mar az angol betutipult. Egyebkent az atallas szinte lehetetlen, mivel mindket betutipus egyideju hasznalata az illetot osszezavarja.

Ehhez jarul meg, hogy a gepemet mas is hasznalja, aki csak angol betuket hasznal.

A tovabbiakban probalj a topikhoz hozzaszolni.

Ejnye már. És ha neki a munkájához arra van szüksége, hogy ne ékezetes klavit használjon? Akkor ahányszor hozzászól és ír valamit annyiszor váltogassa? Miért nem a blog tartalmával foglalkozol? Hmm?

Ha már blogot írsz,tiszteld meg az olvasókat azzal,hogy vásárolsz egy ékezetes klaviatúrát.