faluvegi

"Lement a nap a maga járásan...." Népdal

Valasztasi regisztracio.

Idezet az Egyenlítő TV-bol:

'Előzetes regisztráció elvi kérdés

2012. szeptember 20., csütörtök 07:00

"Orbán Viktor akaratának megfelelően, bevezeti a kormány az előzetes választási regisztrációt."

"Az egyéni képviselői indítványok egyik koronázatlan királya, Lázár János gyorsban összedobott egy Alaptorveny modositast is, amely egy mondattal elintézi a kérdést:"


„(3} Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását kérelemre történő névjegyzékbe-vételhez kötheti.”

 

Ez alapvetoen demokracia- es torvenyellenes.

A valasztojogot csakis birosagi itelet vonhatja meg valakitol. Azt semmilyen mas modon nem lehet elveszteni.

Sunyi rogani hazugsag volt az, hogy az USA-ban is regisztraciohoz van kotve az, hogy a valaszto jogot szerezzen a valasztason valo reszvetelre. A helyzet az, hogy a valaszto nem regisztraltatja magat, csupan a jogosultsagat kell igazolnia. A jogosultsag igazolasanak a valasztasi joghoz semmi koze. Ha Rogan ezt nem tudta, akkor miert allitotta, ha meg tudta, akkor szandekosan felre akarta vezetni az embereket.

A magyarorszagi valasztasi regisztracio a valasztojognak, a kormany altal a valasztok reszere torteno, ideiglenes megadasa.

A valasztasi regisztracio bevezetesevel az allampolgarok elvesztik az alapjogukat az altalanos titkos valasztashoz, de azt a regisztracionak nevezett nyilvantartasba veteluk alkalmaval ideiglenesen, egy, vagy nehany valasztasra, a kormanytol megkapjak.

 

Egyenlítő TV:

"Az új rendszer bevezetése mellett az égadta világon semmilyen normális érv nem szól. Ellenérv viszont jócskán akad: fölösleges, drága és korlátozza az általános választójogot."

 

A problema azonban nem csak az, hogy "... fölösleges, drága és korlátozza az általános választójogot." A fo problema, hogy eltorli az altalanos es titkos valasztojogot es helyette a kormany altal adott, alkalmilag ervenyes valasztojog lep.

Az altalanos es titkos valasztojog minden EU allamban alapjog, ezert annak eltorlese ellen az EU-nak hivatalbol azonnal fel kell lepnie.

 

 

 

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

"Lement a nap a maga járásán..." - népdal.

Azt hiszem, ha valaki normálisan akar beszélgetni bizonyos dolgokról, akkor nem kéne bizonyos szavakat használnia... Ez nem a blogirónak szólt, hanem a hozzászólónak :( Persze, lehet, hogy nem beszélgetni, inkább piszkálódni, sértegetni akar.

A tegnapi nagy tüntetés után különösen szemet szúr, ha valaki továbbra is ezzel él :( Csak azt tudom mondani: lelke rajta... Szerencsére egyre többen határolódnak ettől el.