Érdekességek...

Ami nem szokványos, az érdekes...?

Sűrű csillagzápor lesz este

Érdemes az eget kémlelni éjjel. Augusztusban az átlagosnál sűrűbb a meteorhullás. Ez több meteorrajnak is köszönhető, de leginkább a Perseidáknak. A raj aktivitása az előttünk álló éjszaka éri el a maximumát, valamikor az esti vagy korahajnali órákban - írja az idokep.hu


Meteorok az égbolton Salgótarján közelében 2013. augusztus 11-én. A Föld belépett aPerseidameteorraj összetevőit alkotó 109P/Swift-Tuttle üstökös pályája mentén szétszórt porfelhőbe
Fotó: MTI / Komka Péter

A látványos égi eseményért érdemes a szabadban tölteni az éjszakát, de aki ezt az áldozatot nem vállalja, csak a virrasztást, annak az élő közvetítés lehet a megoldás itt.

Hír24

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Nem láttam :( Csak feketeséget - nyilván felhős volt az ég. Kisunokám viszont látott (7 éves) és nagyon boldog volt :)

Úgy igaz.. Szerencsém volt,. mert láttam pár szép nagy meteort.. A kicsiket mi sem látjuk a fényszennyezés miatt. A gyerkeim, akik kitartóbbak, meg még többet.. Végre valahára, mert ez volt az első év, amikor tényleg sokat láttunk (no jó, összesen vagy hat-hét nagyobbacskát), mert eddig hol felhős volt az ég, hol meg nem láttunk semmit..

A tegnapra és a mára virradó éjszakán is sok meteort láttam, kicsiket és egész hosszúakat is. Szép volt! Ha a pesti fényszennyezés nem zavarná, még többet lehetett volna látni.

  • 173
  • -136

Akor Neked szerencséd van. Nekem még nem sikerült elkapnom a csillaghullást. Tavaly is órákig üldögéltünk kint a sötétben és csak egy kis villanást láttam. De lehet, hogy már káprázott a szemem a sok nézéstől.

Kíváncsi vagyok rá :)

Én már egy jó ideje figyelem és bizony sok-sok szép látványban volt részem... Nem a szokásos kis picike felvillanások, hanem szépen átívelő nagy meteorokat lehetett már eddig is látni. Remélem a mai este is ilyen lesz :)