Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Érdekességek...

Ami nem szokványos, az érdekes...?

Ha ez igaz, akkor vannak földönkívüliek

Kutatók az oroszországi Labinskban egy 225-250 millió éves, mikrocsipre emlékeztető tárgyat találtak. Ha ez valóban ilyen idős és az akkori technológiát szolgálta, akkor új fejezet nyílna meg ősi idegen civilizációk „lehetséges” földi látogatását illetően – publikálta az Ancient-Code honlap.

Az ufológusok természetesen lázba jöttek a furcsa tárgyat vizsgálva. Hosszú évek is eltelhetnek, hogy megtudják, hogy mit tartalmazhat a mikrocsipnek vélt valami.

Tovább...

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Bocsi Barátom! Remélem nem sértettelek meg, mert akkor ezer bocs és legalább két anyamedve.

Így igaz, illik tiszteletben tartani mások véleményét, hitét és tisztességét. Nem is kívánlak befolyásolni, sem eltéríteni -ez eszembe sem jutott-, csak azért írtam a dolgokat, hogy szerintem a teljes képhez sok minden negatívum is hozzá tartozik. Meg hát kisgyerek koromban mély nyomot hagyott bennem az az élmény amit a helyi kisbolt előtt hallottam két ismerős beszélgető katolikus bácsitól, mikor a szemközt lakó Dani bácsi kijött az utcára. Történetesen, azt mondta az egyik a másikának, hogy nézd ez a vastagnyakú kálomista kijött az utcára. A mai napig nem tudom, hogy szegény Dani bácsinak mi volt a bűne? Egy dologra azért az idők során rájöttem, hogy ezt a vallási gyűlöletet nem az öreganyámtól és nem a kommunista párttól tanulták. És szerintem itt kezdődnek a gondok és el lehet gondolkodni azon, hogy ki és hogyan tudja az embereket egymással szembe állítani. Nekem sem a vallással van a gondom, hanem azon személyekkel, akik mindig visszaélnek az egyszerű emberek hiszékenységével és pontosan Ők a békétlenség szítói.

Kedves Plessatt!

Én, magam nagyon ritkán foglalok állást vallási kérdésekben, mert úgy gondolom, hogy ez mindenkinek tiszteletre méltó magánügye..

Én sem szeretem, azt, hogy ha ezért macerálnak. Azt sem igen tudom elfogadni, hogy azért mert valaki valamely vallásnak a híve- ezért másokat, akik ebben nem hisznek, negatív előjellel megkülönböztetheti. Volt már ebben elégszer az emberiségnek része pro és kontra.

A legundorítóbbnak viszont azt tartom, amikor valaki az érdekeinek megfelelően hívő és nem hívő. ( Lásd 1989 és 1990 év nagy megvilágosodóit)

Anélkül, hogy az általad elfogadottnak tartott nézeteket bírálnám – ugyanis ehhez nem érzek felhatalmazást, pusztán a megjegyzés kedvéért mondok néhány szempontot.

A Teremtés könyvében az szerepel, hogy :

16. 

Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.

Na de mi van akkor, amikor mindkettő fenn van az égen? Azaz nappal van, de látható a hold is. Isten szerint ez nem volna lehetséges, hisz az egyiknek nappal a másiknak meg éjszaka kéne uralkodni az égbolton. Még sem így van.

27. 

Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

Akkor nem egy embert teremtett és akkor az ő képe milyen - egyszer férfiú, egyszer meg asszonyi - hogy is van ez?: Itt nem azt mondja a Teremtés könyve, hogy teremtette Ádámot és később társának Évát mert piszokul unatkozott, hanem egyszerre teremtette őket, és nincs róla szó hogy társak lettek volna.Lehet hogy nem is egy emberpárt teremtett,mert ugyan is ez itt nincs leírva. Lehet, hogy Ádámot meg Bélát teremtette először, és csak utána cserél formát és teremtette Évát, meg Marcsát.

Aztán azt is kérdéses, hogy mit csinált az Isten a hatodik napon.. mert az tudjuk, hogy a hetediken mit csinált - de mit csinált a hatodik napon. Ugyan is  a Genezis 1 fejezet 31. pontja mondja, hogy

31. 

És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap.

Viszont a Genezis 2 fejezet 2. pontja meg azt mondja.

„Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, a melyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, a melyet alkotott vala.”

Bocsáss meg, de ezzel csak arra akartam utalni, hogy nem minden kerek ebbe a Teremtésbe valahogy – és nem nagyon érdekelnek a különböző koroknak és egyházi személyeknek  a hozzáfűzött magyarázatai - azok ugyan is csak arra valók, hogy elszédítsék az amúgy is hiszékenységre, mítoszokra  fogékony embereket.

Azt gondolom, hogy az ismeretlentől való félelem, a meg nem értés, a tudás hiánya az ami kreálta Istent meg az egész vallást.
azt is gondolom, hogy bár abban igazad van, hogy a legnagyobb tudósok általában hívők voltak, éppen azért mert nem volt esélyük másnak lenni - viszont éppen ez a megismerés utáni vágy az ami leküzdheti valamiféle felsőbbrendű Istenég létének racionalitását. Abban neked tökéletesen igazad van, hogy a tudomány nem bizonyitotta hogy Isten nemlétezik - viszont azt sem hogy létezik. Ha valóban létezik, akkor nagyon jól elrejtőzött – az tuti.

Ami pedig a földönkívüliek létét illeti. Miből gondolod, hogy Isten csak is ezt a világot teremthette – ugyan is ha igaz az hogy az ember bűnei miatt bocsátott özönvizet a földre, és sújtotta  járványokkal meg betegségekkel az embert - akkor ezen az alapon azt is feltételezhetem, hogy előkészített egy másik „büntetést” is – nevezetesen azt hogy más élőlényeket is megalkot - hogy majd elvégezzék a „bűntetés”, vagy éppen a „felemelés” munkáját.

Nem gondolod, hogy ez esetleg magyarázhatja azt a tényt, hogy a világmindenségben nem biztos, hogy csak az ember az egyedüli értelmes faj.

Létrehozhatott egy másik értelmes fajt is, aki arra hívatott, hogy egykoron az Armageddon sikságán szembe szálljon az Antikrisztus seregeivel ( by Jelenések könyve)

Értelemszerűen ennek a fajnak nem biztos, hogy az Isten képmásával kell rendelkeznie, és azt is gondolhatom, hogy éppenséggel tilos a földön megjelenni a végső csata előtt - nehogy az Antikrisztus ideje korán felismerje őket.

Látod kedves Plessatt, nem kell ahhoz ateistának lenni, hogy elfogadhasd azt a megállapítást hogy lehet értelmes faj az emberen kívül is az univerzumban.

Persze ez mind csak feltételezés és fikció.

Bocsásd meg nekem, ateistának, hogy bele kontárkodom a Teremtés folyamatába.

  • 193
  • -181

Hát már persze, hogy nem haragszom meg :) Ez valóban mindenkinek a magánügye (bár ki tudja? Lehet, hogy egyszer Semjén majd erre is kitalál valami okosságot)

Én mindenesetre túlságosan racionális vagyok, túlságosan olyan felfogásom van, hogy "hiszem, ha látom" - ahhoz, hogy hívő legyek. Pedig nem indultam anno... rosszul, még elsőáldozó is voltam :) Aztán az élet másra tanított.

Kedves barátom! Tiszteletben tartom véleményedet, de én továbbra is kitartok Isten mellett4 Egyben azért én is véleményt tudok mondani, nevezetesen, nem vagyok egyház és pap barát. Természetesen tudom, hogy a vallást felhasználva mennyi űnt követtek el a múltban és a jelenben sem lehet róluk sok pozitívumot elmondani. Az ember úgy is lehet hívő, hogy nem kötődik oly nagyon az egyházhoz. Hogy  az Isteni létezés valós-e, azt tudományosan nem tudták ezidáig megcáfolni és érdekes, a legnagyobb tudósaink végsősoron mind hittek a teremtőben! Ez alapján, én miért ne hihessek? Hinni valamiben kell, enélkül az ember nem ember. Hogy ez miben merül ki, azt mindenkinek magában kell eldönteni! Tartsuk tiszteletben a másságot, becsüljük egymást. Ugyis ez a lényeg!

Kedves Plessat!

Mindenki azt  gondol erről amit  akar. A vallástörténet is egy  tudodmány, szeintem. :)

 

Kedves Barátom!

Hivő ember ide, vagy oda, a legújabb kutatások szerint a fellelt tekercsek közül a lényeget tartalmazókat angolosan kihagyták a bibliából, pedig ez a biblia alapja. Ha durván akarok fogalmazni, akkor az egész vallástörténet egy csalás és népbutítás, sajnos. Hogy ki mennyit csal és hazudik ajánlom neked a www.aranylaci.freeweb.hu oldalt. nem rossz olvasmány. Ezen kivül idézt fel történelmi ismereteidet és úgy döntsd el, hogy az egyház mikor mondott igazat és Krisztus nevében milyen óriási bűnöket követtek el. Szerinted a Semjénnel az élen a többi farizeus a mértékadó keresztény? Köszönöm,ebből nem kérek. Én is hívő vagyok, de nem a fantazmagórákban hiszek, hanem az emberi és kölcsönös szeretetben, tiszteletben és igazságban.Szerinted a mai egyház melyiket szolgálja? Épitik, felújítják és aranyozzák a templomokat, közben az éhenhaló szegényemberek nem zavarják őket. Undorító módon mindezt Krisztus nevében.

A múlt és történelem hamisítás fő melegágya az egyház. Az, hogy mi volt a földön többmillió évvel ezelőtt, az jelenleg rejtély. Egy biztos a meg nem hamisított leletek alapján  az egyház meséje egy nagy hazugság. És végül egy nagy blődség, nagyképüség lenne azt hinni hogy az univerzumban csak a egyház tudja a tutit.

Legújabb, eltitkolt kutatások szerint az is bizonyított, hogy "szent" István királyunkből a római egyház testvérgyilkost csinált: Azt sem népszerűsítik, hogy hazugság az is miszerint mi magyarok a "honfoglalás" előtt pogányok lettünk volna. sőt, ősibb keresztény vallással rendelkeztünk mint a szemét római egyház, Tehát nem kellett benünk a pogány hitről eltéríteni.

Ősi gyökereinket is Ők vették el,mikor a monarchia idején kdolgozták a hamis finn-ugor származásunk elvét elvéve igaz önbecsülésünket. Biztos hallottál a csodaszarvas regéjéről és a Hunor, Magor daliákról Apjuk, Nimród 400 körül uralkodott, mi meg pár száz évvel később foglaltunk hazát??

És tényleg végül, az egyház miért nem hozza nyilvánosságra a Vatikánban őrzött dkumentumokat a magyarok eredetéről? Vajon miért? Krisztus szent nevében. Engem érdkelne.

 

Remélem, nem haragszol meg rám, hogy nem tudok hinni ebben a verzióban, kedves katiicabogár! Természetesen, én tiszteletben tartom a hitedet.

  • 200
  • -162

Kedves Attila! Szerintem van élet rajtunk kívül is az univerzumban...

Én nem tudom elképzelni, kedves Kataaa! Mégpedig azért nem, mert akkor az egész Biblia, nevezetesen a vallástörténet, úgy ahogy van, az megbukna! Ide értem Jézus születését stb. Már csak azért is fogadom kételkedve ezt a hírt is, sok előzővel egyetemben, mert bevallom, hogy hívő ember vagyok és nem tudom elfogadni, hogy az eddigi vallástörténet csak kitaláció, mese szintű legyen. Nem szeretnék kételkedni. 

Nanu nanu :o)

viccet félretéve: ha ez igaz, akkor egy rezervátumban élünk. remélem nem a kihalásra ítélt fajokéban.

Soha nem kételkedtem abban, hogy  vannak rajtunk kívül más, sokkal civilizáltabb  élőlények a világegyetemben.

Érdekes :)