Ellen_Ripley

"El kell engedned a múltat, hogy lehessen jövőd!"

Ripley Kommandó

Valahol a világegyetemben egy komp sodródik…A kompon Ripley hadnagy, hosszú idő után újra emberek közé kerül. Egy mentő hajó fedélzetére veszi és a Föld körül keringő űrállomásra szállítják.  Itt tudja meg, hogy a Föld nevű bolygón telepesek dolgoznak.  Nem hittek neki, zsarolták. A telepesekkel megszakadt a kapcsolat, elvállalja, hogy a gyarmati tengerészgyalogság csapatával egy hajó fedélzetén segítségükre sietnek. Megérkeznek a bolygóra.  Miután leszállóhajójuk Földet ér, a telepesek lakhelyét feldúlva és üresen találják – bekövetkezett a szörnyeteg inváziója. Az érzékelő életjelet mutatott.  Így találtak rá egy rémült kislányra, aki túlélte a támadást.  Ripley a kislány elbeszéléséből saját tapasztalatára támaszkodva tudta- szörnyeteggel állnak szemben – aki az emberi lényt, szaporodása eszközéül használt.  Ezt nem akarták neki elhinni, vagy inkább eltusolni a gyarmatosítók, hogy mire készülnek. 

A segítségükre siető hajóra is bejutott egy szörnyeteg, így a hajó lezuhant és felrobbant.  A megmaradt emberek visszahúzódnak a település központjába – elbarikádozták magukat, megpróbálnak védekezni a szörnyeteg támadásától.  Közben Ripley rájön zsarolója idegeneket akar a Földre jutatni, ezért több veszély is fenyegeti a Földet, sőt… de nincs ideje ezzel fogalakozni, mert a szörnyetegek (nevezzük idegeneknek, mert nem ezen a Földön élnek), bejutnak a központba. Halálos menekülés kezdődik, kevesen élik túl a támadást.  Többüket a lények elhurcolják, a kislányt is. Az android közben sikeresen lehozza a kis hajót  a Földre amivel  eltudnak menekülni. De  Ripley visszamegy a kislányért. Felfegyverkezve behatol az idegenek birodalmába, ahol megtalálja a kislányt begubózva. Mielőtt kijutnának a tojáskamrában találkoznak az idegen királynővel, aki üldözőbe veszi őket. Az utolsó pillanatban jutnak el a leszállóhajóig, majd a robbanás előtti percben sikerült elhagyni a bolygó felszínét.  A kishajó fedélzetén derült ki, hogy a szörnyeteg elrejtőzött a járművön. Ripley megküzdött a lénnyel, miután a bestiát sikerült kidobni az űrbe, a kislánnyal, a megroncsolódott androiddal elmerülhetett mélyálomba. Hol és mikor tér magához, egy másik életben, másik bolygón, ahol már készítik az emberiség új létezéséhez szükséges életelemeket. Majd kiderül, hiszen olyan nagy a világegyetem.…

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

No jó... Kezd az egész kissé elveszni a valóságnak hitt fantazmagóriákban..

Hogy mi a probléma a piramisokkal, esetleg a kínai nagy fallal, valamint az öt, azaz öt mondatban Arisztotelész által említett Atlantisszal (amiről ő is csak hallott és valószínűleg azonos valóságtartalma van, mint a hasonló Eldorádó létezésének) nem tudom. A piramisok tisztázottak és minél jobban kutatják őket, anál kevesebb "csoda" marad (nem mellesleg elég jól dokumentálta az akkori emberek által), a kínai nagy fal pedig még ennél is jobban dokumentált a kezdetektől a abbahagyásáig..

Nem mellesleg a primitív népek "egyszerre" nem emelkedtek fel.. Itt arról a félreértésről van szó, mint a dínók esetében, hogy a tudosók által "hirtelen" szót a köznép olybá veszi, mintha egyik napról a másikra történt volna a dolog, holott nem.. Csak és kizárólag történelmi léptékkel tekintve rövid az idő.. A dínóknál ez több millió év (nyugodtan utána lehet nézni) a többieknél pedig pár száz év.. No oszt akkor?

A másik kérdés az, hogy miért mondjuk a kőbalta és az ásóbot használatát "tanították" volna? Hiszen szellemi képességeiket (az agy teljesítményét tekintve) tekintve a több ezer évvel ezelőtt élt emberek, nagyjából ugyanazokkal a lehetőségekkel bírtak.. Nincs rá válasz. Se a "beavatkozásra", se a "látogatásra". Ez ugyanaz a kategória, már bocsi, mint a koboldok, vagy boszorkányok és óriások, no meg a sárkányok.. Akiket ugyan sokan "láttak" de soha egy árva bizonyíték nem volt rá..

Bele kell nyugodnunk, hogy nem figyel bennünket senki és nem fog az érdekünkben közbelépni senki, hacsak mi magunk nem.. És hiábavaló ábrándozás helyett erre fordítani az energiánkat..

Persze ettől még lehet ábrándozni, hogy de jó lenne, ha jó lenne, meg ha úgy lenne, meg társai.. De azért a tudni kell, hogy hol a határa a kettőnek..

 

 • 675
 • -597

Ilyesmi előfordul!  Köszönöm a másik videót!:) Ezen is jól látható a jelenség:)

 

 • 639
 • -624

Leszedték volna a videot ??? Na akkor keresek egy másikat...

 • 640
 • -636

Nekem is :)

Bocsáss meg Cito, de itt nekem a Nemzeti sport jön be.

 • 686
 • -600

Nem akarom felkavarni a kedélyeket, de...

Mi minden történt, amiről nem tudjuk miér történt? Mi van a piramisokkal, mi van a kínai nagy fallal, mi van Atlantisszal? Hogy történhetettt, hogy egy "priitív "nép egyszerre ffelemelkedett? És a maják? Az egyiptomiak? És azok a rajzok, amin "űrhaójsok" vannak? És még van egy csomó hasonló dolog, amire nem tudunk választ adni. Csak találgatunk.

Reménykedem abban, hogy figyelnek minket és a kellő időben közbelépnek.

Elmondták, megmutatták, hogy mit közvetitett ??? Nézd csak meg azt a videot, mert igencsak érdekes .... És jó ideig csönd volt miután a felvétel napvilágra került.... Tudod, ez ugy van: ha valaki el akarja hinni, akkor elhiszi, amit el akarnak hitetni vele :) Persze, ez oda-vissza igy van :)

Abban nem vagyok biztos, hogy mi, emberek mentsük meg a Földet, amikor mi tettük ilyenné, amilyen. Ma még  fantáziának látszik az , ami már  szerintem a valóság. Többször és több  helyen láttak, földönkívüli jelentséget.

Mint  tudjuk egyfelől: Isten teremtette az első emberpárt.  Másfelől: a majom lejött  a fáról és átalakult  emberé. Melyik lehet az igaz? Máig  is rejtély. Miért ne lehetne  egy harmadik  verzió, ami ezután következik be? 

Teljesen mindegy, hogy mi mit tudunk elképzelni v. mit nem :)

 • 685
 • -613

Jaj, jaj.. Miért nem olvasod el az egész cikket, nem hosszú.. Egy légi közvetítő egység.. Azt pedig, hogy több helyen is látták, az már semmit se jelent.. Egy ilyen (ál) hír után ezrével látnak ilyesmit az emberek.. De most komolyan.. El tudod képzelni, hogy egy olyan hihetetlenül magas technikai tudással rendelkező értelmes élet, ha rátalál egy szintén értelmes életet hordozó bolygóra, ne lépne kapcsolatba?  Ha meg nem akar kapcsolatba lépni (bár miért ne akarna), akkor anyira béna, hogy Józsi néni a szinházi látcsövén keresztül lefényképezheti?  Most vagy bénák és nem értenek semmihez, de akkor ide se jutnak, vagy nem, és akkor vagy nem vesszük észre őket egyáltalán (bár ennek szintén semmi értelme), vagy felveszik velünk a kapcsolatot.. Nos?

Ezek a hírek egyikbe se illenek, logikátlanok és értelmetlenek.. Jó lenne, ha jó lenne, de sajna semmi ilyen nincs..

 • 688
 • -616

Hát ebben nem vagyok olyan biztos.. Mert az majdnem biztos, hogy a sok millió, vagy éppen milliárd csillag körül keringenek olyan bolygók, amelyeken kialakulhatott az élet, sőt akár az értelmes élet is, azonban hogy eljutnak e hozzánk (mi még nagyon sokáig nem jutunk el hozzájuk, az biztos), az teljességgel kiszámíthatatlan.. ha a földet meg kell (kell?) menteni, akkor azt nem ők, hanem mi fogjuk megtenni, vagy annyi nekünk.. Másik élhető bolygó meg nincs. legalábbis a közelben..

Szóval, ketté kéne választani a dolgot.. Van a fantázia világa (bár az Alien inkább fantasy-horror és nem sci-fi) ahol bármi lehet, és van a valóság, ahol pedig semmiféle jele az idegeneknek (eddig senki nem produkált semmit, a legtöbb "bizonyíték" csalás, vagy félreértelmezett természeti jelenség) és nem is bízhatunk semmiféle "külső" segítségben.. Aztán vagy erről írsz, vagy arról, de a kettőt ne keverjük, ha lehet..

El jött  az ideje, hogy megmutatkozzanak  az "idegenek", hogy  léteznek. A Föld pusztulásnak idndult. Mi emberek tettük olyanná. Ezt meg kell akadályozni, hogy éltető bolygónk  teljesen semmivé váljon. Ehhez kapunk  segítséget, szerintem csak rajtunk múlik, hogy  viszonyulunk az idegenek segítő szándékához. Lehet, hogy   vizionálonálásnak tűni, én biztos vagyok benne, ha nem is pontosan  így, a Föld megmentéséről van szó. De egy másik éltető bolygó sem kizárt.

Ez  nem rémálom, valóság. MIkor következik be a  nagy találkozás, nem sokára. Mi még   találkozunk velük.:)

De jó neked, hogy ilyen biztos vagy a dolgodban :)))

 • 679
 • -671

Köszönöm Kedves Citoyen! Én nem találgatok, én  biztos vagyok  benne, kik ők!:)

 

Miért ne  tudhatnánk meg a Te életedben is?  Nem kell félni, ők az erősebek, és szerintem igazságosabbak is.:)

 

 • 661
 • -603

Én is bízom abban, hogy nem vagyunk egyedül. Remélem, nem olyan civilizációval fogunk találkozni (már nem mi, hanem az utódaink), akik le akarják rohanni a Földet. Nagyon sok ilyen "rémálom" van már filmen és írásban is. Én minden esetre bizakodó vagyok. ahogy írtam is a blogomban.

Ne tudom,hogy hamarosan, de választ biztosan kapunk. Az én életemben már nem, az is biztos. Attól viszont nagyon félek, hogy nekünk abban nem lesz köszönet.

Kedvemre való ez a blog. Azért is, mert  mindig  bíztam abban, hogy rajtunk embereken kívül, vannak sokkal civilizáltad élőlények a világegyetemben. Több  tudományos  kutatásokról olvasok, ami arra  következtet, hogy  nem gondolom rosszul.

Köszönöm!:)  Szerintem hamarosan választ kapunk, minden felmerült  témára. Úgy  gondolom, amit  vizionálunk, egyre jobban bebizonyosodik.

Én sem arról írtam, hogy elpusztul a Föld. Miután feltettem a blogomat, ki is javítottam. A végére  került még egy mondat, ami reményt is ad. "Talán az jobban fog sikerülni." Remélem így van már benne valami bíztató is.

Különben gratulálok. Hajrá sci-fi!

Nem egészen, de van hasonlóság. A Föld nem pusztul el, az emberek sem, csak kicsit más élet kezdődik.

 • 654
 • -628

Bocsánat, igazad van - horror!

 

 • 570
 • -612

Ugy gondolod, ahogy Nikolaus is irta ???

 • 599
 • -641

No az már inkább horror :((

 • 618
 • -622

Köszönöm Katiicabogár!   Megvagyok győződve, hogy ez  nme csak a fantázia szülötte. Hamarosan eljön az idő, amikor mi Földi lakók megtapasztaljuk a más életet. A jelek már  igazolják, ha nme is így ahogy én megfogalmaztam, de valamilyen formában megjenik a másik emberi élet.

Irigylem a fantázia világodat :) Szuper :)

Köszönöm Kedves Citoyen!  Én sem hagytam volna ki!:)))  Rég  készültem már  arra, hogy írjak a témáról.  Sok érdekesség  történik  körülöttünk a Földön amit, szabad szemmel is  látunk. Szűkebb  hazánkban Magyarországon is szörnyűségek történnek - sci-fi ba illő!

Nahát mennyi sci-fi témáju blog született ezekkel a szavakkal. Gratulálok kedve Ellen! De ezzel a névvel nem is várhattunk mást :)))  Bocs, ezt nem birtam kihagyni :)))