Citoyen

“Csendet tanultam a beszédesektől, toleranciát a türelmetlenektől, kedvességet a durváktól.” (Khalil Gibran)

Felvették a kínai űrszonda Holdra szállását

Már egy jó ideje figyelem a Holdat, a Holddal kapcsolatos híreket. Számomra teljesen felfoghatatlan, hogy ekkora holdja legyen egy viszonylag nem túl nagy bolygónak, mint a Föld. De nem vagyok tudós, egyszerűen lenyügöz maga a látvány és érdekel minden Holddal kapcsolatos híradás. Magam is folyamatosan fotózom a különböző Hold-ciklusokat.

Hátha többen vagyunk így ezzel, ezért hoztam ezt a cikket, ami a kinai Holdjáró megérkezéséről szól.

Ami érdekes viszont, hogy nem a szokásos fekete-fehér fotókat kapjuk, nem látszik olyan szürkének, mint a NASA fotóin...

Kíváncsian várom az újabb képeket, videókat az eseményről :)

*A Csang'o űrszonda szombaton érte el a Föld mellékbolygójának felszínét, a Jáde nyúl nevű holdjáró robot vasárnap vált le. Utóbbi képeket is készített, ezeket a központi televízió (CCTV) és az állami média sorozatban teszi közzé. A CCTV csaknem egyórás műsorban mutatta be vasárnap a misszió részleteit.*

Tovább a teljes cikkhez

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

:)

 

Köszi... Így már más..

Köszönöm Keves Citoyen!  Várom  további felvételeket.  :)

Köszönöm Katám!

Igen, ez az eredeti video, de a cikkhez ezt mellékelték, ami a blogban is szerepel. Akartam hozni én is, köszönöm Katám, hogy rákerestél :) Folyamatosan lesznek új felvételek, majd figyeljük őket :)

Ez a Kínaiak által készített videó:  https://www.youtube.com/watch?v=ht4_hJBHejA

 

Szerintem meg ez is fekete-fehér... nem látok színeket a becsapódáskor sem.. pedig kéne, ha igaz... (bár nrm biztos)

Köszönöm a cikket. Magam is érdeklődve figyelem az ilyen jellegű tudományos dolgokat, általában érdekel. Számomra is meglepő, hogy a Hold felszíne ezen a felvételen más színű, mint amit eddig megszoktunk.  Bár, ha jobban megfigyeljük, azért a nagy távolból, szabad szemmel mi sem szürkének látjuk.