Citoyen

“Csendet tanultam a beszédesektől, toleranciát a türelmetlenektől, kedvességet a durváktól.” (Khalil Gibran)

A parkolás ára...

Jogállamban élünk (?)...

Igyekszem betartani a szabályokat. De milyen szabályokat is kéne betartanunk....

Rendszeresen járok idős édesanyámat látogatva a budapesti Dózsa György útra, ahol még ingyenes a parkolás a főútvonalon. No nem kell azért nagyon örülni, mert  csak néhány benyíló parkolóhelyről van szó, aminek nagy része mozgássérülteknek van kijelölve.

 

 

Előljáróban szeretném elmondani, hogy SOHA nem állok olyan helyre, ahol a legkisebb gyanú is felmerülhet, hogy rossz helyen hagyom az autóm.

Két hónapja megálltam egy ilyen benyílóban. Amikor mentem volna az autómért, meglepve láttam, hogy épp egy trélerre emelték fel. Még sikerült időben odaérnem, hogy potom tízezer forintért visszakapjam az autóm, s közölték velem, hogy mivel mozgássérült parkolóban álltam, szabálysértési feljelentést fognak ellenem tenni. Kifogásoltam, hogy a parkoló nincs felfestve és a parkoló táblán sem jelzik, hogy ez mozgássérült parkoló lenne...  Erre a közterület felügyelője rámutatott egy félig kidőlt oszlopra, amelyen volt egy (két csavarral felszerelt 15x25 cm-es kis össze-vissza karcolt)  táblácska, amin - ha jól megnézte az ember látható volt valóban a jelzés...

Mea culpáztam... tényleg ott volt a tábla... De felmerült bennem, amit aztán később meg is erősítettek az ott lakók, hogy nincs mindig ott az a tábla... Időről időre leszereli valaki, majd visszakerül...

Nem vagyok benne biztos, hogy amikor odaparkoltam ott lett volna... abban sem, hogy nem...

Mindenesetre tegnap megkaptam a rendőrségi határozatot. 100 000 forint pénzbírság... Megállapították, hogy még nem követtem el szabálysértést, de ennek ellenére nincs módjukban a mérlegelésre, mert ez a szabálysértés fix büntetési kategória... Fellebbezésnek, kifogásnak helye nincs, maximum ledolgozhatom közmunkában (120 óra) vagy leülhetem a büntetést - de gondolom ott is le kéne dolgoznom, nemcsak a büntetést, de még a fogvatartás költségeit is... Lehet, hogy életfogytiglant kapnék ???

A kezdő kérdés, hogy jogállamban élünk... Igen... sok kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatban...

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Meghallgatást lehet kérni plusz illetékbélyeg leróvása után... De nem sok jóval bíztattak :(

 

Kicsit ki lóg a láb - fellebbezésnek helye nincs. Talán kiderülne az igazad, hogy  nem volt ott tábla? Azt is eltudom képzelni, hogy mobil táblát raktak oda.

Ennél még a nyugdíja is több, szegénynek szüksége van  rá, míg másokat alattomosan büntetnek. Olyanokat, akinek a havi fizetése nem éri el a büntetésül kiszabott összeget. Nehézségek árán tudja fentartani  régi autóját, vagy már azt sem. Milyen  dolog ez, hogy még csak fellebbezési letőség nincs. Nincs  arra jog, hogy az ártatlanságot bizonyítani lehessen.  Mi ez, ha nem az, hogy a népet bármi áron eltiporjuk. És még van , akinek tetszik  a Fidesz kormány törvény módosítása... Ki érti ezt?

Neki valószínűleg aprópénz, tán reggelire többet költ hetente... vagy borravalóra naponta :(

Aki ezt a hatalmas összegű büntetést kitalálta, valószínű magas keresetű képviselő.

Igen, pontosan így...

Igen, Bibi így működik... :(

 

Ezek szerint ez úgy működik, hogy:  szabály sértettél,mert Én azt mondom.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezért megbüntetlek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kifogásnak helye nincs!!!!!!!!!!!!!!!

Mélyen felháborító, amit ebben az országban művelnek. Gusztustalanság az, milyen törvéányeket  hoztak, illetve  módosítottak.  Nem keres mindeki havonta  több millió forintot.  Milyen dolog az, hogy nem kell bizonyítani a jogsértsét?  Hol élünk?  Nme jogállamban az biztos, hanem egy szegény államban, amit  épepn a regnáló kormány hatalmasított el. Úgy látom, jól működik a büntető maffia.

Mostanra túl vagyok a felháborodáson, a szomorkodás fázisban leledzem... Szomorkodok, mert beszéltem  ügyvéddel, aki nem sok jóval bíztatott... Nemrég hozott határozatok alapján, nem kötelesek jól láthatóan felszerelni, eltérhetnek a tábla méretek, és egyáltalán, bizonyítaniuk sem kell, hogy elkövettem a jogsértést...

Felháborító :(