Bobby

Leírom amit gondolok

Nekik mindent szabad?

A napokban bejárta a sajtót a hír, hogy egy fideszes képviselő, Győrffy Balázs bravúros matematikai zseniket túlszárnyalva törleszti a hitele részleteit.
Mert mi is történt? A képviselő igazoltan keres havi 1.428.000 forintot. Már az vérlázító, amiből összejön ez az összeg: fizetés: 507 ezer forint, 30 ezer az őstermelői bevétel, 197 ezer az agrártámogatás, 790 ezer a most vásárolt földjei utáni  területalapú támogatás, árverési földek bérleti díjából havi 89 ezer forint.
Na ebből a szép jövedelemből havi 2.173.000 forintot törleszt. Majdnem dupláját, mint az összes jövedelme.
Megkérdezték tőle, ezt most, hogy?
Azt mondta, hogy a termőföld megtermelt jövedelméből fogja visszafizetni.
Ez szimpla cinikus, embereket semmibevevő válasz, amiről saját maga is nagyon jól tudja, hogy hazugság.
Az a tragikus, hogy most beszélünk róla, de ez is feledésbe megy.
Tovább űzhetik a kisded játékukat. Ott csinálnak bolondot a népből, ahol érik. Mint ahogy Habonynak sincs munkahelye, de luxuskörülmények között él. Tudomásul vettük.

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

 • 463
 • -452

Tudod az a baj, hogy a civilekből (már a valódiakból) soha nem fog összejönni egy új párt. Mert a civilek általában egy adott érték, érdek, vagy érdeklődési kör alapján állnak össze. Nem tetszik a közoktatás? Nos, összegyűlik aki egyetért ezzel és teljesen függetlenül attól, amúgy milyen politikai kötődése van. Profánul azt is mondanám, hogy a bélyeggyűjtők se szoktak szerintem egymást közt politizálni, kivéve, ha valamilyen rendelkezés őket hátrányosan éinti... 

(Ezért is bukik minden civil kezdeményezés, amint elkezd párttá alakulni, talán a zöldek ez alól úgy-ahogy kivételek)

Látod, a mi véleményünk is nagyon hasonló, ezért csodálkozhatunk azon, hogy az utca embere is ezt gondolja? Hidd el, kedves dmolnár, a FIDESZ marad tovább a hatalmon, ezt senki és semmi nem veszélyezteti. Azt is meg merem kockáztatni, hogy a mostani un. baloldal, még lejjebb fog csúszni, és addig nem is történik változás, -ez több év, esetleg 10 év is lehet-- míg a mostani civilekből nem jön elő egy új párt-szervezés, amely maga mögé tudja gyüjteni azt a pár millió embert, akik jelenleg nem tudnak pártot választani, Ehhez meg kényszerűségből hozzá fognak csapódni a mostani pártok szimpatizánsainak többsége. Ez a formáció lesz képes egy egységes fellépésre, amely a mostani rendszert meg tudja dönteni. Ehhez, bizony sok időre lesz szükség! A mostani pártok, itt főleg a tagozódott un. baloldali pártokra gondolok, el fognak sorvadni, szinte megszünnek. Már most látni, hogy a kor tulhaladta őket, nem képesek megújulni, nem képesek az embereket maguk mögé állítani, most is csak vegetálnak, erre pedig a társadalomnak nincs szüksége. Ez látszik jelenbe is, és a jövő felé is ez mutatkozik

 • 414
 • -512

Siralmasnak ugyan siralmas, de próbálj a közember fejével gondolkodni... Sajnálatos módon 2006-tól (sőt,  még előbb, gondolj a Medgyessy féle csatározásokra)  a szocialista-szabaddemokrata kormányok olyan ügyefogyott politizálást csináltak, amit a nagy többség teljesen értetlenül figyelt. Kapkodás, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, amikor erőt kellett volna mutatni (2006 ősze) , akkor határozatlanság és gyávaság, amikor egységes fellépés és kompromisszum kellett volna, akkor bénázás.. Ezt nem nagyon felejtik el a népek. No pláne azután a gazdasági válság. 

Persze sokan elégedetlenek, de hol találják azt a kormányzóképes erőt, amiben bízhatnak? Mert, hogy őszinte legyek, bármilyen fájdalmas is, de nincs jelenleg kormányzóképes párt, vagy irányzat. Persze mindegyik mondja a magáét, csak az a baj, hogy az égvilágon semmit nem tudnak felmutatni... Ma rossz az egykulcsos jövedelemadó, holnap nem, ma be kéne engedni a menekülteket, holnap nem, tegnap nem kellett a kettős állampolgárság, ma igen, vagy nemannyira, de mégis... Ebből a polgár annyit lát, már ha érdekli egyáltalán, hogy sejtésük nincs, mi a fenét akarnak, azon kívül, hogy "Orbán takarodj". 

Kedves Bobby_Kroon!

Csak. Mert mi magyarok vagyunk.

De mondhatnám, hogy a nemzeti szolipszizmus  és nemzeti csodavárás miatt

( Csak még nem jött el a megváltó)

Mondhatnám lustaságból,meg hu de magyarkodásból ( Hisz a nyilvánvaló történelemhamissításokat sem vagyunk hajlandók elfogadni, inkább homokba dugjuk a fejünket- lásd Dugovics Titusz- nem is létezett ilyen személy, mégis azt tanitjuk, hogy ő volt a Nándorfehérvári hős)

szóval kelt mint fent: Csak. Mert mi még annál is magyarabbak vagyunk.

 • 445
 • -478

Kedves piranha53!

Gondolod? Hát.... nem is tudom. 

Talán a Busch familia és birodalom, amelynek nem tudni, hogy hol a vége. meddig legális és honnan lesz Keresztapa jellegű.

De mondhatok Európai példát is: Kurt georg Kiesinger az NSZK 3. kancellárja- egykoron az NSDAP tagja. Gondolod ez nem lehet Keresztapa jellegű dolog?

Nem olyan ritka, dolog ez-hogy az olaszokról ne is beszéljek( pl. Berluszconi)

 • 432
 • -475

Mondtam én a nyáron, hogy úgy kellett a Fidesznek ez a migráns kérdés, mint egy falat kenyér.
Tessék, ITT az eredmény!:(((

 

 • 457
 • -489

Kedves piranha53!

Hát igen, ez van! Sajnos, a baloldal, főképpen annak vezető ereje már nem szimpatikus a választók előtt. Ez, ha visszatekintünk vagy 10-15 évre, talán még meg is érthető. Azért emlékezhetünk a még folyó Hagyó ügyre, amely máig nem tiszta, ott volt a Simos ügy, amely helyettes pártelnök volt, aztán, ott volt a 13.-ik havi nyugdíj, majd annak megvonása, amely végső elvonását egy kis cirkuszi előadás előzte meg, ott voltak az SZDSZ-el történt kormányzati csatározások, amelyek a nyilvánosság előtt zajlott, ide tartozik a béna, cirkuszi köztársasági elnök választás, ugyan ez a Bp.-i Főpolgármester választáson megismétlődött, a volt nemzeti Bank elnökének Cipruson fialtatott pénze és még számtalan dolog, ami a baloldali szimpatizánsokat elsorvasztotta. És itt nem lehet hivatkozni arra, hogy közben volt egy világgazdasági válság, ami pont bennünket, magyarokat érintett legjobban a környező államokhoz képest. A FIDESZ ezeket az eseményeket brilliáns kommunikációval megfejelte, az ingadozókat is leválasztották a baloldalról. Arról meg nem beszélve, hogy a baloldal semmi olyat nem lépett, ami a bizalom visszaszerzés irányába mutatna. Én, biztos, hogy nem szeretem ezt a FIDESZ-t, azonban beszélgetve az ismerőseimmel, még az un. átlagos bérezésű embereket is beleértve, azt kell mondanom, hogy elmondják a FIDESZ hibáit, azonban a baloldalból nem kérnek--ez a többség a körömben--, azt meg ellenzik, hogy ismét a baloldal kormányozzon, inkább azt mondják, hogy a FIDESZ a kisebbik rossz! Hát, itt tartunk. Sajnos, én már régóta ezt mondom, ezért sokat is kaptam ezen a fórumon. Az igazamat pedig folyamatosan bizonyítja a felmérések sokasága. Még azt is meg merném reszkírozni, hogy  ha most lennének választások, a FIDESz nevetve megkapná a 2/3-ot. És nálam komolyabb szakamberek is ezt mondják! Hát nem siralmas, mi itt nap mint nap pellengérre állítjuk a FIDESZT, ugyanakkor az emberek nagy részének ennek ellenére kell továbbra is. Itt fel is tehetnénk a kérdést, hogy nem mi látunk mindent oly sötéten, amikor az emberek többsége nem osztja a véleményünket? Talán, néha nem ártana magunkba is nézni, mert az nem lehet véletlen, hogy az emberek döntő többsége nem ért velünk egyett. Lassan már én sem tudom, hogy mi a helyes, hisz nem kapok visszaigazolást sehonnan mindarra, amit én gondolok. Furcsa emberek vagyunk mi, Magyarok, az biztos!

 • 441
 • -460

Kedves Zsadi!

A ma közétett adatok alapján a fidesz kétharmados támogatással áll az élen. Baloldali győzelem jelenleg egyedül Angyalföldön lenne.

Úgy látszik honfitársaink ezt akarják nagy többséggel. A választók 49 %-a szavazna orbánra és bandájára!

Ez van!

 • 427
 • -444

Méééért, mééééért, mééééért!

Hisz már Hofi is megmondta, mért:
https://www.youtube.com/watch?v=x3VMIcvEMHE

Hofi Géza - Első menet - Fehér birkák

"Fehér birkák, még nem léptem rátok!
Mennyit sétáltam közöttetek?..." :DDD
(...)
"Fehér birkák, ti láttatok mindent!
(...)
Ugye nem volt ez csalóka álom?
Fehér birkák, ti láttátok őt?"

Hmmmmm...
Látták... persze hogy látták, csak nem hittek a szemüknek!
Nem hitték azt, hogy ma már nem a szemesnek (látónak) fog állni a világ, hanem a SZEMTELENNEK! :P:P:P
 

Azt hiszem sokan rajtunk kivül sem tudják a választ!

Számomra felfoghatatlan!

 • 403
 • -459

Most már csak arra adjatok választ, hogy miért ilyen birka a nép? Miért hagyjuk, hogy így legyen?

Bizony az elég ritka a világban, hogy a keresztapa a miniszterelnök is egyben!

 • 450
 • -473

Kedves pitanha53!

Ahogy mondod. Ez sokkal nagyobb fenyegetést jelent a nemzetbiztonságra, mint a szerencsétlen migráncs tenoristák összesen jelenthetnek.

Viszont ezt a rettenetes nagy, tulipirosos, turulmadaras, nemzetieskedő hú de magyar, nem is gondolja végig, ugyan is ezt az ő bálványa csinálja, tehát az jó dolog. 

a migráncs tenorista meg nem az őbálványa, hanem annak lett beállítva számára, hogy legyen magyarázata annak, hogy miért él rosszul.

Tipikus 

Na, de hát ezt már évszázadok óta így csinálja az "uralkodó osztály" Ebbe az lenne a meglepő, ha nem így lenne.

Aztán vannak időszakok amikor ezek a nyilvánoosságta kerülnek ( Vatergate ügy, vagy a Kenedy klan ügye- de aztán amikor a hiszti lecsilapszik, megy minden a maga utján.

a mi botcsinálta politikusaink még azért ebbe nem annyira fejlettek, gyakrabban buknak meg ilyen formán. De majd kitanulják a szakmát - nem féltem őket.

Nagyon komolyan kell venni ezeket a vagyonnyilatkozatokat!

Itt látszik, hogy hogyan mossák a pénzt, hogyan veszik palira az országot!

Alapvetően nekem a magánszemélyeknek való tartozástól áll égnek a hajam!

Ez nem fizetés, tartozás. 

Zsarolhatóak, nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek!

 • 446
 • -473

Kedves piranha53!

Általában azokban az országokban ahol van politikus képzés, és vannak politikusok (nem olyanok, mint Magyarországon) ott teljesen elfogadott dolog, hogy egy-egy politikust valamely magánszemély, vagy párt fizeti, úgy hogy az nem tartozik a párthoz (ott ugyan is a politikusok azok nem pártkatonák, legfeljebb szimpatizánsok, de még annak sem kell lenni)

Ugyan ez igaz az állami hivatalnokok legfelső rétegére is. ezért van az, hogy egy-egy adminisztráció távozásakor a felső vezető réteg is távozik. Igaz ott nem is a felső vezető réteg űzi az „ípart”, hogy ilyen perlagias kifejezéssel éljek, hanem az adott hivatal „közmunkásai” és a felső vezetés az csak irányelveket fogalmaz meg, úgy irányít.

Ezért van az, hogy ott egyes szervezeteknél munkamódszerek vannak egy csomagba összekötve és mindig azt a munkamódszer típust veszik elő, amelyik párt éppen birtokolja a „hatalmat”

Ha munkáspárti, akkor azt a munkamódszer csomagot veszik elő, ha meg republikánus, akkor azt, és megy minden tovább. Ott nem szokás leváltani a titkárnőt, azért mert most konzervatív vagy demokrata politikus lett a főnök, vagy éppen demokrata párt által támogatott főügyész van, máskor meg republikánus párt által támogatott főügyész van.

Ez csak Magyarországon divat. Így aztán ott a hivatalnoki kart nem igazán hatja meg, hogy holnaptól ki lesz a főnök - csak munkamódszer változás van, de nem más. Tehát kérdésed költői volt – igen, van más olyan ország, ahol a legfőbb ügyész tartozik magánszemélynek, vagy a külügyminiszter tartozik magánszemélynek.

Persze még nem beszéltem a korruptdinasztikus országok felsővezető rétegéről( mint például a közép és Nyugat afrikai országok „kiskirályai” Ott meg szinte kötelező a magánszemélyeknek  fizetést adni hivatalnokok felé.

Hát én ezt nem érem!
Hová, mire kell nekik ez a rengeteg pénz?! :(((

Ezek  a sok tízmillával úgy dobálóznak, min a bátyám és haverjai az ötvenes években snúrozáskor a lyukas 2 filléresekkel...
 

 

 • 446
 • -473

Nem hiszem. Ezek a vagyonnyilatkozatok annyit érnek, mint halottnak a csók. Szerintem a képviselők sem veszik komolyan. Abban is annyit csalnak, amennyit csak akarnak. Itt ennek a fideszesnek az esete

Sajnos jelenleg igen!

Nem tudom hogy van-e mégegy ország, ahol a legfőbb ügyész 23 millió Ft-al tartozik magánszemélynek, vagy például a  külügyminiszter 45 millióval!