Bobby

Leírom amit gondolok

Falus Ferenc a baloldal főpolgármesterjelöltje

Olvasom, hogy kiakadtak az ellenzéki pártvezetők Falus Ferenc vízborogatós videóján. Nemcsak az ellenzéki vezetők akadtak ki, hanem a potenciális szavazók. Közöttük én is. Nem értem meg, hogy ha látják, hogy ez egy óriási hiba volt, akkor miért kell nekiindulni egy biztos vesztes választásnak vele. Akkor, amikor egyébként jó esély lenne leváltani Tarlóst. Úgy látom, hogy baloldalon semmiből nem tanulnak. Hiába vigyáznak most már, hogy ne csináljon semmi hülyeséget, már megtette és erre fognak emlékezni a választók.

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

nézd, a választó szuverén. még az is lehet, hogy hirtelen úgy dönt, neki a baloldali pártok még az összes ismert hiányosság és hátrány mellett is jobbak.

igaz én sem hiszem, hogy jelenleg erre sor kerülhet, de azt se felejtsük el, hogy a Fidesz azért tett saját népszerűtlenségéért és egyenlőre nem jelent meg elég erős konkurrencia.-a megmaradt szavazótábor tájékán- az lmp kifejezetten gyengén és igazi rétegpártként politizál a jobbik meg néha saját maga alatt is fűrészeli a fát. azt meg még nem tudom, hány helyen indulnak egymás ellen a baloldali pártok úgy, hogy együtt esélyük lenne. ez igy együtt a "csodafaktor".

dr Falus személye is kérdéses. Az igaz, hogy nem aratott nagy népszerűségpontokat, de legalább nem is lett ellenszenves. ha valakit sajnálnak, ha valaki csetlik botlik, az azért nem akkora baj, mintha ellenszenvessé válna bizonyos rétegek között, mert túlságosan sarkallatos álláspontot foglal el (én eredetileg inkább ettől tartottam, korábbi -áprilisi- 168 órában megjelent szösszenete kapcsán).

katicabogár és az emeszpé aktivistái most küzdenek a győzelemért, úgy, hogy erős hátrányban indulnak. tényleg semmi szükségük a "negativ kisugárzásra". egész egyszerűen semmit sem változtat ha most dörmögünk. ez a vonat már elment.

mindazonáltal én már a választások utáni időszakra várok. akkor majd elő lehet venni a kampány eseményeit és átgondolni mi nem működik.

a probléma sokkal súlyosabb, mint hogy "már megint húzták a szájuk szélét". de ezt leirtam lejebb.

Nem értelek továbbra sem! Én az MSZP ápr. -i választásokkal kapcsolatos szereplését, valamint a mostani összefogást megelőző szereplését, igen is, bohózatnak tartom. Ahogyan nálam tájékozottabb, politikával foglalkozó személyek is ugyanezt megfogalmazták. tehát, nem vagyok ezzel a véleménnyel egyedül és a választások erre rá is fognak erősíteni!

A Falus vídeója tényleg hülye volt, azonban úgy is lehet nézni, hogy előtünt az ismeretlenből, így talán még hasznára is lehetett. Egyben bizonyos vagyok, ha bukik, nem emiatt fog. Sokkal többet ártott Neki az, hogy a közös jelölés után, az MSZP elnöke ország-világ előtt kijelenti, hogy nem is ismeri. Ha nem ismeri, miért engedte pártelnökként , hogy a pártja a megismerése előtt rábólintson a jelölésre? Ezzel a kijelentésével Tóbiás, sokkal többet ártott a közös jelőltnek, mint a Video, amely még pozitívum is lehet egyes körökben. Ezt a kijelentést mondják politikai körökbe, hogy bohózat!

Kijelented, hogy látod a hibákat, csupán csak a helyén kezeled, ill. mondod el. Kérdezlek, hát nem ez a fórum az, ahol megbeszélhessükk a problémákat, elmondhassuk a kritikánkat? Akkor minek ez a fórum, Te szerinted? Vers elemzésnek, dalszöveg elemzésnek, vagy netán dicshimnusz zengésének? Ha nem tévedek, ez egy baloldali párt átal fenntartott politikai fórum! Akkor, igen is, itt van a helye a vélemények elmondásának! Vagy rosszul tudom? Igen, itt kell elmondani a véleményeket, itt kell rá reagálni és nem megsértődni. Ha magunkba folytjuk gondolatainkat, akkor nem kell ez a drága pénzen fenntartott fórum, akkor beszéljük meg a dolgokat odahaza, vagy ott sem. Sajnos, ez uralja most a társadalmat, mindenki csak hallgat, befelé fordul és tűr. Ez célravezetőbb? Ez ad megfelelő impulzust a pártnak, ha tagjai hallgatnak, nem beszélnek nyiltan, őszintén? Mindenki nem jár taggyülésre és az ott elmondottakat sem hallják meg a legfelsőbb vezetői szinten, ugyan is oda már kozmetikázott vélemény jut el4 Itt azonban, ha már fizet és fenntart egy web-oldalt, akkor talán el is jut az itteni vélemény hozzá. Nem de?  Ezért én inkább azon a véleményen vagyok, ha valamit nem jól csinálnak, akkor igen is, nyilvánosan is lehet ostorozni, ha másképpen nem hallgatnak az okos szóra! Elvégre nem mi vagyunk a pártért, hanem ők vannak miértünk! Legalább is elméletileg!!!

Elnézésedet kérem, ha helyenként élesebben fogalmaztam, de megbántani nem állt szándékomban, csupá az általad leírtakkal semmiképpen nem értek egyett!   

Csak ámítod magad, kedves potyka! Ezek a pártok már az áprilisi választások előtt egy bohózatot adtak elő, a tömeg meg is büntette őket. Akkor is látszott, hogy ezek nem tudnak összefogni a FIDESZ ellen, most mire számitottál, Te is? Ez előre borítékolva lehetett, nem akarok a fejem fölé glóriát, de az ápr. választások után közvetlenül leírtam előre mindent, hogy mi fog ősszel történni. Akkor mindenki itt csak hallgatott, néhányan a nemtetszésüket, ellenségességüket fejezték ki, most pedig a többség ismét hallgat, vagy inkább elkendőzi a valóságot. Ez lenne a megoldás, az előbbrevivő kritika, az őszinte beszéd? Nem hiszem és itt a baj. Ebben szenved ez a társadalom. Ezt tették velünk a jelen pártjai az elmúlt 20 év cselekvései! Igen, ha egyeseknek nem is tetszik, akkor is elmondom itt a véleményemet, még akkor is, ha ez vastagon kritika. Ez a fórum erre is való, nem csak arra, hogy rosszat egyik pártra se mondjunk, mert akkor esetleg negatívan folyásoljuk be a következő választást, mondják egyesek! Szerintem, inkább az az  ártalmasabb, ha szőnyeg alá seperjük a kedvenc pártunk hibáit, szerintem ezzel ártunk legtöbbet a pártnak is, meg saját magunknak is. Csak jobb, becsületesebb dolog, ha igen is nyiltan kibeszéljük itt magunkat, egymást meghallgatva, a véleményeket tiszteletbe tartva beszélgetünk egymással, segítünk eligazodni a jelen politika utvesztőiben. Ezzel csak mindenki jobban járna!

Egyébként, a DK-ban pont azt szeretem, hogy az utóbbi időben Ő legalább mozgósít a maga lehetősége figyelembevételével, hangosan kiáll egy egy ügy mellett, és vannak olyan emberei, akik el is tudják mondani a mondandót. Mindez hiányzik a Együtt-ből is és főleg az MSZP-ből. Engem speciel nem zavar a DK liberalizmusa sem, erre is szükség van! Ő legalább képvisel valamit, és a többiek? Na itt a baj!

Most is azt állítom, hogy ezek együtt soha nem fognak tudni döntően fellépni a FIDESZ-szel szemben és mindaddig a helyzet nem fog változni, ameddig egy baloldali gyüjtőpárt ki nem növi magát. Hogy ez mikor lesz? Ezt nem lehet tudni most még, de amíg ez be nem következik, addig a FIDESZ fogja továbbra is uralni az országot. Talán még vagy 20 évig, legalább is a jelen állása szerint!    

Kedves Barátom!

Engem is az szomorít, hogy az én életemben már biztos, hogy nem lesz balos vezetés ebben az országban és mivel bennt vagyok a korban, még arra sem gondolhatok, hogy felpakolom a családot és új életet kezdek valahol máshol, ahol igazi demokrácia van, ahol a tudás és szorgalom számít, ahol a keresett jövedelemből el lehet tartani a családot, ahol nem számít, hogy kivel szimpatizálok, ahol nem az irigység és a feljelentgetések dominálnak, ahol, ha kimegyek a családdal a természetbe, ott nem a szemétkupac fogad..... Hát ez van, itt, sajnos. És érezzem jól magam? Hisz még a változások jelét sem látom. Engem az kevésbbé vígasztal, hogy az unokámnak más biztosan jobb lesz. És ekkor látom magam körül a begubózó, beforduló, közömbős embereket. Miben bízhatunk ezekután? Semmiben és senkiben! Ide jutottunk!

Kedves barátom!

Sajnos az MSZP-n múlik az ország, a demokrácia és a baloldal sorsa. Jelenlegi vezetői lassan, de módszeresen ássák a sirunkat ostoba erőtlen politizálásukkal. Még mindig nő azok száma, akik elfordulnak a baloldaltól. Mi lesz ha a viki még egy kis aprómagot is elhint a balgáknak? Rejtőzködik még egy - két hülye megyó, karsai? Nem veszik észre, hogy személyes sértettségük okán eleresztett böszme nyilatkozataikkal csak a viki malmára hajtják a vizet, rombolják a baloldal imázsát a válsztók körében. Mellesleg a Megyó jellemgörbéjét nekem ne mutassa be senki, jobb lenne ha csendben maradna. Semmivel sem jobb, mint az MSZMP csecsén nevelkedett újfasiszták.

Az is érdekes kezd lenni, hogy a mai fiatalok akarnak bennünk kioktatni arról mi is volt anno, pedig ha jól emlékezem mi azt átéltük.Kezdek elszomorodni, hova süllyedt ez a nemzet.

 • 326
 • -397

hogyan engedheti meg egy párt /MSZP/, hogy a tömeggyűlésre, amelyen a Gyurcsányon, Horváth Cs, és a Falus F. nem segít szervezni nagyobb tömeget, nem mutatja meg magát felső vezetői szinten, stb. stb.

Kunkhalmi Á. is ott volt. Eszerint a budapesti emeszpé két nagy frakciója (ha jól értem a dolgot) megjelent vezető képviselőjével.

De az tény, hogy a budapesti emeszpé noha kiáll dr. Falus mellett, de nem dr. Falus, hanem a helyi képviselőjelöltek kampánya áll előtérben.

Az alapvető probléma, hogy most derült ki, a koordinált indulás, a programok, a területi szerveződés: azaz, hogy mind az Együtt, mint a DK gyűjtőpárt szeretne lenni -az emeszpé helyett és szavazóival- visszaüt. Tudod arról van szó, hogy ezek a pártok egymás direkt konkurrensei. Normális politikai logika szerint ez a három párt, saját választásuk szerint inkább konkurrensei egymásnak... mint a Fidesznek.

Tóbiás kijelentette, hogy nem ismeri igazán Falust, nem tud véleményt mondani, de majd beszél vele

... és milyen jól tette, hogy óvatos volt. a Falus videó pont ez után jött ki.

Én, régi MSZP-s ember, becsapva érzem magam már egy jó ideje, ez a párt már jó ideje csak pozició-harccal van elfoglalva, nincs semmi konkrét üzenete sem hozzám, sem az emberekhez, nem mutatja meg magát, nem cselekszik, nem szervez

na ezt ideje lenne megszivlelni

Csoda, hogy sokan átmentek a DK-hoz, sokan megcsömörlőttek.

de ez az átmenetel tévedés volt. a DK ui. az emeszpé liberális szárnyából lett.

ez pedig önmagában veszélyes, ugyanis nem fognak hosszú távon politikai otthonra lelni a DK-ban sem.

 • 341
 • -368

Nem tartom az MSZP-t a "baloldal megváltójának" - ezt nem tudom, honnan veszed :(  Azért, mert nem fogok itt nyilvánosan ostorozni semmit és senkit ami és aki az MSZP-vel összefüggésben van, az nem azt jelenti, hogy nem látom a hibákat - és nem mondom el. A helyén.

Bohózat? Tudod mi a bohózat? A Falusnak a hülye vizes videója, amivel (sajnos) nem csak saját magát járatta le, hanem az őt támogatókat is. Egy jottányit nem csodálkozom azon, hogy nemigazán tudják, hogy viszonyuljanak hozzá. A Falus ügyből már (szerintem) nem lehet jól kijönni. Ha támogatják azért - ha meg nem támogatják azért (mert már nincs idő arra, hogy másik jelöltet indítsanak)

Ahogyan potyka is írja, nem rajtunk múlik a baloldal sikere. Én, egyébként sem beszélnék le a szavazáson való részvételről, ugyanis a meggyőződésem az, hogy igen is, el kel mindenkinek menni szavazni. Amiről beszélek, az az egyéni érzéseken alapul, figyelembevéve a körülőttünk folyó eseményeket. Egyébként kedves katiicabogár, szeretném megkérdezni a következőt tőled, aki mindenáron, a hibák tömkelege esetén is az MSZP-t tartod a baloldal megváltójának,  ezéert is kérdezem tisztelettel Tőled, hogy hogyan engedheti meg egy párt /MSZP/, hogy a tömeggyűlésre, amelyen a Gyurcsányon, Horváth Cs, és a Falus F. nem segít szervezni nagyobb tömeget, nem mutatja meg magát felső vezetői szinten, stb. stb. Pont most telefonálnak be az ATV-be az emberek, hogy miért maradt ki az MSZP. Nekik nem fontos ez a választás, csak nekünk ? Mi véleményünkre egyből Te is reagálsz, főleg, ha az nem egyezik meg a Te MSZP-s elkötelezett véleményeddel, de amikor ilyen hibát követ el a párt, amikor semmibeveszi az emberek utolsó bízakodását, akkor látványosan kimarad a tüntetésből. Ráadásul egy héttel ezelőtt Tóbiás kijelentette, hogy nem ismeri igazán Falust, nem tud véleményt mondani, de majd beszél vele. Mondta ezt két hónappal a választás előtt, a nagy nyilvánosság előtt, akkor, amikor az MSZP is elfogadta korábban Falust, mint főpolg.mesterjelőltet. Ez valami bohózat, nem gondolod? Azt hiszed, hogy mindezt nem veszik észre az egyszerü balos  szavazók? A jobboldal ezen röhög, és igazuk van. Tehát, ha baloldali szavazók nem mennek el szavazni, az nem mimiattunk van,-saját magamra és ittani társakra gondolok- hanem pontosan ilyen és ezekhez hasonló események miatt. Ahogyan potyka is kitér rá, a baloldali szavazóknak nincs semmi sem a kezükbe, nincs semmi pozitívum a pártjaiktól, amire büszkék lehetnének, ami reális alapot adna ahhoz, hogy kiálljanak a jobbos szavazokkal szembe. Akkor mibe is bízhatnak ezek az emberek, akiket lépten nyomon cserbenhagy a pártjuk? Én, régi MSZP-s ember, becsapva érzem magam már egy jó ideje, ez a párt már jó ideje csak pozició-harccal van elfoglalva, nincs semmi konkrét üzenete sem hozzám, sem az emberekhez, nem mutatja meg magát, nem cselekszik, nem szervez megmozdulásokat egy egy cél érdekében, egyszóval semmit nem változott, maradt olyan, mint amikor a nagy bukást elszenvedték. Csoda, hogy sokan átmentek a DK-hoz, sokan megcsömörlőttek. Mindezt nem az én, vagy társaim nyakába kell varrni, hanem magát azt a pártvezetést lehet okolni, amely ilyen mélyre döngőlte ezt a pártot. Ez az, hogy az emberek már nem bíznak a baloldalba, ebbe az egymással torzsalkodó, egyéni érdekeket előnybe soroló emberekbe, akiknek a saját érdekük az első, bár mit is mondanak.   

(valaki nagyon lepontoz, nem szereti amit írsz :) )

Egyétértek azzal amit írtál, csak meg nem értem. Nem értem meg az embereket, hogy nem látják át, hogy most nem az osotorozásnak és a bizalomhiányuk kifejezésének van itt az ideje, hanem annak, hogy minél több embert arra sarkalljanak, hogy szavazzanak és a baloldal jelöltjeire. Nem hiszem el, hogy nem látják át, hogy ellenkező esetben még a dédunokáink nyakán is a jobb oldal lesz. Ha valaha nyer a baloldal, ráérnének akkor kinyírni egymást....

hát a média az egy dolog. a hirértéket keresik és ha nem kapnak megfelelő témát, akkor annak hiányában, erm...,  szóval... gonoszkodni kezdenek. ennek oka az, hogy valamit -mégpedig valami hangzatosat- mondaniuk kell.

a facebook és a közösségi terek esetén viszont arról van szó, hogy akik baloldali szavazók azok szeretnének büszkék lenni arra az oldalra, ahova tartoznak, valamint szeretnének értelmes válaszokat adni az ellenérdekelteknek és nem kis mértékben frusztráltak, mert erre elég kevés esélyt és municiót kapnak a politikától.

node ez is az elment hajó témaköre. most már azzal kell átevickélni a választás másnapjára, ami akad: hordó, vizben úszó deszkák, miegyéb.

Nem, nem a kapcsolat.hu-ra gondoltam, hanem az országos televíziók, rádiók műsoraira, a nagyolvasottságú lapokra - de még talán idevenném a Facebookot is, ahol egymást hülyítik az emberek, hogy miért nem érdemes szavazni - egyáltalán a baloldalra szavazni, mert már úgyis meghalt.

 • 345
 • -375

mivel plessatt volt szives engem is közös kalapba berakni, azt hiszem kénytelen vagyok reagálni.

én úgy látom ebben a pillanatban a "kocka el van vetve".

megvannak a politikusok, a kampánycsapatok, sőt egy sor kampánykiadás már ki is lett fizetve. egy hónap alatt a jelenlegi egy kicsit nagyon bonyolult baloldali politikai helyzetben nem lehet irányt váltani semerre sem.

ezért nincs is értelme kritikailag elemezni a kampányt, hiszen már az adott irányba halad a hajó teljes sebességgel, a többi már a jéghegyen múlik. vagy elkerül minket, vagy nem.

teljesen egyetértek katicabogárral, most bizni kell a "csoda faktorban".

önmagában a töretlen önbizalom jó dolog egy kampányban. például a III. kerületben azzal kampányol a országgyűlési képviselő (Kis László), hogy a baloldal ott már nyert áprilisban (ami figyelembe véve, hogy ebben a kerületben egymás ellen indulnak a baloldali pártok és Bús Balázs inkább népszerű, mint népszerűtlen polgármester elsöpörhetetlen magabiztosságra vall).

megjegyzésképpen: azért azt nem hiszem, hogy bárki azért ne menne szavazni, mert a Kapcsolaton én, vagy plessatt, aki volt kedves bevonni ebbe a beszélgetésbe. irtunk néhány sort.

szeritnem akik idejárnak, azok azért el fognak menni szavazni, vagy politikai elemzők...

 • 369
 • -369

...és szerinted ezekkel az elemzésekkel nem arra biztatják (kimondatlanul) a potenciális szavazókat, hogy ne menjenek szavazni, mert nem érdemes?

 • 340
 • -382

Gondolom, hogy Te sem hiszed el, amit most írsz. Ugyan is hiába gondolunk mi - potyka, playA, én és a többiek- mást és célszerűbbet, mint a baloldali pártok prominens vezetői, attól mond, mi változik meg. Ki hallgat meg bennünket, akik ebben az országban sokan vagyunk? Tehát? Igen is, mi csak így utólag, az események megtörténte után tudunk véleményt formálni mindahhoz, amit mi nem akartunk, mert sejtettük, hogy amit akarnak, az nem lesz jó! Összegezve, a mi véleményünk nem számított, akkor most fogjuk be a szánkat? Persze, ez is egy itélet. Tudtommal, egyikünk sem biztat arra, hogy ne menjünk el szavazni, azonban, aki végiggondolja a történéseket, az azzal is tisztában van, hogy mindebből túl sok jó nem fog bekövetkezni, hiába is áltatnánk magunkat. Nem mi vagyunk az okosok, okoskodók, elég hallgatni esténként az ATV-ben megszólaló politológusokat, politikai elemzőket, politikával foglalkozókat, akik úgy összességében baloldali érzelműek, utálják a FIDESZ-t, ennek ellenére ők is annak adnak hangot, hogy ismét egy elrontott , az un. összefogás által elhibázott, választás elé nézünk, ahol nagyon kevés helyen lesz esélyünk, de a főpolgármesteri választást minden bizonyossággal elbukjuk a rosz kiválasztással, a torzsalkodással,  és az idő rövidsége miatt. Azért azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ilyen megosztott , egymás iránti gyűlölettel átitatott baloldallal nem lehet ezt a jól szervezett FIDESZ-t semilyen tekintetben megverni. Ebből csupán az következik, hogy mi bármit is szeretnénk, a baloldalnak hosszú évekig semmiben esélye nem lesz, vagy kialakul idővel egy új baloldali gyüjtőpárt, vagy hosszú időre beágyazódik a FIDESZ számottevő ellenzék nélkül. A mai körülményeket figyelembe véve, ez a legvalószínűbb verzió.

 

 

Nem most  kellene kiakadni, fogadjuk el azt  ami  van. Megkéne már tanulni, hogy  nem utólag  gondolkodjunk.  Menjünk el  minél többen szavazni, így lehet esélyünk...

Hogyne. Csakhogy más az, ha valaki elkötelezett politikailag.

A választás az ingadozó szavazók megnyeréséről szól, legalábbis én úgy tudom, Ezért kellene figyelembe venni azt, ők hogyan reagálnak a politkai eseményekre.

Egyébként a DK kitartóan tüntet. Ma is tüntetnek.

De nem csak arról van szó jelen kell lenni. Anélkül persze nem megy.

Hanem azt is el kell érni, hogy meghallgassák az emberek amit egy adott párt mond. Az már nehezebb.

 • 361
 • -369

Persze, hogy van a szavazónak más esélye is. Én csak abból indultam ki, hogy ha már az összefogás baloldali alakulat Őt jelőlte, akkor most nincs más lehetőség, ha csak azt a kis esélyt is csökkenteni akarja egy balos szavazó, hogy modjuk, Magyarra, vagy egy másik jelőltre szavaz. Ezt azonban az én gyomrom pl. nem veszi be, tehát, ha mást is el tudnák képzelni, most már kénytelen vagyok a jelen helyzetet figyelembe venni. Gondolom többen is így gondolkoznak, ezért is mertem mindezt írni. Egyébként meg, teljesen világos előttem, hogy Falus nem nyerhet, de ettől még rá adnám a voksomat, ha Bp-i lennék, ugyanis baloldali ember vagyok és ha nem is értek egyett a személlyel, most a végén kötelességem beállni a sorba. Abból is ki lehet indulni, hogy minden ember magában más más személyt gondol egy választás előtt. Nem vagyonk egyformák, nem egyformán gondolkozunk, nem egyforma a szimpátiánk. Ha mindig, mindenki ez alapján szavazna és nem tartaná magát a pártja javaslatához, akkor mi lenne? Soha, egyetlen párt sem tudna többséget felmutatni, egy egy településen minden harmadik ember kaphatna polg.mesteri szavazatot, képviselői szavazatot, és így tovább. Azért, az emberek legnagyobb többsége, igen is, beáll a pártja jelőltje mögé, a másik becsületes dolog meg az, hogy ha annyira nem ért vele egyett, akkor ne menjen inkább szavazni, de az ellentábort azért csak ne erősítse. Én így gondolom, ezt tartom magamra nézve becsületesnek.

szerintem azért lehetne találni jobb megközelitést, mint, hogy a "szavazónak nincs más választása, minthogy Falusra szavazzon".

Rosszul, vagy készakarva félreértelmezed szavaim, ugyani Neked az eszmefuttatásodban adok igazat, katiicabogárnak meg azért, hogyha a Falus kérdés lezárt, akkor már nincs mit csinálni a baloldali szavazótábornak, mint kiállni a baloldal jelőltje mellett, ha tetszik, ha nem. Még mindíg jobb ez a cselekvés, mint nem szavazni, vagy a jobboldalt másképpen erősíteni. Ezek alapján, remélem, nem próbálod sejtetni mindenkivel, aki ezt az oldalt látogatja, hogy én egy simlis, olyan ember vagyok, akinek nincs határozott véleménye, ezért inkább mindenkit csak helyesel. Látod, ebben tévedsz, ugyan is a véleményemet nyiltan elmondom minden esetben. Most ez a véleményem, amit fent írtam.  

mindenkinek igaza van szuper.

 • 313
 • -390

Igazat adok Neked, azonban ebben az esetben katiicabogárnak is igaza van, ugyan is, ha tetszik, ha nem, ki kell állni Falus mellett! 

először is még mindig ott van a "csoda faktor"

amúgy meg arra lett volna szükség, hogy

1. az emeszpében valaki elgondolkozzon azon amit irogattam, ideértve a politikai és szociológiai érveket

2. az emeszpé ragaszkodjon az emeszpés főpolgármester jelölthöz, merthogy akkor lett volna valaki, aki effektive megszemélyesitheti a szocialista kampányt és mert a liberálisok amúgy is az LMP-re szavaznak, azaz a liberális jellegű főpolgármester jelölése politikai nonszensz.

3. az emeszpé megtartja az aug. 20.-ai nagygyűlést és poliitkai tétet ad a választásnak, valamint némiképp megszilárditja a szocialista politikai projekt jelenleg kissé homályos körvonalait.

node semmi sincs veszve. hiszen a budapestiek még nem szavaztak.

Igen. Csak, hogy most már késő. Le vannak adva az aláírásgyűjtő ívek - már nem lehet új embert keresni és annak összegyűjteni a megfelelő számú aláírást a határidő végéig. Tehát ha nem akarunk teljes csődöt, akkor támogatni kell Falust - mert ha még mi is ellene beszélünk akkor aztán a csúfos vereség lesz borítékolva :(

Tarlós, hogy menjen, abban egyetértünk! Azonban ezt nem lehet végrehajtani Falus-sal, na meg ezzel a gyatra "összefogással". A bukást borítékolni lehet, szélesebb és erősebb összefogásra lett volna szükség és egy karakán várospolitikus szakemberre. Ez lehetett volna a győzelem esélye.