Bobby

Leírom amit gondolok

Távmunka. Létezik?

Olvasom a mai hírek között, hogy jó tapasztalatokról számolnak be azok a munkaadók, akik távmunkában alkalmaznak embereket. Közel, s távoli ismerőseim is próbálkoztak már távmunkával, de soha nem tudtak semmit találni. Annyit elértek, bizonyos utolérhetetlen vállalkozásoknál, személyeknél, hogy "fizessen be x összeget, és elküldöm a meggazdagodás lehetőségeit" Természetesen távmunkában végezve. A minap egyik barátom örömmel újságolta, hogy most igazi távmunkát talált. Aztán pár hét múlva lógó orral válaszolt a kérdésemre, hogy megy a távmunka. Ingatlan hirdetéseket kerestettek vele az interneten. Napokig felragadt a képernyőre, örömmel nyugtázta, hogy mennyi hirdetést küldött el. Pénzt még nem kapott egy fillért sem. Ha kapott volna, akkor is pár forint lett volna a keresete. Aztán abba is hagyta. Olyan, hogy gépelés, adatbevitel ritkán jelenik meg, de pillanatokon belül be is töltik. Vajon, hol lehet találni olyan munkaadókat, akik jó tapasztalatokkal számolnak be a távmunkában alkalmazottakról? Sokan vannak a környezetemben, akik szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy az ő távmunkában végzett munkájukról is jó tapasztalatról számoljanak be. Ti tudtok ilyen munkahelyekről?

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ha elolvastad a cikket, akkor láthatnád, hogy jelenleg nálunk ez igen szegényes... A "keressen otthonról pénzt" az nem távmunka, az átverés... 

A távmunka a normális álláshirdetések között található, amennyiben a munka jellege olyan, hogy azt otthonról is el lehet végezni. (Gépelés, adatbevitel ma már alig van, legfeljebb ha az állami szektorban, mert ott az emberek túlnyomó többsége - már bocsánat a kivételektől - de síkhülye a számítástechnika alapjaiban is. A privát szektorban nincs már gépírónő, meg egyéb kategória, hanem mindenki maga viszi be az adatokat és társait). 

Mindenestre az a kérdés, hogy mi a szakképzettséged és keres aaz aránylag megbízható helyek között, akik mondjuk könyvelői meg hasonló állásokat kínálnak

Ezzel az ingatlankeresősdivel már én is találkoztam. Nemigazán nyerte meg a tetszésemet. Rendkívül időigényesnek és rendkívül alulfizetettnek láttam. Azt nem tudtam, hogy nem is fizetnek rendesen.