Bobby

Leírom amit gondolok

Rózsák harca

Jó dolog az internet. Jó dolog az internet? Igen. Akkor bizonyosan jó, ha rövid idő alatt rengeteg információval látja el az érdeklődőt. Akkor is jó, ha sehol nem találni valamire választ, az internet nagyszámú ismeretei között azonban megtalálni azt. Kérdés az, hogy akkor is jó, ha viszonylag minden nehézség nélkül olyanok is osztják az észt, akiknek láthatólag saját szükségletükre sincs belőle elég. Név nélkül. Arc nélkül. Felelősség nélkül? Különösen a politikai kérdésekre igaz ez.

Itt van például ez a miskolci Pásztor ügy. Azt olvasni, hallani miskolciaktól, hogy ők Pásztort szeretnék polgármesterüknek. Pásztor ismeri a várost, ismeri a város gondjait, megoldásai vannak erre. Ha megnyeri a választást, esély van arra is, hogy a miskolci cigánykérdés megoldódjon. Erre mit tesz a fővárosi liberális értelmiség nagy része? Ahelyett, hogy a saját városuk fő- és egyéb polgármester-jelöléseivel foglalkozna, megmondja a tutit, hogy miért nem lehet Pásztor Miskolc város polgármestere. Azért, mert rasszista. Azért rasszista, mert kimondta, hogy tíz bűnelkövető közül nyolc cigány származású volt. Listát vezet? Nem. Azt mondta, hogy jelen volt a kihallgatáson, ahol a letartóztatott saját maga hozta fel a származását. Védekezésképpen.

Na, most a budapesti liberális értelmiségnek mi a megoldása? Legyen Rózsa Edit a polgármester-jelölt Miskolcon. Ami a programjában van, az minden ott van a Pásztor által meghirdetett programban is. Mi akkor a különbség köztük? Hát az, hogy Pásztort ismerik és akarják a miskolciak, Rózsa Editről pedig azt sem tudják kicsoda. Nem baj. Rózsa Mihály liberális internetes megmondóember tudja. Ez a lényeg. Mindent meg is tesz az interneten azért, hogy ezt mások is tudják. A liberálisok most is dolgoznak, hogy véletlen se tudjanak a miskolciak borsot törni a Fidesz orra alá. Nem látják be, hogy ezzel a mentalitással csak ártanak, és a vereséghez járulnak hozzá. Nagy vidámságot okoznak ezzel Orbánnak. Nem kell neki azon gondolkodni, hogy is nyerjék meg Miskolc városát maguknak. Budapestről tesznek róla, hogy az övék maradjon.

Ez a mai rózsák harca.

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Egyébiránt nem az lebeg ma a szemek előtt:

csak annyi, hogy megméretődjön , mint párt újra

Szerintem ostobaság

vagy

nem

de a vitatkozás miatt már veszett fejsze nyele

Minden esetre a történelmi foylamatot meg kéne ismerni--miként lehet embereket agymosni--volt már ilyen a közelmúltban többször is

hogyne.

épp ezért kell olyan helyzetet teremteni, ahol egyértelmű, hogy vagy megegyeznek, vagy mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy nem a közérdek lebeg a szemük előtt amikor akadékoskodnak akik akadékoskodnak.

sajnos erre most nincs meg a politikai akarat, mert minden politikus előtt a rövidtávú cél lebeg: az önkormányzati választáson elérhető? pozició.

Én azt látom, hogy ezzel a mentalitással, amit most is tanúsít egy-két párt, nem tudnak megegyezni 2018-ban sem. Addig pedig egyik párt sem tudja úgy felépíteni magát, hogy egyedül is indulhasson. Orbánnak nagyon biztos a helye. Ha csak a sajátjainak nem lesz addig elege belőle

nézd, még ha te meg én azt is gondoljuk, hogy egy hoszabb folyamat egy állomásáról van szó, de sokan nem igy gondolják.

például ha valaki biztosra veszi, hogy orbánt 2018-ban leváltják - khm, tulajdonképpen sokan ezt már idén is biztosra vették- akkor most kell felépitenie azt a poziciót, amellyel majd az asztalhoz ülhet.

gondolom ennek jeleit te is látod a napi politikában. "koordinált" indulás (kiszoritósdi), MOMA-s betartás pesten és eszerint miskolcon is, stb.

Mi az, hogy mindegy? Senkinek sem mindegy, hogy Orbánék, vagy más? Márpedig ha egymást ütik, akkor Orbánék maradnak.

Ezzel csak azt érik el, hogy egyik jelöltnek sem lesz annyi szavazata, hogy ne a FIDESZ jelöltje nyerjen. Nem szabadna így szétforgácsolni a választókat. Ki az a Rózsa Edit?

a Google szerint nem a pesti értelmiségiek jelölték, hanem helyi civilek, és nem a pesti értelmiségiek támogatják, hanem egész konkrétan a MOMA,

a MOMA pesten is ráindult  a baloldali polgármester-jelöltre.

ennek ellenére persze Bajnaiék már támadták Pásztor jelölését... de aligha nevezhetjük őket, vagy a MOMA-t a pesti értelmiségiek kizárólagos képviselőjének. sőt.

ha elfogadjuk azt a tételt, amely a jelenlegi kampány alapszik: miszerint a legjobb jelölt győz majd és a politikai kampány nem számit, akkor azt hiszem minden polgármesteri posztra akad egy olyan ezer alkalmas jelentkező, ha nem több.

helyi jelölt ne panaszkodjon ha helyi konkurrenciát kap. korábbi választásokon is volt, hogy helyi civil szervezetek döntötték el a választás eredményét.

országos poliitkai kampánnyal lehetne támogatni a helyi, mármint nagyvárosi jelölteket, de erre idén nem volt igény. igy érthető, hogy sokan úgy érzik úgy a választás nyelve lehetnek, épitik a jövőbeli alkupotenciáljukat.

úgy tűnik a MOMA úgy döntött, hogy magasra teszi a lécet a baloldalnak. elvégre nekik mindegy.

Nem tudom ki az a Rózsa Edit. Rózsa Mihályról annyit tudok, hogy liberálisnak mondja magát és a Facebookon mondja meg a frankót. A hírt a Rózsa Mihálytól olvastam, de ott van a liberálisok lapján is.

Ki az a Rózsa Edit? Ki az a Rózsa Mihály? Honnan vetted ezt a hírt?