Bobby

Leírom amit gondolok

Biztos megélhetés. Ezt kínáljuk a magyar embereknek.

  1. Garantáljuk, hogy aki dolgozik, az meg tud majd élni a fizetéséből.
  2. A minimálbér nettó értékét 100 ezer forint fölé emeljük.
  3. Új Munka Törvénykönyvét és új sztrájktörvényt alkotunk a munkavállalók érdekében és védelmében, kialakítjuk a valós országos érdekegyeztetés kereteit.
  4. Garantáljuk, hogy ugyanazért a munkáért ugyanannyi fizetést kap mindenki.
  5. Senkit nem hagyunk hátra: gondoskodunk a munkára képtelen aktív korúak ellátásáról.
  6. Csökkentjük az áfát, hogy többet érjen az ön fizetése.
  7. Rendezzük a fizetéseket a közszférában: megemeljük az i

Nekik mindent szabad?

A napokban bejárta a sajtót a hír, hogy egy fideszes képviselő, Győrffy Balázs bravúros matematikai zseniket túlszárnyalva törleszti a hitele részleteit.
Mert mi is történt? A képviselő igazoltan keres havi 1.428.000 forintot. Már az vérlázító, amiből összejön ez az összeg: fizetés: 507 ezer forint, 30 ezer az őstermelői bevétel, 197 ezer az agrártámogatás, 790 ezer a most vásárolt földjei utáni  területalapú támogatás, árverési földek bérleti díjából havi 89 ezer forint.…

Falus Ferenc a baloldal főpolgármesterjelöltje

Olvasom, hogy kiakadtak az ellenzéki pártvezetők Falus Ferenc vízborogatós videóján. Nemcsak az ellenzéki vezetők akadtak ki, hanem a potenciális szavazók. Közöttük én is. Nem értem meg, hogy ha látják, hogy ez egy óriási hiba volt, akkor miért kell nekiindulni egy biztos vesztes választásnak vele.

Kertész Imre kitüntetése

Még mindig megy a vita, a sok felesleges szájtépés Kertész Imre kitüntetésével kapcsolatban. Vannak, akik a kormányt hibáztatják (pl. Jobbik), hogy micsoda elrugaszkodott ötlet volt a kitüntetést számára odaítélni. Vannak, akik még a Nobel-díj visszaadására is felszólítják. (már egyszer pár éve is megtették) Sokkal többen vannak azonban azok, akik nem éppen hízelgően írnak Kertész Imréről, hogy elfogadta a díjat ettől a kormánytól. 
 
Szerintem meg teljesen mindegy, hogy melyik kormány adta a kitüntetést.…

Távmunka. Létezik?

Olvasom a mai hírek között, hogy jó tapasztalatokról számolnak be azok a munkaadók, akik távmunkában alkalmaznak embereket. Közel, s távoli ismerőseim is próbálkoztak már távmunkával, de soha nem tudtak semmit találni. Annyit elértek, bizonyos utolérhetetlen vállalkozásoknál, személyeknél, hogy "fizessen be x összeget, és elküldöm a meggazdagodás lehetőségeit" Természetesen távmunkában végezve.…