Blajos

Gondolataim a világról, a történésekről...

Habonyi egypercesek...

Örülök, hogy Szász Emese fantasztikus vívással olimpiai bajnok lett. Csodálatos volt nézni, amikor Hosszú Katinka "tönkreverte" óriási világcsúccsal a világot. Tiszta szívből gratulálok! Két fantasztikus siker, az olimpia első napján.De felháborító, ahogyan a közszolgálatinak csúfolt sportadó elrontja az örömünket, lehetetlenné teszi, hogy legalább a legszebb, legörömtelibb pillanatokat politikamentesen éljük át. Megszámoltam; Emese győzelmét követő két habonyi egyperces Fidesz híradóban elhangzó tíz hírből, kilenc migráncsozott! Nem lehetne ezt a hazug, álszent, uszító, gyűlöletkeltő pártreklámokat legalább az olimpia alatt elhagyni?
 Az ókori olimpiák alatt "hallgattak a fegyverek", az ellenségeskedő hatalmak fegyverszünetet kötöttek. Az újkori olimpiák atyja, Pierre de Coubertin örökbecsű soraiban azt írja:

"A béke vagy te, Sport!
a népeket egymáshoz fűző szép szalag:
és testvérré lesznek mind általad,
önuralomban, rendben és erőben."

Gondolom nem vagyok egyedül, aki  a sportot szeretné nézni, szurkolni a magyar sikerekért, látni, tudni, hogy együtt dobog  minden honfitársunk  szíve, hisz mindannyian itt élünk, halunk, magyarok vagyunk! Ez a közös hazánk, közösek a sikerek,örömök, és kell a siker, mint egy falat kenyér. Könyörgöm, ne tegye tönkre egy ország örömét, ne ossza meg az országot , a szurkolókat a kormány.

Ne szolgálja az olimpia, a magyar sportolók eredményei Orbán Viktor hatalmi érdekeit! Politikamentesen szeretnék örülni minden magyar sikernek, hiszen óriási munka van versenyzőink mögött!

Elképzelhetetlen, hogy úgy üljünk az olimpia 17 napja alatt a  televízió előtt, hogy nem "bombáznak" bennünket a Fidesz hatalmi céljait szolgáló, részrehajló egypercesekkel?

Szegény Örkény István!


 

 

 …