Blajos

Gondolataim a világról, a történésekről...

A Fidesz, és az ő "országvédő" aláírás gyűjtése...

 
Látom, hogy lassan már a holnap születendő újszülöttek is aláírják a Fidesz "országvédő" aláírásgyűjtő ívét. A Fidesz vezetői szerint számolatlanul gyűlnek az aláírások,szerintük mindenki aki magyar, egyetért a PÁRT magasztos céljaival. Én nem írtam alá,-így gondolom idegenszívű vagyok-- sőt biztosan rossz időben jártam arra, itt Debrecenben a Fidesz irodája előtt sem láttam hosszú, tömött sorokat, aláírásra várva./ igazán kíváncsi lennék, hogy tíz debreceniből, hányan tudják egyáltalán, hogy hol van a Fidesz városi irodája./. No, mindegy, lényeg az , jól megvédenek bennünket azoktól a menekültektől, akiknek eszük ágába sincs ide jönni, még legmerészebb álmukban sem itt képzelik el családjuk jövőjét. De, védeni kell bennünket, mert kell mindig valami, ami ellen harcolnia kell  a mi drága miniszterelnökünknek. Ha már így védenek bennünket, természetesen önzetlenül, szinte ingyér, álljon itt néhány egyszerű, profán kérdés:

--az elmúlt időszakban hány magyar állampolgárnak vették el a munkáját a menekültek;
-- csökkent e vajon a kenyér, az alapvető élelmiszerek ára;
--kevesebb lett vajon az országban a szegények, a nincstelenek, a nyomorban élők száma;
--kevesebb gyerek éhezik e, mint 2010-ben;
--rezsi csökkent az elmúlt időszakban, vagy a rizsa nőtt;
--csökkentek e a jövedelmi különbségek a gazdagok és a szegények között;
-hány új önkormányzati lakás épült 2010 óta a nagycsaládosok számára;
--csökkent e a kórházi várólistákon szereplők száma, kevesebb lett e a várakozási idő;
-- milyen esélyei vannak a munka világába való visszatérésre ma egy közmunkásnak;
--azonos esélyekkel indulnak e az életbe a gazdagok, illetve a szegények gyermekei, a közoktatás vajon segít e abban, hogy minden tehetséges fiatal tanuljon, képezze magát;
--a személyi jövedelemadózás kiknek az érdekeit szolgálja, kiknek a bukszájában marad több hónap végére;

Természetesen sorolhatnám még hosszan azokat a kérdéseket, amelyeket a nagy honvédő akció közepette nem teszünk fel, nem foglalkozunk velük, pedig ezek azok a ma, még válaszra és megoldásra váró ügyek, problémák, amelyek mindannyiunk jövője szempontjából fontosak. De addig, míg ezeket nem kérjük számon a ma uralkodó hatalomtól, addig ők lubickolnak a zavarosban, újabb és újabb nemzetvédő akciókkal terelik el a magyar emberek többségének a figyelmét a lényegről, saját maguk és családjuk életéről. És közben saját csókosaik pedig gazdagodnak, közpénzből és persze családi és baráti kölcsönökből. Strómanok,a  nemzeti gázszerelő, a miniszterelnök "kötélcimborája" jut újabb és újabb zsíros közbeszerzésekhez. A nemzeti kaszinós milliárdokat kasszíroz úgy, hogy minimális adót fizet az államkasszába. Telhetetlen kisgömböcök pénzeszsákja  nyeli el a mi adóforintjainkat, a korrupció úgymond "törvényesített" keretek között zajlik, büntetlenül. És akkor még nem beszéltünk a fideszes  helyi hatalmasságokról,akik élet és halál urai a vidéki településeken. Vajon csak véletlen, hogy a 20 százalékról itt Debrecenben tíz embertől, tizenkettőnek ugyanaz a név jut eszébe?     Ha  a hont védeni, aláírásunkat kéri a PÁRT,  mielőtt aláírjuk az ívet, parányit gondolkodjunk. Tényleg csak egy keveset.Tegyük fel a fenti kérdések egyikét, vagy újabb húsbavágó kérdéseket magunknak, s aztán járjunk el úgy, ahogyan a szívünk és eszünk diktálja.

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Olvasom, hogy volt ahol megverték az aláírást gyűjtó fideszest. Nincs ez így jól! Egyre durvább az egész politika is. Ha gyűjtik az aláírást, gyűjtsék. Csak legalább valóban irassák alá, ne hamisítsák az íveket.