A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az erőszak semmire nem megoldás!

via Kettős Mérce

2012. április 26. 17:12 | 34 hozzászólás

Bár a lenti videóról való állítást, hogy ezt a gyöngyöspatai polgármester gyereke rajzolta, és mondja, semmi se bizonyítja, de maga a videó elkészülte is szörnyű. Egy kisgyerek arról rajzol, hogy kell kiirtani a cigányokat.

Tudjuk, hogy borzasztóan nagy problémák vannak a cigány-nem cigány együttélésben. Tudjuk vannak olyan bűnözői csoportok akiket szeretnek az egész cigánysággal azonosítani. De a gyilkosság nem lehet semmire megoldás. Emlékezzünk csak Erdő Péter szavaira, amihez azóta a református és evangélikus egyház vezetői is csatlakoztak.

 "Nem fér össze a gyűlöletkeltéssel és az indulatok szításával semmilyen vallási közösség, semmilyen népcsoport     ellen. Mesterünk, a Názáreti Jézus főparancsként tanította azt, ami ott áll már a      héber Biblia lapjain is:     „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” Ez pedig minket, keresztényeket minden ember szeretetére kötelez."

Nem oldhatjuk meg a problémáinkat gyilkosságal, nem nevelhetjük erre a gyerekinket, nem önbíráskodásra, hanem közbiztonságra és megfelelő igazságszolgáltatásra van szükség, aki mást mond, polgárháborút vizionál, az a nemzet halálával játszik. Lehetsz radikális magyar, jobbos, balos, komcsi, konzi, libsi, de sose kivánhatod egy csoport halálát, mert ott megszünsz embernek lenni.......


A blogbejegyzés eredetije: Az erőszak semmire nem megoldás!


Hozzászólások

boxoló képe

boxoló
6 éve

"görcsölne" Na látom azért maga is fejlődik.Próbálja  már a magyar nyelv szavait saját maga alkalmazni.Már nem csak a Gyurcsány,meg az én kifejezéseimet utánozza.Ez egy nem várt fejlődési eredmény.

Vazzemmaue képe

Vazzemmaue
6 éve

Tudja, egyszerűbb lenne, ha nem görcsölne itt. Maga úgysem érti meg se hosszan, se röviden azt, amiről itt a vita folyik. A semmit  maguk ragozzák, makacsul, nagy erőkkel. Persze, látva kedvencük tevékenységét, ez a maximum, amit tehetnek.

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Most jót nevettem :))))

boxoló képe

boxoló
6 éve

Igen.Kösz,hogy rövid voltál.

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves boxoló!

Jó akkor csak neked éscsak most.

NINCS IGAZAD

Így már rendben van?

jmartus képe

jmartus
6 éve

A videót hallgatva-nézve végig futott hátamon a hideg. Milyen lelkivilága van annak a gyermeknek aki ezt lerajzolta és elmondta? Milyen felnőtt az, aki az ártatlan gyermeket ilyenre tanitotta? Mert bárki, bármit mond ez a gyermek nem önmagától rajzolta, mondta ezeket a szörnyűségeket! Lehet, hogy nem "vezették" a kezét, nem adták szájába a szavakat, de akkor a környezetében levő példákból meritette mindezt a szörnyűséget!  Senki emberfia nem születik "rossznak"!  Minden felnött felelős azért, ha a környezetében levő gyermek lelkivilága igy eltorzul! 

steladiluna képe

steladiluna
6 éve

Bizonyára én élek rossz helyen, vagy én gondolkodom rosszul, de én nem tapasztalom ezeket, pedig a munkám miatt naponta találkozom az itt aposztrofált etnikum tagjaival. Ami az érdekes, hogy épp most olvastam ezt az oldalt - ajánlom figyelmetekbe... megfelelő nemzet/etnikum behelyettesítendő:) http://neoltsal.blog.hu/2012/03/23/a_szeretet_kampanya

Kis ízlítő belőle: 

 

"Tehát, hol is van a szembenállás???

Remélem, senki nem ért félre. Ez nem egy poszt Izrael mellett – ez egy poszt Izrael bátor polgárai mellett, akik szembe mernek fordulni kormányuk agymosásával és megbecsülendő emberi értékeket mutatnak fel. Ne felejtsétek: testvérei vagyunk egymásnak, nem ellenségei. Az ellentéteket és a széthúzást mindig a politikusok és a mögötte álló háttérhatalom gerjeszti. Az átlagember az egész világon olyan, mint te vagy én – csak könnyű megtéveszteni. De reménykedjünk, hogy az ilyen polgári kezdeményezések megnehezítik ezt."

...még mindig hiszem, hogy gyűlölettel, és gyűlöletre szítással sosem lesz megoldás. 

boxoló képe

boxoló
6 éve

Jó bő lére eresztetted megint a semmit.

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves boxoló!

Azt hiszem rosszúl látok., amikor elolvastam, amit írtál, de aztán rájöttem hogy nem látok rosszúl. Te valóban ezt gondolod? Mármint azt hogy a „Amúgy jól mondod,megélnek az iskolázatlan szakma nélküliek,olyan munkákból amire van lehetőségük,csakhogy milyen élet az?Ezért a bűnözés az egyetlen lehetőségük a kiemelkedésre”

Nos, akkor figyelj csak jól. Idézek neked egy választási programból, rendben?

A többnyire alulképzett, tartósan munka nélkül maradtak számára is biztosítjuk a közmunka lehetőségét, a jelenleginél szélesebb körű munkalehetőségekkel Országosan vezérelt, de helyi szinten megvalósuló közmunkaprogramot dolgozunk ki, mellyel az önkormányzatok számára jelentősen csökken az infrastrukturális beruházások költsége, és amely segítséget nyújt a vidéki lakosság számára a hagyományos vidéki életmódhoz történő visszatéréshez”

Kedves boxoló, ne tévedj. Amit te bűnözésnek gondolsz az nem más mint a vidéki életmódhoz való visszatérésre való nevelés - amelyet persze elő kell segíteni, akár úgy is hogy a képzettségnek megfelelő programokat kell indítani vidéken ugyebár, vagy akár úgy is, hogy olyan helyzetbe hozzuk, hogy a bűnözés legyen számára az egyetlen kiút. Nem az alulképzettséget kell felszámolni( azt minek- akkor még gondolkozni is képesek lennének és nem esznek meg minden „marhaságot” hanem a szintjüknek megfelelőő munkát kel biztosítaniés meggátolni, hogy ebből ki tudjanak jönni /Gárdázgatunk- vonulgatunk, egymásra uszítjuk az etnikai rétegeket, majd csak kijön belőle valami./ Remek, ugye?)

Sót, igaz is a kapáláshoz nem kell főiskolai végzettség- ezt már egyszer Surján kolléga is mondta még a kilencvenes évek elején. Másrészről, pedig,  a vidéki az maradjon szépen a vidéken és minél több alulképzett legyen, akkor ugyan is a közmunkaprogramba való részvétellel mindent megadunk neki, visszatérhet a „hagyományos „ vidéki élethez. Minek akar ő városi lenni, ugyan már. Milyen jókat lehet kapálni és kaszálni, aztán szombatonként meg mehet a „fonóba szórakozni” Nézheti a „vándorkomédiások” előadását (mondjuk a „Sári bírót” meg a „Piros bugyellárist”) és rendbe is vagyunk - visszatértünk a hagyományos vidéki élethez. Ja, el ne felejtsük, hogy vasárnap meg templomba kell menni, ahol, hálát adhat az istennek, hogy visszatérhetett a hagyományos vidéki életmódhoz. Igen ez kell a magyarnak.

Na meg a csendőrség – mert az aztán tudja, hogy hogyan kell kordába tartani azt a vidéki leborúltját. Még a Rúzsa Sanyit is elfogták - nahát.

Azért még egy szöszzenet, hogy teljes legyen a kép.

A vidéki munkanélküliség jelentős részére az újraélesztendő feldolgozó- és élelmiszeripar, valamint az alapanyagot nyújtó mezőgazdaság, azon belül is a kiváló minőség és a munkaerőigényes biotermesztés nyújt megoldást.

Remek- ezt főleg a nadrágszij parcellákon való gazdálkodás fogja elősegíteni- már a magasszintü élelmiszertermelést azt igen, főleg azt.(Mert ugye a Szövetkezetek, vagy társulások lennének, akkor meg visszajönne a TSZ világ- az meg nem lehet, ugyebár) No meg a biotermelést azt is fogja nagyon segíteni. Ahogy így elnézem a vidéki mezőgazdaságot- környékünkön lévő 3 sorban 6 féle szőlőfajta termelése- ez bizony azt jelenti hogy  a nagy borelőállító szőlővidékek máris megkezdhetik a rettegést, mert jön a magyar nadrágszíjparcellán termelt „kiválló minőségü” és nagytételben előállított remek bor például. (mit csináljunk tablettás a lelkem – víz meg van, úgyis cél, a minél ésszerűbb felhasználás megvalósítása - és ennél ésszerűbben már nem lehet felhasználni - ugyan arról vízről három bőrt húzunk le –ez így gazdaságos)

És mennyi munkahelyet lehet ezzel teremteni – mondjuk a kocsmába, mert, hogy nem fogjuk tudni eladni az biztos.(Rossz, és drága és még védjük is-tehát eladhatatlan, nincs mit csinálni meg kell inni a kocsmába.)

Ha esetleg kétséged volna és még nem jöttél rá ezek a Jobbik Magyarországért párt választási programjából idéztem – ők így gondolják megoldani az alulképzettek sorsát, miközben erőszakkal lépnek fel az alulképzettek „kitörési” szándéka ellen. (te írtad, hogy kitörési lehetőség a bűnözés)

Szerintem pedig simán csak a szélsőjobboldali elv érvényesül, mert így „engedelmes munkásseregeket” lehet létrehozni, amelyet aztán kényére és kedvére kihasználhat a foglalkoztató, mert eszébe sem jut esetleg az, hogy tiltakozzon ellene.

Látod, milyen szépen fel van építve a dolog. „kitörési kisérlet” aztán jön a retorzió és még legyen is hálás az a „beste lelke” mert biztosították neki, hogy visszatérhessen a „hagyományos vidéki élethez”, ha akar, ha nem. Ez van.

kirschner képe

kirschner
6 éve

Nehezen tudom elképzelni, hogy Raffael Sándor, Németh Győző, Sztojka Iván és barátaik a sanyarú életkörülmények miatti elkeseredettségükben, kiemelkedési és integrálódási vágytól átitatva támadtak rá Marion Cozmára.

kanász képe

kanász
6 éve

boxoló!

Ezek szerint minden bűnöző iskolázatlan és szakmanélküli? Mit szólnak ehhez a bankkártya csalók, a márkás és drága gépkocsikat eltulajdonítók, a számlagyárosok, a bankrablók, mint a viszkis is, a fantomcégek tulajdonosai?

boxoló képe

boxoló
6 éve

Amúgy jól mondod,megélnek az iskolázatlan szakma nélküliek,olyan munkákból amire van lehetőségük,csakhogy milyen élet az?Ezért a bűnözés az egyetlen lehetőségük a kiemelkedésre.Sokan akik vagyonra tettek szert ilyen módon tisztes polgárokká váltak később.

boxoló képe

boxoló
6 éve

Nem kiemelkedés,csak kiemelkedési lehetőség a reménytelenségből.

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Ez nem teljesen igaz. Először is, nem minden iskolázatlan ember munkanélküli. Sokan - iskolázatlanok - megélnek az olyan munkákból amikhez nem kell szakkézettség, vagy magasabb iskolai végzettség. Másodszor - a bűnözés, az nem kiemelkedés.

boxoló képe

boxoló
6 éve

Ha olvasnád amit írtam,látnád,hogy oda van írva,hogy ez a probléma etnikai dolgoktól független.Minden iskolázatlan, munka,vagyon,jövedelem nélküli ember egyetlen kiemelkedési lehetősége a bűnözés.Na meg a lottónyeremény,de arra kicsi az esély.

kirschner képe

kirschner
6 éve

Bocs, de nem egészen értem a hozzászólásod lényegét. Te most azt írod, hogy a cigányság körében a bűnöző életmód tulajdonképpen teljesen természetes? Az élethelyzetükből adódik? Mert iskolázatlanok, nincs szakmájuk, nincs rendszeres jövedelmük. Ez így elég rasszista kicsengésű.

boxoló képe

boxoló
6 éve

Az iskolázatlan,szakma és rendszeres jövedelem nélküli emberek előtt az egyetlen megélhetési, kiemelkedési lehetőség a bűnöző életmód.Ez független az etnikai hovatartozástól.A cigányság körében azért magasabb az ilyen életmódot folytatók aránya,mivel arányaiban többen vannak a fenti élethelyzetben.

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Nem, nem gondolok a klasszikusokra. Hallgatom a videót és kiráz a hideg, hogy mit tettek egy ártatlan kisgyerekkel :(

boxoló képe

boxoló
6 éve

A társadalom peremén élők között ,(ahová a hazai cigányság többsége tartozik) természetszerűleg magasabb a bűnelkövetők aránya,mint a rendezett körülmények között élők körében.Ez akkor is így lenne,ha nemzetiségek nélküli országban élnénk.Tehát ezért magasabb a cigány bűnelkövetők aránya,nem pedig valamiféle hajlam miatt amit egyesek megpróbálnak rasszista alapon belemagyarázni.

Attila1959 képe

Attila1959
6 éve

Ez egy beteges elme hatása ......... azért gondolj a klasszikusokra , Hófehérkét megmérgezik és le akarják lövetni , Piroska farkasát élve boncolják , Jancsiék tűzbe dobják a banyát....stb. :)

Egyenesgerinc képe

Egyenesgerinc
6 éve

Munkás éveim alatt, jópár üzemben, nagyon sok cigány kollégám volt. Szorgalmas ügyes embereknek ismertem valamennyit! Vajon mi lett velük, hova sodorta őket, e zord kegyetlen világ! Szinte valamennyi gyárat megszünteték, vagy a földel tették egyenlővé, felrobbantották eltakarították őket, márcsak a Szakmunkásképző Intézet áll a Soroksári úton.......................

Egyenesgerinc képe

Egyenesgerinc
6 éve

Sok vitának sok az alja. A végén azt sem tudjuk melyik volt előbb, tyúk vagy a tojás. Emlékszem egy korszakra, amikor nem ez volt a jellemző hazánkra a hatvanas évektől a rendszerváltásig. Egyesek "Átkos"-ként aposztrofálják, de én megkell hogy említsem, azokban az időkben volt munkahelyük az embereknek. Ugyan kötelező jelleggel, de az etnikum is rávolt kényszerítve hogy dolgozzon. Talán a bűnelkövetések számaránya is másként oszlott meg a lakosság körében, meg másjellegűek voltak. Azután jött a változás időszaka, amikor mindenki alóll kirántották a szőnyeget, munkahelyek szűntek meg egyik pillanatról a másikra, az élet lehetőségét a kenyeret ütöték ki sokak kezéből, pedig a rendszerváltástól nem ezt várták az emberek! Zavar, káosz, és anarchia keletkezett a fejekben. Ha nem arról szólna az egész, hogy munkahely kereséssel telnek el évek, hogy sehová nem vesznek fel, egyik napról a másikra tengeted életed, a másikra mutogatsz, hogy elveszi előled a levegőt, elviszi az utolsó tyúkodat, a bankok megnyomorítanak.....! Másként is történhetett volna, és talán mai napig is élne, az értelmetlen módon meggyilkoltak többsége, cigány és magyar egyaránt. Kárhoztatom azokat a köröket, akik mindenáron azt akarják belesujkolni az ország lakosságába, hogy ezért a sok rosszért, a cigányok, a zsidók, a globalizáció, a nemzetközi nagytőke, az EU a felelősei. Ez igy szerintem nem igaz, és egy nagy csúsztatás! Pont azon szervezeteknek érdeke, hogy kirobbantsanak, akár polgárháborút is akik ebből szép hasznot tudnának húzni, minél nagyobb felfordulás, annál jobban lehet fosztogatni, leszámolni a haragossal, magyarán rabolni gyilkolni, mint ahogy az ilyen esetegben elő szokott fordulni!!!                       Hát ezen kellene nagyon gyorsan elgondolkodni. AMIG NEM KÉSŐ!!!!!

kanász képe

kanász
6 éve

Klasszikus példája vagy a gyűlöletet keltőknek, a kollektív bűnösséget hirdetőknek.

 

adamik_ képe

adamik_
6 éve

Emlékszel a pécsi kézigránátos kettős gyilkosságra? Vagy 2010. július 18. soltvadkerti féktárcsás gyilkosságra? Mi jut eszed erről: salgótarjáni macsetés kettős gyilkos? 2012 január Bakonycsernye? Kapizsgálod? Vagy azt tudod mitől halt meg Rostás Istvánné 2011 november 10-én Pécsbányatelepen?

Ezek csak a gyilkosságok voltak amiket nagy hirtelen találtam. A tanárverésekről, orvos és mentős verésekről, fém és falopásról, áramlopásról, terménylopásról, nyaraló feltörésről utcai rablásról és az eltérő kultúra egyéb hasonló megnyilvánulásairól most még nem is írtam. Ha van kedved és időd nézz körül egy kicsit az interneten. Meg fogsz lepődni mennyi érdekes hírt lehet találni.

 

Citoyen képe

Citoyen
6 éve

"Az épelméjűek is átélik néhányszor azt a mentális kínt, amikor az elmében megtelepedő sötét érzület elrákosodik. Különösen a gyűlölet karcinogén. Burjánzása következtében az ember semmi egyébre nem bír gondolni, csupán a sérelmére, éjjel-nappal annak megtorlásán agyal. Többek szerint ez a lelkiállapot váltja ki szervi betegségeinket, ezekkel idézzük magunkra a nyavalyákat. A higiénikus lelkületűek hamar kilábalnak e mocsárból, sőt: koruk, értelmi-érzelmi fejlettségük előrehaladtával többé bele se gázolnak. A bomlottak képtelenek szabadulni, mind mélyebbre taposnak gyűlölségeik feneketlen iszapjában." (Vavyan Fable)

Kezdek aggódni itt iró egyes embertársaimért :((

 

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
6 éve

Véleményem szerint , ezek az esetek sajnos meg történnek  ezután is, mert  a "Maffia"  nem bűntet.

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Most akkor újra leírom. Itt, most arról van szó, hogy egy pár éves csöpp gyerek embereket írt ki a fantáziájában, molotov koktéllal, különböző harci gépekkel, sörétes puskával, felgyújtja a házukat, kukába menelülőnek látja az embereket, és kardot lát a fejébe szúrva, amiből fekete varjak lakmároznak. Gárdistákat is lát. Szerinted ez a helyes nevelés, hogy egy négy-öt éves gyereknek erről szóljanak a gondolatai?

adamik_ képe

adamik_
6 éve

Most döntsd el mi a nagyobb baj : az, hogy felsoroltam néhány esetet (és rengeteget nem soroltam fel) , vagy az, hogy ezek az esetek megtörténtek? . . . . és hasonlók meg fognak történni holnap és holnapután meg azután is, és ha elég sokáig élsz te is előbb utóbb te is szenvedő alanya leszel egy ilyen típusú, gyűlöletkeltésre alkalmas erőszakos eseménynek. Csak idő kérdése.

Ha lesz egy kis időd nézz utána milyen arányú a börtönök etnikai összetétele. Bár szerintem tisztában vagy vele. Tudod a tények makacs dolgok. Attól nem változnak, hogy nem hisszük el, nem beszélünk róla, mellébeszélünk . . . stb.

Citoyen képe

Citoyen
6 éve

Az ellenségeskedést, a gyülöletet nem szitani kellene, hanem megoldani. A megoldás pedig erőszak utján nem megvalósitható. Ebbe a kisgyerekbe már szinte az anyatejjel került a gyülölet... Gyámhatósági eset szerintem :(((

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

No igen. Azért kíváncsivá teszel, hogy miért a cigány lakosságból büncselekményt elkövetőket soroltál fel. Miért nem soroltál fel olyan eseteket, amikor a nem cigány lakosságból követnek el bűncselekményeket? Mondjuk amikor az igaz hazafiak puskával lövik a cigányokat.

De nem is erről van szó. Hanem arról, hogy a Jobbik világszemlélete milyen. Hogy pici gyerekbe már belenevelik a gyűlöletet, a gyűlölködést és a vérengzést. És feleslegesen idézel fel különböző eseteket, mert ők ugyanígy gondolkodnak a zsidó lakosságról, a melegekről, a "komcsikról", a "libsikről". Persze, tudom. Szerinted mindnek meg tudod magyarázni, hogy jogos, hisz van kiváltó ok. :(

Ha nem gondolod azt, hogy helyes, hogy ilyen nevelésben részesítik a pár éves gyermeket - akkor arról kéne írni - nem pedig felmentést keresni, hogy miért is nevelik így. Egyébként én semmiféle felmentést nem tartok elfogadhatónak ebben az esetben.

adamik_ képe

adamik_
6 éve

Olvasd el figyelmesebben légyszi amit írtam, és keresd meg hol utalok rá, hogy helyes egy gyereket bármilyen náció gyűlöletére nevelni.

Viszont az általam említett esetek , és az a rengeteg többi amit nem említettem, azok bizony kiválthatják sok sok emberben a gyűlöletet.

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Tehát szerinted az helyes, hogy egy gyereket így nevelnek.

adamik_ képe

adamik_
6 éve

Az erőszak valóban nem megoldás. Erről Szögi István mesélhetne, ha Olaszliszkán nem ért volna véget az élete. Esetleg beszélhetne róla Balogh Vilmos is az oroszlányi Nyíres dűlőből, de már ő sem fog beszélni róla. Beszélhetne még az erőszak káros hatásairól Nagy József berzéki (Borsod) szobafestő is, de már ő sem fog többé beszélni. Esetleg megkérhetjük Kozák Rajmundot, hogy ítélje el az iskolai erőszakot. Ő tudna róla mesélni. Az osztálytársa akit agyonvert az már nem tud. És még sorolhatnám, de már így is azt fogjátok mondani rám , hogy rasszista vagyok, cigánygyűlölő, nácifasisztajobbikbérenc . . . . és amit ilyenkor szoktatok mondani. Csak azt nem fogjátok mondani, hogy amit leírtam az nem igaz.

nonarancs képe

nonarancs
6 éve

Általában egy gyerek mintákat tanul, nem azt, amit tanítani szeretnénk neki.