A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A magyar kormány ordító egérként kirohant az ENSZ menekültügyi egyeztetéséből

via Népszava.hu

2018. július 19. 11:40 | 5 hozzászólás

"A menekültkérdést és a bevándorlás ügyét nem lehet országonként külön-külön megoldani. Az Unióban közös megoldást kell találni, s mivel világjelenségről van szó, végső soron a globális megoldás az egyetlen lehetőség. Éppen erre való az ENSZ" - mondja Kovács László.

A magyar kormány elfogadta a külügyminiszter javaslatát. Így elhagyja az ENSZ globális migrációs csomagjáról folyó tárgyalásokat, mert elfogadhatatlannak tartja a kialakított szövegtervezetet.

A magyar kormány képtelen kiszabadulni saját politikai logikájának fogságából, s mind mélyebbre süllyed a menekültkérdés általa esőztetett mocsarában. Mert egy dolog szembemenni egy átfogó uniós tervezettel, makacsul ragaszkodni az üres szlogenekhez, „a magyarok megvédéséhez”, hogy „Magyarország magyar ország maradjon”, hogy a nemzetállamok joga eldönteni, kivel akarnak élni és kivel nem, hogy kiket, miért, mikor engednek be a határaikon belülre, hogy ne akarjanak „párhuzamos kultúrákat” a saját országukban.

De azért az Egyesült Nemzetek Szervezete kicsit mégis csak más.  Józan embereknek Európában és a világban eladhatatlan, amit a magyar kormány – és Orbán Viktor miniszterelnök, a végvári vitéz jelmezében – egyetemes szintre emelt. Hogy rövidke kerítésével, tízmillió lakosával a keresztény Európa négyszázmillió lakosát védi a muszlim áradattal szemben. A menekültkérdés pörgetésével lehet háborúzni Brüsszel ellen, meg lehetett vele nyerni a parlamenti választásokat, az abszurditásig fel lehet hergelni a lakosságot, félelmét is lehetett kelteni, de az ENSZ mégis kicsit más.

Szijjártó Péter külügyminiszter hónapok óta sulykolja a közvéleménybe: Magyarország – mint az ordító egér, aki követi az Egyesült Államok elefántját – ott kell hagyja az ENSZ globális migrációs csomagjáról (Global Compact for safe orderly and regular Migration) szóló tárgyalásokat, mert a múlt héten ott elfogadott szövegtervezet "teljesen ellentétes a józan ésszel, Magyarország érdekével és az európai biztonság helyreállításának szándékával". (Hogy mi a józan ész, mit kell helyreállítani az európai biztonságon, nem tudni, amint ennek alapján Magyarország biztonságát is csak azzal lehet azonosítani, amit Szijjártó mond. A szövegnek nincs hivatalos magyar fordítása, így arról csak a külügyminiszter dehonesztáló minősítéseiből lehet következtetni).

A globális migrációs csomag – ami nem azonos a vele párhuzamosan készülő menekültcsomaggal - szövegezése véget ért, az ENSZ-közgyűlés elnöke elfogadásra javasolja a decemberben a marokkói Marrákesben esedékes állam- és kormányfői csúcstalálkozón . Szijjártó Péter pedig a kormányülésen azt javasolta, hogy a kabinet mondja ki: Magyarország elhagyja a tárgyalásokat. Ennek lehetősége korábban is felmerült, de Budapest végül maradt, hogy még beterjessze saját 12 pontját, amellyel aztán kudarcot vallott. A többségben lévő afrikai és latin-amerikai országok nem fogadták el a magyar javaslat egyetlen pontját sem.

Tovább...


A cikk eredetije: A magyar kormány ordító egérként kirohant az ENSZ menekültügyi egyeztetéséből


Hozzászólások


Cleaner
2 hete

Milyen érdekes. Egyik oldal leközli a bűnöző származását, a másik nem is utal rá. Pedig mindenki tartozik valamelyik etnikumhoz. Én pl fehér európai vagyok a Home Ofice meghatározása szerint.

https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-44904183

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180720-keses-tamadas-nemtorszagban.html

https://infostart.hu/kulfold/2018/07/20/egy-nemet-allampolgarsagu-irani-...


Cleaner
3 hete

Már megint találtam egy gyűlölködő oldalt :

https://www.theguardian.com/world/2018/jul/23/multiple-casualties-in-sho...

Attól még gyűlölködő, hogy a hír az igaz. Ha nem lenne gyűlölködő akkor nem írná meg.

Itt van magyarul is.

https://24.hu/kulfold/2018/07/23/torontoi-lovoldozes-halalos-aldozatok/

Miről nem ejt egy szót sem a 24.hu ? Csak tán nem a bűnöző származását próbálja hallgatással leplezni? Nem lehet az igazságot véka alá rejteni, kitüremkedik alóla. Ezzel a hallgatással 24.hu csak saját magát járatja le , teszi magát hiteltelenné.

A tények azok tények. Akkor is ha ezt néhány / rengeteg agyhalott nem hajlandó tudomásul venni.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 hete

No igen...

"Vétkesek közt cinkos, aki néma!"  /Babits Mihály: Jónás könyve/
 


Cleaner
3 hete

Nem ártana végre már kigyógyulni ebből a liberális agybajból. (Mármint abból , hogy Európának el kell tartania a világ összes ingyenélőjét , akinek sikerült valahogy Európába eljutni.)

https://www.theguardian.com/world/2018/jul/20/lubeck-knife-attack-bus-ge...

https://www.bbc.com/news/world-europe-44904183

https://www.express.co.uk/news/world/991890/German-bus-attack-luebeck-te...

https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/07/20/tomeges-keseles-tortent-lu...

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180720-keses-tamadas-nemtorszagban.html

Nem tudtam nem észrevenni, hogy a hiradö.hu nem említette meg a késelő származását.

Az igazság elhallgatása is hazugság.


Cleaner
4 hete

Sok rosszat el lehet mondani a fideszről, de ezt a migrációs helyzetet jól kezeli. Sőt , egész Európában csak ők kezelik jól. És ezt az unióban is egyre többen belátják. Nem nehéz belátni, hogy normális embernek első a saját és családja érdeke , a hazája érdeke , az EU érdeke. ( ha EU állampolgár ) Ebben a sorrendben. Minden egyéb csak ezután következhet. Márpedig az senkinek sem állhat érdekében, hogy az EU-t elárasszák ellenőrizhetetlen hátterű afrikai és ázsiai bevándorlókkal, akik közegészségügyi és biztonsági kockázatot jelentenek.

A migránsok nem egyformák. Ha nem egyformák nem is egyforma elbánásban kell hogy részesüljenek.

Tehát : akire szükségünk van azt hívjuk.

aki hasznos az jöhet.

akit üldöznek azt megvédjük.

aki szükséget szenved azt megsegítjük.

aki élősködik rajtunk azt elzavarjuk.

aki veszélyt jelent ránk azt elzavarjuk.

aki megsérti a törvényeinket azt megbüntetjük

aki ránk támad az kap akkorát, hogy a fal adja neki a másikat.

P.s. : Kis bűnökért azonnal kell fizetni , a nagyokért még a déd- és ükonokáink is fizetni fognak.