A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jánosi Katalin: Nagy Imre „cipője sarkáig” sem érnek fel, akik „áthelyeznék” szobrát

via 24.hu

2018. július 19. 10:21 | 2 hozzászólás

Merthogy "a második világháború utáni szoborrombolásokat megelőző képzőművészeti arculatot kell visszaállítani".

Arra reagált, hogy a Jászai Mari térre vinnék a mártír miniszterelnök szobrát.

Az atv.hu szúrta ki, hogy Nagy Imre unokájának nagyon nem tetszik a mártír miniszterelnök Vértanúk terén álló szobra körüli huzavona. Jánosi Katalin közösségi oldalán reagált a hírre, hogy a Jászai Mari térre vinnék a Nagy Imre-szobrot.

KEDVESEIM, MOST VÉGTELENÜL ELSZOMORODTAM. Megölték, a börtönudvar sarkába kaparták el, álnéven, a temető sarkába ásták kátránypapírba-szögesdrótba csavarva… a forradalom 60. évfordulóján alázták végsőkig, hazudoznak róla a mai napig – most szobrát “helyezik át”. Olyanok, akik a cipője sarkáig nem érnek fel. Sírni tudnék.

Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az állami hírügynökségnek azt mondta, az ő  javaslata alapján lehet a Jászai Mari tér az új helyszín, ahová az alkotóval folytatott egyeztetés és a szükséges engedélyek beszerzése után állítanák fel Nagy Imre szobrát.

Előzőleg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában kérdezték a szobor sorsáról. Szerinte – az Országgyűlés érvényes határozata alapján – a Vértanúk tere rehabilitációjakor

a második világháború utáni szoborrombolásokat megelőző képzőművészeti arculatot kell visszaállítani.

Tovább...


A cikk eredetije: Jánosi Katalin: Nagy Imre „cipője sarkáig” sem érnek fel, akik „áthelyeznék” szobrát


Hozzászólások


Cleaner
4 hete

Találtam egy hozzászólást itt a kapcsolaton. Elég régi de még mindig aktuális.

"Maléter van alul" című bloghoz írták 2009. 06. 16-án.

http://kapcsolat.hu/blog/maleter_van_alul

" . . . Az , hogy a kommunisták gyilkolják egymást az nem titok. Sztálin több kommunistát ölt meg mint Hitler. (Igaz neki több ideje is volt rá.) Nagy Imre ezt pontosan tudta, mégis közéjük állt.Hazardirozott és nem jött be neki. Más is járt már igy előtte. (pl: Rajk és társai)
1950-52 között beszolgáltatási (begyűjtési) miniszter volt Rákosi kormányában. Ő söpörtette fel a padlásokat, éhezésre ítélve a parasztokat. Már csak ezért is kijárt neki a kötél.
A dolog tragikomikuma az , hogy pont azok rehabilitálták és akarnak nemzeti hőst csinálni belőle, akik előtte felakaszttatták
. . . . "


Cleaner
4 hete

Hazudni sokféle képpen lehet. Az igazság elhallgatása is hazugság. nagy imrével kapcsolatban mindig elhallgatják a rákosi féle terrorban való aktív részvételét. (többekközt beszolgáltatási miniszter is volt, ő vitette el a parasztok utolsó szem gabonáját is, vetőmagot sem hagyott. " felsöpörtette  a padlást") Már sohasem fogjuk megtudni hány ember halt éhen, vagy halt meg az alultápláltság miatt őmiatta.

Azért akinek ez nem probléma , az nyugodtan dicsőítheti. Sztálinnak, Hitlernek, Polpot-nak . . . és egyéb tömeggyilkosoknak is sok rajongója van.