A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A családügyi államtitkár kimondta: csak férfi és nő alkothat családot, az egynemű pároknál "megtorpan a logika"

via !!444!!!

2018. július 1. 11:01 | 9 hozzászólás

Novák Katalin szerint egy férfi és egy nő alkothat családot

"A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett," jelentette ki szombaton a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Református Egyházi Napok - Dunántúl egy fórumbeszélgetésén. Novák Katalin kijelentette: "a család szerepe az élet továbbadása." Szerinte stabilan ki kell állni a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy 

amikor "egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről." 

Novák szerint "vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak." Hozzátette: amikor a hagyományos férfi és nő szerepekről beszélnek, a kellőnél óvatosabban fogalmaznak, mert félnek attól, hogy

"a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki."

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: A családügyi államtitkár kimondta: csak férfi és nő alkothat családot, az egynemű pároknál "megtorpan a logika"


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 hete

Kedves Csilla!

Mi az, hogy KELL?!
Hát milyen cselekvési szabadság az, ha valamit - bármit! - KELL?

Megismétlem:

"Engedtessék már meg nekem, egyszerű állampolgárnak is az, hogy részemről elfogadható-e az egyneműek párkapcsolata, vagy sem!?
Nem vagyok köteles elfogadni..."

Igen, MINDENKINEK joga van eldönteni, hogyan vélekedik erről a dologról, el akarja-e fogadni, vagy sem?"

Továbbá:
Abban igazad van, hogy VALÓBAN nem etikus, ha valaki elmarasztaló másvalakivel azért, mert az, 
aki...

EZ AZ, ami KÖTELEZŐ lehet, mert szerintem MINDEN embertársunkat tiszteletben KELL tartanunk (férfit, nőt, fehéret, feketét, sárgát, bronzot), amennyiben humánusan viselkedik és gondolkodik, azaz NEM BŰNÖZŐ!

 

voroscsilla képe

voroscsilla
2 hete

Pont az a lényeg, hogy el kell fogadni.

Nem pedig bántani, sanyargatni bárki azért, mert az, aki.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 hete

Tulajdonképpen ugyanúgy vélekedsz erről a kényes témáról, mint én, csak MÁS szavakkal fejezed ki.

"Engedtessék már meg nekem, egyszerű állampolgárnak is az, hogy részemről elfogadható-e az egyneműek párkapcsolata, vagy sem!?
Nem vagyok köteles elfogadni..."

Igen, MINDENKINEK joga van eldönteni, hogyan vélekedik erről a dologról, el akarja-e fogadni, vagy sem?

És emiatt SENKINEK sincs joga fölötte pálcát törni!!! :(((
Én sem teszem.

 


adam-ik
2 hete

Kis ravasz "cleaner" ! Két homoszex párosból szerveznél két hagyományos házaspárt. Erre mondaná az öreg Kohn , hogy : " Ügyes. Nagyon ügyes."

voroscsilla képe

voroscsilla
2 hete

Nekem is vannak borzasztóan sarkos és sommás elképzeléseim a nemiségről, a szexualitásról, a családról, de tudom, hogy ezeket az autisztikus elképzeléseket legfeljebb a saját életemre vonatkoztathatom, már a gyermekemére sem, mert neki is joga van eldönteni, hogy milyen neműnek érzi magát, melyik nemhez vonzódik mi, kik számára a család, és mindez hogyan működik.

Én is másként élek mint az anyám, és ő is másként mint az ő anyja. És ezt senki nem kérdőjelezheti meg, amíg mást ezzel nem sértünk vagy korlátozunk.

voroscsilla képe

voroscsilla
2 hete

Te szívesen hálnál veled egyneművel addig amíg gyermeked nem lesz?
Te szívesen kötnél mondhatni házasságot egy másik házaspárral is, immár 4 fő szövetségévé téve a két fő számára is sokszor oly nehéz szövetséget?
Te megtennéd, hogy ilyen praktikusan gondolkodva, osztozkodva adok egyet kapok egyet alapon bánj a gyerekeiddel?

Állati könnyű kimondani a racionálfasiszta gondolataidat, tényleg borzalmasan praktikusnak tűnik, de a valóságban rosszabb mint egy horcrux. Mert igazi emberek, igazi gyermekek sorsa kuszálódik össze úgy hogy a szüleiket nem a szerelem köti össze, és szinte adják-veszik őket barter alapon.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 hete

Javítok:
"Mindegy, hogy mit, csak beszéljenek az emberről..."

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 hete

Nézd, kedves Cleaner!

Trükközhetsz Te akárhogy, ettől ez még homoszexualitás!!:(((

Nem, nem, sajnálom, de jómagam nem tudom elfogadni ezt a TERMÉSZET ELLEN VALÓ "szaporulatot"!
NÉZZÜK CSAK AZ ÁLLATVILÁGOT:
Láttál már egy párként élni két fekete rigókakast, vagy vadgerléket?
Ugye, hogy nem!?
Az állatvilágban inkább a "többnejűség" dívik (Tyúkudvar egy kakassal, tehéncsorad egy bikával, stb.): 

Igaz, a mai tudomány jelenlegi állása szerint pl. a teheneket mesterségesen termékenyítik meg már régóta, de AZ EMBER NEM SZARVASMARHA! :P.P.P 
Már bocsánat!

Engedtessék már meg nekem, egyszerű állampolgárnak is az, hogy részemről elfogadható-e az egyneműek párkapcsolata, vagy sem!?
Nem vagyok köteles elfogadni, legfeljebb figyelmen kívül hagyni őket (azaz nem csúfolom, nem cikizem,de nem is tolerálom, levegőnek nézem őket,  mert szerintem ez EGYÉNI dolog...

Továbbá:
Nem hiszek a génhibában sem...
Sok esetben ez "divat", pl. a sztárok világában, azaz FIGYELEMFELKELTÉS azoknál, akik úgy vélekednek, hogy észervétesség magukat valahogyan:
"Minden, hogy mit, csak beszéljenek az emberről, mert ha agyonhallgatják, ennél rosszabb egy hírességet nem is érhet..."

 


Cleaner
2 hete

Már megint túlteng bennem a praktikus gondolkodás. Egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyereket? Van megoldás. Két egynemű pár véd- és dacszövetséget köt két saját gyerek létrehozására. Mivel a biológiának törvényei vannak, alapfeltétel, hogy az egyik pár két fő fogamzóképes nő legyen a másik pár pedig két nemzőképes férfi. Innentől kezdve a dolog már mehet a biológia által jól kikövezett úton. Összehegedülik a két babát és szépen megosztoznak rajtuk. A hatóságokat pedig azzal tévesztik meg, hogy egymás melletti lakásokba költöznek és kersztbe jelentkeznek be. És ha már így belejöttek , jöhet a többi baba is. Még jobban megtévesztik a hatóságokat. És ha látszatból még össze is házasodnak, akkor már tényleg tisztára úgy néznének ki mint két ortodox házaspár.