A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

zsidóság

Európa zsidósága: az aggodalomból félelem lett - irány Izrael?

Több aspektus szerint is napjaink világa kísértetiesen hasonlít az 1930-as évekre. A növekvő pénzügyi egyensúlytalanságok által fűtött politikai feszültségek közepette az európai zsidóság növekvő elbizonytalanodása, sőt félelmei is azt az évtizedet idézhetik. Ráadásul Európa ma már 13 millió muszlim lakhelye is és a közel-kelet politikai turbulenciái óhatatlanul lecsapódnak Európa zsidó közösségein.

3 éve | 0 hozzászólás | via Privátbankár

Fideszfigyelő blog Szép Ernő a zsidóságról

Ma hatvan éve hunyt el Szép Ernő. Költőként, íróként, újságíróként, színpadi szerzőként is jelentőset alkotott. Sok művében érezni a könnyed stílus mögött az érzékenységet, a humánumot. Mi egy végtelenül emberi írását idézzük fel, az írónak, akit 1944-ben, hatvanévesen hurcoltak munkaszolgálatra.

4 éve | 0 hozzászólás

Hacsaknem blog Shalom: a pávatánc folytatódik

Olvasom, hogy a Zsidó Világkongresszus (WJC) közleményében sajnálkozott Orbán Viktor miniszterelnök beszédén, amely a szervezet 14. budapesti Plenáris Közgyűlésének nyitóvacsoráján hangzott el. Én komolyan nem értem ezeket a zsidókat, ezeknek tényleg semmi nem jó?

5 éve | 0 hozzászólás

Rendőrkézen a menórák rongálói

A térfigyelő kamerák felvételei alapján három fiatalt keresett a rendőrség, mert megrongálták a hanuka-ünnep tiszteletére emelt menórákat. Megtalálták őket. Elfogta a rendőrség a zsidó hanuka-ünnep tiszteletére emelt menórák és emléktáblák rongálóit – írja az Origo.hu. A részletekről délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatón számol be a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

4 éve | 0 hozzászólás | via Népszabadság Online

Trixi blogja Herr Grass félreverte bádogdobját

Az is lehet sikított egy nagyot, bár nem hallottunk jelentős számú üvegbetörésekről... A nyolcvanas évei közepén járó kiváló németnek számító (ez fontos) bár kasub identitású Nobel-díjas író nem tudom milyen versformában arra inti a világot, hogy vegye végre észre, miszerint a nagyon is törékeny világbéke legfőbb veszélyeztetője Izrael, illetve annak atomarzenálja.

6 éve | 0 hozzászólás

PuPu blogja Áldozatok

A katyńi áldozatok emléknapja alkalmából 13.-án tartott ünnepi megemlékezést Óbuda-Békásmegyer önkormányzata és a lengyel nemzetiségi önkormányzat.

6 éve | 0 hozzászólás

Föld S. Péter blogja Orbán megvédi a zsidóságot

Megvédi a zsidóságot a miniszterelnök. Ezt a Köves Slomó rabbival történt megbeszélése után jelentette be Orbán Viktor. A beszélgetésnek az adott apropót, hogy a húsvéti ünnepek előtt a magyar parlamentben egy Jobbikos képviselő, bizonyos Baráth Zsolt akut antiszemitázásra vetemedett.

6 éve | 16 hozzászólás